Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja veliki problem vidim upravo u tome o čemu Peterlin piše. Lako se ja postavim prema baki, ali kako se postaviti prema školskom sustavu, razredu...
    Kako sad razmišljam, svojoj klinki savjetovala bih da ne piše sastav na tu temu i da od profesorice traži drugu temu ili da u sklopu teme piše o svojem ireligioznom doživljaju te teme. I stala bih iza nje. Mislim da bi nakon 2-3 takve situacije, učiteljica možda počela postupati drukčije...
    Prosvjedovala bih glasno na svim adresama protiv blagoslivljanja prvog dana škole i sl.
    Zanimala bi me iskustva roditelja koji se stvarno nalaze u tim situacijama...
    S učiteljima/učiteljicama se to obično može dogovoriti i nije problem. Pisala je ivarica svojevremeno kako je njeno dijete dobivalo za zadaću opisati prvi snijeg dok su ostali pisali o Božiću. Isto, ekipa iz razreda mog sina koja ne slavi Božić isto je dobivala alternativne zadaće. To u praksi funkcionira, a mislim da je dobro za sve jer i druga djeca se upoznaju s različitim stavovima.

Mene puno više smeta kako izgledaju udžbenici, koji su slika i prilika države, tj. ministarstva koje ih odobrava... Ne smeta moju djecu, smeta mene. Bilo bi mi milije da to tamo nije, isto kao što bi mi bilo milije da djeca idu na vjeronauk u crkvu, ali ne mogu tu ništa promijeniti, bar ne sama i ne na brzinu. Zato podržavam ovaj topic. Ako se država deklarira kao sekularna, nek onda takva i bude.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    S učiteljima/učiteljicama se to obično može dogovoriti i nije problem. Pisala je ivarica svojevremeno kako je njeno dijete dobivalo za zadaću opisati prvi snijeg dok su ostali pisali o Božiću. Isto, ekipa iz razreda mog sina koja ne slavi Božić isto je dobivala alternativne zadaće. To u praksi funkcionira, a mislim da je dobro za sve jer i druga djeca se upoznaju s različitim stavovima.
    Daleko sam još od ovog, pa ne znam kako ću se prema tome postaviti kada dođem u tu situaciju. Ali mi se čini da bih radije potakla dijete da o Božiću piše iz svoje perspektive nego tražila da mu učiteljica daje posebne teme. Baš bi bio dobar i edukativan sastav Smisao Božića u obitelji ateista

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •