Stvarno ne poznajem zakon, a i da ga poznajem, pitanje je što bi od toga uspjela razumjeti

pa imam pitanje za vas stručnjake.
Dakle, ovako. Trenutno sam na rodiljnom dopustu (ili kako se to već zove). Beba se još nije rodila.
Koliko je meni poznato, MORAM biti na porodiljnom do bebinih 6 tjedana. E sad... Muž ima neku frku s poslom pa si ja zamišljam sve najcrnje moguće scenarije i želim biti spremna ako se nešto takvo dogodi...
Moja su pitanja sljedeća:
1. Ako muž slučajno dobije otkaz kad beba bude, recimo, 9 tjedana, mogu li se ja ODMAH vratiti na posao, a da on onda ostane doma s njom?
2. Ako on slučajno dobije otkaz prije nego se beba rodi (ili bilo kad prije tih 6 tjedana života) i završi na burzi pa me zamijeni na roditeljskom dopustu, računat će mu se onih zadnjih 6 isplata koje je dobio? Znači, 6 plaća, ako prije toga ne stigne dobiti ništa s burze. Odnosno, to što je dobio s burze + plaća koliko je ostalo (do 6)?
3. Ako bi on u međuvremenu uspio naći posao, mogu li se ja ponovno vratiti na rodiljni? Meni se onda u tom slučaju opet računaju moja primanja zadnjih 6 mjeseci (rodiljna naknada + plaća, ako dođe) ili?
Iskreno se nadam da će netko od vas znati odgovor na moja pitanja i da će si dati truda odgovoriti mi. Možemo se i dogovoriti za neku kavu, za jedno godinu dana.