Ja uopće ne bi rekla da je to bratska solidarnost. JA bi rekla da je to odgojni teror. Zvuči malo pretjerano, znam, dok se ne objasnim.
To je ta priča s time koliko su žene bolje u školi. Zašto? NIsu uopće u prosjeku inovativnije, inteligentnije, vrijednije- mislim da je tu ono situacija 50-50, kao i u većini vještina.
One (mi) su učene da budu mirne, poslušne i da se utope u masi, u ženskim se društvima nitko ne trudi istaknuti, vještine koje imaju na početku školovanja, jer su nešto zrelije od dečki, smatraju se pozitivnima za tijek školovanja. Time se potiču na uredno obavljanje obaveza, tišinu, mir, neisticanje, odrađivanje, postaju vješte u društvenim predmetima, smanjuje im se postotak u područjima gdje se traži inovativnost, probitačnost, kreativnost (van umjetničke), bunt..
društvo i najbliža okolina (obitelj) ih uči da nemaju vještine potrebne za ovakve "struke" i da će im one poremetiti prioritete, na kraju su i same žene sklone birati lakši put iz kompromisa, ma iz straha.

Tako ima jako malo žena u vrhunskom odvjetništvu, vrhunskoj politici (makar toga i nema kod nas), vrhunskoj medicini, menadžmentu, znanosti onako ... jer je za to jako važno biti sklon borbi, a borba je za ženu- znak da će se istaknuti i time smanjiti mogućnost prihvaćanja od strane okoline - ono što ju se uči da je najvažnije.