Što se tiče cijena u Sarajevu: SG 100KM, FSH 50KM, LH 50KM, prolaktin 54KM, testosteron 50KM
Što se tiče cijena u Sarajevu: SG 100KM, FSH 50KM, LH 50KM, prolaktin 54KM, testosteron 50KM
Florijan, drago mi je da si zadovoljan doktorom. Što se tiče nalaza FSH i kod mm se FSH snizio, istina mala je razlika 0.8, ali meni je i to značajno. On nije pio nikakvu terapju, samo je kratko jeo smokve u maslinovom ulju. Sad planiramo da ponovi nalaze jer već dva mjeseca jede te smokve,pa da vidimo ima li poboljšanja. Ne znam da li si pitao doktora vezano za to smanjenje FSH, ali neki doktori kažu da to što mi nekim dodacima smanjimo FSH je vještačko i da to ne utiče na spermiogram.Sad koliko su i oni kompetentni, ne znam. Voljela bih čuti mišljenje dr. Emre o tome.
I mene interesuje koliko si platio vađenje hormona kod njih!
Mi ne planiramo odgađati micro tese jer se bojim da ne bi naišlo pogoršanje. Naš urolog iz BL nam je rekao da ne čekamo previše jer navodno ne zna koliko je to stanje kod mm ekspanzivno, pa možda bi se sad nešto moglo naći,a za mjesec dana ne. Sve je to lutrija.
To mi je baš skupo, s obzirom da na uputnicu ne plaćamo, jedino što gubimo dan posla jer se nalazi vade u drugom gradu.
sos15 odgovor dr Envera Kurta u vezi smanjenja FSH je da rezultati nisu toliko razliciti jedan od drugog, sto se tice sanse, da oni ne pokazaju nesto pozitivnije. Probati ću razgovarati i sa andrologom u ZG da vidim njegovo mišljenje. Do sada mi je na sva pitanja odgovarao dr. Kurt a ne dr. Emre tako da ne znam njegovo mišljenje a malo mi je sada glupo da šaljem podatke i upit dr. Emreu preskačući dr. Kurta, ne znam
Pozdrav
Dragi suborci/suborke, citam vas redovito jer sam nekoc i sama ovdje trazila utjehu, pronasla ju, ali i puno korisnih informacija koje, nazalost, nisam dobila ni od jednog specijalista... Prva dg. MM-a je bila azoo, nakon nekoliko dodatnih pregleda i nalaza neopstruktivna. Obacajem da cu uzeti u ruke sve ikad napravljene nalaze i napisati cijelu povijest dogadjanja, a za sada samo da mu je FSH varirao od 17 do 19 dok du mu ostali hormoni bili ok, inhibinB iznosio 64.9, a niti jednom nismo prosli punkciji niti biopsiju, nekad je bilo vise, nekad manje plivaca u ejakulatu, nisu to neke impozantne brojke, ali su bile dovoljne za ovo sto stoji dolje u potpisu. Nije uzimao nikakvu terapiju, lijecnici su se sami iscudjavali i jos se cude... Zelim reci da sg konstantno trebate kontrolirati i potpuno vjerovati u to sto zelite. Cuda su na obom nasem putu zaista moguca i nema razloga da se ne dogode bas vama! Ja sam zaista uvijek istinski vjerovala, tesko me je pokolebati...
Do slijedeceg detaljnijeg pisanja, posipam vas neizmjernom kolicinom trudnicke prasine i pozitivne energije, zeleci vam da sto prije ostvarite svoj san!!!![]()
Nisam uspjela urediti tako da cu ovdje popraviti. Dakle, kad smo krenuli u MPO vode ponovili smo sg u kojem su nasli 4 spermija i nakon toga vise nikad nije bilo ejakulata bez spermija...
Ako vas bilo sta jos zanima, a mislite da mogu odgovoriti, pisite slobodno!![]()
medena8, popravila si mi rasploženjeja se nadam da će se svima nama desit neko čudo i da će se popravit nalazi...
i kod mog muža je neopstruktivna azoospermija, samo nisam razumjela jesu li vama prvi putna punkciji i biopsiji našli spermije? mom mužu nisu, i ima godinu dana da nije radio SG, samo nalaz hormona koji su ok, inhibin nismo radili jer ovdje kod nas nemamo di radit taj nalaz, trebamo u B.L
florijane, što se tiče sperm hopa moj muž pije tablete, i još će do sredine 11 mjeseca pa ćemo ondam vidit rezultate
jedino što je moj muž primjetio otkad pije tablete sperhope, da mu testisi nisu više mobilni sad su stalno vanka![]()
Evo, kao sto sam i obecala, sjela sam doma, izvadila fasciklu s brdom papira i napisat cu kronoloski...
10. 2009. MM krece sa svim mogucim testiranjima: spermokultura, urinokultura, brisevi na sve moguce - uredni
03.11.2009. SG - sve same nule, ponavlja za 7 dana, nalaz identican. Upuceni smo na urolosku i endokrinolosku obradu. U medjuvremenu stizu nalazi hormona, FSH 17,1 IU/L; test. 9,3 nmol/L.
12.2009. smo kod NAJPOZNATIJE UROLOGINJE u gradu St-u, dg. AZOOSPERMIA NONOBSTRUCTIVA, HYPOTROPHIA TESTIS LAT. DEX. , dakle uz neopstr. azoo, imamo smanjen desni testis, a na lijevom je utvrdjena varikokela, za potvrdu dg. salje nas na biopsiju i tvrdi da bi test. trebao biti barem iznad 10 bez obzira na ref. vrijednosti u koje se i s ovim uklapamo (4,6 - 21,7). Ta ista specijalistica nam onako usput kaze da se sto prije pomirimo s cinjenicom kako nikada necemo biti bioloski roditelji i ozbiljno razmislimo o drugim nacinima ostvarivanja roditeljstva! (i dan danas se najezim na samu pomisao na nju...)
12.2009. smo kod NAJTRAZENIJEG ENDOKRINOLOGA u nasem gradu, jedva smo dobili termin privatno jer je u bolnici JAKO tesko doc do njega i preduge su liste cekanja, a mi zelimo sto prije imati sto jasniju sliku o svemu (moram napomenuti da sam ju najjasnije vidjela nakon noci i noci provedenih pred ekranom racunala, uvelike na ovim stranicama!). A sta rec o tom nalazu osim da izgleda kao pretipkana "spranca" djelomicno, a pogresno izmijenjena. dg. AZOO. NONOBSTR. i HYPOTROPHIA TESTIS SIN. (gle cuda, sad imamo atrofiran lijevi testis, dodje ti da skines muzu hlace pa dobro ponovo pogledas nakon dolaska kuci...), da sad ostale PREPISANE budalastine ne pisem...
12.2009. ponavljamo hormone : FSH 19,4 IU/L; test. 20 nmol/L; slob. test. 37 pmol/L. Sad nas upucuju napraviti kariogram i mikredelecije Ykromosoma - prvi nam nikad nisu poslali, ovaj drugi sasvim uredan.
Pocetak 2010. u KBC Firule smo konstantno u kontaktu sa dr. Tandarom, embriologom, novo rodiliste je u fazi otvaranja i prepustamo se u njegove ruke. Covjek nam iskreno i posteno kaze da nije siguran sto nam ima za ponuditi u trenutnoj situaciji i nakon vidjenih NAPISANIH nalaza.
04.2010. opet ponavljamo hormone (sad moguce vec i na moju inicijativu) : FSH 17,3 IU/L; test. 14,7 nmol/L; slob. test. 36,7pmol/L. Dr. Tandara nas upucuje u Zg da jos napravimo inhibinB.
06.2010. se uspijevamo organizirati i otic do Zg-a. Nalaz stize za neka 3 tj. na kucnu adresu i na mail, a inhibinB je 64,9 pg/mL. MM bi trebao biti u skupini ref. vrij 80 - 220 po svojim godinama, citam po netu i na nekim americkim stranicama nialazim na ref. vrij. 65 - ... , drzim se za to kao za zadnju slamsku spasaVrijeme je godisnjih i dr. Tandara kaze da se vidimo pocetkom rujna.
09.2010. nam covjek opet najiskrenije i najpostenije kaze kako misli da mi adekvatnu pomoc sa ovakvom dg. mozemo dobit van granica nase drzave. U isto vrijeme opet cackam po netu i naidjem na info da Cito radi i preko HZZO-a, mislim se idem pokusati, nemam sta izgubiti. Prva stepenica kod njih je SG, i napravljen kod njih. Taj 30.09.2010. valjda necu zaboravit dok sam ziva! MM ode i ceka nalaze pola sata, sestra mu da papir i kaze da saceka dr. Romca (jednog od embriologa u Cita). MM me zove i prenosi, vec smo u fazi da se "sprdamo" sa nulama i ja pitam je li opet isto, na sta s druge strane cujem "Nije, ima ih 4, sad ce mi dr. detaljno objasnit..." Dr. mu objasnjava da su 3 od 4 jako brza, 1 statican, dobre morfologije i sl., da smo odlicni kandidati za ICSI i da se poslijepodne javimo dr. Poljaku. Kad je vidio nalaze, dr. Poljak kaze da nemamo sta cekati, da se stanje uvijek moze pogorsati i da krecemo u prvi postupak s mojom slijedecom menstruacijom. NASOJ SRECI NIJE BILO KRAJA, konacno se nesto pocelo dogadjati! Tijek postupaka je vidljiv u potpisu. Nakon neuspjesnog sek. IVF-a, dr. Poljak vise nije imao mjesta preko HZZO-a niti je znao hoce li ugovor s nima u 2013. produzavati tako da sam mogla cekati "macka u vreci", a ja tvrdoglava kakva jesam sam odlucila ponovo kontaktirati dr. Tandaru...
06.06. 2012. smo naruceni za konzul. Sad smo vec imali nekakvo iskustvo iza sebe i dosli smo s konkretnim pitanjima, moze li nam se tu nesto pruziti ili ne!? Naravno, MM je opet odradio taj famozni SG i u svakom uzetom uzorku iz ejakulata je pronadjeno po nesto (sto pokretnih, sto nepokretnih) sto je i dr. Tandaru ostavilo bez rijeci. Igrom slucaja m mi je kasnila nekoliko dana (po zelji) i 08.06. smo krenuli u svoj dobitni postupak! Na punkciji i na transferu mi je dr. Tandara ponovio da, da mu je netko od kolega pokazao prve i ove sad nalaze MM-a, rekao bi da ga ne zeza i da nema sanse da su to nalazi od istoga covjeka...
Oprostite na dugom postu, cilj mi je bio pozitivan, ohrabrit vas na ovom nasem trnovitom putu...svima!!!
Medena,
Hvala što si nam prenijela svoje iskustvo. To svima nama mnogo znači. Daje nam volje da idemo dalje u našoj borbi.
S druge strane, vidim da je inhibin B kod tvog muža bio skoro, pa normalan. Kod mm se nije mogao ni izmjeriti, napisali su mi ispod 7.
To je ono što mene najviše brine, ali opet i s takvim inhibinom u jednom spermiogramu su nađena dva spermića,istina nepokretna. Na SG rađenim poslije tog opet 000, ali idemo dalje.
Na ovim zadnjim konzultacijama nam je dr. rekao da su se saznanja i o inhibinu u zadnje 2 god. jako promijenila. Onda nas je poslao vjerujuci da ce inhibin dati puno bolju sliku nego li FSH, a danas nas, kaze, ne bi ni slao! Glavu gore!!! Prema takvom inhibinu kod TM-a uopce ne ni trebalo bit spermatogeneze, a nasli su 2 kakva takva, dakle, uvijek ima nade!!!![]()
Medena8, hvala ti puno što si s nama podjelila svoje iskustvo, uljepšala si mi dan, mm su napisali da je atrofija testisa, koliko sam shvatila, to je i kod vas bilo. Kod mm je FSH 22, ostali hormoni dobri, inhibin nismo radili, u ponedjeljak ćemo kariogram. Možeš li mi molim te reći, kada ste išli kod urologa, koji su vam napisali da je atrofija, jesu li mu radili UZV, pa to utvrdili, jer je to nama rekao na osnovu jednog palpatornog pregleda? Kod nas su na prvom i trećem spermogramu bile nule, a na drugom je pisalo da su našli nekoliko nepokretnih narušene morfologije i dijagnoza cryptozospermija. Pisala sam dr. Poljaku, on mi je rekao da su nam male šanse sa takvim nalazima, možemo uraditi punkciju, ali smo odustali jer mi je rekao da ne zamrzavaju ako nešto pronađu, tako da smo se odlučili za Bahceci. Pozdrav svima
Florjan hvala na info, baš su im skupi nalazi hormona, bolje ih je negdje drugo raditi....
Nemam nalaze kod sebe, al' po sjecanju mislim da pise da je taj desni testis smanjen i mekse konzistencije (tako je, na osnovu palpatornog pregleda), a ovo da na zdravom lijevom ima varikokelu je utvrdjeno na na osnovu UZ pregleda. I usput, nama su i tada rekli (vise njih) da s odredjenim iskustvom lijecnik moze vec na vidjeno reci je li u pitanju neki genetski poremecaj. Zelim reci da je, po mom misljenju, kod ovakvih dg. vazan kariogram, ali jos vazniji nalaz mikrodelecija Ykromosoma. Upitaj lijecnicu opce prakse TM-a, nemas sta izgubit, a to podrazumijeva jos samo jedno vadjenje krvi!![]()
Sretno u svakom slucaju!
