Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
To jel se može ili ne može oprostiti, ne znaš sigurno dok ti se ne dogodi. Ja to vidim nekako ovako:
1. kažu sve se može ako se hoće, pa je prvo pitanje želi li se oprostiti (to je ključno)
2. prihvatiti da se to dogodilo (da je to činjenica iz prošlosti koja se nikada neće promijeniti)
2. važno je znati uzrok zašto se to dogodilo (barem bi trebalo biti važno)
3. biti ziher da se neće ponoviti (koliko - toliko)
i onda bi se moglo dalje (teoretski)
Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
ali se podrazumijeva da bi nakon nekog vremena trebalo krenuti dalje.
ili ne?
ako je prevareni odlučio dati drugu priliku onda mora raditi na daljnjem odnosu isto kao i onaj koji je varao
možeš ti biti u "čudu" neko vrijeme, a onda moraš povući neke poteze u životu: ili ostaješ ili ideš van
u stvari, svatko to za sebe otprilike već zna kada se dogodi, a kako ne bi kad vidim da se zna i unaprijed
i ako ostaješ, svi daljnji problemi na tu temu, odnos namjerno vozan po ledu i tako dalje...
se više ne može klasificirati nikako drugačije nego kao durenje.
Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
iza svakog tog durenja (nazovi to kakogod) je nekomunikacija. a to uništava sve pokušaje

sve ovo X X X

... treba vidjeti zbog čega se varanje dogodilo, ako je to nestanak ljubavi, onda se nema o čemu razgovarati, niti što praštati. Naravno, sve ovisi o načinu na koji nam je to dano do znanja. Zaboljelo bi me, jako, kada to ne bih doznala od njega, u četiri oka, mislim kako bi tada moje povjerenje u njega kao odgovornu osobu bilo jako (ako ne skroz) narušeno, a upravo takvo međusobno povjerenje je ono što bi nam trebalo za nastavak veze kao bivših supružnika i roditelja zauvijek zajedničkog djeteta. Jer voljela bih u tom slučaju da, iako rastavljeni, i dalje oboje odgajamo naše dijete, jer ono ima potrebe za stvaranje i nastavljanje odnosa s oba roditelja.