Pokazuje rezultate 1 do 50 od 570

Tema: baka ili jaslice?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Često se dogodi da mama da dijete onda tek s 3 godine u vrtić (to su onda već 2 godine), pa onda ima i drugo dijete (to su već 4), pa onda ta baka... nakon cijelog života, recimo ispadne da istovremeno bedina i nekog bolesnika u obitelji (ko će ako ne ona, neće to radit zaposlena snaha, premda zaposlena snaha, kao deadi, misli da će to raditi, a već sad sve jedva stigne, pretpostavljam, kao i sve zaposlene žene - ono sve je isprograminao do u cencu pa kad bi još i nekog nepokretnog tu u jednadžbu).

Eto... tako nas racionalizacija, npr. odvede sa samo jedne godine, na tipa 5+ godina.

Sigurno to radim i ja, ali sebe ne vidim.

Hoću ti reći da ono čega smo mi svjesni kao primarne misli... možda to i nisu.
    opet ću reći zdravoseljački, ne zamjeri, ali jedna godina nije pet godina i pet jednakovrijednih obaveza nije kao ista takva jedna - osim ako si munjen
    uzajamno uzimanje i davanje unutar obitelji meni je potpuno normalna stvar, sva sreća da svi u obitelji razmišljamo slično

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    opet ću reći zdravoseljački, ne zamjeri, ali jedna godina nije pet godina i pet jednakovrijednih obaveza nije kao ista takva jedna - osim ako si munjen
    uzajamno uzimanje i davanje unutar obitelji meni je potpuno normalna stvar, sva sreća da svi u obitelji razmišljamo slično
    Mislim da to više funkcionira u manjim sredinama, di se još ima vremena za princip "usluga za uslugu" - tipa ti menui prevedi, ja ću tebi opiturat i slično. U sredinama većima, uz posao do 17 h, putovanje od 45 min, razvažanje po aktivnostima... kad bi updalo to "kontradavanje" (ako nije u lovi)? Tj... bojim se da su u tim sredinama primatelji jedni, a davatelji drugi... iako se to racionalizira sa "moja komocija, moja ljubav me preteže itd.". Sad to ogoljavam do kraja, malo i pretjerujem, jer nije nikad samo A ili samo B, to je uvijek neki neuredni miks.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.03.2013. at 15:09

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to više funkcionira u manjim sredinama, di se još ima vremena za princip "usluga za uslugu" - tipa ti menui prevedi, ja ću tebi opiturat i slično. U sredinama većima, uz posao do 17 h, putovanje od 45 min, razvažanje po aktivnostima... kad bi updalo to "kontradavanje" (ako nije u lovi)? Tj... bojim se da su u tim sredinama primatelji jedni, a davatelji drugi... iako se to racionalizira sa "moja komocija, moja ljubav me preteže itd.". Sad to ogoljavam do kraja, malo i pretjerujem, jer nije nikad samo A ili samo B, to je uvijek neki neuredni miks.
    ina, ja umrem od smijeha kad čujem da dvoje ljudi s jednim djetetom i poslom gotovim u 17 h ne bi imali kad uzvratit nešto svojoj obitelji. Mislim stvarno...pretjera ga!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    ina, ja umrem od smijeha kad čujem da dvoje ljudi s jednim djetetom i poslom gotovim u 17 h ne bi imali kad uzvratit nešto svojoj obitelji. Mislim stvarno...pretjera ga!
    Vertex, mislim da ne pretjerujem. Zamisli da jedan od roditelja 3x tjedno vozi dijete na aktivnost i doma su u 20 h, a da baka živi na drugom kraju grada, znači to su relacije Split - Trogir i veće.

Mislim... jedna firma u Trogiru nije mogla naći ljude jer... ko će do Trogira putovat.

Tako da... svako zna svoj kontekst... na Braču bi mogli, u Splitu još i kako, u ZG-u teže, u Londonu nikako.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Vertex, mislim da ne pretjerujem. Zamisli da jedan od roditelja 3x tjedno vozi dijete na aktivnost i doma su u 20 h, a da baka živi na drugom kraju grada, znači to su relacije Split - Trogir i veće.

Mislim... jedna firma u Trogiru nije mogla naći ljude jer... ko će do Trogira putovat.

Tako da... svako zna svoj kontekst... na Braču bi mogli, u Splitu još i kako, u ZG-u teže, u Londonu nikako.
    A s druge strane, ja sam radila u Sinju. Pa šta. I dok je jedan roditelj u autu i razvozi na aktivnosti, drugi prevodi.
    I u pravi si, svako zna svoj kontekst. Pa ako ti ne bi, ne želiš i misliš da ne možeš, nema potrebe da misliš da svi tako. Neki žele i mogu.
    Eto vidiš, ti imaš baku koja želi i može.
    Ja iman dida koji mi parkira svaki dan pred ulaz, i ne pita može li donit šta s pazara na koji ide (a ja doma s bebom od 5 dana, recimo, kako je i bilo). Lino mu, ina, ništa drugo nego lino. Ne želi pa time i ne može.

Ma ja uopće ne kužim, sad te čitam, zašto misliš da ti nama trebaš nešto predočavat. Mi smo tebe jako dobro skužile i svi znamo da toga ima. Ti si ta koja ne priznaje da ima i drugačijih konstelacija.
    Posljednje uređivanje od vertex : 27.03.2013. at 15:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •