moram priznati da još nisam srela, a ni čula da postoji ijedna Orka osim tvoje (za one u moru znam :D)
moram priznati da još nisam srela, a ni čula da postoji ijedna Orka osim tvoje (za one u moru znam :D)
Orka mi je baš posebno ime samo ne znam kak bi išlo uz zagorsko prezime![]()
nikako
vjeruj mi
koma
užas
paše samo uz dva prezimena na svijetu
njezino i moje
Kod nas je Marta bila u opciji za svo troje... na kraju smo odustali jer je mene stalno podsjećalo na "majmunica Marta" iz crtića Zvonko...
I neki dan ja svojoj najmlađoj -Mari - kažem, nakon što me dobro naljutila, da je majmunica Marta, a ona stala vikati:"Nisam Marta!" Na majmunicu nije reagirala ...
Pozdrav svima... MM se neki dan pojavio sa popisom ženskih imena i iskreno ostala sam iznenađena, jer mi dosta dobro zvuče. Uvijek sam si mislila sa ću ja šumom, a on drumom što se imena tiče... Kad li na popisu ova imena:
Margareta
Eleonora
Ines
Amalija
Aurelija (ne znam gdje je ovo iskopao)
Klara
Julija
Bruna
Mihaela
Gabrijela
Leona
Leonarda
Meni je uvijek bilo prelijepo ime Elena, ali nju sam rodilatako da mi je trenutno jako lijepo ime Julija, a dok smo maštali o curici uvijek smo pričali o Dunji.
anita rain, sva imena s popisa su prekrasna, baš sva
ali možda je uz Elenu stvarno najljepše Julija
Julija
Amalija
Ines
ta imena su mi najljepsa od ponudjenih....![]()
Posljednje uređivanje od Nives : 17.09.2012. at 15:35
Amalija
Klara
Julija
ali uz Elenu meni najvise pase Julija
Da, u pravu ste da Julija lijepo se slaže uz Elena, ali zaboravih vam napisati da uz Elenu imam i Danijela, ali mislim da bi se opet lijepo slagalo Julija.
Mi još zapravo ni ne znamo spol, ali ja nekako predosjećam da je cura, taj neki osjećaj sam imala i u prve dvije trudnoće i nisam pogriješila (nadam se da neću ni sada) već sam se nekako saživjela da je curaA ako bi bio dečkić lijepo mi je ime Emanuel ili Noah...
mishekica da lijepo bi išlo i Aurora...Ma ima stvarno toliko puno prekrasnih imena, neki dan sam čula za ime Marea i isto je lijepo...
za curke stvarno ima puno lijepih imena. Aurora mi je isto, to mi je bio drugi izbor. naša beba će ako bude curica biti Gloria
. ako bude dečko, imat ćemo problem jer mi ništa je sjeda...
I jedno i drugo su lijepa imena, samo što se za Andrijanu zna da je sa slovom J, a za adrianu će uvijek biti slatko pitanje : jesi li adriANA ili adriJANA?
Oba su lijepa u svakom slučaju
![]()
Sva su lijepa, meni osobno je mihaela najljepše, a treba paziti dobro o prezimenu da zvuči lijepo u skladu s imenom.
Ima mnogo slučajeva, a bubnut ću jedan izmišljeni : HERBERT JOZIĆ, to je kao šaka na oko, ili predugačka imena s predugačkim prezimenom. treba ipak imati dinamike!
Ova mi se svidjaju:
Margareta
Julija
Gabrijela
Leona
Iako bi ja pisala i čitala Margaret, da izbjegnem nadimak Greta. Ili bi se odlučila za verziju Margarita. I opet ne bi valjalo, jer je Rita ružen nadimak.
greta je meni uvijek zvučalo grubo i njemački
sve dok nisam upoznala jednu malu preslatku djevojčicu gretu. baš karizmatično dijete koje predivno nosi to ime.
uvjerena sam da će biti baš posebna cura s ne tako čestim imenom. i znat će se uvijek na koga se misli. na gretu.
a ne malu leonu, plavu miu, frčkavu ali visoku laru..
a sto da imate ruzno prezime uz koje se bas nista ne slaze (subjektivan dojam, naravno)?![]()
Jakomina-za one koje vole stara imena
Posljednje uređivanje od Beti3 : 21.09.2012. at 11:51
Ona koja me vezu uz drage ljude...Mihaela, Marija, Mia![]()
centar ako mi ni jedno ime ne zvuci uz prezime, ja bih izabrala najlepse ime
ako je vec prezime "ruzno" nek ime bude ono koje vam se naj naj najvise svidja
Još jedno starinsko ime: Jolanda
Inače, ne mislim da ima ružnih prezimena, eventualno ima čudnih (dok se čovjek ne navikne).
Istina, treba malo pripaziti na ime koje paše uz prezime, može stvarno zvučati čudno, ili čak smješno, ili je zapravo samo stvar navike,pa kad se čovjek navikne zvuči ok. Moje djevojačko prezime je bilo teško za izgovoriti, a i ne baš lijepo, uvijek sam svima morala 6 puta ponavljati i opet bi krivo rekli. A mog dragog kad sam upoznala i čula njegovo prezime,pomislila sam da ljepše prezime nisam u životu čula (a nisam niti znala da ću ga jednom i ja potpisivati ), tako da imam sad sreće, bilo koje ime mi paše uz prezime, ne završava na ić, ima ga i SAD-u, tako da sam bezbrižna što se toga tiče, zahvaljujući MM.
naša će se srećica zvati Mona![]()
Mi smo curama imena birali zato što su nam se sviđala, nemareći pritom o slaganju s prezimenom (ali, eto, dobro se slažu ova), računajući da će se one jednoga dana ipak udati i moguće mijenjati prezime, pa nije nužno da ime koje paše uz naše prezime bude pasalo i uz novo
hvala svima na prijedlozima sa M
prva curka je Mia, sad mi se sviđa Mila..neki kažu da je bezveze, jer su skoro ista
puno imena koja mi se sviđaju-numerološki su nesretna, pa sam odustala od njih npr. marta, lora, meri..dugačka mi se ne sviđaju..meli mi je isto lijepa-al je izvedenica od mileva bljaaak :D
pa prije će ti Mila biti izvedenica od Mileva
nego Meli
Meli je od Melanija, Melisa, Melina...
i dajte nemojte govoriti za imena da su bljaaaaak
to je i ružno i tužno
haha, apri, ja sam jednom slucajno zalutala na forum.hr kad su pisale o nekoj ludakinji s naseg foruma koja je dijete nazvala orka![]()
Greta i Mila su mi krasna imena i ulazila su u uži izbor da je bila cura. Mada se nadam jednom jednoj Rozi.
Složila bih se sa apricot da mi je jako neukusno kad odrasla jedinka neka imena definira kao bljak, blesava i sl.
anita rain, TM osim što ima lijepo prezime, ima odličan smisao za odabir imena - na popisu su imena moje Šefice, Zmajice i moje mame.
Kod nas je Meli nadimak za one koje se zovu Melani(ja).
evo..meli je od mileva..tu bar tako piše
http://imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Meli
numerologija imena-svako slovo nosi broj, gleda se ukupan zbroj za ime,pa zbroj za prezime i zajedno.
muževo prezime nosi nesretan brojček 18, pa ne bi baš htjela i ime takvo
a evo i tablice koji su brojevi sretni a koji nesretni
http://webcafe.net.hr/astronet/numer...sretni-brojevi
i kako izračunati http://www.covermagazin.com/numerologija-analiza-imena.htm
i da... ispričvam se za moj bljaaak..
Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 06.10.2012. at 23:14
nama je meli nadimak za melitu
Tema o imenima: glasala bi za dobra stara prepoznatljiva ili posve "izmišljena". Mislim da je teško djeci kasnije nositi se sa imenima koja su bila hit ili su se mame vezale za neke likove iz nekih knjiga. Ne razumijem ni kada dijete ima više od dva imena. Ne razumijem ni kada muškoj djeci daju ženska imena i obrnuto. Srećom pa djeca kada odrastu mogu uz malo administrativnih peripetija, ako im se ne sviđa, promijeniti ime. A što se prezimena tiče, ne razumijem razlog da se zadržavaju dva prezimena...ili uzmi muževo (ako ti se više sviđa) ili zadrži svoj (to mi je super).
Posljednje uređivanje od baka : 07.10.2012. at 00:24
Sad si me zaposlila s tim brojevima. Jasno mi je da je ime neki broj, ali što ćemo za prezime. Djevojačko, udato, oba? Čim prezime određuje dobro ili loše, nema tu preciznosti. Jedino ako se uvijek računa ono s kojim si rođen. Ili se ženskom djetetu mijenja sreća kad/ako se uda. A muškome ništa.
Nije to za mene...
ecija, darija