Stranica 22 od 101 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zanima nas Zuska, zanima
    a kako je dedi danas počeo, pobojah se da neću to imati gdje pročitati

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    zanima nas Zuska, zanima
    a kako je dedi danas počeo, pobojah se da neću to imati gdje pročitati

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da nije nama dedija, ne bi nikad imali najbolji ever naziv topika
    koji najbolje i opisuje cijelu raspravu.
    legendarno. peterlin, znam da nije bilo namjerno, al svejedno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

di? di? di?

edit vidla, placem. sori dedi.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 24.01.2013. at 17:10

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Već me 20 i kusur godina, otkako je ove Hrvatske, debelo vrijeđa da se svako drugo političko opredijeljenje, osim onog konzervativnog ili desnog (što često bude čak ni ne nacionalističko nego šovinističko), proglašava antihrvatskim ili antidomoljubnim.
    Ma otkud im pravo, bilo kome?! I intelektualcima i vjernicima i novinarima i pjesnicima, raznim "domoljubima" da svakoga koji nije "njihov" (a to je opet njihova kreacija tko je "njihov") proglašavaju neprijateljem države.
    Više puta sam se zadnjih dana sjetila ovih tvojih riječi, i isto i ja osjećam.
    A nešto slično piše i Gall

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni se čini da je ovo o čemu Nena piše sudbina našeg prostora i da nikada tome neće doći kraj
    isto kao i dio u kojem isti kadar već 50 godina odlučuje samo pod drugačijim imenom
    ljuti me i što su mnogi koji su stvarno stvorili ovu državu, onako nepatvoreno, bez kalkulacija ispali jad i bijeda - gubitnici
    sjeća ih se samo vlastita obitelj i pokoji suborac koji još nije umro od muke ili alkohola

ja zapravo stvarno ne znam što me još u ovoj državi veseli...

a što se tiče crkve i ekipe, ma nema se tu što reći .nema većih licemjera. samo mi žao naroda koji pase sve skupa. i žao mi onih svećenika koji pošteno obavljaju svoje zvanje.
    što se tiče vlade za njih nemam ni jedne jedine pozitivne riječi. sve im pada u vodu nedavnim dizanjem plaća ravnateljima kojekakvih zavoda. nemam riječi. nemam stvarno. u ovome trenutku to ići napraviti. zašto? ko su ravnatelji zavoda u odnosu na nas obične smrtnike? njima nije dosta to što imaju? a nama i našoj djeci jest?
    i muka mi je od ZO i muka mi je od sranja koja nam se serviraju. ****te to više nije za izdržati. pardon maj frenč
    ali ovo već graniči s ludilom. ko neće ZO neka kod kuće djeci predaje svoj vlastiti. u dijelu koji mu se ne dopada." sine, mi mislimo da je biti homoseksulac loše, poremećeno, nezdravo. stoga ne misli da je istina što ti nastavnik priča. mrdaj glavom kao da razumiješ i da se slažeš. ali mi znamo da to nije istina. sine to ti je život. svi kimamo glavom kao da nam je savršeno jasno. kao da se slažemo. a u sebi milsimo drugačije. sine to je tako dok živiš u ovoj državi. kad narasteš veliki i odeš u neko bolje društvo tamo ćeš moći biti dostojanstven, moći ćeš biti svoj. imat ćeš završenu školu ako se budeš trudio, imat ćeš znanje. imat ćeš i plaću. sve ono što ljudsko biće treba imati. imat ćeš djecu koja će moći ići na ljetovanje. kojima ćeš moći priuštiti hebeni aparatić za zube. bit ćeš čovjek."
    samo ne znam kome je od jadnika na burzi bitan ZO.
    njima bojim se neće ni biti bitno jesu im djeca oprala zubiće
    i tako ih neće imati s čim uprljati
    o jadna državo...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    samo ne znam kome je od jadnika na burzi bitan ZO.
    njima bojim se neće ni biti bitno jesu im djeca oprala zubiće
    i tako ih neće imati s čim uprljati
    o jadna državo...
    flopice, super, i sve ostalo, ugl, to je to, nemam baš previše vremena komentirati sve, ali se nastavlja i na Gala. Nisam prije imala vremena tražiti, tek sam vidjela ono prije spomenuto od Raosa, krivo mi je jer sam ja forsirala pikulu da to stavi, ali sam stvarno mislila da je nešto ultra smiješno, da se sprda sa svim tim skupa jer je meni dozlogrdila sva ta silna dramatičnost i ozbiljnost pa mi je baš pasala neka šega.
    Ostao mi Raos u sjećanju,još od onih davnih dana gostovanja kod Latina, kao živi kaos,ne sjećam se baš stavova, ali je prezentacija bila luda, a ovo mi je sad bilo baš gadljivo, a razina niska, ne želim ni s kim, ni o čemu na taj način i na toj razini diskutirati.
    A šta je komu smiješno, u to i teško ulaziti, možda je nekome i ona poruka o masturbaciji i hinjenom političkom govoru -"uvelike će oslabiti hrvatsku desnicu" (kao od Bore Čorbe, zbog nih vježbam desnicu ruku) i povezivanje nepovezivih stvari, koju sam ja stavila, ful bezveze, a meni je to dosljetljivo.
    Tu čovjek lako pogriješi. Raos tamo (meni) nije bio nimalo smiješan, dapače.
    A problem mjesta i načina izražavanja kod nas postao konstanta u društvu.
    Nisu mi smiješno zvučali ni oni suludi Đakićevi ispadi u sabornici, van svake pameti i ukusa, plus što su ciljano lažni.
    Milanović mu je odgovorio dobro, ali je onaj Fred Matić isto zahirio, on ga o WC papiru u Saboru? Pa šta je kod nas ljudima? To oni pobrkali svoj dnevni boravak sa sabornicom, krčmu s javnim eterom?
    E, dođe mi da svakome tko se ne zna izražavati kao Englezi u "Ponos i predrasude" i tko se i bračnom drugu ne obraća sa VI dekretom zabranim izjašnjavanje u javnom prostoru. Parafrazirat ću jednu našu forumašicu s drugog topica koja je rekla, vezano u ZO:

