Results 1 to 50 of 233

Thread: hrčci, što sve čuvate

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Freyja's Avatar

MM bolesni hrčak, ja druga krajnost. Oduvijek. I takva je cijela njegova obitelj, za mene prestrašno. Kada ljeti dođemo k njegovima 10-ak dana u vikendicu, razbolim se, teško mi je boraviti u takvom prostoru, sve je pretrpano nepotrebnim stvarima (iako sam svjesna da je u meni problem), čak i MM-u to smeta, svi ti ćilimčići i đinđe (da su bar uspomene), ne mogu to shvatiti.

Ali, treba mi savjet. Ovih ćemo dana krenuti u sređivanje podruma. Shvatila sam da imam npr. prematalicu, hranilicu (i još toga) svoje curke koje su u relativno dobrom stanju, nisu za otpad, a nisu baš ni u savršenom stanju - i što sad s tim (malo se plastika ogulila i to je to), bacate li takve stvari?

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by rossa View Post
    ...
    ja došla kući i usred garderobnog ormara na mjestu gdje su inače moje majice stoji puna kutija staklenki koje je on deložirao iz kuhinje. to je valjda imalo namjeru biti lekcija, ne znam. nije upalilo.

Quote Originally Posted by Freyja View Post
    Shvatila sam da imam npr. prematalicu, hranilicu (i još toga) svoje curke koje su u relativno dobrom stanju, nisu za otpad, a nisu baš ni u savršenom stanju - i što sad s tim (malo se plastika ogulila i to je to), bacate li takve stvari?
    Ništa što još ima uporabnu vrijednost ne treba baciti. Prodaj ovdje na burzi, pokloni nekome, posudi... Mogućnosti su beskrajne. Samo, ako ćeš prodavati, nemoj nabiti cijenu. Neki ljudi jako cijene ono što imaju (i imaju na to apsolutno pravo!) pa ne žele prodati za manje para i onda im stoji i stoji i stoji...

Freyja's Avatar

Ništa što još ima uporabnu vrijednost ne treba baciti. Prodaj ovdje na burzi, pokloni nekome, posudi... Mogućnosti su beskrajne. Samo, ako ćeš prodavati, nemoj nabiti cijenu. Neki ljudi jako cijene ono što imaju (i imaju na to apsolutno pravo!) pa ne žele prodati za manje para i onda im stoji i stoji i stoji...[/QUOTE]

Ma kakvo nabijanje cijenja, POKLANJAM, samo treba MM-a obraditi

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by Freyja View Post
    Ma kakvo nabijanje cijenja, POKLANJAM, samo treba MM-a obraditi
    Jesi ti sigurna da on uopće zna da to imate? Mislim, moj zna da imamo krevetić, kolica i autosjedalicu jer se stalno spotiče preko toga, no za ostale bebine stvari pooooojma nema što imamo, što smo kupili, što dobili, što posudili... Ne može on pamtiti takve gluposti.

(a da ne govorim o posuđu, posteljini i sl.)

Freyja's Avatar

Zna, vjeruj mi, zna

matahari's Avatar

Apropo posuđa i posteljine-moja mama kad bi išla po kruh bi usput kupila ručnik .
    Baš su joj fetiš, silno pati na njih. Nikad ih dovoljno...Meni ih kupuje komadno svako malo, da mi se nađu .

Quote Originally Posted by mishekica View Post
    Jesi ti sigurna da on uopće zna da to imate? Mislim, moj zna da imamo krevetić, kolica i autosjedalicu jer se stalno spotiče preko toga, no za ostale bebine stvari pooooojma nema što imamo, što smo kupili, što dobili, što posudili... Ne može on pamtiti takve gluposti.

(a da ne govorim o posuđu, posteljini i sl.)

mishekica's Avatar

Quote Originally Posted by matahari View Post
    Apropo posuđa i posteljine-moja mama kad bi išla po kruh bi usput kupila ručnik .
    Baš su joj fetiš, silno pati na njih. Nikad ih dovoljno...Meni ih kupuje komadno svako malo, da mi se nađu .
    Eto, i ti mo'š prodat' na burzi kad zagusti.

matahari's Avatar

O, da...

Quote Originally Posted by mishekica View Post
    Eto, i ti mo'š prodat' na burzi kad zagusti.

rossa's Avatar

Quote Originally Posted by matahari View Post
    kad je moja baba umrl pa kad smo sređivali njen stan, našli smo 40 komada plahti od kojih je više od pola bilo novo. neke još potpuno zapakirane

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by rossa View Post
    kad je moja baba umrl pa kad smo sređivali njen stan, našli smo 40 komada plahti od kojih je više od pola bilo novo. neke još potpuno zapakirane
    I ja imam bakinih zapakiranih plahti

Prijavljujem se u hrčke.

Imam kutije sa biljeznicama i spomenarima jos iz osnovne skole al ih cuvam kod mame

Imam i kutije pune razglednica, cestitki, pisama, papirica sa dopisivanjima, sve je nekad bilo lijepo sortirano i poslozeno dok mm jednom u naletu ciscenja nije sve ostavio zhapcu da malo razgleda :tantrum: zavrsilo je tako da je zhabac sve povadio a ja pobacala u kutiju bez reda i spremila na sigurno samo da mm to ne baci

Imam sve cestitke koje smo dobili za vjencanje, sve zahvalnice sa vjencanja na kojima smo bili, cestitke i brzojave za djecu kad su mi se rodila, stihijski cuvam karte od kazalista, kina, ulaznice, pa pobacam kad me ulovi, cuvam racune od svega i svacega, izvode iz banke, zhapceve crteze, ne sve al neke znacajnije.

Bude mi tesko kad se nesto razbije i ne moze se popravit, volim sve vratit na svoje mjesto i dugo koristi, ako se neki uredjaj pokvari prije cu ga ic popravit nego bacit. Nije uopce stvar u trosenju novca u ovom slucaju nego mi je tesko razbacivat se prirodnim resursima pa kontam ako se moze popravit a sto ne bi popravila?

Rijetko bacam stvari, poklonim, prodam, prenamjenim. Potpisala bi kraljicu topica na ovo:

e volim tu kulturu velikog kupovanja i bacanja (ja bih ustvari rado manje kupovala,
    Sad ste me sjetile da bi mogla jos toga izvuc i rascistit malo prostor.

To rascicavanje me uvijek razveseli ako znam da ce stvari bit u funkciji, a meni samo bezveze stoje na policama.