-
Ovo ti je jednostavno razlika karaktera i različito mjesto granice koju si postavila ti ili tvoja sestra. Nije to ni bolje ni gore - jednostavno je drugačije.
Ja sam svoju mamu jednom (prije četvrt stoljeća ili više) doslovce izbacila iz kuće kad je krenula prekopavati po mojoj škrinji, kuhati ručak i čistiti... Kod brata je dugo bila slična situacija do pred nekoliko godina, ali i on se pomaknuo s mjesta i isto polako postavlja svoje granice. Njegov dom je njegov dom. To treba riješiti čovjek sam sa sobom i staviti roditelju do znanja da naš dom nije isto što i roditeljski dom i da se nemaju pravo u našim domovima ponašati kao da su doma (to je problem kad nas roditelji smatraju vlastitim produžetkom, a ne neovisnim osobama).
I ja kad dođem k mami (ili svekrvi, ista stvar) ponašam se kao da sam u gostima i to očekujem od njih. Trebale su godine uvježbavanja i to obostranog, ali ide. To ne znači da ne pomažem, ali uvijek PITAM što treba, dogovaramo se i koordiniramo. Nema šanse da kod mene netko od njih ulazi u moje ormare i obrnuto. Ali bilo je svega...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.11.2012. at 10:31
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma