Jesi li probala kupiti one bojice što se ne šilje nego "vrte" (kao olovke za oči i usta)? Ja kupila svom u Mulleru.
Sinoć smo kod kuće imali "čitalačku večer" - oko sat vremena sam čitala klincima priče. Inače, moj I. dok sluša priču toliko se vrti (dobro da ne dubi na glavi) ali sinoć smo čitali zajedno - jedan odlomak ja, jedan odlomak on. Kad je neki razgovor ja budem jedan lik, a on drugi. Bilo nam je jako zabavno i pratio je. Nemam vremena to često raditi ali ću se truditi barem vikendima tako. To je baš dobar način da se djeci približi čitanje.
Mi smo lani (škola) bili u projektu "Čitamo mi, u obitelji svi" (projekt školskih knjižnica Hrvatske). Bilo je super, knjižničarka je kupila 8 knjiga - slikovnicu, zbirku pjesama, dječji roman i još nekih knjiga za djecu i odrasle (enciklopedijeske, knjige o odgoju djece i sl). To je stavila u ruksak koji je kružio razredom. Poanta je da cijela obitelj mora zajedno čitati, od najmlađih koji ne idu u školu do mame, tate, bake, djeda... Svi su tjedan dana čitali i dojmove upisivali u dnevnik.
U letku koji smo dobili pisalo je kako je najčešća greška roditelja - kada djeca malo porastu i počnu sama čitati izgubi se zajedničko čitanje roditelja i djece. To bi trebalo i dalje njegovati i kada krenu u školu pa sve do 4. razreda.
Evo link, pročitajte uvodni tekst, ima dosta korisnih informacija. https://sites.google.com/a/knjiznica...svi/o-projektu