Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: Znate li kako izgleda fiziološki porođaj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ova vjecita kuknjava o uvjetima i broju zaposlenih u zdravstvu je ubitacna. Kad bi rodilja mogla imati stalno tijekom cijelog poroda osobu po svom izboru pored sebe - u vecini buduceg oca - babce i doktori bi stvarno mozda dobili vremena za gore spomenuto kopanje nosa. Mislim da sam negdje procitala, ne znam jel to istina, da se prisusvo na porodu placa (?!?) te da je isto uvjetovano potvrdom o trunickom tecaju.
    Imala sam babicu uz sebe gotovo 80% vremena, al mi je bilo nebitno jel u sobi ili nije jer je 100% vremena bio muz koji je imao svakojaka posla - drzanje mene, tusiranje mene, zvanje babice ako mu se cini neophodno dok je nema, dodavanje vode, masiranje ledja i ramena, dodavanje jastuka, pomoc kod dizanja spustanja, odlaska na wc, pricanje tjesenje hrabrenje telefoniranje doma jel malom dobro s bakom, stisaj muziku, poglasni muziku, zatvori zavjese, daj mi cokolade, ajde skicni ctg na kom broju je...ja ne mogu zamisliti da jednu jedinu minutu poroda provedem sama
    Ostala sam kad sam ovo pročitala! Nikad mi ne bi palo na pamet ni od koga ovo tražiti što si ti od svoga muža. Ma nisam mogla ni zamisliti da to nekome treba. Sasvim novi svijet za mene.
    Bit će da sam ja potpuno nezahtjevna. Na stranu to što je muž bio tko zna gdje u svijetu, jer mu je takav posao, dok sam ja rađala. Ja dođem, rodim i odem s bebom (dobro, u 75% slučaja). Kakvo masiranje, kakva muzika, kakva čokolada, pa to nije bitno, samo svoje tijelo i beba koja napreduje prema životu. U porodu mi je koncentracija na sebe - sve. Izvanjsko - ništa.

Sad vidim da sam u manjini.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ostala sam kad sam ovo pročitala! Nikad mi ne bi palo na pamet ni od koga ovo tražiti što si ti od svoga muža. Ma nisam mogla ni zamisliti da to nekome treba. Sasvim novi svijet za mene.
    Bit će da sam ja potpuno nezahtjevna. Na stranu to što je muž bio tko zna gdje u svijetu, jer mu je takav posao, dok sam ja rađala. Ja dođem, rodim i odem s bebom (dobro, u 75% slučaja). Kakvo masiranje, kakva muzika, kakva čokolada, pa to nije bitno, samo svoje tijelo i beba koja napreduje prema životu. U porodu mi je koncentracija na sebe - sve. Izvanjsko - ništa.

Sad vidim da sam u manjini.

Mene su u Austriji babice takve stvari nudile: želite vode, da navučemo zavjese... želite li muziku, da prigušimo svjetlo...?
    Provela sam cijeli dan s njima, u trenucima mojih kriza jer indukcija nije davala rezultata, pričale su sa mnom tako vješto i mudro da sam sigurna su su primile neku edukaciju iz osnova psihoterapije.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su u Austriji babice takve stvari nudile: želite vode, da navučemo zavjese... želite li muziku, da prigušimo svjetlo...?
    Provela sam cijeli dan s njima, u trenucima mojih kriza jer indukcija nije davala rezultata, pričale su sa mnom tako vješto i mudro da sam sigurna su su primile neku edukaciju iz osnova psihoterapije.
    eto, još jedan primjer trulog zapada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •