Ja sam prije par godina kupila ovu knjigu http://www.izvorznanja.com/index.php...ypage.tpl.html
(To je samo jedna od ponuđenih knjiga, u Ostvarenju ih ima još nekoliko za razvoj govora)

To je recimo, za vježbanje kod kuće kada problem nije strašan (za svaki glas koji dijete ne može izgovoriti ponuđene su i pjesmice na kojima se vježba izgovor). Ja sam to kupila radi jednog učenika koji ima jako loš izgovor a roditelji ga ne vode logopedu. Fotokopirala sam im tu knjižicu, što da vam kažem, nikada nisu vježbali s njim, dijete je sada 4. razred i isto govori kao i prije 3 godine.
Roditelji su opušteno vjerovali da će se problem riješiti sam od sebe. (To vam je ta sredina, ima jedna mama u tom selu koja vodi dijete logopedu i svi joj se rugaju).
Pretužna sam radi tog djeteta, za roditelje je to sitan problem ali ja vidim da je isključivo radi nepravilnog govora od bistrog i pametnog prvačića nastao nepismeni učenik 4. razreda koji 80% riječi pogrešno napiše. Ne zato što ne zna pisati već zato što piše onako kako govori - krivo. Npr. gledam mu u bilježnicu, umjesto "ženski i srednji rod" napisao je "žeski i sjenji". Sada zamislite kako izgledaju njegovi pisani uradci!

Čitam postove vas roditelja ovdje i kao da ne radim na istoj planeti!