Hvala Medena, pitala sam ja za mikrodelecija Ykromosoma, pošto imamo samo uputnicu za kariogram, i rekla mi je doktorica da će vidjeti sa kolegama da mu urade i taj nalaz, da je to napomenem, pa se nadam da će i to uraditi. Njemu doktor nije spominjao genetiku, samo da misli da je urođeno, jer nije imamo nikakvih zdravstvenih problema u životu koji su mogli utjecati na to. Kariogram bi trebao biti gotov za 15 dana, tako da ćemo znati na čemu smo...Tebi hvala puno, želim ti ugodnu trudnoću, uživaj, i te kako si zaslužila![]()
Medena baš si uljepšala dan, vaša priča je stvarno motivirajuća da ne odustajemo i borimo se i onda kad nam kažu da nema nade! Uživaj u trudnoći i tm naravno!
aboni76 gdje ćete raditi kariogram, jel na Rebru? Jeste se morali naručiti?
Evo mene da se javim sa utiscima iz Bahcecija...Primio nas je doktor Ali Enver Kurt,ginekolog,prilozili smo mu svu dokumentaciju mm a imali smo bukvalno sve, tako da smo dobili samo spisak analiza koje se trebaju uraditi pre microtese...njegovo misljenje je da mm netreba da koristi nikakvu terapiju,ali konsultovace se sa dr Emreom ,pa cemo videti...mm nije radio spermogram,Dr je samo meni odradio ultrazvuk i to je to...Nisu sigurni kada ce doci dr Emre,ali kada dodje napravice grupe i bicemo obavesteni...
Detaljno nam je objasnio kako izgleda operacija Microtese,i rekao da ce prvo raditi microtese pa ako nesto nadju i zalede,a tek onda sledi moja priprema....takodje nas je ubedio da se zaledjeni spermatozoidi nipocemu ne razlikuju od svezih i da je zbog doktora Emrea nije moguce uklapati da microtese i Icsi budu u isto vreme...Cenu MICROTESE jos uvek neznaju,ICSI je 2000e...
Toliko ,ja i mm smo u principu zadovoljni klinikomi njihovim pristupom....
Tanjica 123,
Meni sad ništa nije jasno. Nama su rekli da je Micro tese 2000 KM i da mi mogu dati i predračun. Zatim su mi rekli da možemo birati između zajedničkog postupka za oboje ili prvo micro tese,pa onda moj postupak. Zajedno s doktorom smo odlučili da ćemo ići istovremeno u postupak. Nije nam rekao da trebamo raditi neke nalaze prije micro tese, samo nam je dao terapiju.
Možeš li mi napisati šta tm treba odraditi od pretraga, a šta ti.
Što se tiče onih 50 EUR, neko vas je baš oderao, ne znam gdje su vas uhvatili, ali u mom kraju su policajci "jeftiniji", može i za 10 EUR.
Posljednje uređivanje od sos15 : 16.09.2012. at 10:06
eto vidis Sos,ja sam nekoliko puta pitala za cenu jer sam htela da mi potvrde to da kosta 1000e,ali rekli su da neznaju jos koja ce cena biti,a za MICROTESE i ICSI su obrazlozili tako da nisu u mogucnosti da se iskombinuje sa doktorom,jer je on u guzvi i dosao bi samo da odradi microtese,a oni bi radili ostalo..Sto se tice nalaza to su hormoni,posto nesmeju biti stariji od 6 meseci,virusi,anti HCV,HIV,HBSAG, I opste analiye krvi.Meni nije dao jos nista,kaze kasnije ce jer cemo prvo raditi na mm....
Sto se tice policajaca,mm je prosao na crveno,navodno,bio je to neki cudan mini semafor,a mi se prestrojili na sledeci,veliki na glavnoj raskrsnici koji je bio 5 m dalje,mislim da oni tu yapravo cekaji ovakve kao sto smo mi,a mm kao za malera imao najsitnije 50e,jedino da smo im trazili kusur....![]()
I meni su rekli tu cijenu, imam i sačuvan mail. Zato mi je čudno da su vam rekli da ne znaju cijene. Što se tiče tih nalaza mm je to radio krajem juna, pa će vrijediti do kraja godine, zato ih vjerovatno nije tražio. Jedino mi to nije jasno za istovremeni postupak, mi smo dogovorili zajedno.
Ovo vam je za nauku da uvijek ponesete sitno para. Mada vjeruj da daju i kusur, meni jednom vratili jer nisam imala sitno, a kukala da mi treba za bus sutra (jadni student)
Florijan, jesi li zadovoljan tim putem Doboj - Zenica? Kojim putem ste išli do Doboja, preko Srbca i Dervente ili preko Prnjavora? Oba su dobra, samo je preko Prnjavora malo duže.
Pazi,mi nismo pitali Dr-a za cenu,vec kada smo placali ultrazvuk pitali smo sestru dali kod nje mozemo da se informisemo o cenama,i ona nam je tako i rekla...a za ovo prvo Microtese pa tek onda Vto to nam je rekao doktor licno ...sad neznam...![]()
Ja sam nešto pobrkala, mislila sam da si iz Hr., negdje sam na nekom forumu pročitala da je cura pisala da su se za kariogram morali naručiti,pa sam mislila da si to ti pisala..sorry..![]()
Ma nema veze...Na moje veliko iznenađenje, nismo se morali naručiti, nismo ništa morali ni plaćati, a uradit će mu i mikrodeleciju Y kromosoma, mada nije imao uputnicu za to, ali kažu to za sada rade bez uputnice, tako da su me baš obradovali...Sad se samo nadam da će nalazi biti u redu, ko na iglama sam, biće gotovi za 15-tak dana....Pozzz svima
Držim fige da budu dobri nalazi, mi idemo 4.10.
Hvala, sretno, nadam se da će i vama i nama biti ok![]()
aboni76, i mi smo iz BiH gdje ste vi radili microdeleciju...kome da se javimo, kakva je procedura treba li se prije naručit
888, ne znam odakle ste vi, mi smo za kariogram dobili uputnicu od urologa u Zenici, mm je tamo osiguran, a pošto kariogram ne rade u Zenici, sa tom uputnicom smo otišli kod ljekara opšte prakse, koji je napisao uputnicu za komisiju, koja je odobrila da se to uradi u Sarajevu i dali su mu odluku da će Ze-do kanton snositi troškove. Sa tom odlukom je opet otišao kod ljekara opšte prakse koji mu je napisao uputnicu za sarajevo. Može se uraditi na medicinskom fakultetu, ali mora na uputnici da piše medicinski fakultet a ne KCU (nama su prvo dali odluku na i uputnicu na KCU, pa smo morali raditi ispravku, jer na KCU do daljnjeg ne rade karigram, moj ti je savjet da odmah tražiš da ti daju uputnicu za Medicinski fakultet - Centar za genetiku). Pacijente primaju ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8-11 sati. Broj tel na koji sam ih ja zvala je 033 665 949 i tražila sam odjel za genetiku, javila mi se neka jako ljubazna žena, koja sve fino objasni. Nismo morali platiti niti participaciju, a nalazi će biti gotovi za 15-tak dana. Ne znam da li vama treba kariogram ili samo microdelecija, nama je na uputnici pisalo samo kariogram, ja sam ih pitala mogu li da urade i microdeleciju i rekli su da može jer još uvijek ne treba uputnica za to. Ako vama ne treba kariogram, nego samo microdelecija, najbolje je da ih nazoveš, možda nećeš ni morati prolaziti svu ovu preoceduru sa papirima...Sretno i javi šta si uradila....Pozzz
Aboni,
držim fige da nalazi budu dobri. Jesi li i ti radila kariogram ili samo tm?
Hvala Sos. Nisam ja radila, jel treba i žene da rade? Ja još nisam krenula da radim nalaze, prvo da njega završimo pa ću ja....
Nama je urolog napisao uputnicu samo za mm, ali u genetskom savjetovalištu su rekli da uradimo oboje. Istina, kod nas se nalaz kariograma čekao dva mjeseca, a čekali smo i termin mjesec dana i više, tako da se to baš oteglo. Da smo čekali prvo njegov nalaz, pa moj, još bi čekali na rezultate.
Mislim da je bitno da i ti odradiš kariogram, ali javiće se i drugi sa mišljenjem.
