Sad cu malo prosiriti temu - ali mislim da je sasvim jasno da sve ovo vodi u to da ce uskoro samo oni koji nemaju drugog izbora raditi kao radnici za tudju firmu.
Onni koji mogu - osnovat ce svoju firmu (jdoo), zaposlit se na minimalac i dalje raditi kao pravna osoba za drugu tvrtku. Kod mene u bransi je to vec sad dosta rasprostranjeno a ovakvim idejama bit ce sve vise. Na kraju ceo postati drzava u kojoj valjda svi sluzbeno rade za minimalac - a koliko ce se od toga moci pruziti usluga u "solidarnim" fondovima (zdravstvo, skolstvo i ino) mislim da vec sad jasno vidimo. Odosmo mi (kao drzava) u jedan jako liberalni smjer drzavnog uredjenja jer ovakve kaznene mjere za nas zaposlene na vecu placu mogu imati samo jednu posljedicu. I nije to nelegalno ni ne znam sto - nego ocito smjer u kojem nas se gura sto poticjanim mjerama s jedne strane (jednostavnost osnivanja, kolicina opravdanih troskova koje se moze provuci kroz firmu i neoporezivo je) i kaznenim mjerama s druge strane (skuplje zdravstveno, skuplji vrtici, skuplja hrt pretplata, ogromni porezi i doprinosi) a da za vise love drzavi ne dobijes apsolutno nista vise nazad nego se jos na kraju osjecas kao debil.