Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2022

Tema: Zahtjevna djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja,

za početak, nisi luda, nisi loša majka, nisi nenormalna.
    Ovako, prvih 8mj njezina života ja nisam uopće živjela, trebalo mi je par mjeseci da se povežem s njom jer kao što si čitala, urlala je 24 sata i nije spavala. Bilo je jaaako teško, traumatično, hodala sam kao zombi i tek kasnije shvatila koliko mi je bilo teško. Tako da nisi jedina. Imala sam i ja trenutaka pucanja, istrčala bih na dvorište jer ju nisam mogla slušati, znala sam isplakati more suza, nikada u životu nisam tako ridala. Kao što kažeš, živjela sam iz minute u minutu. Ujutro bih pomislila, samo da mi je preživjeti ovaj dan, a navečer samo da mi je preživjeti ovu noć. S takvom djecom nema niti minute odmora u danu. Ako imaš bake ili nekoga, neka ti pomognu, odi prošetati, odahni, popij kavu u miru. Ja to nisam imala i zato mi je bilo jako teško.
    NJenu prvu godinu sam doslovce preživljavala, nakon prve godine mogla sam udahnuti, ali samo jedan udah, ne više . Spavati je počela sa 17mj kad sam joj ukinula cicu, jer više nisam mogla podnjeti buđenje svakih pola sata, a onda cijeli dan bez minute predaha. Da sam znala da će ukidanje cice pomoći, ukinula bih je prije iako sam veliki zagovornik dojenja, ali bolje sretna i zadovoljna nego izmučena mama. Međutim nekome pomogne ukidanje cice, a nekom ne, sve je individualno.
    Spavala je s nama, sada spava samnom, budi se ona i sada, popije vodu i spava dalje.
    Savjetujem ti da se pomiriš sa situacijom i sa svojom djevojčicom , kad sam shvatila da je takva i da je ne mogu promijeniti, bilo mi je lakše.
    Negdje nakon 2. godine je postalo poprilično lakše, ali draga moja i dalje je to jako zahtjevno djete, sa sto interesa, nikada niti minute mira, stalno traži nešto novo, traži moju stpo postotnu prisutnost i dalje se buni plakanjem, a to je bezbroj puta u danu, ali sada kad je veća mogu je nečim zainteresirati. Nikada ne miruje, najrađe ne bi nikada spavala, navečer dobije dodatnu energiju itd. Scene su skoro svakodnevne, ali to je ona i takva je i ne mogu je promijeniti, mogu je samo pokušati usmjeriti.
    Ifigenija ima odličnih savjeta i ja joj se divim na njenoj mudrosti, tako da je ona meni jako puno pomogla otvoriti oči i pogled i da svoje dijete vidim drugačije.
    Nije lako pratiti tempo takve djece i puno puta će ti netko reći da su sva djeca takva, ali onaj tko to kaže nije imao zahtjevnije dijete jer nisu sva takva i samo onaj tko je to doživio zna o čemu pričamo.
    Živi iz dana u dan, probaj uhvatiti ako možeš vrijeme za sebe i tješi se time da ipak postaje lakše svakim danom i vidjeti ćeš jednoga dana ćeš shvatiti da je upravo zbog toga što je takva tebi najdivnija na svijetu.
    Šaljem ti veliki jer znam da ti je trenutno jako teško.
    Drago mi je da sam ti od pomoći, Mitovski Makar mislim da mudra nije dobra riječ... prije očajna..., znaš kad moraš iznaći snagu za nešto - jer moraš, mogao ne mogao... ali dobro. Fali mi pola mozga, ali imam divnog sina. Pošteno

Da sam onda znala što sada znam, tražila bih pomoć na sve strane, da ga se stimulira na sve mile i nemile načine... makar - lako je to reći... kad imaš to burno dijete, stalno si u strahu da nešto ne štima, daš ga didi i baki, budi se vrišteći... pa ne znaš više što da radiš... uf...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Fali mi pola mozga, ali imam divnog sina. Pošteno

Da sam onda znala što sada znam, tražila bih pomoć na sve strane, da ga se stimulira na sve mile i nemile načine... makar - lako je to reći... kad imaš to burno dijete, stalno si u strahu da nešto ne štima, daš ga didi i baki, budi se vrišteći... pa ne znaš više što da radiš... uf...
    E kako si me nasmijala s ovom polutkom, baš ti hvala!
    A ostavljat ga kod babe i dide smo počeli tek s 5,5 godina, bilo je vriske prije.

Inače, nek uđe u zapisnik, i meni si pomogla opisujući situacije sa sinom, lijepo je znati da moj ipak nije Pale i da hoće takva djeca izaći na dobro.
    Mi smo konačno riješili agresivnost, ispostavilo se da sinko pun kufer nama normalnih situacija doživljava kao napad na sebe.
    Ostalo je još uštimati mu emocionalne reakcije na neku prihvatljivu društvenu razinu

Ali ja obožavam njegovu trenutnu "misiju", svojim ponašanjem nas tjera da budemo najbolji što možemo biti. Tek tada živimo u ljubavi i slozi

Mame više djece, kako vam ostala djeca doživljavaju i proživljavaju činjenicu da ovakvi usisivači energije i pažnje u stvari kradu njihov prostor?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    E kako si me nasmijala s ovom polutkom, baš ti hvala!A ostavljat ga kod babe i dide smo počeli tek s 5,5 godina, bilo je vriske prije.Inače, nek uđe u zapisnik, i meni si pomogla opisujući situacije sa sinom, lijepo je znati da moj ipak nije Pale i da hoće takva djeca izaći na dobro.Mi smo konačno riješili agresivnost, ispostavilo se da sinko pun kufer nama normalnih situacija doživljava kao napad na sebe.Ostalo je još uštimati mu emocionalne reakcije na neku prihvatljivu društvenu razinu Ali ja obožavam njegovu trenutnu "misiju", svojim ponašanjem nas tjera da budemo najbolji što možemo biti. Tek tada živimo u ljubavi i slozi
    Mame više djece, kako vam ostala djeca doživljavaju i proživljavaju činjenicu da ovakvi usisivači energije i pažnje u stvari kradu njihov prostor
    ?
    Volim kad se svi skupa nasmijemo svojem stanju I drago mi je da sam od koristi, da je bar nešto dobro izašlo iz naše odiseje..
    Ostalo je još uštimati mu emocionalne reakcije na neku prihvatljivu društvenu razinu
    Ovo je i nama izazov... tako je dramatičan, buran, zna se ispružiti na pod kao pogođeni kauboj u vesternu, zna se presaviti preko stolca kao mrtav, zna jaukati kao neka baba, zna drhturiti glasom, ponašati se kao da ga napadaju vanzemaljci ako se obrecnemo na njega - raširi oči,lagano se tresucka, i fakat izgleda kao da je vidio duha - ono, kompletno neprimjerena reakcija... i tako oduvijek... Tek evo sad polako počinjemo reagirati - daj se sredi, ma prestani, ajde molim te... i nekad se uspije sabrati, raste ta njegova sposobnost samosvladavanja...
    Mame više djece, kako vam ostala djeca doživljavaju i proživljavaju činjenicu da ovakvi usisivači energije i pažnje u stvari kradu njihov prostor
    Moji se jako sukobljavaju i svade, mala je skužila da ga mora malo mimoići da dođe k sebi i onda ga podmuklo zafrkava, na što on reagira kao da je kraj svijeta... teško... Najbolje reagiraju kad ih otjeram iz vidokruga, i uputim jedno na drugo, onda se znaju zaigrati satima, baš lijepo. Ali, ako sam iole blizu, onda počinje rivalstvo bez granica. Trampolina, kako ti rješavaš te bratske odnose - meni je to izazov br.1...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •