mishekica, makita - Uspravite se!
Ako se samo nekoliko puta tijekom dana sjetite uspraviti, a odmah potom i duboko udahnuti (kažu da je kratki dah najbolji prijatelj straha), već ste nešto napravile za sebe.

A to je ono prema čemu moramo ići sada, nakon što smo očito sve vrlo dobro identificirale uzroke i posljedice. Prema sebi, prema tome da se zavolimo bez fige u džepu. Dosta bi bilo valjanja u blatu prošlosti, same smo se stoput uvjerile da od toga stvarno nema nikakve koristi, ni za nas, ni za našu djecu. Kaže se da djeca postaju ono što smo mi, zašto onda ne bi bili ono što želimo da oni budu. Ako želimo da oni budu sretni i mi moramo biti sretni, ako ne želimo da oni ponavljaju obrazac žrtve onda i mi moramo prestati biti žrtve.

Svaka od naših priča je drugačija, a drugačiji je i način na koji ćemo se iz te pričeizvući.
Slažem se s ekoi za psihoterapiju, ja to doživljavam u malo širem smislu. Meni svakodnevne stvari mogu biti dio psihoterapije, tema nekog filma, razgovori s raznoraznim ljudima samo da se ne drži u sebi, a nekad su mi poticajni čak i tekstovi popularne psihologije u DM-ovom katalogu

Slažem se i s time da treba biti "good to yourself", treba se sjetiti toga što češće, od malih stvari, kada na primjer treba pojesti zadnji komad kolača koji ti netko ponudi (zašto ne bi baš ti uzeo taj kolač, uzet će ga ionako netko drugi i ti ga zbog toga nećeš krivo gledati), do onih situacija za koje znaš da neće dobro završiti za tebe (neželjenih razgovora, podmetanja leđa na poslu, prejedanja), pa se trgneš i kažeš si da nećeš tako, da zaslužuješ više.

Ajde pišite ako uspijete primijeniti nešto od toga, osvijestiti svoje držanje i trenutke kad bi se mogle voljeti više. Svaki novi korak u sutra jedan je korak dalje od jučer (sad već i ja zvučim kao iz DM kataloga ).