Mislim da je vecu stetu nacinilo prepucavanje koje prate i mladi, citaju, gledaju, slusaju i imaju odlicne zivotne modele za neuvazavanje, netoleranciju na razlicitosti, bahatost nego opcenito korist od neka tri sata koja ce slusati o bilo cemu (pa i o rodnoj, spolnoj i inoj ravnopravnosti...). A jos su to uglednici, visoko pozicionirani, na televiziji... dobili prostora i reklame koliko hoces.
    To su primjeri koje mi svi dajemo, svakodnevno, pa i tu na forumu.
    Sad se malo moram odmoriti od svih tih rasprava, prebacujem se na Recepte, i ovdje i u stvarnom životu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

super napisano, nena.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nuff said

eh što volim elokventne ženske
    disclaimer: ponovno, ne upucavam se
    Posljednje uređivanje od daddycool : 25.01.2013. at 13:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vezano za ovo da će djeci više naštetit rasprava o same teme, i slažem se i ne. Nivo rasprave je bezveze, ali to će sutra biti yesterday's news, ali nešto što uđe u kurikulum, u njemu ostaje i dulje traje.

Nemam pojma di sam pročitala i ko je rekao - možda ivana_zg - koliko je sve skupa to smiješno.. i teorija, dobro je rekla - u teoriji mogu i ja na mjesec, manje riječi, više djela. Taj je komentar onaj koji sam najviše slušala od struke - da sve te teorije zvuče šuplje.

A, u krajnjoj liniji, da bi išta progurao, moraš se najčešće oprostit od nekih tankoćutnosti, ma koliko bolno bilo (ovo "ponos i predrasude"). I imat kontrolne mehanizme da vidiš živi li to u praksi tj. ne prestat bit za stvar zainteresiran i kad/ako prođe.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pošto je zatvorena tema o seksualizaciji djece (ne bunim se, stvarno smo je iskupusali) samo da vam stavim pod nos da je i Štulhofer u Nu2 (koje sam dio jučer gledala) rekao da se mediji uvelike seksualizirani u smislu da stalno klincima nude sliku da biti uspješan i kul znači biti seksi, posebno za djevojčice (i da je potrebno s klincima to kritički proraditi).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku

eh što volim elokventne ženske

naravno, ako nije u tvojoj kući i ako ti elokventno ne kljuca mozak

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nečuveno gospođa j. reisman će i u hrvatskom saboru držati svoje predavanje!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda nakon toga vrate onoj novinarki s dva prezimena emisiju na HTV3 koju su ukinuli jer je prikazala dio filma s jutjuba

to bi bila prava "demokracija" na djelu

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    možda nakon toga vrate onoj novinarki s dva prezimena emisiju na HTV3 koju su ukinuli jer je prikazala dio filma s jutjuba

to bi bila prava "demokracija" na djelu
    Ma ne, prvo ce gdja dic lovu na predavanjima, onda ce gdja prodat autorska prava da je stampaju u hr (vjerojatno ne zna kakve su smijesne naklade knjiga kod nas) a na kraju ce valjda zadnji dan predati tuzbu zbog neovlastenog prikazivanja na hrt
    Bitno je samo da se u hr nastavlja punom parom proizvodnja "igara" kad vec pribavljanje kruha toliko steka...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A valjda.

Inače, još mi je i jasno kako su Centar za obnovu kulture i građanska udruga Vigilare sakupili novac za put, smještaj i honorare za dotičnu i pratioca, ali ne ide mi nikako u glavu kako su uspjeli postići da govori u Saboru. Hoće li neki stručnjak s drukčijim stavom imati istu priliku govoriti u Saboru? Zatim, ako su već htjelu čuti u Saboru nekoga tko je protiv spolnog odgoja, zar nisu mogli pronaći ni jednog domaćeg stručnjaka s takvim stavovima? A bome mi nije jasno ni to kak su nagovorili Štulhofera da se s njom nateže na tribini.

Sve skupa jako čudno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sabor... Jel to ona ustanova gdje je ona HDZ-ova zastupnica katolickih uvjerenja objasnjavala kako cijeli Svemir pociva na musko-zensko razlici, od atoma nadalje pa je zato homoseksualnost neprirodna? Ili da vani kilo mozga vrijedi dvije marke? O zeni rodjenoj za madraca a ne mudraca (tu me oduvijek posebno odusevljavala ta deklinacija rijeci madrac, ali to je za drugu temu). Zakljucno, ne bih rekla da ce njenim potencijanim nastupom (u koji jos nisam uvjerena jer ako ga najavljuju ti lazljivci ne vidim zasto i o tome ne bi lagali) biti nesto posebno narusen dignitet te ustanove

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Sabor... Jel to ona ustanova gdje je ona HDZ-ova zastupnica katolickih uvjerenja objasnjavala kako cijeli Svemir pociva na musko-zensko razlici, od atoma nadalje pa je zato homoseksualnost neprirodna? Ili da vani kilo mozga vrijedi dvije marke? O zeni rodjenoj za madraca a ne mudraca (tu me oduvijek posebno odusevljavala ta deklinacija rijeci madrac, ali to je za drugu temu). Zakljucno, ne bih rekla da ce njenim potencijanim nastupom (u koji jos nisam uvjerena jer ako ga najavljuju ti lazljivci ne vidim zasto i o tome ne bi lagali) biti nesto posebno narusen dignitet te ustanove
    pa rekla bih da imamo dovoljno naših, 'rvatskih, autohtonih homofoba. da nam ne treba još uvozno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    pa rekla bih da imamo dovoljno naših, 'rvatskih, autohtonih homofoba. da nam ne treba još uvozno.
    Baš.

Na čiji poziv dolazi ta gospodja i zašto govori u hrvatskom saboru?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pa to treba pitati Josipa Leku. Teško je moguće da njegova tajnica nema pristup internetu. Ili da ne čita novine. Teško mi je reći koja je agenda aktualne vlasti. Lijepo su ušutjeli, kao da ništa od ovoga nije njihov posao. Ako misle da je to strategija, evo ja im kažem da se jako varaju. Ispada da se ljudi "kolju" na obiteljskim ručkovima, forumima, za okruglim stolovima, na televiziji, prosvjeduju, izlažu se napadima divlje i neodgojene rulje - a idejni pokretači 'lade jaja' i u goste zovu neke belosvetske niškoristi luftbremzere protiv kojih se šačica građana bori mjesecima. Što reći? Iz kojeg razloga točno podmetati leđa za ministre i premijera?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nego, evo i nama ovdje link na video koji je... rasturio rodnu teoriju uživajte, baš me zanimaju vaša mišljenja .... vas slobodnomisliteljica link

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to treba pitati Josipa Leku. Teško je moguće da njegova tajnica nema pristup internetu. Ili da ne čita novine. Teško mi je reći koja je agenda aktualne vlasti. Lijepo su ušutjeli, kao da ništa od ovoga nije njihov posao. Ako misle da je to strategija, evo ja im kažem da se jako varaju. Ispada da se ljudi "kolju" na obiteljskim ručkovima, forumima, za okruglim stolovima, na televiziji, prosvjeduju, izlažu se napadima divlje i neodgojene rulje - a idejni pokretači 'lade jaja' i u goste zovu neke belosvetske niškoristi luftbremzere protiv kojih se šačica građana bori mjesecima. Što reći? Iz kojeg razloga točno podmetati leđa za ministre i premijera?
    ovo si odlično primijetila

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Zakljucno, ne bih rekla da ce njenim potencijanim nastupom (u koji jos nisam uvjerena jer ako ga najavljuju ti lazljivci ne vidim zasto i o tome ne bi lagali) biti nesto posebno narusen dignitet te ustanove

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

x i od mene. ako išta mrzim, to su populisti i kukavice koji se povlače čim netko drekne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Čovječe, vidi li itko više postove od zmaj
    Vidi, vidi. I mama courage ju je baš citirala na odgoju u duhu vjere.
    Ne ignororam nikoga, preskočim ako mi se bilo čiji post učini nezanimljiv.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

nego, evo i nama ovdje link na video koji je... rasturio rodnu teoriju uživajte, baš me zanimaju vaša mišljenja .... vas slobodnomisliteljica link
    38 minuta?! Nema šanse da toliko vremena posvetim nekom trash linku. Prepričajte

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trash link?

Video je baš zanimljiv i nepristran.

U njemu se razne teorije o razlikama među rodovima iznose bez ikakvog zaključka. Sve o čemu se ovdje raspravljalo već, ali ne daje zaključak o tome što je istina, a to mi se čini nekako i najpoštenije (mada, izgleda kao da tih 38 ninuta nije cijeli film nego više kao prvi dio dokumentarca).

Iz svega prikazanoga sam došao do zaključka da to što u različitim zanimanjima postoji nesrazmjer muškaraca i žena nije nikakav problem. I da je potpuno svejedno koji je razlog, ali da se ne treba oko toga uzrujavati u toj mjeri u kojoj se ovdje neki uzrujavaju.

Najviše mi se sviđa tvrdnja da u slobodnim zemljama, gdje ljudi mogu izabrati što će raditi, ne možemo nikako očekivati da se izjednače muškarci i žene po zanimanjima. Jer imaju različite interese. Cijeli je dokumentarac na tragu toga da postoje različiti interesi. Samo nije dao odgovor je li razlika biološki ili socijalno uvjetovana.

Ne kužim što bi bilo problematično ili trashy u takvoj tvrdnji.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ok mi je dokumentarac, ali našu zemlju teško možeš nazvati slobodnom po tom pitanju, počevši od Sabora (madrac, koji je njoj k....), škole gdje se curice u startu odgovara od nekih škola, jer su one za muške. Naša pomorska škola ima možda 3 cure po godini, redovito im se zakelje epiteti kurve, tako sam i ja završila u turističkoj, jer je prikladnije da ukrašavam recepciju, nego popravljam makinu ili postavljam struju, kao rezultat molim meštra mjesecima da dođe dok čekam vezu za posao koji hoće svaka suknja.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    38 minuta?! Nema šanse da toliko vremena posvetim nekom trash linku. Prepričajte
    a čuj, zamisli dokumentarac (ako se to uopće tako može nazvati) u kojem se rasprava vodi o razlikama između crnaca i bijelaca. u tome postoje li biološke ili kulturne razlike zašto bijelci imaju neke interese, a crnci druge. jer u nekim poslovima ima samo bijelaca, a u drugim samo crnaca. jako zanimljivo, zar ne? pa onda jedan znanstvenik veli da ne postoji biološka razlika, da je sve kulturno-društveno uvjetovano, a drugi vele da je naravno očigledno da razlike postoje. počev od boje kože, zar ne? ne može nitko pametan zanijekati da između crnca i bijelca nema bioloških razlika (možda i u krvi/hormonima, svakako u boji kože, kosi). i onda moderator onako naivno ubacuje svoje teze o tome da je zanimljivo da koliko god da su crnci ravnopravni s bijelcima - koliko ono već godina - da eto, očigledno statistički ne pokazuju interes da žive onako kako bi mogli poput bijelaca. da ne koriste sve te svoje slobode... jako čudno, zar ne? u biti ispade ta cijela halabuka oko segregacije i o pravim crnaca potpuno nepotrebna, kad se u ovih 40-tak godina jako malo promjenilo?

eto, nadam se zuska da razumiješ tako nekako izgleda taj so called dokumentarac.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam baš ziher za ovu tvoju usporedbu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jako zanimljiv film

ako je statistika iz gornjeg linka korektna, znači da se mogu svrstati u izrod ženskog roda
    s lutkama se nisam igrala nego ih uništavala (rastavljala na sastavne dijelove, razlika je).
    društvene znanosti su mi uvijek bile dosadne i zamorne, tehnika mi je daleko bila bliža.

slažem se s mujicom, ne s mc. tu se ne priča samo o razlici bijelaca i crnaca.

mislim da i slika interesa žena i muškaraca ovdje na forumu također podupire linkani film.
    koliko ovdje ima žena koje su izabrale tehničke nauke ? jako malo, koliko sam uspjela skužiti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa, i o tome bi se dalo raspravljati, koliko su društvene znanosti istinski izbor ili smo ipak usmjerene ka njima.
    Možda bez negativnih primisli, ali....

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, i o tome bi se dalo raspravljati, koliko su društvene znanosti istinski izbor ili smo ipak usmjerene ka njima.
    Možda bez negativnih primisli, ali....
    pa da, nije problem u statistikama, nego što se iz njih zaključuje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nisam baš ziher za ovu tvoju usporedbu
    zašto?

ovaj dokumentarac nije opasan zbog različitih mišljenja koja su predstavljena u njemu (s tim da mi je neelokventnost ponekih sugovornika zastrašujuća) i tendencioznog moderatora - nego zaključka na koji navodi. u biti, kao što je spomenuto u samom dokumentarcu - čemu to frenetično dokazivanje da smo različiti? da bi dokazali što?

je li me fakat to što imam vaginu /budimo iskreni, pa dodajmo i hormone, jer oni su bitniji/ čini zainteresiranijom za prljave pelene i njegu staraca? dok s druge strane ne imanje mogućnost rađanja muškarce čini zainteresiranijim za politiku?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajde, s ovim se slažem.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zašto?

ovaj dokumentarac nije opasan zbog različitih mišljenja koja su predstavljena u njemu (s tim da mi je neelokventnost ponekih sugovornika zastrašujuća) i tendencioznog moderatora - nego zaključka na koji navodi. u biti, kao što je spomenuto u samom dokumentarcu - čemu to frenetično dokazivanje da smo različiti? da bi dokazali što?

je li me fakat to što imam vaginu /budimo iskreni, pa dodajmo i hormone, jer oni su bitniji/ čini zainteresiranijom za prljave pelene i njegu staraca? dok s druge strane ne imanje mogućnost rađanja muškarce čini zainteresiranijim za politiku?
    Možda je problem u pozitivnoj diskriminaciji, ako je postotak inžinjera 10/90, prosjek znanja nek je od 1do 5 -3, radnih mjesta 10, mora biti fifti fifti muških i ženskih, poslodavac mora uzeti 5 žena i 5 muškaraca, uzima najboljih 5 od onih 90 % i najboljih 5 od onih 10 % umjesto najboljih 10 od 100 %

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naša pomorska škola ima možda 3 cure po godini, redovito im se zakelje epiteti kurve
    Sad su barem 3, a kad sam ja trebala u srednju nije bilo nijedne. Ni najmanje šanse. A meni je najljepše ploviti na brodovima. Odmalena sam vezana za velike brodove. Najljepše uspomene. S tatom na brodu. S mužem na brodu. Niz se nastavlja...
    Ali, spol me je potpuno onemogućio.
    Ma, vozila sam ja brod, i onaj od 250m...ali samo kao gost na mostu i u makini.
    Kažu mi moji; nije to život za ženu...Ma znam, ne bih ja mogla bez djece...Ali...kad se cima odveže i brod je slobodan i ode daleko, daleko, gdje je samo more i nebo ( i valovi, nema to meni veze)...zašto to žene ne mogu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

loodilo, brale!

a i ovo: link

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad su barem 3, a kad sam ja trebala u srednju nije bilo nijedne. Ni najmanje šanse. A meni je najljepše ploviti na brodovima. Odmalena sam vezana za velike brodove. Najljepše uspomene. S tatom na brodu. S mužem na brodu. Niz se nastavlja...
    Ali, spol me je potpuno onemogućio.
    Ma, vozila sam ja brod, i onaj od 250m...ali samo kao gost na mostu i u makini.
    Kažu mi moji; nije to život za ženu...Ma znam, ne bih ja mogla bez djece...Ali...kad se cima odveže i brod je slobodan i ode daleko, daleko, gdje je samo more i nebo ( i valovi, nema to meni veze)...zašto to žene ne mogu?

Ne znam, ove su se tri odvažile, ja nisam bila dovoljno hrabra, ako mogu one, zašto ne bi druge? Praznovjerje o ženama na brodu? Manjak poštovanja prema Ženi-kapetanu? Treba se znati nositi s brodom punim muškaraca u izolaciji.

Ovo linkano od MC mogu komentirati samo sa ,ova je žena stvarno krasan primjer svom sinu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možda je problem u pozitivnoj diskriminaciji, ako je postotak inžinjera 10/90, prosjek znanja nek je od 1do 5 -3, radnih mjesta 10, mora biti fifti fifti muških i ženskih, poslodavac mora uzeti 5 žena i 5 muškaraca, uzima najboljih 5 od onih 90 % i najboljih 5 od onih 10 % umjesto najboljih 10 od 100 %
    što misliš koji su bolji? onih 5 od 90% ili onih 5 od 10% ? ili od dvije osobe, različitog spola, s istim ocjenama, preduvjetima i sl. što misliš koja se načelno osoba više namučila za svoju inžinjersku diplomu?

jednom sam slušala jednu feministkinju koja je rekla nešto slično ovome, parafraziram: mnogo žena kaže da ne želi ući u parlament pomoću kvote, ne želi to mjesto samo zato jer su žensko, nego žele da svojim radom i trudom to mjesto zasluže. pa eto, a šta mislite kako muškarci dobijaju ta mjesta? baš svi radom i trudom ili baš zato što su muškarci i što time imaju moć i "bratsku solidarnost"?

pa sad, kad pogledamo naše saborske zastupnike, poput rojsa, kovačića, glavaš i sličnih - nije daleko od istine.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

što misliš koji su bolji? onih 5 od 90% ili onih 5 od 10% ? ili od dvije osobe, različitog spola, s istim ocjenama, preduvjetima i sl. što misliš koja se načelno osoba više namučila za svoju inžinjersku diplomu?

jednom sam slušala jednu feministkinju koja je rekla nešto slično ovome, parafraziram: mnogo žena kaže da ne želi ući u parlament pomoću kvote, ne želi to mjesto samo zato jer su žensko, nego žele da svojim radom i trudom to mjesto zasluže. pa eto, a šta mislite kako muškarci dobijaju ta mjesta? baš svi radom i trudom ili baš zato što su muškarci i što time imaju moć i "bratsku solidarnost"?

pa sad, kad pogledamo naše saborske zastupnike, poput rojsa, kovačića, glavaš i sličnih - nije daleko od istine.

Mislim da su najbolji 10 najboljih od 100, možda se potrefi da su baš tih 10 sve žene.Zašto bi ikoga trebalo biti briga jeli tih 10 najboljih bogato, siromašno,muško, žensko,ima li doma bolesnu ženu, jeli ih mati napustila pa je odgajao nejaku braću i sestre, ako je najbolji ili najbolja, to bi bila idila, fer start za svakoga.
    Govorim o odgovornim poslovima koji utječu na tuđe živote.
    Problem u mom malom selu je u tome što kad su izbori zove se isključivo muške da se upišu na liste i u stranke, žene se zadovoljavaju time da guraju svoje muževe u smijeru u kojem žele, kad se žena kandidirala za načelnicu općine, nastala je opća šprdnja. Mi nemamo sestrinsku solidarnost da pariramo bratskoj, a to nam nisu napravili oni, nego smo tako izabrale. u mom malom selu. što se tiče mučenja za diplomu, ne znam, kažu da je curama lakše u školi, a je li im lakše u svakoj školi...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ili baš zato što su muškarci i što time imaju moć i "bratsku solidarnost"?
    ovo već zvuči kao teorija zavjere

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Na temu ulaska Rojsa i slicnih - pa uslaje i ona Petir i ta Hdz-ocvka sa musko-zanskim Svemirom, i to i bez bratske solidarnosti, ja bih radije da nisu usle one nego neki normalni ljudi, pa da su i sto postotno sastavom muski...

inace, radim cijeli zivot iskljucivo u privatnom sektoru i to u dosta "muskoj" bransi (u zadnje vrijeme ima vise zena no do nedavno mi je bio sasvim normalno da na sastanku budem jedina zena) i kako sam imala prilike znati place ostalih ljudi u odjelu mogu slobodno reci da su se definirale iskljucivo prema sposobnostima i sto je najbitnije - kako se netko postavio u pregovorima oko place. Eto to je bar moje iskustvo iz branse u kojoj slobodno trziste formira cijenu rada i gdje nije lako naci strucnu osobu (iako je naravno i tu kriza ucinila svoje, izbor dostupnih ljudi je veci pa su i trazene place manje)

Statistika je vjerojatno tocna ali mislim da je jako puno toga ipak u tome kako se u odredjenoj situaciji postavis kao osoba, i kaki su ti ciljevi i zelje, bez obzira na spol. Danasnji sustav je nemilosrdan u smislu da ne ostavlja puno slobode od posla u tzv. privatnom dijelu zivota, svi primaju i salju mailove 24/7/365 i implicito se ocekuje da ih i vikendom cekiras bar 3x dnevno, da odgovaras na poziv ako te zovu, da odes vikendom raditi ako se mora stici rok, i oni koji se tome povinuju obicno ipak finanijski profitiraju neovisno o spolu, dok oni koji stave branu u 16h i ne javljaju se o 8h iduceg radnog dana ne mogu ocekivati neko napredovanje makar radili najstrucnije na svijetu. Da li je to fer - vjerojatno nije, no takva su pravila igre, i mislim da sustav jednostavno preferira one koji su spremni zbog emaila ponekad upaliti navecer djeci crtic, naruciti pizzu za veceru i odraditi posao. Ako to ne zele, muski li zenski, onda ce upasti u organizacijsku kucicu za takve, a u ovim kriznim vremenima i nesto gore. Eto, ja samo opisujem sustav kako funkcionira iz moje perspektive, no isto tako nisam primjetila da su zene ista sklonije odbiti raditi dulje od muskih kolega, dapace, gotovo sve su bas bile u ovoj skupini "mozes se osloniti da ce odraditi posao" i sukladno tome placene...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja uopće ne bi rekla da je to bratska solidarnost. JA bi rekla da je to odgojni teror. Zvuči malo pretjerano, znam, dok se ne objasnim.
    To je ta priča s time koliko su žene bolje u školi. Zašto? NIsu uopće u prosjeku inovativnije, inteligentnije, vrijednije- mislim da je tu ono situacija 50-50, kao i u većini vještina.
    One (mi) su učene da budu mirne, poslušne i da se utope u masi, u ženskim se društvima nitko ne trudi istaknuti, vještine koje imaju na početku školovanja, jer su nešto zrelije od dečki, smatraju se pozitivnima za tijek školovanja. Time se potiču na uredno obavljanje obaveza, tišinu, mir, neisticanje, odrađivanje, postaju vješte u društvenim predmetima, smanjuje im se postotak u područjima gdje se traži inovativnost, probitačnost, kreativnost (van umjetničke), bunt..
    društvo i najbliža okolina (obitelj) ih uči da nemaju vještine potrebne za ovakve "struke" i da će im one poremetiti prioritete, na kraju su i same žene sklone birati lakši put iz kompromisa, ma iz straha.

Tako ima jako malo žena u vrhunskom odvjetništvu, vrhunskoj politici (makar toga i nema kod nas), vrhunskoj medicini, menadžmentu, znanosti onako ... jer je za to jako važno biti sklon borbi, a borba je za ženu- znak da će se istaknuti i time smanjiti mogućnost prihvaćanja od strane okoline - ono što ju se uči da je najvažnije.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da je krumpi na dobrom tragu.
    jučer se sjetih ovog topika.
    uđem u knjižaru, kupujem knjigu za rođendan, pitam prodavačicu da mi preporuči neku simpatičnu knjigu za 7 godina. a ona meni - jel muško il žensko.
    knjiga, roman, beletristika.
    za muško il žensko. pa sam ju pitala da kako to misli, a sad mi je žao jer me baš zanima što bi mi preporučila ovisno o spolu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je krumpi na dobrom tragu.
    jučer se sjetih ovog topika.
    uđem u knjižaru, kupujem knjigu za rođendan, pitam prodavačicu da mi preporuči neku simpatičnu knjigu za 7 godina. a ona meni - jel muško il žensko.
    knjiga, roman, beletristika.
    za muško il žensko. pa sam ju pitala da kako to misli, a sad mi je žao jer me baš zanima što bi mi preporučila ovisno o spolu.
    kao da ja pišem. samo sam udovoljila pitanju - za dečke o čudovištima ili svemiru, nogometu ili uradi sam. curicama idu priče o vilama.
    tctctc cvijeta, kako to ne znaš

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd dobro još te, to još nekako i mogu razumjeti. al dječji roman. šta, još malo pa će muška i ženska djeca imati različitu školsku lektiru

Najviše mi se sviđa tvrdnja da u slobodnim zemljama, gdje ljudi mogu izabrati što će raditi, ne možemo nikako očekivati da se izjednače muškarci i žene po zanimanjima. Jer imaju različite interese. Cijeli je dokumentarac na tragu toga da postoje različiti interesi. Samo nije dao odgovor je li razlika biološki ili socijalno uvjetovana.
    muški rod ima više, i to statistički značajno više, interesa prema kriminalu. ubojstvima, silovanjima, korupciji, prometnim nesrećama, nasilju.
    što se iz te statistike da zaključiti?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

muški rod ima više, i to statistički značajno više, interesa prema kriminalu. ubojstvima, silovanjima, korupciji, prometnim nesrećama, nasilju.

što se iz te statistike da zaključiti?
    Da postoje razlike između muškaraca i žena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •