Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kad jesi, a i ovaj argument ti je promašen.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cemu sluze onda predradjaone, ko je u njima i zasto? osim trudnica.
    i jos bolje, sta je u njima i zasto, te kako je u njima i zasto?
    Posljednje uređivanje od leonisa : 19.03.2013. at 21:43

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li ikoji razlog da liječnik "gleda" fiziološki porod od prvog truda? Što tu ima za gledati? Malo je poroda koje liječnik "gleda" od prvog truda. Uglavno tek od polovice ili još kasnije. (inducirani su izuzetak). Što će liječnik u porodu od početka? Jedino da ga držimo u dnevnom zadnjih par dana pa neka vidi...
    Glavno da sam ja u potpunosti u krivu.
    Pa evo ovim postom nisi u potpunosti krivu, skoro se slažem s tobom, nema on što gledati fiziološki porod. Ni na početku, ni na sredini ni na kraju. On može slobodno sjediti u svojoj sobi i kopati nos. Liječnik je tu da liječi, dakle, da uskoči ako nešto krene po zlu. To tad, nek ne zbunjuje rodilju i nek ju ostavi s babicom. Predanom svom poslu.

Ali... kako bi onda opravdao svoje postojanje kad bi iz noći u noć, iz dana u dan samo kopao nos?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa Mojca u nas su dr ginekolozi i opstetricari - zaboravljas na konizacije,kiretaze,endometrioze....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne zaboravljam... samo karikiram.
    Naravno da su potrebni za milion manjih ili većih sitnica... ali nek se drže toga. Oni su liječnici, dakle treba da liječe, a ne da zakompliciraju.
    Nemam ništa protiv da dođu ako nešto krene po zlu, do tad, dovoljna je babica.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hoću reći... ovi naši od svega vide patologiju. Mene je jedan kod nas htio rezati u 38 tt, drugi inducirati u 39 tt... oboje bez nekih stvarnih indikacija. Na kraju sam u Austriji došla do 41+0, istina, na kraju je bio CR, ali su zbilja davali šansu prirodi do krajnjih granica. Strpljivo, nježno i s beskonačno puno uvažavanja.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo bi baš dobro da liječnik gleda fiziološki porod od prvog truda, pa da može vidjeti kako žena hoda između trudova, priča, zastane, pojede ili popije nešto, stane u trudu, sagne se kako već osjeti potrebu, njiše se, diše.

A ne leži cijeli porod na lijevom ili desnom boku.

(to je razlika između moja druga dva i prva dva poroda).
    .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nisam sigurna da li većina vas ima dojam kako hrvatski liječnici kopaju nos u svojim ordinacijama dok žene odrađuju prvo, ili koje već porođajno doba, pa im je za zamjeriti što ne gledaju trudnicu kako se saginje, pije vodu, diše...
    Da se razumijemo, ne mislim kako je tako nešto bezveze, dapače, ali uvjeti su daleko od mogućnosti za takvu opservaciju, a još dalje od savršenstva.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj klokanica1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Nebi previše hvalila sustav zdravstva u plemenima, i pitam se zašto ih većina izumire, ili su izumrla (ne samo zbog dolaska bijelog čovjeka).
    Možda bi ipak trebalo da prvo upoznaš više činjenica o životu, zdravstvu i brojnom stanju populacija raznih plemena pre i nakon "dolaska belog čoveka" a tek zatim pokušaš da komentarišeš. Meni je sa mojim znanjem o "plemenima" zaista ružno, tužno i diskriminišuće to što si napisala.
    U svakom slučaju ne izumiru zbog toga što im žene imaju tradiciju da poštuju fiziološki porođaj.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Još samo da dodam kako se u javnosti, od prijateljica, poznanika, Pere Perić često čuje kako liječnici nisu odreagirali na vrijeme, pod time mislim sljedeće: nisu na vrijeme odlučili o carskom rezu, predugo čekali inducirati porod, često sa dugotrajnim, čak i fatalnim posljedicama. Dalje, uzeti ću kao primjer prvorotku kod koje trudovi često traju duže od onih 12 sati i na prvi trud iz straha i neznanja juri u bolnicu, je teško odraditi fiziološki porod zbog prostornog i vremenskog ograničenja.
    Možda to nije pravedno prema rodiljama, zapravo sa stajališta poštivanja nekakvog ljudskog dostojanstva definitivno nije, ali se puno previše nabada o tome kako liječnici, sestre ne valjaju, a premalo se razmišlja o nedostatku osnovnih uvjeta - što prostornih, što broju zaposlenih u zdravstvu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam sigurna da li većina vas ima dojam kako hrvatski liječnici kopaju nos u svojim ordinacijama dok žene odrađuju prvo, ili koje već porođajno doba, pa im je za zamjeriti što ne gledaju trudnicu kako se saginje, pije vodu, diše...
    Da se razumijemo, ne mislim kako je tako nešto bezveze, dapače, ali uvjeti su daleko od mogućnosti za takvu opservaciju, a još dalje od savršenstva.
    Jesam li ja rekla da kopaju nos?
    Nisam.
    Rekla sam da mogu "slobodno sjediti u svojoj sobi i kopati nos".

Ne zamjeram ako ne dođu gledati ženu u trudovima. Dapače, pozdravljam tu ideju da ostanu u sobi i rade što hoće, pa makar kopaju nos, odnosno ništa ne rade...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne znam kakvi su specijalni uslovi potrebni za posmatranje porodilje koja se u toku porođaja kreće-ili pije-ili diše? Svaka bolnica bar ima kilometre hodnika i soba za hodanje i uopšte kretanje, o krevet se može pridržati, osloniti, da imaju one viseće držače (ne znam zapravo kako se zovu) iznad kreveta mogle bi i porodilje i da vise na njima-što je mnogo udobniji položaj nego što misliš, svakako udobniji i zdraviji i za mamu i za bebu nego ležanje porodilje satima na leđima privezane na CTG...Svakako nije potrebno pratiti svaki pokret trudnice da bi se saznalo dovoljno o fiziološkom porođaju.
    A posmatranje je za doktora mnogo lakša aktivnost nego bilo šta što doktori u toku porođaja rade porodilji.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi ipak trebalo da prvo upoznaš više činjenica o životu, zdravstvu i brojnom stanju populacija raznih plemena pre i nakon "dolaska belog čoveka" a tek zatim pokušaš da komentarišeš. Meni je sa mojim znanjem o "plemenima" zaista ružno, tužno i diskriminišuće to što si napisala.
    U svakom slučaju ne izumiru zbog toga što im žene imaju tradiciju da poštuju fiziološki porođaj.
    Zaista misliš da im životni uvjeti idu u korist (osim načina prehrane i kretanja)?
    Dovoljno je informirati se o prosjeku životnog vijeka.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ukratko sam htela reći da meni besmisleno zvuči argument da doktori "nemaju uslova" da puste porodilju da se kreće kako hoće (pa u tom stanju ne treba joj stadion za parternu gimanstiku ili atletiku?) i pije ili odlazi u wc.
    Prvorotka koja prerano dođe u bolnicu može dobiti jednostavan savet da se vrati kući, ili da šeta ispred porodilišta.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dovoljno je informirati se o prosjeku životnog vijeka.
    Zapravo nije. Trebalo bi uporediti te podatke sa prosekom životnog veka pre dolaska belog čoveka.
    Ali mi govorimo o porođaju. Dužina životnog veka je u vrlo slaboj vezi sa samim porođajem. Ja nisam dovoljno upućena u literaturu o porođaju da bih ti ponudila konkretan link, ali znam da se u nekim revijalnim radovima navodi da žene u toku samog porođaja ne umiru ništa češće od "civilizovanog proseka", ista stvar je i sa bebama-ali mislim da je Marta to već napisala. Ono što čini razliku u stopi preživljavanja je postnatalna briga za bebu i majku, stepen higijene i sl. stvari (kao i još neki socioekonomski činioci-uhranjenost majke i sl, koji se kod nas podrazumevaju).

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ima barem kilometre hodnika za koje su mnogi komentirali da na njima nemaju privatnosti, nekoliko boksova koji bi UVIJEK bili puni, barem trećinu trudnica kojima bi smetalo što ih NITKO ne obilazi, one koje ne žele da ih obilaze, opet trećinu kojima bi smetalo što čuju tuđe korake, tuđe razgovore, tuđe stenjanje... drugi dio koje kukaju da ŽELE carski rez jer više ne mogu, trudnice koje su odlučile odbiti klistir i one koje su ga dobile na 2 WC-a i negoduju zbog nedostatka istih, dalje da ne nabrajam...
    Ono što želim reći je da nebi bilo loše negativnu energiju preusmjeriti na nešto drugo, a ne ljude koji rade svoj posao u također lošim uvjetima.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još samo da dodam kako se u javnosti, od prijateljica, poznanika, Pere Perić često čuje kako liječnici nisu odreagirali na vrijeme, pod time mislim sljedeće: nisu na vrijeme odlučili o carskom rezu, predugo čekali inducirati porod, često sa dugotrajnim, čak i fatalnim posljedicama.
    Je, i to je najčešće slučaj zato što su ONI SAMI i zakomplicirali porod rodilji! Koliko puta smo čuli da su dali drip ženi koja je prvi put rodila na carski, da su joj prokinuli vodenjak (pa onda došlo do prolapsa pupkovine ili nekih drugih komplikacija), dali ženi drip pa su pali otkucaji djeteta. Pa naravno da moraju spašavati cijelo vrijeme kad cijelo vrijeme kompliciraju a da ni ne kuže. Da puste žene i da ama baš nikakve intervencije ne rade (ni klistiranje ni brijanje), komplikacija bi bilo kud i kamo puno manje.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ima barem kilometre hodnika za koje su mnogi komentirali da na njima nemaju privatnosti, nekoliko boksova koji bi UVIJEK bili puni, barem trećinu trudnica kojima bi smetalo što ih NITKO ne obilazi, one koje ne žele da ih obilaze, opet trećinu kojima bi smetalo što čuju tuđe korake, tuđe razgovore, tuđe stenjanje... drugi dio koje kukaju da ŽELE carski rez jer više ne mogu, trudnice koje su odlučile odbiti klistir i one koje su ga dobile na 2 WC-a i negoduju zbog nedostatka istih, dalje da ne nabrajam...
    Ono što želim reći je da nebi bilo loše negativnu energiju preusmjeriti na nešto drugo, a ne ljude koji rade svoj posao u također lošim uvjetima.
    svakoj paše/treba nešto drugo da bi mogla normalno roditi
    neka želi da se svi njome bave
    neka želi da ju se ostavi na miru
    neka ovo neka ono
    i sve se to može dobiti, samo je stvar dobre volje osoblja
    dosta je bilo rutine i poroda na traci!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Prvorotka koja prerano dođe u bolnicu može dobiti jednostavan savet da se vrati kući, ili da šeta ispred porodilišta.
    Zaista može, sve dok u novinama ne zablista naslov o tome kako su rodilju odbili na prijemu nakon čega je u bolnici rodila mrtvorođenče, uostalom nije rijetka praksa da se buduća rodilja pošalje u šetnju.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ma nije samo stvar dobre volje, to je ono o čemu pišem, osoblje ima dobre volje ako ima vremena za dobru volju, u nedostatku vremena i prostora porodi se odrađuju rutinski.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    svakoj paše/treba nešto drugo da bi mogla normalno roditi
    neka želi da se svi njome bave
    neka želi da ju se ostavi na miru
    neka ovo neka ono
    i sve se to može dobiti, samo je stvar dobre volje osoblja
    dosta je bilo rutine i poroda na traci!!!
    Slažem se potpuno!

Ne znam koliko ulazi u okvir fiziološkog porođaja, ali često čujem baš taj argument da se porođaji moraju ubrzavati jer je gužva i boksovi bi inače uvek bili puni.
    Ne znam da li grešim, ali meni to ne zvuči nimalo logično. Broj porodilja je konstantan, zar ne, porađale se one brže ili sporije? Ako se porođaji ne ubrzavaju, šta će se desiti osim to da će se SVE žene porađati sporije? Jedna žena će duže zauzimati jedan boks, ali broj porođenih žena će biti isti, zar ne? (na stranu što je potpuno nefiziološki seljakati ženu usred porođaja sa jednog mesta na 20 m udaljeno drugo...).
    Osim toga, žene u toku porođaja kukaju i govore stvarno razne stvari, ali plan porođaja i služi tome da se saznaju želje žene pre nego što nastupi faza "želim carski rez".
    U Novosadskom porodilištu ne postoji opcija slanja porodilje u šetnju, kad jednom uđeš u sistem ne možeš izaći više napolje-doslovno, jer se vrata otvaraju el. karticama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije samo stvar dobre volje, to je ono o čemu pišem, osoblje ima dobre volje ako ima vremena za dobru volju, u nedostatku vremena i prostora porodi se odrađuju rutinski.
    Ne, sve se odradjuje rutinski, osim u rijetkim slucajevima dobre volje. A ti koji imaju dobru volju UVIJEK nadju i vrijeme.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Slažem se potpuno!

Ne znam koliko ulazi u okvir fiziološkog porođaja, ali često čujem baš taj argument da se porođaji moraju ubrzavati jer je gužva i boksovi bi inače uvek bili puni.
    Ne znam da li grešim, ali meni to ne zvuči nimalo logično. Broj porodilja je konstantan, zar ne, porađale se one brže ili sporije? Ako se porođaji ne ubrzavaju, šta će se desiti osim to da će se SVE žene porađati sporije? Jedna žena će duže zauzimati jedan boks, ali broj porođenih žena će biti isti, zar ne? (na stranu što je potpuno nefiziološki seljakati ženu usred porođaja sa jednog mesta na 20 m udaljeno drugo...).
    Osim toga, žene u toku porođaja kukaju i govore stvarno razne stvari, ali plan porođaja i služi tome da se saznaju želje žene pre nego što nastupi faza "želim carski rez".
    U Novosadskom porodilištu ne postoji opcija slanja porodilje u šetnju, kad jednom uđeš u sistem ne možeš izaći više napolje-doslovno, jer se vrata otvaraju el. karticama.
    Porodi će trajati duže i u isto vrijeme će biti više žena u boksu, hodniku, gdje već.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih najradije trazila od moderatora da izbaci dio o rodilistima. Znamo kako izgledaju rodilista i porodjaji u rodilistima.
    A ogromna hrpa ljudi pojma nema kako zapravo izgleda neometani porod. Ajmo se vratiti na to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Porodi će trajati duže i u isto vrijeme će biti više žena u boksu, hodniku, gdje već.
    Nece, jer ako godisnje u tom rodilistu rodi 300 zena, onda je svejedno da li ih nadripaju pa sve rode isti dan ili ih ne nadripaju pa sve rode drugi dan, pulinka je u pravu.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, sve se odradjuje rutinski, osim u rijetkim slucajevima dobre volje. A ti koji imaju dobru volju UVIJEK nadju i vrijeme.
    U tom slučaju sam ja i više njih koje poznajem slučaj dobre volje (moj drugi porod). U drugom slučaju, ovdje na forumu su se skupile žene koje imaju zaista mučna iskustva što ostavlja dojam kako je svaki porod u hrvatskom rodilištu trauma za cijeli život (moj prvi porod). Istina je negdje između, što bi se reklo na pola puta.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ova vjecita kuknjava o uvjetima i broju zaposlenih u zdravstvu je ubitacna. Kad bi rodilja mogla imati stalno tijekom cijelog poroda osobu po svom izboru pored sebe - u vecini buduceg oca - babce i doktori bi stvarno mozda dobili vremena za gore spomenuto kopanje nosa. Mislim da sam negdje procitala, ne znam jel to istina, da se prisusvo na porodu placa (?!?) te da je isto uvjetovano potvrdom o trunickom tecaju.
    Imala sam babicu uz sebe gotovo 80% vremena, al mi je bilo nebitno jel u sobi ili nije jer je 100% vremena bio muz koji je imao svakojaka posla - drzanje mene, tusiranje mene, zvanje babice ako mu se cini neophodno dok je nema, dodavanje vode, masiranje ledja i ramena, dodavanje jastuka, pomoc kod dizanja spustanja, odlaska na wc, pricanje tjesenje hrabrenje telefoniranje doma jel malom dobro s bakom, stisaj muziku, poglasni muziku, zatvori zavjese, daj mi cokolade, ajde skicni ctg na kom broju je...ja ne mogu zamisliti da jednu jedinu minutu poroda provedem sama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preko 4000 pregleda ove teme! Nadam se da to nisu trudnice koje čeka porod u jednom od ovako opisanih rodilišta i sa ovko oklevetanim medicinskim osobljem.
    (No, naravno da većina jesu.)

Ne znam kako je to u Zg gdje je gužva za roditi. U Rijeci je manje od deset poroda na dan. Osim kad je pun mjesec. To baš i nije po traci.
    I mislim da se ne trebaju bojati ući u rodilište.

A i to kretanje i hopsanje na lopti i već sve...Dobro kad je dan, ali noću? Meni je baš ležanje i spavanje pasalo. Ja i inače noću spavam. Uglavnom. Dobro bih se pobunila da me netko tjerao na aktivnosti. A tko mi je kriv kad mi uvijek vodenjak puknuo popodne prvog dana, pa trudovi trajali cijelu noć, polako, nezamjetno meni, i onda rodim u "radno vrijeme" jutarnje smjene. Sva četiri puta između 8 i 15 sati. A što ćete, moram misliti i na njih, medicinsko osoblje. Ah, uviđavna li sam.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nece, jer ako godisnje u tom rodilistu rodi 300 zena, onda je svejedno da li ih nadripaju pa sve rode isti dan ili ih ne nadripaju pa sve rode drugi dan, pulinka je u pravu.
    Pa nije samo trenutak izgona vrijeme koje se računa u bolnici!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drugi porodi su cesce u boljem sjecanju jer prvorotke redon nahebu s obzirom da redovito dolaze prerano.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Istina je da se ženu i njeno tijelo ne uvažava. Ili se moraš jako pomučiti da te se uvaži, pa ispadneš čudakinja, ili zbilja imati sreće da naletiš na nekog tko će te uvažiti.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam se htjela petljat, respekt za temu, ali ovo jednostavno nema smisla
    300 ženax 12 sati je puno, puno drugačije od 300 žena x 48 sati
    u 300 kreveta/soba/boxeva/predrađaona/čegaveć možeš smjestit ili 600 žena x 12 sati ili 150 žena x 48 sati

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ali ne vidim zašto ne bi prvorotku u početnim trudovima mogli poslat doma uz uputu da dođe kad trudovi budu ovakoonako

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih najradije trazila od moderatora da izbaci dio o rodilistima. Znamo kako izgledaju rodilista i porodjaji u rodilistima.
    A ogromna hrpa ljudi pojma nema kako zapravo izgleda neometani porod. Ajmo se vratiti na to.
    Potpis ko kuća

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    ali ne vidim zašto ne bi prvorotku u početnim trudovima mogli poslat doma uz uputu da dođe kad trudovi budu ovakoonako
    Upravo u tome grmu lezi zec.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ova vjecita kuknjava o uvjetima i broju zaposlenih u zdravstvu je ubitacna. Kad bi rodilja mogla imati stalno tijekom cijelog poroda osobu po svom izboru pored sebe - u vecini buduceg oca - babce i doktori bi stvarno mozda dobili vremena za gore spomenuto kopanje nosa. Mislim da sam negdje procitala, ne znam jel to istina, da se prisusvo na porodu placa (?!?) te da je isto uvjetovano potvrdom o trunickom tecaju.
    Imala sam babicu uz sebe gotovo 80% vremena, al mi je bilo nebitno jel u sobi ili nije jer je 100% vremena bio muz koji je imao svakojaka posla - drzanje mene, tusiranje mene, zvanje babice ako mu se cini neophodno dok je nema, dodavanje vode, masiranje ledja i ramena, dodavanje jastuka, pomoc kod dizanja spustanja, odlaska na wc, pricanje tjesenje hrabrenje telefoniranje doma jel malom dobro s bakom, stisaj muziku, poglasni muziku, zatvori zavjese, daj mi cokolade, ajde skicni ctg na kom broju je...ja ne mogu zamisliti da jednu jedinu minutu poroda provedem sama
    Ne plaća se u svakom rodilištu, a to plaćanje je ništa drugo doli punjenje (nadam se bolničkog) budžeta. I ti nisi svaka rodilja, pa ne želi svaka samo svog partnera uz sebe nego i punu angažiranost osoblja, nerijetko su ti zahtjevi nedostižni.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ostala sam kad sam ovo pročitala! Nikad mi ne bi palo na pamet ni od koga ovo tražiti što si ti od svoga muža. Ma nisam mogla ni zamisliti da to nekome treba. Sasvim novi svijet za mene.
    Bit će da sam ja potpuno nezahtjevna. Na stranu to što je muž bio tko zna gdje u svijetu, jer mu je takav posao, dok sam ja rađala. Ja dođem, rodim i odem s bebom (dobro, u 75% slučaja). Kakvo masiranje, kakva muzika, kakva čokolada, pa to nije bitno, samo svoje tijelo i beba koja napreduje prema životu. U porodu mi je koncentracija na sebe - sve. Izvanjsko - ništa.

Sad vidim da sam u manjini.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

drugi porodi su cesce u boljem sjecanju jer prvorotke redon nahebu s obzirom da redovito dolaze prerano.
    X

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    nisam se htjela petljat, respekt za temu, ali ovo jednostavno nema smisla
    300 ženax 12 sati je puno, puno drugačije od 300 žena x 48 sati
    u 300 kreveta/soba/boxeva/predrađaona/čegaveć možeš smjestit ili 600 žena x 12 sati ili 150 žena x 48 sati
    Je, ako podrazumjevaš da žene moraju ležat prikopčane za ctg. Osim toga, ako ubrzavaš ove koje sad rađaju, zašto ubrzavaš i one koje poslije njih rađaju, onda ti brzo brzo ponovno treba taj box. Šta si dobio time što ove prve ubrzavaš, kad one koje ih čekaju isto ubrzavaš?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se nadovezem na svoj prethodni post, rodilja nije osoba (u velikoj vecini slucajeva) kojoj treba hitna pomoc i trenutna hospitalizacija, nije kao pacijent iz prometne kojem odmah treba krevet ili operacija.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znamo kako izgledaju rodilista i porodjaji u rodilistima.
    Znamo koje smo rodile u rodilištu, znamo kako izgleda ono u kojem smo rodile, ali mnoge koje porod tek čeka, ne znaju. Nemaju pojma kako u rodilištu imati fiziološki porod ili nemati ako ne žele.

A ne pišemo radi sebe, nego radi onih koje tek čeka sve što smo mi prošle.

I dobra ili loša iskustva su bitna. I savjet što učiniti da ti u rodilištu bude dobro iako želiš od poroda nešto drugo nego je uobičajeno.

I možeš mi ponovo reći da nisam u pravu, ja ću i dalje ostati fina i pristojna i neću to tebi reći.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Je, ako podrazumjevaš da žene moraju ležat prikopčane za ctg. Osim toga, ako ubrzavaš ove koje sad rađaju, zašto ubrzavaš i one koje poslije njih rađaju, onda ti brzo brzo ponovno treba taj box. Šta si dobio time što ove prve ubrzavaš, kad one koje ih čekaju isto ubrzavaš?
    Dobivaš na vremenu, kalkulacija je jasna. Što se tiče martinog posta dolje, opet se slažem, ali prvo rodilja treba shvatiti da nije žrtva prometne.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Masiranje poducavaju odlicne babice milanske bolnice upravo muzeve nebili olaksali bolne trudove. Da ih samo vidite na okupu ko kakvi ponosni strebercici uce svaki pokret masaze duz kraljeznice, oko lopatica i po ramenima. Odlicna stvar i zadnji mjesec trudnoce
    Cokoladu ponijela ja da ne dobim opet infuziju glukoze, i babica me pohvalila. Muziku takodjer ukljucila babica, finu ugodnu sa sumom morskih valova. Bas mi je ostala u sjecanju

Edit - odgovor za Beti
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 20.03.2013. at 10:16

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znamo koje smo rodile u rodilištu, znamo kako izgleda ono u kojem smo rodile, ali mnoge koje porod tek čeka, ne znaju. Nemaju pojma kako u rodilištu imati fiziološki porod ili nemati ako ne žele.

A ne pišemo radi sebe, nego radi onih koje tek čeka sve što smo mi prošle.

I dobra ili loša iskustva su bitna. I savjet što učiniti da ti u rodilištu bude dobro iako želiš od poroda nešto drugo nego je uobičajeno.

I možeš mi ponovo reći da nisam u pravu, ja ću i dalje ostati fina i pristojna i neću to tebi reći.
    Nenenene, postoji HRPETINA topica o rodilistima u Hrvatskoj, a i drugdje, u kojima se detaljno opisuje rutina koju provode. Medjutim ne postoji, osim ove, tema o fiziologiji poroda.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobivaš na vremenu, kalkulacija je jasna. Što se tiče martinog posta dolje, opet se slažem, ali prvo rodilja treba shvatiti da nije žrtva prometne.
    Zasto trebas dobivati na vremenu ako to moze biti na neciju stetu? A to vrijeme ionako ne mozes bolje iskoristiti jer si u dezurstvu, sto znaci da ni ne mozes otici negdje drugdje pomagati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ostala sam kad sam ovo pročitala! Nikad mi ne bi palo na pamet ni od koga ovo tražiti što si ti od svoga muža. Ma nisam mogla ni zamisliti da to nekome treba. Sasvim novi svijet za mene.
    Bit će da sam ja potpuno nezahtjevna. Na stranu to što je muž bio tko zna gdje u svijetu, jer mu je takav posao, dok sam ja rađala. Ja dođem, rodim i odem s bebom (dobro, u 75% slučaja). Kakvo masiranje, kakva muzika, kakva čokolada, pa to nije bitno, samo svoje tijelo i beba koja napreduje prema životu. U porodu mi je koncentracija na sebe - sve. Izvanjsko - ništa.

Sad vidim da sam u manjini.

Mene su u Austriji babice takve stvari nudile: želite vode, da navučemo zavjese... želite li muziku, da prigušimo svjetlo...?
    Provela sam cijeli dan s njima, u trenucima mojih kriza jer indukcija nije davala rezultata, pričale su sa mnom tako vješto i mudro da sam sigurna su su primile neku edukaciju iz osnova psihoterapije.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobivaš na vremenu, kalkulacija je jasna.
    Meni nije jasna, pojasni mi. Vremenu za šta?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se nadovezem na svoj prethodni post, rodilja nije osoba (u velikoj vecini slucajeva) kojoj treba hitna pomoc i trenutna hospitalizacija, nije kao pacijent iz prometne kojem odmah treba krevet ili operacija.
    Ovo se ne smije zaboraviti. Kod nas sve kreće nizbrdo jer se rodilju smatra pacijentom (kojem treba ASAP pomoći).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Masiranje poducavaju odlicne babice milanske bolnice upravo muzeve nebili olaksali bolne trudove. Da ih samo vidite na okupu ko kakvi ponosni strebercici uce svaki pokret masaze duz kraljeznice, oko lopatica i po ramenima. Odlicna stvar i zadnji mjesec trudnoce
    Cokoladu ponijela ja da ne dobim opet infuziju glukoze, i babica me pohvalila. Muziku takodjer ukljucila babica, finu ugodnu sa sumom morskih valova. Bas mi je ostala u sjecanju

Edit - odgovor za Beti
    ajme kako grozno i sebično!!! to ti je truli zapad
    našim ženama to nikako ne treba, ma ne treba im to ni spominjati, samo bi se htjele razmaziti tim trulim kapitalističkim spikama!!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca, jel ti bilo vaznije sto su ti na raspolaganju ili sto ti nude goodije?

Stranica 8 od 16 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •