ovo bi mogli i preko pp
meni je bilo zanimljivo gledati kako je moje dijete postalo empatičnije (prema svim vidovima nasilja i bullinga, posebice u školi) i čvršće u svom stavu (jako se ražalosti i ljuti kad netko govori homofobne stavove) samo kroz jedno iskustvo - a to je odlazak na ovogodišnji gay pride i upoznavanje s gay (i transrodnim) osobama i saznavanju o njihovom položaju u društvu. morala sam joj objasniti što se dešavalo na rivi (i zašto striček nije otišao popraviti zube umjesto što je bacao kamenjeZastupam stav da će dijete dobiti više ako vidi da ima roditelje koji zastupaju svoje vrijednosti (u ovom slučaju ireligioznost), znaju ih racionalno objasniti i obraniti, i kojih se neće odreći zbog banalnog utapanja u masi (samo da ne bi bili drugačiji od drugih).
Osobno ne bih željela odgojiti svoje dijete koje će se bojati biti drukčije i koje će gaziti svoja uvjerenja i stavove, ili olako odbacivati, samo zato što većina tako ne misli ili radi.) i kakav je položaj lgbtiq osoba u hr. i da je takva homofobija za našu obitelj nešto strašno i nedopustivo. to je konkretna mržnja koju mi direktno osuđujemo i na žalost smo u ovom društvu u manjini.