Hvala ti Sos, vidjet ću kada krenem vaditi nalaze da mi da uputnicu i za to...A pitat ću i u Bahceciju...
mi smo danas bili na jos jednom pregledu , radili smo i ultrazvuk cjelog abdomena i testisa , i sve savrseno da bolje ne moze da bude. i izgleda da je problem kod nas u epididimu, da tu postoji neki hronicni proces najvjerovatnije neka hronicna infekcija , to je misljenje drugog urologa. tako da mozda cemo i mi uskoro bar dobiti dijagnozu . ako nista bar se micemo sa mjesta mada jos uvjek sitnim koracima.
i da skontala sam jednu stvar da sve i jedna cura sa ove azoostatistike ima vece znanje od sve i jednog urologa na balkanu , nama bi komotno mogli dati diplomu medicinskog fakulteta , jer specijalizirali smo urologiju bolje nego ovi sto imaju diplome okacene na zidu.
Boss,
drago mi je da ste se bar pomjerili s mjesta. Sad polako stepenicu, po stepenicu. Gdje ste radili uzv? Je li na uputnicu ili privatno? Šta kaže taj drugi urolog: kako dalje? Je li možete odmah na IVF ili morate prvo riješiti taj problem u epididimu? Nadam se da će sve krenuti na bolje, dosta je bilo problema za ovu godinu, i previše.
A što se tiče znanja naših urologa, o tome ne vrijedi pričati. Ne mogu shvatiti da su toliko lijeni i nezainteresovani. Pa samo da iščitaju koliko smo mi, mogli bi pomoći velikom djelu pacijenata, ali njima to očigledno nije u cilju.
sos poslacu ti na mail opsirno gdje smo bili i sta smo radili , al je bilo koma nas dvoje smo se bar dobro ismijali s obyirom na kolicinu gluposti koju smo culi u toku sat vremena.
Meni se nekako čini puno da više od tri mjeseca prima pregnyl bez prestanka. Šta mislite da li bi trebao odraditi nalaz FSH i Testosteron nakon tri mjeseca na svoju ruku? Bojim se da ne dođe do prevelikog skoka testosterona jer je kod njega bio malo niži od granične vrijednosti.
pozzdrav svima, moj muž je radio hormone. Sve mu je ok i ostaje mu provjerit još spermiogram.....
florijane, što se tiče sperm hopa moj muž pije tablete, i još će do sredine 11 mjeseca pa ćemo ondam vidit rezultate
jedino što je moj muž primjetio otkad pije tablete sperhope, da mu testisi nisu više mobilni sad su stalno vanka[/QUOTE]
Kako ja ovo nisam prije vidjela? Mom mužu su testisi isto mobilni i dugo mu se zadržavaju u trbušnoj šupljini.. 888 gdje ste vi kupili te tablete i jel ste na svoju ruku uzeli? MM ima malo povišen FSH, pa neznam jel bi smjeo..
i super za hormone!!!![]()
888 drago mi je da se pomicete sa mjesta . i ja bi voljela da napises kakvi su hormoni bili prije sperm houpa i sad.
nadam se i da ces nas iznenaditi sa spermiogramom i uskoro napustiti ovu temu.![]()
što se tiče hormona kod muža je bio povećan FSH, ali ne previše i Prolaktin povećan i dosta leukocita u ejakulatu
a što se tiče mobilnih testisa, to mu je od djetinjstva, na sistematskom u školi spremali su ga urologu radi mobilnih testisa
međutim doktori su mu rekli da je to normalno, sad otkad pije spermhop , nisu više mobilni
muž je stupio u kontakt sa dr. za spermhop i tako je i naručio i platio preko Pay pala i dobili smo tablete za 5 dana
Mom mužu isto nije previše povećan, 14,3 mu je FSH, možda bi i on mogao?! Vidjet ćemo kakav će biti nalaz kariograma i delecija ako to bude ok, mogli bi probati i to!
za spermiogram
u dobru i zlu, možete pokušat sa tabletama sperm hope. Ja osobno mislim da u ovom slučaju tablete mogu naj manje pomoć, SVE JE TO PLACEBO EFEKAT.... treba promjenit način života, bez stresa i promjenit ishranu moj muž puši( je on smanjio) al treba cigare totalno izbacit, alkohol, bavit se fizičkom aktivnošću i sve će doć na svoje....
DOBILA SAM MAIL OD DOKTORA ABUELHIJA , ZANIMALO ME IMAJU LI KAKVI PODATAKA O USPJEHU : we have positive results and negative results as I said before we don't promise for 100% that this will cure azoospermia.
Today the percentage of success 28.5%.
I received positive result two days ago, I attached the pictures of sperm cell under the microscope.
I hope for more positive results.
Best Regards.
Dr. Abuelhija