Pokazuje rezultate 1 do 50 od 561

Tema: Dokumentacija komplikacije, RD, produljenje RD

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj božicaa prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan! Trebala bih informaciju, trudna sam 12 tj. i gin.me poslao na privremene komplikacije 1.10.2012.radi teškog disanja i lupanja srca, dok ne obavim kardiologa i pulmologa. U međuvremenu sam ja to obavila i svi nalazi su mi u redu. Naručena sam kod njega 16.11. kad će me vjerojatno vratiti na posao. Ja sam jučer podigla doznake za bolovanje i moja dok.mi rekla da obje doznake nosim poslodavcu. Što je mene začudilo, zar ne bi trebala jedna ići na hzzo??? Help me....
    provjeri koja oznaka ti je doznakama...
    za komplikacije ti je oznaka čini mi se H1 i u tom slučaju si na teret HZZO-a (onda se nose doznake na zdravstveno)

s obzirom da kod tebe nije bilo tegoba vezanih za samu trudnoću vjerojatno ti je druga oznaka, a samim time si na bolovanju na teret poslodavca

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    provjeri koja oznaka ti je doznakama...
    za komplikacije ti je oznaka čini mi se H1 i u tom slučaju si na teret HZZO-a (onda se nose doznake na zdravstveno)

s obzirom da kod tebe nije bilo tegoba vezanih za samu trudnoću vjerojatno ti je druga oznaka, a samim time si na bolovanju na teret poslodavca
    oznaka je Z 35. hvala Vam na odgovoru.

boobeebu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mama san ili neko ko zna, molila bi pomoć...
    dakle ovako;
    muž je ostao na porođajnom nakon djetet.9 mj. i imamo pravo na dodatna 2 mjeseca koja bi željeli iskoristiti na način da on odmah iskoristi svojih 30 dana, a drugih 30 dana bi koristila ja naknadno.
    ... e sada; jedino što uspjevam naći od dokumentacije koja nam je potrebna je ovaj zahtjev: http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno...ri_mjeseca.pdf

Ne razumijem (a u našem uredu hzzo-a znaju manje nego ja) GDJE navodim na koji način ćemo koristiti dodatni rod.dopust, da li ja trebam isto tražiti suglasnost poslodavca ili samo muž; šta uopće tražimo u firmi ako nas u zahtjevu nigdje ne pitaju kada ćemo koristiti i kako "reći" da želimo oboje koristiti (svako pola) ???

ufa...nadam se da nisam previše zakomplicirala sa pitanjima ali očajna sam s obzirom da je doći do info viša matematika... Ako nešto od onoga što pitam nije jasno, preformulirati ću...samo recite

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Stvarno ne poznajem zakon, a i da ga poznajem, pitanje je što bi od toga uspjela razumjeti pa imam pitanje za vas stručnjake.

Dakle, ovako. Trenutno sam na rodiljnom dopustu (ili kako se to već zove). Beba se još nije rodila.
    Koliko je meni poznato, MORAM biti na porodiljnom do bebinih 6 tjedana. E sad... Muž ima neku frku s poslom pa si ja zamišljam sve najcrnje moguće scenarije i želim biti spremna ako se nešto takvo dogodi...

Moja su pitanja sljedeća:
    1. Ako muž slučajno dobije otkaz kad beba bude, recimo, 9 tjedana, mogu li se ja ODMAH vratiti na posao, a da on onda ostane doma s njom?

2. Ako on slučajno dobije otkaz prije nego se beba rodi (ili bilo kad prije tih 6 tjedana života) i završi na burzi pa me zamijeni na roditeljskom dopustu, računat će mu se onih zadnjih 6 isplata koje je dobio? Znači, 6 plaća, ako prije toga ne stigne dobiti ništa s burze. Odnosno, to što je dobio s burze + plaća koliko je ostalo (do 6)?

3. Ako bi on u međuvremenu uspio naći posao, mogu li se ja ponovno vratiti na rodiljni? Meni se onda u tom slučaju opet računaju moja primanja zadnjih 6 mjeseci (rodiljna naknada + plaća, ako dođe) ili?

Iskreno se nadam da će netko od vas znati odgovor na moja pitanja i da će si dati truda odgovoriti mi. Možemo se i dogovoriti za neku kavu, za jedno godinu dana.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Molim nekog da mi odgovori.

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno ne poznajem zakon, a i da ga poznajem, pitanje je što bi od toga uspjela razumjeti pa imam pitanje za vas stručnjake.

Dakle, ovako. Trenutno sam na rodiljnom dopustu (ili kako se to već zove). Beba se još nije rodila.
    Koliko je meni poznato, MORAM biti na porodiljnom do bebinih 6 tjedana. E sad... Muž ima neku frku s poslom pa si ja zamišljam sve najcrnje moguće scenarije i želim biti spremna ako se nešto takvo dogodi...

Moja su pitanja sljedeća:
    1. Ako muž slučajno dobije otkaz kad beba bude, recimo, 9 tjedana, mogu li se ja ODMAH vratiti na posao, a da on onda ostane doma s njom?

2. Ako on slučajno dobije otkaz prije nego se beba rodi (ili bilo kad prije tih 6 tjedana života) i završi na burzi pa me zamijeni na roditeljskom dopustu, računat će mu se onih zadnjih 6 isplata koje je dobio? Znači, 6 plaća, ako prije toga ne stigne dobiti ništa s burze. Odnosno, to što je dobio s burze + plaća koliko je ostalo (do 6)?

3. Ako bi on u međuvremenu uspio naći posao, mogu li se ja ponovno vratiti na rodiljni? Meni se onda u tom slučaju opet računaju moja primanja zadnjih 6 mjeseci (rodiljna naknada + plaća, ako dođe) ili?

Iskreno se nadam da će netko od vas znati odgovor na moja pitanja i da će si dati truda odgovoriti mi. Možemo se i dogovoriti za neku kavu, za jedno godinu dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •