Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ne kužim što točno pitaš? (možda jer nisam vidjela link?) jasno je da je rod društveni konstrukt, u krajnjoj liniji može se pogledati kroz povijest kako se pojam "žene", (a i "muškarca") mijenjao pa da bude jasno da ta kategorija nije biološki determinirana. druga je stvar što se vrlo često, u nedostatku argumenata, povlači "uberargument" biologije, a u svrhu zadržavanja postojećeg stanja- pa tako i dalje vrijede naše stare- jedna je mama! daj dite materi! i slične "istine", (ovo su one kojih se na prvu sjetih), a poanta je u tome da su to naučeni obrasci, okolinski uvjetovani, ne biološki!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne kužim što točno pitaš? (možda jer nisam vidjela link?) jasno je da je rod društveni konstrukt, u krajnjoj liniji može se pogledati kroz povijest kako se pojam "žene", (a i "muškarca") mijenjao pa da bude jasno da ta kategorija nije biološki determinirana. druga je stvar što se vrlo često, u nedostatku argumenata, povlači "uberargument" biologije, a u svrhu zadržavanja postojećeg stanja- pa tako i dalje vrijede naše stare- jedna je mama! daj dite materi! i slične "istine", (ovo su one kojih se na prvu sjetih), a poanta je u tome da su to naučeni obrasci, okolinski uvjetovani, ne biološki!
    zašto sud u 90% slučajeva nakon razvoda djecu dodjeljuje majki?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ali i to je tek u zadnjih 40-tak godina tako i to kod nas. prije to nije bilo tako. a nije ni u arapskim zemljama. prije nije bilo ni razvoda, ako ćemo pravo.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa jer je konstrukt takav. majka je Prvi roditelj! i to je onda logično. u mnogim slučajevima i bolji roditelj- no ne zbog biologije- nego zato što otac nikada nije pošteno niti stupio na scenu! osim kao autoritet, ili zabavljač. ne svakodnevno i u punini roditeljske uloge, kao majka!

pa koliko samo na forumu ima izjava kako majka zna bolje! naravno da zna, ako se jedina informirala, ali nije istina da smo biološki, DNK predisponirane za spretnije presvlačenje pelena- da banalizaram do kraja!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    pa jer je konstrukt takav. majka je Prvi roditelj! i to je onda logično. u mnogim slučajevima i bolji roditelj- no ne zbog biologije- nego zato što otac nikada nije pošteno niti stupio na scenu! osim kao autoritet, ili zabavljač. ne svakodnevno i u punini roditeljske uloge, kao majka!

pa koliko samo na forumu ima izjava kako majka zna bolje! naravno da zna, ako se jedina informirala, ali nije istina da smo biološki, DNK predisponirane za spretnije presvlačenje pelena- da banalizaram do kraja!
    Naravski. Ali, meni se čini da će ti 90% populacije Rodinog foruma tvrditi upravo to... da je to ono... ipak... biološki.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravski. Ali, meni se čini da će ti 90% populacije Rodinog foruma tvrditi upravo to... da je to ono... ipak... biološki.
    ali ipak ima nas koji to ne tvrdimo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    Yes, hvala ti Bože - tu sam osnažena biti ženom koja ja jesam . Mislim - još malo prije ovog topica sam si našla slične i shvatila da nisam baš luda... ili krivog mozga, nego da baš i ne postoji ženski mozak (hvala, seni, čitam knjigu dellusions of gender, baš mi sjeda).

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    e

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove