Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da Mujica ilustrira apsurdnost isključivog ženskog prava da raspolaže fetusom i ukine ga - na zahtjev, bez suglasnosti oca. Paralela tom postupku bila bi mogućnost da muškarac isto tako u prva tri mjeseca opere ruke i kaže - ovo se dijete mene ne tiče, i da ga država u tome podrži - njegovo pravo da nema djecu se realizira na taj način. Ili radikalnije - mogao bi muškarac u nekom trenu i ubiti to dijete - jer ga ne želi, jer njegova prisutnost kvari njegove planove, opterećuje ga, ako nikako, a ono psihički (koliko muškaraca potraži dijete nakon 10 ili 20 godina - od grižnje savjesti... ipak to čovjeka kopka...). Ako žene mogu prihvatiti takvu legislativu, onda je valjda, kaže Mujica, moguće prihvatiti mogućnost slobodnog abortusa.
    Ali njegovo izvrtanje dovodi do ovog što sam ja napisala :/ zar ne?
    Kad bi se abortus zabranio, on bi se i dalje izvodio na nelegalne i k tome vrlo opasne načine.
    Muškarci već sada vrlo često izbjegavaju svoje obaveze.
    I baš zbog toga se često njihove partnerice odlučuju na abortus.
    Ako bi se još i zakonom omogućilo da se muškarac odrekne nerođenog djeteta, stopa abortusa bila bi svakako veća.

Budući da se radi o ženinom tijelu, ona mora biti ta koja će imati zadnju i odlučujuću riječ. Ali nemojte se praviti da muškarci u toj odluci ne sudjeluju ili joj ne doprinose, u najvećem broju slučajeva.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Kad bi se abortus zabranio, on bi se i dalje izvodio na nelegalne i k tome vrlo opasne načine.
    Isto kao što ljudi nelegalno voze pijani i drogirani, nelegalno se ubijaju, kradu, varaju državu i sve, pa nitko ne želi dekriminalizirati pijanu vožnju ili provalu u poštu - jer to ljudi ionako rade...

Muškarci već sada vrlo često izbjegavaju svoje obaveze.
    I baš zbog toga se često njihove partnerice odlučuju na abortus.
    Ako bi se još i zakonom omogućilo da se muškarac odrekne nerođenog djeteta, stopa abortusa bila bi svakako veća.

Budući da se radi o ženinom tijelu, ona mora biti ta koja će imati zadnju i odlučujuću riječ. Ali nemojte se praviti da muškarci u toj odluci ne sudjeluju ili joj ne doprinose, u najvećem broju slučajeva.
    Meni nije jasno što bi žena radila s muškarcem koji želi izbjeći svoju odgovornost? Popričaš, ocijeniš i kažeš mu da šeta, pa ako se odluči biti pristojan, nek zove, ako ne, hvala lijepa? Hoćeš li kćeri reći - legni s kim ti se hoće, pa ćeš vidjeti kak će bit ako zatrudniš, ili - odaberi najboljeg od ponuđenih, dobrog, pametnog, vrijednog, koji voli obitelj, djecu, tebe?

Radi se o ženinom tijelu, ali kad je trudnoća u pitanju, radi se i o djetetovom tijelu, u tome je dilema. Dok smo single-pack, možeš kako hoćeš, ali ne može se loš izbor pravdati naknadno, na uštrb djeteta. Ako piješ - ne vozi. Umjesto - pa dobro, ako već neki piju i voze, nek to bude legalno, na trošak države. Evo svakom vozaču po litra votke svake godine, uz registraciju, na trošak države.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Isto kao što ljudi nelegalno voze pijani i drogirani, nelegalno se ubijaju, kradu, varaju državu i sve, pa nitko ne želi dekriminalizirati pijanu vožnju ili provalu u poštu - jer to ljudi ionako rade...

.
    ifi, znam i svjesna sam da je to moj problem.
    al ovakvi postovi u meni bude agresiju.
    PUSTI mene na miru, NE PAČAJ se u moje zakonsko pravo na abortus!
    a svih 86% katolika u ovoj zemlji nek ne počini niti jedan jedini abortus ikad. i nek ne liježu i nek broje dane i nek slušaju svoje poglavare i nek griješe i nek ne griješe, i nek teže savršenstvu i nek pate i nek imaju grižnju savjet cijeli život i nek mole za oprost i nek rade štogod hoće.
    znaš šta?
    hebe mi se.
    NEMOJ si dopuštati pravo da na temelju neke prastare knjige i nekog imaginarnog lika, za koga me osobno tako boli briga, odlučuješ o MOJOJ sudbini.
    ajte bok.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ifi, znam i svjesna sam da je to moj problem.
    al ovakvi postovi u meni bude agresiju.
    PUSTI mene na miru, NE PAČAJ se u moje zakonsko pravo na abortus!
    a svih 86% katolika u ovoj zemlji nek ne počini niti jedan jedini abortus ikad. i nek ne liježu i nek broje dane i nek slušaju svoje poglavare i nek griješe i nek ne griješe, i nek teže savršenstvu i nek pate i nek imaju grižnju savjet cijeli život i nek mole za oprost i nek rade štogod hoće.
    znaš šta?
    hebe mi se.
    NEMOJ si dopuštati pravo da na temelju neke prastare knjige i nekog imaginarnog lika, za koga me osobno tako boli briga, odlučuješ o MOJOJ sudbini.
    ajte bok.
    Potpis do svakog slova.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni nije jasno što bi žena radila s muškarcem koji želi izbjeći svoju odgovornost?
    Naravno, kriva je žena što je loše odabrala. A muškarci im na prvom spoju objave koliko im je stalo do odgovornosti.

Umjesto - pa dobro, ako već neki piju i voze, nek to bude legalno, na trošak države. Evo svakom vozaču po litra votke svake godine, uz registraciju, na trošak države.
    Pa to bi bila i mujicina logika, odnosno suma njegove troll akcije.
    Dobar dio žena se odlučuje na ab baš zato što njihov partner ne želi ni čuti za dijete. Ako želite smanjiti broj abortusa, donesite zakone koji omogućavaju ženama da se i u takvoj situaciji mogu nadati da će prehraniti to dijete. Umjesto da se zalažete za zabranu kontracepcije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •