Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam koliko je to žaljenje s pravom... niti koliko ti je usporedba na mjestu... ali te nitko nije osudio ili izopćio zbog toga.
Mojca, ljudi koji hoće poniziti, uvrijediti ili se pokazati pametnijima od drugih u stanju su vrijeđati, pametovati ili omalovažavati i po osnovi intolerancije laktoze, vjeruj mi. Događa se da ti ljudi kažu na npr. nema maslaca, da vide hoće li ti stvarno biti loše. Svega ima... ali ljudi su takvi, neki su bolji, neki su lošiji...

Uostalom, ljudi vrijeđaju po svim osnovama, uključujući govorne mane, frizurure ili tako nebitnih obilježja kao što su ljepota, debljina... na TV-u u prime time-u često se izruguju debljim ljudima, i to prođe kao normalna stvar.

Ideja da su homoseksualne osobe na posebnom udaru je alibi za koješta, dok u stvarnosti možeš pogledati listu uglednih osoba homo-sklonosti - jako duga lista. Opet ću ponoviti, dosadna sama sebi - homoseksualne osobe s kojima sam rasla i koje su bile u mojoj okolini nisu ništa sretnije ili nesretnije, prihvaćenije ili manje prihvaćene od drugih. To više ovisi o karakteru i tome koliko je netko dobra i poštena osoba prema drugima, nego koga ljubi. I to tako i treba biti.

Svako doba ima ideju da treba nekoga osloboditi - u socijalizmu se vjerovalo da trebaju vladati siromašni, u nacizmu Arijevci, a sada - nekakvi liberalni gender-free ljudi...

Što zapravo trebamo? Društvo temeljeno na ljubavi, toplini i podršci i snažnu obitelj.