Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
I dobro je tanja rekla... Prihvaćam je možda bolje riječ od toleriranja ali isto tako prihvaćati nekoga ne mora značiti da ćeš podržavati njegove postupke...
U globalu, da me se opet krivo ne shvati, meni su bezveze ti prideovi i ganjanje pravo na nešto... Notorna glupost je to što sam ja i vjernik i hrvatica i zaposlena i imam troje djece a imam manje nekakvih prava u vlastitoj državi nego netko tko je došao za vrijeme rata, radio ništa, sagradio kuće i živi od raznih pomoći i vozi ne znam, mercedesa... njegova djeca dobivaju knjige, hranu, besplatan vrtić i boravak... ja moram platiti sve... i nažalost u svom sam kvartu u manjini kak volim to reći "bedaka".... Zanima me da li su prajdovi urodili plodom?
problem je u tome sto si ljudi daju zeleno svjetlo da uopce sude o tome kako drugi zive. pride je zalosna balkanska potreba, u nl imamo feste na kojima se slavi razlicitost i ljudi se skupe da bi svi skupa odslusali bandove i festali. kao sto su prije 100 godina zene hodale pocesti i trazile pravo glasa. na balkanu i u jos nekim zatucanim sredinama pride je jos uvijek tu da bi se ukazalo na diskriminaciju ljudi zbog seksualnog opredjeljenja (a rodjeni su takvi, nije stvar izbora, kao ni recimo visina ili boja ociju)

osudjivanje, optuzivanje i vaganje drugih je korak od paranoje. ljudi se osjecaju ugrozeni ljudima koji ne funkciniraju na isti nacin kao i oni sami pa je to plodno tlo za paranoju. a svaka je razlicitost dobrodosla, razlicita vjere ili nevjera, razlicita boja koze, razlicito seksualno opredjeljenje. cega se uopce bijesni dio populacije boji? kako ce im bilo tko unistiti obiteljske vrijednosti ako je ta obitelj dobra i zdrava?

na forumu smo doznali da se diskriminira i napada i djecu koja su posvojena a sad po najnovijem imamo i djecu zacetu na MPO

uopce ne znam rijec kako bi opisala tu potrebu ljudi da se osjecaju pozvanim prozivati homo populaciju. postoje teorije i latentnoj homoseksualnosti, pa su po tim teorijama najveci homofobi upravo ljudi koji nisu na cisto sa vlastitom seksualnoscu...

nisu homoseksualci pripadnici neke sekte koij ce vas iz nekog razloga pokusati preobratiti. osoba koja je u takvom okruzenju sama sebi osvjestila tko je i sto je, i ima hrabrosti zivjeti to sto je definitivno nece potraziti drustvo osoba cije su glave prepune nepisanih pravila ispravnog ponasanja. znaci, sigurni ste, homoseksualci vam nece pristupiti jer ste 2 razlicite realnosti, 2 razlicita svemira

ista je prica sa vjerom, ako ste sgurni u sebe i svoju vjeru, nece vam je ukrasti ne moze vam to niko oduztei i promijeniti

(svjesna sam da je sve to skupa za ocekivati u sredini koja rastavljene zene zove polovnjacama a djecu samohranih mama kopiladi)