Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: škola nema sa sredstava za rad

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno škola nema sa sredstava za rad

Inače nisam roditelj koji se buni i previše raspravlja ako nema za to neke velike potrebe.
    naime interesira me dali je i uvašim školama tako kako je u našoj.radi se o osnovnoj školi,gdje mi kao roditelji smo
    zamoljeni da svaki mjesec donosimo sapune za pranje ruku,papirnate ručnike i toaletne papire ,ok nista strašno,ali
    jučer se dogodilo to da su sazvani roditeljski sastanci za sve razrede .na roditeljskom je bila rijeć o tome
    kako je njima riknuo fotokopirni aparat ,da oni nemaju klincima gdje kopirat ispite(a pored toga da nemaju kreda nemaju fotokopirnog papira itd..),pa smo zamoljeni da svi donesemo
    po 100 kn tj.97,00 (neznam kako se uopće došlo do te računice).kao da bi se djeci mogli kopirat ispitni listići.
    kao prvo smatram da sa tom količinom novaca bi se mogao kupiti novi ili plovni kopirni aparat i još štošta drugo.
    naravno da će svaki roditelj izdovijt za svoje djete 100 kn,al me zanima sa pravne strane dali je to ispravno da on tako traži novce od nas
    ili se trebao obratit gradu ili svom ministarstvu za popravak ili kupnju drugog uređaja.
    Posljednje uređivanje od anitak : 16.10.2012. at 09:57

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Anitak nemam dijete u školi, ali mi se to ne čini ispravno, a niti legalno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

takav je naputak išo u sve razrede? zamisli da je to kod nas i da traže tolku lovu x900 učenika ispada da i auto uz fotokopirac mogu kupitis kojim ćega donijeti do škole.

Inače testove kao testove plačamo ( i to se kupuju originalni),a kopiraju se neki listići za vježbanje i slično.

S vremena na vreme ( pretežno u nižim razredima) traže da e donese kopirni papir, ali je fora ko donese donese, ko ne ne.
    Inače često znamo nositi stare nacrte, i šmir papir.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.10.2012. at 10:22

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

isto kao kod jelene.O

a sto se tice kreda, ako to nemaju onda stvarno di je ovaj svijet otisao

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kopiranje je u zagrebačkim kopiraonama od 14 lipa za đake i studente. Ispada da za 100 Kn možeš dobiti više od 700 kopija. Da li stvarno jedan učenik tijekom svog školovanja dobije 700 strana kopiranih materijala?!

Ja bih, kao roditelj, rađe da mi za svake kopirane listiće ispostave račun.

A za nabavku nove kopirke, obzirom da im ona sigurno treba i za njihove interne potrebe, neka se obrate Ministarstvu ili Gradskom uredu za školstvo, komelivećnadležnom.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ako se radi o cifri za samo jednu godinu, a slijedeće će vas opet žicati 100 Kn, pa slijedeće opet..., cifra je još strašnija: 5600 strana!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hm, ne znam za škole, ali znam da je tako kod nas u vrtiću (što se tiče papirnatih ručnika, plastičnih čaša, salveta, maramica, sapuna i papira A4).
    Nije da se nešto bunim protiv toga, jer i sama radim u državnoj službi gdje naruđbe potrošnog materijala debelo kasne i redovito su prepolovljene količinski od onog naručenog.
    A što se tiče kopiranja i kopirke - to mi je malo onako

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jučer pitam kćer kako peru ruke, odgovor : pa mama samo pod vodom ,sapuna nema...... a znaš nema ni papira za wc (to sam skužila po maramicama koliko ih troši,a iskreno i draže mi je da se briše sa svojima.)
    A za ovo što si napisala krajnje bezobrazno , ako već neide drukčije svakoko bih tražila račun da znam što plačam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Čudno... naravno da nema puno novca u školstvu i pitanje je što je na stvari, možda biste kao roditelji trebali sazvati satanak s upravom škole postaviti pitanje o mogućnostima financiranja školskih potreba - od kojekakvih fondova i donacija, pa do sponzorstva firmi - prije nego da se stvar prebaci na roditelje. Nekako, ako olako date tih 100 kn uprava škole se može ulijeniti, pa tražiti od vas - jer je lakše nego pisati projekte i tražiti sponzore...

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mi donosimo plasticne salice, kuhinjske role papira, grickalice ( s ovim se uopce ne slazem jer mislim da su im dorucak, rucak i uzina sasvim dovoljni do 15.30 i moje dijete nikad nije gladno, ali ako vidi kroki, cips ili neko drugo smXXX na stolu, uzet ce. grozno.)
    shvatila sam to kao obvezno jer postoji tablica kod uciteljice u koju se biljezi kad je tko donio.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Čudno... naravno da nema puno novca u školstvu i pitanje je što je na stvari, možda biste kao roditelji trebali sazvati satanak s upravom škole postaviti pitanje o mogućnostima financiranja školskih potreba - od kojekakvih fondova i donacija, pa do sponzorstva firmi - prije nego da se stvar prebaci na roditelje. Nekako, ako olako date tih 100 kn uprava škole se može ulijeniti, pa tražiti od vas - jer je lakše nego pisati projekte i tražiti sponzore...
    Kod nas u školi je užasan problem što sve završava na onoj 'nema se novaca' i on ne smiju tražiti donacije ?!
    Dakle, oni smiju tražiti donacije, morat ću na vijeću roditelja reagirat, škola se raspada.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Možda ne smiju, nemam pojma! Nagađam...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Aha mislila sam da znaš pouzdano, pa da mogu na sastanku tražiti da se poduzmu više nešto.Možda se javi netko tko zna nešto konkreto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Anitak, vi se svi morate složiti i pristati da se daje novac (tako ide i za kupovinu dodatnih originalnih listića i sličnog).

Zanima me gdje vam je i kako to prezentirano. Obično se takve stvari rasprave na roditeljskom sastanku. Ako to nije slučaj, tražite da se sazove sastanak. 100 kn za kopiranje je drsko i bezobrazno previše. Ali ako je u pitanju kupovina originalnih ispita, to je ta cifra... Treba uvijek točno znati o čemu se radi.

Inače, što se sapuna i papira tiče - ista ti je situacija svuda. MOji nose papirnate maramice i vlažne maramice. Vidio je moj sin čistačice kako ključem guraju papir za brisanje ruku u kućište da ga djeca ne mogu izvući (mislim, ne kužim igru... ali nije bitno). Sapun smo donosili dok su djeca bila u boravku. Novaca nema, ali to nije razlog da ga se traži od roditelja. Ako se traži, treba biti crno na bijelo napisano za što je, a roditelji moraju dati pismeni pristanak da se na to i utroši. Bez toga - nula bodova!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

originalni testovi za prvašiće su oko 100 kn.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dajemo za testove (100 kn), prošle godine smo mi roditelji kupili i klimu. Donosimo (barem ja donosim) papir za kopiranje.
    Sapun i papirnate ručnike nisu tražili.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi svaki mjesec donosimo dvije role kuhinjskog papira i svaki drugi mjesec tekući sapun. Testove smo platili 90kn.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Školu financira osnivač, što može biti država ili lokalna zajednica. Uostalom pogledaj Zakon - čl 12. prije svega:
    http://www.poslovniforum.hr/zakoni/z...m_skolstvu.asp

Svi se vade da se nema novaca, ali ako je već toliki problem, možda bi se kao roditelji, umjesto da dajete po tih 100 kn trebali organizirati i obratiti osnivaču- ukoliko je to grad Zagreb, navaliti lijepo na Bandića i tražiti objašnjenje, kako se ima za fontane u boji i neznam kakve WC-e, a nema se za školovanje djece.

Iz naših plaća odvajaju se sredstva koja se slijevaju u gradski proračun, pa imamo pravo od tih struktura tražiti ono šta smatramo da nam je prioritet. Mi ih financiramo, nama odgovaraju.
    To vrijedi za bilo koji grad ili županiju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas drugi slučaj, ja tražim da se postavi dodatna rasvjeta u učionicu i da ću organizirati da to roditelji financiraju, pa je izgovor da se tako nešto ne smije tražiti od roditelja!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas drugi slučaj, ja tražim da se postavi dodatna rasvjeta u učionicu i da ću organizirati da to roditelji financiraju, pa je izgovor da se tako nešto ne smije tražiti od roditelja!
    Ovako je i u mojoj školi.
    Donacije su nam strogo zabranjene, jer sve mora ići preko računa.

Mi sami kupujemo fotokopirni papir (ja i kredu, jer ove koje nam škola kupuje su jadne i njima se ne može pisati po pločama starim 50 godina), u školi printamo samo crno-bijelo. U boji smo fotokopirali vani, privatno i prestali, jer nisam luda više trošit od mizerne plaće.

Svak ima šifru za fotokopiranje i provjerava se količina fotokopiranog (zbog tonera, papir je naš). Strogo nam je zabranjeno fotokopirati udžbenike i radne bilježnice učenicima pa tako još uvijek (nakon mjesec i pol) imam učenike koji u razredu sjede samo s bilježnicom. Ne znam zašto nisu kupili udžbenik i rb.

Učenici nižih razreda sami donose sapun i papirnate ručnike u školu već godinama.

Naravno, uz sve ovo ide i neisplata dnevnica za stručna usavršavanja pa smo i to smanjili ili više uopće ne idemo.

Sve u svemu-zemlja znanja!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, uz sve ovo ide i neisplata dnevnica za stručna usavršavanja pa smo i to smanjili ili više uopće ne idemo.
    da te pitam kolko su bitna za rad ta usavršavanja, dal je to ono kad idete nekud vikendom na radionice, ili pred kraj ljeta na malo duže učenje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da te pitam kolko su bitna za rad ta usavršavanja, dal je to ono kad idete nekud vikendom na radionice, ili pred kraj ljeta na malo duže učenje.
    važna su. važna su zbog novih znanja, razmjene iskustava s kolegama...važna su zbog napredovanja u struci.

vikendom više ne idemo nigdje, jer se sindikat izborio za to da vikend bude vikend. obično su nam takve stvari poslijepodne radnim danom.

godišnje imamo 4 županijska vijeća, al' to su lokalna usavršanja u gradu i to. za to se dnevnica ne dobiva.

govorim o usavršavanjima u drugim gradovima (u 9. mjesecu imali smo stručni skup, mentori pripravnicima. bio je u zagrebu, ja živim u rijeci. meni je bio važan pa sam otišla. dnevnicu nisam dobila, put platila sama. sad imam jedan iz talijanskog opet u zagrebu i opet plaćam sama.)

duže skupove imamo u vrijeme proljetnih praznika.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to te i ja pitam jel vidim da svako malo recimo ima takvih i sličnih radionica za recimo tehnički odgoj, a sve dođe dosta i dosta vremena traju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

to te i ja pitam jel vidim da svako malo recimo ima takvih i sličnih radionica za recimo tehnički odgoj, a sve dođe dosta i dosta vremena traju.
    a gdje si to vidjela?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    godišnje imamo 4 županijska vijeća, al' to su lokalna usavršanja u gradu i to. za to se dnevnica ne dobiva.
    meni su i županijska u drugom gradu, iz jednog predmeta čak niti u najbližem koji je ujedno i županijsko središte nego u grdu do kojeg ne mogu doći javnim prijevozom iz svog mjesta. i na stranu dnevnica, ne isplate nam ni putne, ali glavno da na obavijesti o održavanju vijeća piše da je obavezno prisustvovanje.

što se teme tiče, u našoj školi smo roditelji na početku godine dali 15 kn po učeniku za wc papir i sl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vrtila sam stranice ( sad koje ne znam , ali bum ponovo našla) inače ti za tehnički su pretežno u Novom ili sličnim gradovima na moru.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vrtila sam stranice ( sad koje ne znam , ali bum ponovo našla) inače ti za tehnički su pretežno u Novom ili sličnim gradovima na moru.
    vjerojatno si bila na nekoj od stranici zajednica tehničke kulture. to su ti fakultativna stručna usavršavanja (organiziraju ih stručne udruge) i većini prosvjetara nedostižna.
    ovdje se nalaze službena od strane azoo organizirana usavršavanja: http://www.azoo.hr/index.php?option=...321&Itemid=106

vidjet ćeš da je prilična suša za tehnički npr.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    meni su i županijska u drugom gradu, iz jednog predmeta čak niti u najbližem koji je ujedno i županijsko središte nego u grdu do kojeg ne mogu doći javnim prijevozom iz svog mjesta. i na stranu dnevnica, ne isplate nam ni putne, ali glavno da na obavijesti o održavanju vijeća piše da je obavezno prisustvovanje.
    da, naravno. u moje vijeće spadaju kolegice iz crikvenice, npr. na zadnjem aktivu nisu bile, škola im nije platila putne troškove. ravnateljica kazala da novca nema i da odluče hoće li ići ili ne-o svom trošku.

ja idem samo na agencijske akupove i aktive.
    to je ono što moram...odem na HUPE, jer je u Opatiji.

i to je to...jakog mi stručnog usavršavanja i brige za budućnost djece.
    tako da...kupovina wc papira, sapuna, fotokopirnog papira i svega ostaloga je ništa drugo do tradicija hrvatskog školstva stara već mnogo, mnogo godina. a bit će još gore.
    mi u sustavu školstva ( mislim ovdje na nastavnike i djecu) radimo čuda u kakvim uvjetima radimo.

bandić izgradio fontane, rijeka gradi spomenik maškarama (i u isto vrijeme ukida novčane nagrade učenicima i mentorima za osvojena prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima)...svi se mi, naime, financiramo iz iste kase.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno si bila na nekoj od stranici zajednica tehničke kulture. to su ti fakultativna stručna usavršavanja (organiziraju ih stručne udruge) i većini prosvjetara nedostižna.
    ovdje se nalaze službena od strane azoo organizirana usavršavanja: http://www.azoo.hr/index.php?option=...321&Itemid=106

vidjet ćeš da je prilična suša za tehnički npr.
    je u pravu si bila sam na tehničkim kulturama, ali ono kaj se tam nudi je dosta puno, i poprilično i vremena i novaca, ovo tvoje ću proučiti. Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad vidla počela sam u biti od te tvoje stranice,pa me prebacilo samo od sebe na ovo moje kaj sam vidla

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

evo samo da javim što je rečeno na ministarstvu obrazovanja kulture i sporta,koje smo naravno kontaktirali u vezi sprornog problema.
    rečeno je da nas u školi nitko ništa nesmije tražit a pogotovo ne novce,ako je to donacija onda ok,ali tražiti novce da ne dolazi u obzir.
    očito su njega iz ministarstva zvali i naribali ,jer sastanci koji su održani jučer su promjenili temu,sad se više nije govorilo o kopiranju,nego bi se djeci kupili ti orginalni lističi. rečeno je da smo nas dva razreda koji smo imali dan ranije roditeljski sve krivo shvatili .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    evo samo da javim što je rečeno na ministarstvu obrazovanja kulture i sporta,koje smo naravno kontaktirali u vezi sprornog problema.
    rečeno je da nas u školi nitko ništa nesmije tražit a pogotovo ne novce,ako je to donacija onda ok,ali tražiti novce da ne dolazi u obzir.
    očito su njega iz ministarstva zvali i naribali ,jer sastanci koji su održani jučer su promjenili temu,sad se više nije govorilo o kopiranju,nego bi se djeci kupili ti orginalni lističi. rečeno je da smo nas dva razreda koji smo imali dan ranije roditeljski sve krivo shvatili .
    E, pa moguće je da su krivo shvatili oni koji su vam prezentirali što se traži. Ne bih rekla da je 50 ljudi krivo shvatilo, ali moguće je da su razrednici ili krivo shvatili ili krivo objasnili o čemu je riječ.

Za kupovinu originalnih dodatnih nastavnih materijala rodietlji trebaju dati svoj pristanak. Kod nas se to i potpisivalo na papiru, mislim da je bila neka izjava o prihvaćanju, pa su se tek onda davali novci. Ako roditelji imaju rješenje (štajaznam dječji doplatak i slično) mogli su se uz predočavanje toga osloboditi plaćanja, isto kao i za topli obrok, ali treba poštivati proceduru. Ne znam točno kako to ide, nismo u toj kategoriji pa nemam iskustva.

Kako god bilo, sad su stvari jasnije. Možda su ovi vaši htjeli smuljati, ali možda si jednostavno nisu dali truda da ljudima koji to ne znaju lijepo i točno objasne što i kako...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.10.2012. at 08:33

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zašto su školama zabranjene donacije? OK, kužim da žele izbjeći da nakladnici poklone laptope "u zamjenu" za odabir udžbenika, ali što je s drugim mogućnostima? Zašto neka mama arhitektica ne bi mogla besplatno projektirati neiskorišteno potkrovlje ili vlasnik inform. firme donirati računala? Tata pitur osvježiti zidove ili jednostavno dobrostojeći roditelj pokloniti 20.000 za neku namjenu? (nda...naravno pod uvjetom da ne traži prolaz za lijeno dijete)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisu baš zabranjene, ali obično se ravnatelji ne žele baktati s hrpom papirologije... Mi smo to isto pitali na VR, pa su nam rekli da je to sada jako komplicirano, pogotovo ako su donacije od roditelja.

Vjerojatno žele izbjeći kupovanje ocjena.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da postoji hrpa besmislene papirologije kojom su opterećene škole (vjerojatno i dr ustanove) koji je donio Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Mislim da su rezultati tog zakona besmisleni i upravo suprotni od proklamiranih ciljeva u njemu.

Primjerice škole moraju raspisivati javnu nabavu za kupnju elekrične energije i vode kao da u našoj maloj državici imamo više dobavljača tih energenata. Glavno je da negdje stoji 2-3 registra o tome i da je netko utukao tjedan dana radnog vremena na javnu nabavu za struju.

Pa onda rercimo u mojoj školi se prije fiskalne odgovornosti uredski i potrošni materijal kupovao na akcijama i sniženjima. Sada preko javne nabave dobivamo nekvalitetne uredske potrepštine koje koštaju puno više. Itd.
    Da ne kažem kako se sustav javne nabave odražava na kvalitetu (vjerojatno i cijenu) pribavljenih namirnica za školsku kuhinju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    mislim tek sad su se sjetili za listiće to se kod nas rješava na prvom roditeljskom u 1. tjednu škole.
    peterlin, ti listići ispitni imaju cijenu i nema popuste za nekog s dječjim doplatkom, ali može se dogovorit ( ovisno o školi) da jedan-dva komada subvencionira škola.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim tek sad su se sjetili za listiće to se kod nas rješava na prvom roditeljskom u 1. tjednu škole.
    peterlin, ti listići ispitni imaju cijenu i nema popuste za nekog s dječjim doplatkom, ali može se dogovorit ( ovisno o školi) da jedan-dva komada subvencionira škola.
    Da, imaš pravo, mislim da je baš tako.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni nije jasno zašto moraju postojati ispitni listići, odnosno zašto se kao nekad znanje ne bi provjeravalo ispitima koje sastave nastavnici.
    Kako se netko samo dosjetio da izdavači uz udžbenike mogu zarađivati po dodatnih sto kuna i na listićima? Barem su ih mogli napraviti kako treba, u Profilovom listiću iz Prirode i društva za 2. razred lišće su napisali s tvrdim Č. Krasno ih uče.

Škola nema sredstava za rad, ljudi nemaju sredstava za život, a djeca su na gubitku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

reklami jedna mama iz susdjestva zakaj sad imaju listiće ( ona radi u susjednom kvartu u školi, matka) veli da oni odma imaju ponuđena i rješenja i način bodovanja, tj. granice od kud do kud koja ocjena, prvenstveno radi transparentnosti kaže.

Inače sjećam se kad smo mi prepisivali s ploče, a ja s velikim minusom, s time da tad nisam imala naočale jer su trebale doć s popravka,naime priča stoji da sam uspjela pravilno prepisat zadatak, ali sam ipak curu do sebe pitala da mi ipak još jedanput zdiktira, i slučajno je zdiktirala krivo, sva sreća da je naš Cumbo gledal i postupke a ne samo rezultate.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.10.2012. at 14:05

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za te listiće je naša učiteljica tražila po 55 kn, jer se sa drugom učiteljicom dogovorila da ih podijele (ne znam kak izgledaju, pa nemam pojma kaj znači da dijele?).

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ne znam za škole, ali znam da je tako kod nas u vrtiću (što se tiče papirnatih ručnika, plastičnih čaša, salveta, maramica, sapuna i papira A4).
    Nije da se nešto bunim protiv toga, jer i sama radim u državnoj službi gdje naruđbe potrošnog materijala debelo kasne i redovito su prepolovljene količinski od onog naručenog.
    A što se tiče kopiranja i kopirke - to mi je malo onako
    Hm, nama su u vrtiću rekli da će ove godine sakupljati za kupovinu klime i da mole donacije. Meni je to isto too much. Posebno zato što ne volim klimu, ne podržavam da su djeca pod klimom, niti je doma imam.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

reklami jedna mama iz susdjestva zakaj sad imaju listiće ( ona radi u susjednom kvartu u školi, matka) veli da oni odma imaju ponuđena i rješenja i način bodovanja, tj. granice od kud do kud koja ocjena, prvenstveno radi transparentnosti kaže.
    Ne znam je li to radi transparentnosti, čak mi se čini da bi netko mogao zlorabiti taj sistem ispitivanja, nabaviti si listiće i pripremiti dijete.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To su gluposti, pa nisu učitelji blesavi da ne znaju izračunati postotke točno riješenih zadataka (ono 0-50% riješenog jedinica, itd.) . A ispiti znanja određenih nakladnika su nabavljivi, kao i sve što neki učitelji stavljaju na web (a drugi koriste kao vježbe ili čak testove), zato uopće ne vidim zašto ne bi učitelji sami slagali testove pa makar ih svake 4 godine ponavljali.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Za te listiće je naša učiteljica tražila po 55 kn, jer se sa drugom učiteljicom dogovorila da ih podijele (ne znam kak izgledaju, pa nemam pojma kaj znači da dijele?).
    svaki ispit ima dvije grupe. nece djeca oba rjesavati. ako razred ima 26 ucenika, uciteljici je dovoljno da od svakog ispita ima 13 grupa A i 13 grupa B, a ne da svih 26 ucenika imaju i A i B.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i u naše vrijeme su bili i a i B , čak i C testovi

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ima i sad a i b grupa, ali ja sam razumjela da se po učeniku se dobiju dva testa, A i B grupa, pa je onda potrebno naručiti upola manje testova. Ali to nije tako za sve predmete, mislim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    To su gluposti, pa nisu učitelji blesavi da ne znaju izračunati postotke točno riješenih zadataka (ono 0-50% riješenog jedinica, itd.) . A ispiti znanja određenih nakladnika su nabavljivi, kao i sve što neki učitelji stavljaju na web (a drugi koriste kao vježbe ili čak testove), zato uopće ne vidim zašto ne bi učitelji sami slagali testove pa makar ih svake 4 godine ponavljali.
    Pa naravno! Učiteljica našeg starijeg sina (bila je mentorica, sad je savjetnica - sigurno ne bez razloga) NIKADA nije tražila tako nešto...

Ali učiteljica mlađeg sina je tražila svake godine, bez obzira na to što su si mnogi roditelji u njenom razredu to teško mogli priuštiti uz kupovinu udžbenika. Njezini razlozi bili su ti da se roditelji često žale na to kako su testovi sastavljeni, pa joj više odgovaraju standardizirani testovi Ministarstva, koji su objektivniji... Trice i kučine! Ja mislim da je nešto drugo u pitanju - tako je jednostavnije. Nema kopiranja, nema sastavljanja, ni brige ni pameti...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naša učiteljica je rekla da su dobili takav naputak..moš mislit. Ja sam odlučila to pustit.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali učiteljica mlađeg sina je tražila svake godine, bez obzira na to što su si mnogi roditelji u njenom razredu to teško mogli priuštiti uz kupovinu udžbenika. Njezini razlozi bili su ti da se roditelji često žale na to kako su testovi sastavljeni, pa joj više odgovaraju standardizirani testovi Ministarstva, koji su objektivniji... Trice i kučine! Ja mislim da je nešto drugo u pitanju - tako je jednostavnije. Nema kopiranja, nema sastavljanja, ni brige ni pameti...

a prije godinu dana si napisala:

"Učiteljica mog starijeg se bori protiv Gaussove krivulje, s razlogom - ima veliki broj jako dobrih učenika i brani ih, budući da su djeca zaslužila odlične ocjene.

Rješenju se dosjetila učiteljica mog mlađeg sina - ona (zbog pritiska roditelja koji su u ovom slučaju bili nezadovoljni preniskim ocjenama) već treću godinu ne sastavlja testove sama, već ih naručuje od MZOŠ."

Ne kužim, prije godinu dana naručivanje testova je bilo rješenje problema, a sada su to trice i kučine. Tko bi svima ugodio kad jedna te ista mama sad hoće ovako, sad onako.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Urša, touche! Svaka čast

Od učitelja se zaista očekuje da budu svestrani. Ne znam samo gdje bi i kada trebali naučiti baždariti testove.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •