Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
i nekako se ne mogu ne zapitati odakle tolika opcinjenost prema osobi koja je cinila pobacaje, pa se osvjestila.
to mi je u rangu da se ted bundy pokaje za sva okrutna ubojstva koja je cinio, napise knjigu s detaljima za svako od njih, otkrije krscanstvo i boga te propovjeda o velicini i ljepoti zivota i mi sad ovdje padamo "u trans" kako je on veliki covjek. i kako je bog velik. iako ne znam kako jedno ima veze s drugim, tj kako se doslo do ovog: evo to sam ja, sa svim svojim vrlinama i manama, sa nesnosnim dijelovima života, ali Bog me prihvaća...prihvatite me i vi.
zamislite takvu recenicu iza masovnog, okrutnog serijskog ubojice.
Knjiga je duboko misaona, čovjek filozofski promišlja, govori o srazu tehnike i duhovnosti u njegovom iskustvu i iznosti vlastiti put,a tu je i puno faktografije - kako je uopće došlo do razvoja medicinskih abortivnih tehnika, kako su formirane klinike, lažirani podatci, problemi s osobljem. To je i historijska knjiga, ali isto tako ima duboku religioznu promišljenost. Po meni je najpotresniji dio, koji se tiče i mene (jer grešnik je grešnik), je njegova ispovijed da je primio oproštenje, da je iskusio Božiju blizinu, ali da osjeća mrak i teret u duši, i to mirno prihvaća; istodoban mrak i svjetlost u duši. Taj dio i sama osjećam, i jako mi je blisko. Ta knjiga daje vrlo detaljan uvid u to što abortus jest, koliko je podataka lažirano da se dođe do legalizacije i kako je masa abortera završila u kriminalu i propasti - što sigurno nije slučajno, a on sam je godinama živio na kojekakvim lijekovima, da umiri savjest... i tako. Vrijedi pročitati.