Stranica 138 od 288 PrviPrvi ... 3888128136137138139140148188238 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,851 do 6,900 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    bbella, pripremi se da ce ti oprezan dr reci da ne putujes, a ti ga ispitaj zasto je tocno rizicno, pa vidite sta i kako
    a već sam izgnjavila našeg dr. R... rekao je da su neke njegove išle i to baš u NY i sve bilo ok.
    frendici sam kuma i sad mi je sve nekako na knap, par puta je već odgađala svatove pa sam mislila da će i ovaj put i nisam htjela odgoditi postupak a od svatova ništa i sad ispalo ovako.
    al ok, budem pričekala prvi uzv pa ću biti pametnija ...

mare slatka pusu ti šaljemo i ja moje zrno graška

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    zasto s pai 4g/5g pijes samo aspirin? obicno u tom slucaju daju aspirin..
    Jesi mislila reći da daju heparin?[/QUOTE]

doktorica Lazarovska veli samo aspirin, da nisam ni približno kandidat za heparin. (tražila sam i drugo mišljenje i isto je)

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zasto s pai 4g/5g pijes samo aspirin? obicno u tom slucaju daju aspirin..
    Jesi mislila reći da daju heparin?

da, mislila sam na heparin.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 29.03.2013. at 11:31

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

spodoba, po mojim saznanjima, prava trombofilija se ipak odnosi na FV i FII, i za njih nije avion, al ne znaci da sam u pravu, a samo za mutaciju pai ne daju heparin, ukoliko nema prethodnih spontanih

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bbella, po meni je vaznije ovo drugo misljenje i to mi je ziher

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

a samo za mutaciju pai ne daju heparin, ukoliko nema prethodnih spontanih
    ovo objašnjenje je i meni dano. u Pragu su se čak i oko aspirina dvoumili dali da mi preporuče ili ne.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

spodoba, po mojim saznanjima, prava trombofilija se ipak odnosi na FV i FII, i za njih nije avion, al ne znaci da sam u pravu, a samo za mutaciju pai ne daju heparin, ukoliko nema prethodnih spontanih
    a gle, mnogi ginekolozi tvrde da ni obicna MTHFR mutacija i lagano poviseni LA1 i LA2 (LAC je u redu) nisu za heparin i da nisu pravi razlog za spontane i losu cirkulaciju. ja sam recimo bila na UZ u 9TT i taj neki otpor a.uterine je povisen...bez nochinga..zbog cega god. tada sam pauzirala s aspirinom zbog onog iscjetka. ali samo bila na heparinu. cinjenica da je moja cura rodjena 5 tjedana ranije..sto je cesto kod losijih protoka. jeda MPOvac je rakao da je to moj vjerovatni problem..prijevremeni porod, gubitak trudnoce u 12.tjednu prije cetiri godine..necu spominjati MPO put.
    misljenja su podijeljena i glede trombofilije i pobacaja itd....a u moj potpisu stoji..pranoja..tj. nekako mi je draze biti opreznija, cisto preventivno. ja sam otkazala put u HR u prvom tromjesecju upravo iz tog razloga. doc mi je rekla da je bolje ne putovati na duze streke u prvom tromjesecju, bilo s avionom ili autom.
    za neke stvari je kriva visa sila, a na neke mozemo utjecati.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja nisam htjela putovat ni tri sata autom na more za uskrs, al to sam ja-godine, blizanci, trombofilija, previse postupaka, tako mi nabrajaju faktore rizika, al bbella je mlada curica pa nek poslusa o rizicima i odluci

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ja nisam htjela putovat ni tri sata autom na more za uskrs, al to sam ja-godine, blizanci, trombofilija, previse postupaka, tako mi nabrajaju faktore rizika, al bbella je mlada curica pa nek poslusa o rizicima i odluci
    ako mi dr da zeleno svjetlo idem, ako ne onda ništa.... uzet ću si policu osiguranja koja sve pokriva pa kak bude... do tad će srčeko prokucati pa ću valjda malo lakše disati....
    idem shopingirati za bebača sve i svaša po NY sa svojom BFF
    trudnoća će me spriječiti da budem luda pijana kuma na svatovima....

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bluebella tako je prvo kod doktora pa ak da zeleno piči
    raspitaj se kako izbjeći američke skenere i rendgene po aerodromima i što napraviti da dobiješ mjesta u prvom redu ili uz krila gdje su razmaknutija sjedala

NY i shoping za baby, neprocjenjivo

Kaj se tiče trombofilije, za MTHFR su mi reklii da niije neka frka već ovo kako Mare piše

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    raspitaj se kako izbjeći američke skenere i rendgene po aerodromima i što napraviti da dobiješ mjesta u prvom redu ili uz krila gdje su razmaknutija sjedala
    o skenerima nisam razmišlja.. al vidiš.. hvala na savjetu. budem se raspitala dali se to zaobilazi u trudnoći

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj linalena prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj se tiče trombofilije, za MTHFR su mi reklii da niije neka frka već ovo kako Mare piše
    ofkors, ali sam ipak na heparinu i opet imam taj blesavi otpor o kome sam gore pisala. htjela sam samo reci da su misljenja glede teme 'losa cirkulacija' vrlo podijeljena.
    a svatko neka napravi kako misli da je najbolje..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bluebella, pitaj doktora... osobno poznajem jednu našu suborku koja je nakon transfera otišla na Sejšele, tamo vijdela 2 kucajuća srca i nakon par dan ai treće... vratila se nakon par tjedana i sad ima tri predivna dečka.
    Mislim da trombofiliju nije ni radila jer je muški faktor bio u igri.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bbella ak doktor da zeleno svjetlo, putuj. Joj zavidim ti. Idem i ja s vama

Mi jucer bili na uzv. Curkica nam lijepo raste, vec je 43.6cm, samo nam je malo mrsava- 1900gr. Glavica nam je manja za par dana, ne brinem, lakse ce van. Inace, ona se lijepo zabavlja u trbuhu. Papa rukice, dira si nosic, i okice, sisa sve prstice, ne samo palac. Dira se po trbuscicu, ma bas je pravi mali secer. Protoci su uredu, srceko divno kuca, tata nam se rastopil na malo srceko jer on to jos nije cuo, i odma s ginom dogovoril neko preuredenje ordinacije :D

Ja sam se danas vec tolko naribala, nacistila, da bi najrade pala u krevet i ne ustala, a jos mi je tolko ostalo. Koma... kak ste si vi organizirale generalno ciscenje? Misla sam svaki dan po nest, al nisam imala vremena pa danas rintam od jutra do veceri

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi jucer bili na uzv. Curkica nam lijepo raste, vec je 43.6cm, samo nam je malo mrsava- 1900gr. Glavica nam je manja za par dana, ne brinem, lakse ce van. Inace, ona se lijepo zabavlja u trbuhu. Papa rukice, dira si nosic, i okice, sisa sve prstice, ne samo palac. Dira se po trbuscicu, ma bas je pravi mali secer. Protoci su uredu, srceko divno kuca, tata nam se rastopil na malo srceko jer on to jos nije cuo
    Predivno!
    Sretno do kraja!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

beliana prekrasno!!!!!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što se tiče PAI-a imam isto kao i Bluebella 4g/5g, 2 mpo-ovca su mi rekla samo 1 andol dnevno do 30.tt, budući da je sve drugo ok nema potrebe za heparinom.

A što se tiče leta avionom ja bi vidjela šta kaže doktor, najvažniji je uzv rekla bi i to da ne moraš mirovati.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bluebella naravno da ces poslusati doktora. Ja svaki svoj postupak putujem iz zg u du avionom, obicno 3 ili 4 dan od transfera. Doduse to je 45 min flight. I kad sam svog dr pitala na dan transfera kad mogu u du avionom, on je odgovorio sutra.
    I evo iz 6. pokusaja twinsici. Danas smo 12+1.

Nakon moje dvije biokemijske (beta najvise do 1500, srca nisu prokucala) i sestrine tromboze u trudnoci poslali su me na pai ali sve ok. Ipak i mojoj sis je bilo sve ok i imala je samo 23 god pa je dobila trombozu i hitno je operirana u rusiji u 7 mj trudnoce. E sada, neki doktori su misljenja da je trombozu dobila zbog cestog letenja. I sto je najzanimljivije ima uredan nalaz na trombofiliju, nikakvih mutacija. Pa sad ti budi pametan. To joj je bila druga trudnoca, u prvoj je sve proslo 5.
    Sve moje trudne prije putuju i ja sam mislila do Brisela ali kako sam sad prokrvarila me mrdam nigdje. Osim mozda ako sve bude ok na koncert Depeche Mode i Leonarda Choena u Pulu, sjedaca mjesta naravno i put autom. Naravno ako doc kaze da je sigurno putovati. Ma mastam...ako ne napravit cu koncert doma.
    Boze sta sam istrabunjala svasta. Vidi se da sam prisilna lezalica.

Spodoba pa mi se pratimo po tjednima. Bas sam happy. Sad odoh gledat kolica. Skic.ite na cossato ili cosatto.com, dizajn za past ma dupe.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Beilana bas lijepo!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

legal alien... ja sam isto malo potajno škicala kolica taj dio me jako veseli .. i cossato je
    dali bi si preko web-a naručila ili? gledala sam malo dućane po austriji, pa nakon ulaska u eu bi išla do Beča da ih vidim uživo.. ne znam dali gdje bliže ima!?!

a za let.. budem valjda nakon ultrazvuka pametnija. i guess...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage cure imam vijesti od svoje sugradjanke anddu. Ona je hospitalizirana zbog kontrakcija i skracenog cerviksa. Nije otvorena sto je dobro. Sad je vec treci dan na infuziji u koju stavljaju partusisten protiv kontrakcija. Bebica je ok u mjerama i ima vec 1090 g.
    Na zalost signal za internet joj je lost pa nikako ne moze postati. Zato cu ja tu i tamo javiti kako je.
    Ima super stav, nastoji ne panicariti ali naravno da je preplasena i u strahu. Saljimo joj svi puno pozitivnih vibri.

I trebamo slusati svoj instinkt i ici u doktora kad god osjetimo/pomislimo da nesto nije ok. Doktori to razumiju.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    legal alien... ja sam isto malo potajno škicala kolica taj dio me jako veseli .. i cossato je
    dali bi si preko web-a naručila ili? gledala sam malo dućane po austriji, pa nakon ulaska u eu bi išla do Beča da ih vidim uživo.. ne znam dali gdje bliže ima!?!

a za let.. budem valjda nakon ultrazvuka pametnija. i guess...
    Ja se nadam da ulaskom u eu necemo vise trebati placati previsoke dadjbine na uvoz pa bi ih mogla naruciti sa njihove stranice ili nekog od njihovih partnera. Ako mi sis bude u nekoj od destinacija gdje se prodaju ova kolica ona ce ih isprobati kao iskusna majka i mozda uzeti sa sobom. Necemo vise off topicarit But I'm in love...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

legal, taman sam te htjela pitat za anddu, valjda imamo i mi neka ticala kad neko ostane u bolnici, puno je pozdravi, mislimo na nju, želimo sve najbolje i držimo fige!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Saljem vibrice za anddu~~~~~

Ja danas osjecam dijete skroz dole,kvrgice iskacu tik iznad pubicne kosti,onako u ravnini kukova..
    Inace me je udarao oko pupka ili iznaad..
    Ovo mi je sad dosta nisko,pa se malkice brinem da se nije spustio dosta

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

~~~~~~za anddu da bude sve ok,to je i kod mene slucaj samo sto ja partusisten pijem nisam ga dobijala u infuziji,drzimo fige
    milasova i meni se beba bila spustila jako nisko,nisam tu da dijagnosticiram samo cu rec kako je meni bilo ako osjetis bilo kakav pritisak dolje nisko odi u bolnicu preventive radi...nije da pametujem ali meni se naglo spustila dolje i legla na cerviks

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku

Ja danas osjecam dijete skroz dole,kvrgice iskacu tik iznad pubicne kosti,onako u ravnini kukova..
    Milasova, prije da se okrenuo pa sad buba dolje
    Klempo se, koliko ja osjecam, ne okrece vise nogicama prema dolje, ali kad duze lezim na boku, zna se postaviti skroz poprecno i onda siri stambeni prostor i s lijeva i s desna . Inace je lagano dijagonalno glavicom prema dolje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

anddu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
    Milasova, ne bih te prepadala, ali odi na hitnu ako duže budeš osjećala udarce nisko...ja sam ih zadnjih dva-tri tjedna isto osjećala nisko, i trbuh mi se zadnja 2 tjedna vidno spustio, baš MM i ja komentirali što je to s mojim trbuhom, baš se nekako bio "odvojio" od tijela i dolje skroz nisko spustio...eh, da mi je sada to sve unazad vratiti, čini mi se znala bih na svaku reagirati...ali vlak prošao, i pitanje hoće li ikada drugi doći
    Posljednje uređivanje od Mury : 29.03.2013. at 20:19

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala cure..
    Trbuh mi je odpocetka nisko dosta,ne vidim neku promjenu..
    Pratit cu sad stanje pa cu vidjeti..
    Prosli petak sam bila na pregledu i sve ok.ali znam da se to promjeni u danu..
    Ne osjecam neku bol ili znatniji pritisak..

Mury,draga,molim se da vas Bog ipak usreci..
    Hvala ti na savjetu

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Beilana prekrasno!

Anddu držim da sve bude ok i da vrijeme u bolnici prođe u tren oka... Drži nam se!

Milasova, ja ti u zadnje vrijeme često osjetim svoju curku dolje nisko, ali me tješi to što ju osjetim i oko pupka... Ja sam si te pokrete protumačila da se ona jednostavno često okreće... Nadam se da.je to stvarno tako... Iako, sad su me i komentari malo uplašili... Nadam se da je i kod tebe i kod mene to samo skakutanje naših srećica gore dolje...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Opreza nikad dovoljno, ali meni je trbuh bio skroz nisko i curka je bila smjestena tak da sam ja misla da bude ispala vam, a cerviks skoro do kraja bio 40-42 mm
    Posljednje uređivanje od amyx : 29.03.2013. at 21:49

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Beliana predivno

anddu ~~~~~~~~~~~~ drz se draga

Mury grlim te draga, nemoj se muciti s tim da si ovo ili ono, nema smisla
    vidis da su neki s istim simptomima dosli do termina....
    znam da je tuga pregolema trebat ce vremena da rane malo zacijele, a ja se nadam da cete docekati svoju srecu

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja vas pozdravljam iz Vinogradske, uspanicila se zbog kontrakcija ćešcih nego inače i nekog pritiska cudnog, došla na hitnu i ostala- za prst prohodna, cerviks se malo skratio pa su me s obzirom moju povijest hospitalizirali i stavili na tokolizu, ne gine mi 3 tjedna lezanja, dobila i dex za razvoj bebinih pluća.
    Ja sam pozitivna, znam da će sve biti ok, samo žalim za sunkom i jajima

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf Gabi25 ma dobro da si išla bar si sigurnija i pod kontrolom a šunku i jaja nek ti donesu u bolnicu
    Ja uopće nemam filing da je Uskrs, ništa nisam spremala čak ni to...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gabi, ti i anddu ste terminuse? ne sumnjam da ce s objema biti sve ok, a sunka i kolaci su precijenjeni

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Gaby drzi se i bit ce sve u redu~~~~~~~~~

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Gabi25 ~~~~~~~~ samo odmaraj i miruj..... a slijedeći Uskrs slaviš sa svojom princezom sretno!!!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

gabi, ti i anddu ste terminuse? ne sumnjam da ce s objema biti sve ok, a sunka i kolaci su precijenjeni
    X
    A i debljaju

Drzite se okruglice moje, a bebe neka lijepo rastu u tibicama gdje im je i mjesto

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Gabi25 samo polako, miruj i još malo imaš svoju srečicu u rukama

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

aj Gabi zar i ti?
    ma sve ce biti ok, nek si ti pod kontrolom
    sunka i jaja lako dodju tebi

drzte se curke

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja vas pozdravljam iz Vinogradske, uspanicila se zbog kontrakcija ćešcih nego inače i nekog pritiska cudnog, došla na hitnu i ostala- za prst prohodna, cerviks se malo skratio pa su me s obzirom moju povijest hospitalizirali i stavili na tokolizu, ne gine mi 3 tjedna lezanja, dobila i dex za razvoj bebinih pluća.
    Ja sam pozitivna, znam da će sve biti ok, samo žalim za sunkom i jajima
    drži se....bit će to sve ok
    a šunke i jaja će biti neka m malo donese u bolnicu....

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uf Gabi25 ma dobro da si išla bar si sigurnija i pod kontrolom a šunku i jaja nek ti donesu u bolnicu
    Ja uopće nemam filing da je Uskrs, ništa nisam spremala čak ni to...
    ja sad pokusavam francusku napravit i obuc jaja u one kosuljice jer za farbanje uz mog sina...nemoguca misija. Uz eni bi mogla stan preokrenut naopacke, ali uz njega

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Gabi25 drzi se ... A sunkicu bude ti neko sigurno donio

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku

ja otpočetka jako nisko osjetim lupkanja...sad ja sam tek 19+5 pa će se možda još dići,ali kad me poćne po cerviksu lupkati nije baš ugodno...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Gabi čuvajte se curka i ti, a tvoji neka sutra donesu sve što si vas dvije poželite! Puno ~~~~~~~~~~~ da do termina ostanete skupa i da sve bude super!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Gabi draga,zar i ti?Ali,bit ce tvoja cura ok,neka ste pod nadzorom i na vrijeme reagirali!!Saljem ti puno ~~~~~~~~~da sto duze ostanete 2 u 1....i veliki

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gabi,reagirala,si ba vrijeme i to je najbitnije..
    Samo se cuvajte vas dvije i bit ce ok..

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anddu svima zahvaljuje!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hebemu, što vas je sve uhvatilo s tim kontrakcijama i skraćivanjem cerviksa?! drž'te se, cure - mirovanje je tu ključno... ne sjediti jer to najviše utječe na cerviks, ne dirati trbuh i koliko god možete, ležite na lijevom boku...

Gabi25, kad već pričaš o Uskrsu i šunkici, sjetila sam se kad sam ležala u Vg na Novu godinu i rasplakala se taman pred večernju vizitu (bio mi već pun kuki bolnice), a dežurni mi dr u viziti rekao "i ja moram biti tu bez odojka i francuske - što bi vama bilo bolje od mene?"
    (u kojoj si sobi? ja sam sva 3 puta završila u sobi br. 3 - činilo mi se da nikad neću izać iz nje, a na kraju je sve zapravo prošlo za čas... tako će i vama svima...)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ anddu, Gabi25, hope, za što dulje 2u1!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Frka moja je soba br. 8
    A donijet će meni muzic malo sunke u kruhu i malo janjetine pa ću i ja imati Uskrs

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sretno draga! Ja sam frisko iz Vg, u dobrim si rukama.
    Ja sam lezala u sobama br. 4, 11 i 13.

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Frka moja je soba br. 8
    A donijet će meni muzic malo sunke u kruhu i malo janjetine pa ću i ja imati Uskrs

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •