Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 631

Tema: Seksualizacija djece

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Na bal u Zagrebu nemojte doći u onakvoj haljini.
    Ma znam, zato sam i rekla što veči grad veća haljina. Ali ima i u Zg baš ljepih večernjih oprava za vidjet koje sigurno nigdje drugdje ljudi ne nose,osim možda na nekim fensi šmensi svadbama. Jedino nisu svi upicanjeni podjednako ima raspon od do.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji bal u ZG-u? Operni?

Postoji li takav?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje djete ima badice s gornjim djelom ili ti ga cicnjakom kako ga ona naziva. nije da mi je to neko ludilo, ali ona zeli.
    ja se oblacim kao sto sam se oblacila u srednjoj skoli, traperice i majica gore, jer mi je takav posao, da mi je jedino bita udobnost robe u kojoj sam. djete mi voli nakit, haljinice, lijepe cipelice zeli biti sredjena sto sam ja jako rijetko.
    ali moja granice sto nije taj nesretni gornji dio od badcia, moja granica su stikle, tange, sminka (koju je cak dobila i za jedan rodjendan) i sve sto ni u ludilu ne prilici maloj djeci.

maturalnu vecer nisam je imala pa nisam ni imala priliku se naci u tom problemu. ali i sama sam par puta bila iznenadjena voljom tih djevoki da provedu vecer u odjeci koja nije ni blizu onog sto bi ja obukla.

apri haljina mi je super u donjem dijelu, godnji dio mi se cini teskim za disanje. ja bi isto tako neku leprsavu haljinu u stilu 50-60

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Postoji li takav?
    Pojma nemam. Meni se čini kao da su naši pokušavali imitirat Beč... ili su bili u Beču, pobrkala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:39

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, jesu, zato se Filharmonijski novogodišnji kocert zove Filharmonijski bal, ali, kažem, ne nose se onakve oprave na njega. Iako se zove bal.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zapravo... kužim ...
    na tržištu stvarno ima prekrasne odjeće
    i prekrasne svečane odjeće
    koju mi, "obični ljudi" u svome "običnom" životu - naprosto nemamo gdje odjenuti
    a gledamo po televiziji svakojake koje se pokazuju u njima
    pa onda valjda i nama apetiti porastu
    a ne bi baš bilo primjereno odjenuti neštood toga na posao u školu
    ili u državnu upravu
    u banku...

evo, ja bih silno željela jednom u životu odjenuti nešto ovakvo
    http://footleblog.com/wp-content/upl...om-Dresses.jpg

a nemam gdje
    Razumljivo... Zato se mladenke presvlače na vjenčanjima u ovakve haljine.

A moja mama je baš sad pred Novu godinu spomenula kak se nekad u mjesnom hotelu i restoranima organizirao doček (i ona famozna repriza dočeka, dan kasnije) pa su si sve babe u gradu šivale haljine i išle na frizure. Šteta da je to ohanulo, ali nadam se da će se s vremenom vratiti.

Ja sam izdovoljila svoju želju za raskošnim haljinama u mladosti ovdje: http://www.vatroslav-lisinski.hr/

Još imam svoju haljinu koju sam sama napravila (ali nisam sigurna da bih u nju i stala, moram probati).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ima ih, ne brini, ali nisu za javnost (kojekakvi diplomati i dokone im žene, rotarijanci, družbe zmajeva 'vakih-'nakih...)

bude i kojekakvih humanitarnih
    http://www.velicanstvozadjecu.com/fo...o-galerija.php

ili ono kad su humanitarne licitacije pa se Nadan ili Štimac isprse s po 100.000€ za neku sliku...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bio je operni bal u hnk pa je nestao, ne znam da li se ponovno pojavio u međuvremenu, znam da varaždin ima neku svoju verziju i da dolaze ljudi i iz austrije i slovenije,ma nađe se svake godine negdje... Meni bi bio dovoljan i Božićni koncert u Musik Vereinu, ne mora biti ni bal, a bome ni doslovno onakva haljina (mislim da to na meni ne bi izgledalo lijepo), nego da je meni lijepo i svečano.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Dubrovniku su 70/80-ih bile jako popularne zabave raznih branši ili klubova, tzv.Jugova ili GOŠK-ova zabava, doktorska zabava...išlo bi to subotom u elitnim hotelima i najnormalnije se mogla kupiti ulaznica koja je uključivala večeru i ples do zore. Moji su roditelji redovito s prijateljima išli, tata bi obukao crno odijelo s crvenom leptir-mašnom, a mama bi sašila neku raskošnu šljokastu haljinu i natapirala se .

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Divno Meni je to baš fora. U svakom slučaj više fora nego kad (skoro) tako obučeni ljudi hodaju po šoping centru u subotu ujutro.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U Dubrovniku su 70/80-ih bile jako popularne zabave raznih branši ili klubova, tzv.Jugova ili GOŠK-ova zabava, doktorska zabava...išlo bi to subotom u elitnim hotelima i najnormalnije se mogla kupiti ulaznica koja je uključivala večeru i ples do zore. Moji su roditelji redovito s prijateljima išli, tata bi obukao crno odijelo s crvenom leptir-mašnom, a mama bi sašila neku raskošnu šljokastu haljinu i natapirala se .

ljubomorna sam na tvoju mamu
    meni taaaako dobro stoji ta natapirana kosa
    al je furam ponekad samo po kupaoni
    kud ću s tim?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam frendicu s "tri" dlake na glavi (duga, tanka, jako rijetka kosa) kojoj SVAKO jutro počinje s večernjim montiranjem viklera, a prije izlaska iz kuće dobro ih nalakira, skine, pa se onda žestoko natapira po cijeloj dužini kose...još završno gipsanje lakom i spremna je. Zapravo uopće ne izgleda neprirodno, mora se samo čuvati kiše.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamicu vam!
    ne može čovjek poželjeti ni lijepu klajdu odjenuti, a da ga se dokonim ne proglasi!

prije 20 godina, da Danu dvorane Lisinski, još se znalo naći primjereno odjevenih žena, ali sada se i to toliko prostituiziralo, da ima masa ljudi u trapericama... a ne bih se zaklela da nema i trenirki
    Posljednje uređivanje od apricot : 17.01.2013. at 10:04

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče ovo što je nine pisala, meni ništa od odjevanja i pirlitanja (kažem to od milja, ako je pristojno i nije štetno, curičasta faza više manje) ne izgleda ni čudno ni zabrinjavajuće, ali za to da kraj sina, ćeri i muža hodaju frendice u čipkastom donjem rublju ili općenito da se ponašaju kao doma i to da malena "zna kako seks izgleda" se iskreno nadam da si se samo nespretno izrazila ili da sam ja nešto krivo shvatila
    :lool ma sin je mali, ima 2 miseca, ali to nije tu bilo već kad smo živile same curke nas 2, a uostalom i moje prije imaju sinove od par godina i presvlače se ispred njih bez srama.... a što se tiče da mala zna kako sex izgleda, otprilike, tu me nitko neće razuvjerit da je pogrešno jer nisam još primjetila da je itko od vas s niti 11 godina imao bliski susret s pedofilom, ja jesam i želim da zna i za najmanju aluziju na sex, i da me na vrijeme upozori.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda primjereno, ali nikad u balskim haljinama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa da.
    jedina šansa nam je obnova zavjeta. il novi pir

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

primjereno događaju
    bez balskih haljina, nitko nije ni spomenuo

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sad ste me izbedirale
    ja hoću balsku haljinu i natapiranu kosu
    i hoću balllllllllllllllllllllllll

a sad idem obuti buce i počistiti snijeg
    o sudbo kleta

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako voli ja joj ne branim, smatram da tako stiče ipak neke navike da drži do sebe a s tim i svog izgleda
    E (9g3mj) drzi do svog izgleda tako da se umije, opere zube, namaze djecjom kremicom lice, poceslja i napravi si frizuru (rep, kikice, pletenice, pundjicu, ili jednostavno kosa dolje + spangice, trakice za kosu i slicno), eventualno jos proziran labello, i to je to.

"Nasminka" se ako je u pitanju maskebalski party (ovdje znaju poslati pozivnicu za maskirani rodjendanski party i van sezone karnevala) ili ako neka uloga u baletnim predstavama to zahtijeva. Mimo toga ne.

Taj "acqua e sapone" look, zbog kojeg sam bas zadovoljna, osim sto ga ja zagovaram, je ucvrscen jos i pravilima baletne skole: balerina ne smije imati nalakirane nokte (starije djevojke u skoli koriste proziran lak, E. niti to), prstenje, lancice niti nausnice i slicno, pa tu naviku svakodnevnog ukrasavanja nikad nije stekla. Previse joj je stalo do zdravlja stopala da bi nosila stiklice, pa ni u igri.
    U OS curice, pa i one s kojima je bas bliska i s kojima se puno igra, dolaze i sa nalakiranim noktima, ali E. za to nije zainteresirana na svakodnevnoj bazi.
    Nekad se (kod kuce) igraju pa si lakiraju nokte ili stavljaju glitter u kosu, no zna da je to povezano s igrom, a ne svakodnevica, odnosno prije polaska na spavanje to se sve skida.

Parfem takodjer ne. Pocela je koristiti (prije presvlacenja za balet ili tjelesni odgoj) neutralni roll-on (prije nekih 6 mjeseci se miris tijela poceo mijenjati).

Ono za sto je zabrinuta je, da li ce se i kako ce se ona depilirati kad bude doslo do toga da treba? S tim pitanjem mi je dosla doma s baleta bas u ovaj ponedjeljak. Naime, jedna curica, otprilike jednako stara, se vec dosta razvila (za razliku od drugih curica, njena potreba za djecjim grudnjakom je realna), rastu joj dlake ispod pazuha, i sad je toj curici neugodno u raznim koreografijama dignuti ruke uvis, jer se dlacice vide.
    Moja curka je to primijetila, i zabrinuta je - kako ce ona, kad do toga dodje?
    Zasad sam rekla da se ne brine jer je to sasvim prirodna pojava i prije ili kasnije, sve curice budu takve.
    Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

higijenske norme i potrebe su isključene iz ove teme, jel tako?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

higijenske norme i potrebe su isključene iz ove teme, jel tako?
    U pravilu bi trebalo biti tako, no konkretno sam se nadovezala na nine kada je rekla da smatra da njena curka tako stice navike drzanja do svog izgleda.
    Prebaci slobodno na drugu temu, ako mislis da ovdje nije mjesto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja si sanjam trenutno kupit jedan lijepi poruclanski set za caj (cajnik i fine salice s tanjuricima), pa kad napravim tu investiciju nema druge nego napraviti cajanku u 17 sati, a puzvani moraju biti lijepo obuceni, dapace damski

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću se oblačiti damski kad odrastem (ili kako je rekla moja 80-godišnja teta, kada budem stara)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

spajalice jesi svjesna da sam ja pozvana?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno ali natapirana molim

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa nego kako drukčije, molim?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    U pravilu bi trebalo biti tako, no konkretno sam se nadovezala na nine kada je rekla da smatra da njena curka tako stice navike drzanja do svog izgleda.
    Prebaci slobodno na drugu temu, ako mislis da ovdje nije mjesto.
    ma nije tebe išlo.
    već ne smatram da je dijete preuranjeno seksualizirano ako se sa 10 već mora depilirati ispod pazuha.
    a parfem mi nije u tom rangu.
    neutralni kamen jest.

ah, tko će ga znati.
    ono što je meni previše, nekome je higijenski minimum.
    i obrnuto.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije tebe išlo.
    već ne smatram da je dijete preuranjeno seksualizirano ako se sa 10 već mora depilirati ispod pazuha.

Niti ja to ne smatram (mislim da je bilo ocito).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u becu pocinje sezona balova i ima ih svih vrsta i podvrsta u ogromnim kolicinama. pa ako jako zelite mozete isprobati.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jedino da mi ti seni daš smještaj
    a maxime da me hrani
    ih, koji bi to bio odmor!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a maxime da me hrani
    otela mi riječi iz usta!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apri, ja imam takvu haljinu! Takav model, ne boja, boja je bordo/boje vina i nosila sam je na nekoliko vjenčanja i seka ju je nosila na svoju maturalnu prije dvije godine!

I moja djeca su u kupacima od vrlo rane dobi, mogla bi potpisat cvitu od rijeci do rijeci. Osim onog da samo nosi rucnik na plazu, mi nosimo tonu stvari

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Splitu još, navodno, postoje ti balovi, stila sportski bal - veslači, nogometaši, opera nula bodova. I tad se nose te lijepe vešte . Blagoo im se!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ah, tko će ga znati.
    ono što je meni previše, nekome je higijenski minimum.
    i obrnuto.
    e, ovo sam htjela reći. ne moš ti uspoređivati lipo sređenu splićanku nine i acqua & sapone look koj ije isto super, al neusporediv.

nego, seni, jesi vidla ti ovog bezobrazluka?
    svaka čast maxime, al ovako se pozvat u goste i odbit kuhinju... bome, ja bih da me seni i hrani. jedino mi se neda ić na te balove ti i ja ćemo kafenisati u centru beča, jel može?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne moš ti uspoređivati lipo sređenu splićanku nine i acqua & sapone look koji je isto super, al neusporediv.
    Ma ne bih ni usporedjivala odraslu zenu sa 8/ godisnjom curicom, to sam htjela reci.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli.
    Iz gorespomenutih razloga, ja bih počela na pojavu prvih dlačica. E sad, sa estetske strane je najbolji i najefikasniji vosak, ako se od prvog depiliranja počne s njim, neće ni boljeti i može joj samo usporiti rast dlačica i oslabiti njihov korijen.

Sa zdravstvene strane nisam sigurna, ne znam može li oštetiti kožu ako se počne tako rano i smeta li žlijezdama koje se nalaze u tom području.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Apricot, umrla sam od smijeha kada sam vidila haljinu

Stvarno maštaš o takvom nečemu?? Uvijek sam te zamišljala kao krajnje asketsku osobu, u svim područjima

Ja bih ti odabrala ovo (a i sebi, šmrc):

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...24957282_n.jpg

Ili ovo

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...83358230_n.jpg

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Iz gorespomenutih razloga, ja bih počela na pojavu prvih dlačica. E sad, sa estetske strane je najbolji i najefikasniji vosak, ako se od prvog depiliranja počne s njim, neće ni boljeti i može joj samo usporiti rast dlačica i oslabiti njihov korijen.

Sa zdravstvene strane nisam sigurna, ne znam može li oštetiti kožu ako se počne tako rano i smeta li žlijezdama koje se nalaze u tom području.

*Mamice*, hvala ti na savjetu. Vosak je svakako prirodniji od kreme, pala mi je sad na pamet i secerna pasta. Kad bude isla na sistematski pregled, pitat cu i njenu pedijatricu. Ne bih voljela da joj, kad do toga dodje, bude neugodno, pubertet je sam po sebi vec dovoljno kompliciran, a iz slucaja S. vidim da se taj period priblizava, pa bih voljela biti (koliko-toliko, barem) spremna.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uh, šećerna pasta bi možda bila najbolji izbor jer je manje agresivna od voska, a opet ima isti učinak. Dobro si se toga sjetila!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ah ah, kad smo kod neprimjerenog.. jednom smo prigodom bili pozvani na večeru u krugu bliskih prijatelja u fini restoran, u kojem smo ranije već jeli. slow food, fina vina...i ja se sredila! ma što sredila, haljina skoro ko aprina, a na glavu crna tokica, to vam je kao šeširić s kojeg ide ona mrežica preko cijelog lica!

kad došli mi, a ono barbecue party- jedu se bataci prstima, pije piva iz boce i svi su u kariranim košuljama. malo je za rec da sam se osjećala neprimjereno obučena.

skroz sam ot. najviše potpisujem cvijetu što se teme tiče.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, ovo je grozno
    i boje i materijali se tuku

jedva čekam da mi kći krene na maturalno veče
    ok, imam još 8 godina, ali treba se počet` spremat`

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme, ovo je grozno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a dobro, ne biti tužna
    znaš onu "de gustibus..."

meni moja roza, tebi tvoje neutralne
    barem se nećemo potući u dućanu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    spajalice jesi svjesna da sam ja pozvana?
    totalni OT - ja sam se isto osjetila pozvanom
    a da ti mi hrčci nađemo neki set? ima neka sigurno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma eto, kad meni nikako nije jasno zašto depiliranje 12-godišnjih (ili kolikogod) djevojčica spada u higijenski minimum, a 17/ 25/ 37/ xy momci mogu imati dlake posvuda i to je higijenski sasvim prihvatljivo... .
    Ili možda nije, a ja to ne znam.

Još ne shvaćam zašto su ženske dlake nehigijenske.
    Možda su ružne, to da.

Ali onda govorimo o ljepoti. O ženskoj ljepoti.
    Ljepoti žena.
    Ne djevojčica, jer one to onda više nisu, fizički postaju žene.

Ma niš, bolje da stanem... valjda je stvar kulture, ne higijene... .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nažalost, ova hrčkica je svoju princeza maturalnu haljinu (ovaj stil, gore uska, dole široka ali na balon, maslinastozelena je bila) prekrojila u balon suknju koju sam nosila na godišnjicu mature. Sad mi je žao jer suknja nije tako dobro ispala, preširoka je, prepuf, haljina je bila puno bolja.

Ova Aprina mi je predivna, ali meni bi osim haljine i ulaznica za bal trebala i plastična operacija, osim ako su dva-tri broja grudi ušivena nekako u korzet

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o, jesu
    djevojčice u pubertetu mijenjaju hormonalni status
    i miris
    tako da ga je puno lakše držati pod kontrolom ako su pazuha obrijana
    ili da ti dijete hoda smrdljivo
    bez pretjerivanja

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Još ne shvaćam zašto su ženske dlake nehigijenske.
    Možda su ružne, to da.

Ali onda govorimo o ljepoti. O ženskoj ljepoti.

Da, stvar je vise onoga sto je estetski prihvatljivo a sto nije, a onda se to "estetski" se uvuklo i u kategoriju drustveno prihvatljivog.

Edit: a slazem se sa Apricot i o hormonima.

Iako nisam misljenja da djevojcica postaje zena depiliranjem, IMHO za to potrebno je puno, puno vise cimbenika.
    No cinjenica jest da postoje aktivnosti i sportovi gdje tih par dlacica nisu estetski prihvatljive. A to onda povlaci i ono drustveno i psiholosko - reakcija okoline, mozebitno ruganje, osjecaj stida, pojacana sramzljivost.... U dobi koja je sama za sebe vec dovoljno komplicirana.

(apropos onoga sto sam gore napisala, bas sam cavrljala s jednom mamom, kaze da im i na baletu odrze negdje u toj dobi predavanje o tome; valjda profesorica ceka da S. ne bude usamljeni slucaj, pa da o tome porazgovaraju).
    Posljednje uređivanje od Elly : 17.01.2013. at 12:39

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

o, jesu
    djevojčice u pubertetu mijenjaju hormonalni status
    i miris
    tako da ga je puno lakše držati pod kontrolom ako su pazuha obrijana
    ovo naravno onda vrijedi i za dečke