Argente znači i kod tebe bećar he,he
Kismet za curu![]()
milasova da sve bude dobro na kontroli i da se sve riješi s tom probavom. uf znam kak je to grozno.
beilana, sretno da izdržite još malo. kažu da posteljica stari i da u zadnjim tjednima sve slabije funkcionira. curi bi vjerojatno van. šta će više tako nagurana unutra, zna da ju vani čeka mamica i maženje i paženje.
Beilana,neka vas jos koji dan u komadu i onda slijedi zeljno upoznavanje
Frka,krv je bila milijon posto ,jako me zabrinulo,.namjerno sam piskila u bijelu plasticnu casu da vidim boju kad ono krv,krv..vise krvi nego prave zute mokrace..
Vidjet cu sve sad..nadam se da je bebica dobro
Hvala curke. Niko nist ne prica o porodu. Na ctgu sam 3x dnevno. Popodne idem na uzv da opet oni vide kaj se dogada.ona je vesela djevojcica. Lupka skace,a najvise dok snimamo srceko. Tad ju trazim...pa trazim..vjesto se sakriva. Saljemo vam puse.
Nadam se da budemo cim duze 3u1
Milasova da sve bude u redu~~~~~~~~
I potpisujem frku za sirup od smokve i sljive- spasio me sad u bolnici
Mene su danas pregledali i stanje je nepromjenjeno od pregleda prije 3 tjedna sto je zapravo jako dobro, nisam se vise otvarala i nastavljam sa istim režimom lezanja do daljnjega
Beilana, čula sam dosta takvih priča da nešto nije u redu sa razvojem bebe, da ne dobiva na težini. Na kraju rođena zdrava dječica u terminu! Kolika je sad curka?
Milasova, da sve bude dobro. Nalaz urinokulture se dosta čeka, dok porastu kolonije bakterija. Al već će ti nalaz sedimenta urina pokazati jel ima krvi, bakterija u mokraći. I naravno, ako je jača upala, bit će povišen i CRP iz krvi!
Zubic vila sicusna jako. Prosli cetvrtak 2125 a ovaj cetvrtak 2180
Kasnije sam u bolnici na uzv pa cu vidjet jel se kaj promjenilo il mozda gin krivo izmjeril. Al trbuscek nam je za 32+6 bio juceri prosli tj dost pl.vode a od juce manjak
Vidjeti ćeš što će još reći na uzv danas, al kad sam sad ležala u bolnici bila je cura trudna puna 33 tjedna, bebica procjenjena na 2kg i doktor nije zvučao zabrinuto. Njoj svaki tren može puknuti vodenjak, skroz je napet, pa je zbog toga u bolnici.
Ovo za plodnu vodu stvarno ne znam. A i te procjene težine su skroz subjektivne!
Da. Za 33tj je to ok. Al ne za 36. Ona se i spustila za porod. Pise cx 1/2 1cm od ovoja glavice. Ne znam kaj to tocno znaci al znam da se pripremila kak treba. U noci su me lovili laznjaci. Al su stali. Nakon pregleda jucer sam krvarila i sad jos smeckasto nakon pisanja. Sad ne znam jel to cep il je od pregleda. Vidjet cemo. Boje se da bi mogli otkucaji pocet padat kad joj nest kod mame u trbuhu fali. Drugi tjedan budem pametnija valjda
Držite se! Mora sve bit dobro!
U ovim našim trudnoćama, sami stresovi. Od samog početka!
Gabi25 da izdrzite sto dulje skupa,bit ce to sve ok
beilana i moja bebica je isto za sada sicusna,ja sam sad 30+2,a sa 29 tj je bio 1270,dr kaze da je to ok al meni se cini malo a i te procjene ne znam koliko su tocne..
~~~~~~~ da ostanete jos skupa pa onda grlenje i mazenje
cure jel vama kome ovako meni vec jedno 2 tj stalno mokre gacice,al kad pogledam bude samo bijeli iscjedak,sve ne strah da ne curka plodna voda,stalno sam mokra nekako
beilana i gabi da bude sve uredu ~~~~~~~~~~~~
hope ja od sredine trudnoće imam problema s tim iscjetkom i zato svako malo imam osjećaj da sam mokra, ali je to zapravo od njega. inače mi je sve ok s brisevima pa se ni ne sekiram. samo stalno moram mijenjati dnevne. vjerojatno ti je to samo osjećaj zbog iscjetka.
da i meni su brisevi ok,i ja stalno mijenjam gacice,malo si me smirila,jer strah me od kad sam bila u bolnici samo osluskujem
Beilana,da izdrzite jos malo~~~~~
Mi evo gotovi s pregledom,sve je ok,ja zatvorena.
A.sto je najbitnije bebica uziva,lijepo nam napreduje..presladak je,ima punije usnice na mamu
Sad je 1100 g 27+2..
Sad po nalaze da vidim koja me bestija napala,
milasova, super za pregled i bebića, nek i dalje bude sve super
beilana, držim fige za što dulje 2 u 1, nek se ljepotica još malo strpi
hope, gabi, zubićvila, malama - vibrice šaljem, nek se bebići strpe do termina![]()
odlično milasova, glavno da je bebač ok. beštije će već se riješiti.
Nalazi su uredni,sve u granicama normale..
Ogtt isto.uredan..
Cekam nalaz UK u utorak..
Jesam,to kazu da trebam doc ak mi sirup ne pomogne pa.klizmu da mi naprave
Cim 3 dana izostane stolica da se moram javiti
Milasova vibrrr da se prirodno ispraznis. Super za nalaze
Ja isto dobila krvnu sliku i ogtt, sve uredno cak i zeljezo iako ga ne pijem. Sutra dajem urin za urinokulturu. Tlak mi je juce bio povisen od svih stresova. Danas se HB vratio u normalu.koji problemi zbog tlaka 140/80ajme meni. Digli frku. Ja im kazem pa ljudi moji ja saznala da mi bebin trbuscic zaostaje, da fali pv, da moram hitno u bolnicu da bebi stane srce i vi se cudite da mi tlak narasao? Odma normabel i tableta za tlak pa mi spustili na 80/50 s nekim kao jaaako slabim tabletama. Sad je bio 120/70 bez terapije. Opet oni meni normabel da ne poraste. I nemogu objasnit da ja nemam problema s tlakom. A vec su mi rekli bez obzira na sve da budem do kraja T u bolnici zbog visokog tlaka. Samo jedan je bio povisen. I kak se nebi nervirala? Sad se nebudem cudila ak bu od svih tih gluposti visok
milasova ja od prvog dana trudnoće muku mučim sa stolicom
zapravo 4-5 dana je ok i redovno, a onda nastane "zastoj" 2-3 dana... sirup od smokve i šljive je pomogao prvih par puta, a onda se crijeva naviknu...
hvala Bogu, to mi je ipak jedina trudnička tegoba, da nema toga(i trbuha) ne bih ni znala da sam trudna!
evo ti moj recept od zadnjeg zastoja koji je trajao 4 dana pa su trebale dodatne mjere uz sirup: večera žganci s probiotikom, 3-4 žlice sirupa, za doručak prvo jabuka+ veeeelika čaša mlake vode+lanene s probiotiokom+kava s mlijekom iiiiii...![]()
Beilana, pa kud još i to s tlakom?!
Kako je prošao ultrazvuk jučer? Što kažu?
ajoj, suosjećam...bojim se da nakon 7 dana blage metode više ne pomažumožda još glicerinski čepići?
Moj rekord je 4 dana - i to zato jer se uglavnom držim medonijinog menija plus donat, sok od šljiva, cedevita, kiseli kupus, suhe šljive i žlica maslinovog natašte
Istina, taj sirup još nisam probala, ajde milasova javi je li on riješio stvar!
Beilana, bome stroge kriterije za tlak ti imaju...ma ne vjerujem da bi te samo radi toga zadržali u bolnici?
i ja se slažem s argentić da teško blagi sirup pomaže nakon 8 dana...šta portalak isto ne uzrokuje grčeve (nije da se kužim), otkad pijem Mg nemam tih problema
Ja se isto pridržavam ovih blagih metoda i nekako ide "redovito" svakih par dana... No, ne pijem donat mg jer mi je odvratan, a baš sam u zadnjih par dana imala buđenje u noći od grceva u nogama pa ako ima tko neki dobar savjet što da uzmem, a da nije tableta ni donat?
meni je sirup od smokve i šljive pomogao i nakon više od 10 dana... ali istina je da se organizam brzo navikne na njega ako se redovito koristi... ista stavr vrijedi i za Mg... portalak mi nije izazivao grčeve i u bolnici su rekli da ne bi trebao.
ja uzimam taj u prahu, prvenstveno jer ne sadrzi secer
bas sam citala da su u zadnjem tromjesjecju grcevi uobicajeni, i to bi mg trebao ublazit
Ajooj, meni bas sve pomaze za probavu. Da kaj pojedem zacas sam na wcu. Ne znam jesi pokusala s mlijekom? Ja sam na pocetku imala zatvor i odkad pijem pola litre mlijeka dnevno sve se izreguliralo.
Da, strogi su zbog tlaka. 4x dnevno mi mjere tlak. I samo je taj prvi bil povisen. Al oni meni na moj normalan tlak 110/70daju normabele da slucajno ne poraste. A ja znam da nebude. I onda sam ljuta jako
Portalak se po mom siromašnom jednokratnom iskustvu pokazao izuzetno učinkovitim i bez i najmanjeg grča.
E sad, onda nit sam bila trudna nit zatvorena, to je bila priprema za operaciju...
123beba, mislim da ti za grčeve u nogama ne gine magnezij, a šta se tableta ne može isto smrviti u prah?
Hvala svima na savjetima..
Sve sam probala od prehrane,preostaje mi sirup.
Jucer imala stolicu kao pticica,nista konkretno..danas 9 dan,uzas..
Ne bi ni ja na klistir,pribat cu i sa tim portalakom
i to za ptičice je pomak, bude, samo se trudi
Zašto misliš da je čudno da je željezo dobro iako ga ne piješ? Pa, jedeš. Nema ni jednog razloga da inače zdrava trudnica ima smanjeno željezo. Ne treba dodavati ni željezo, ni vitamine, ni ikakve druge pripravke. Dovoljno je normalno se hraniti.
A za tlak...samo ti pusti njih da paničare i brinu o tebi. I o tvojoj bebi. Neka tlak ostane u normali. To je pametna odluka.
Milasova, imaš od Schneekoppea Leinsamen plus, mješavina usitnjenog lana s ljuskicama i datuljama. Natašte ga uzmeš s malo mlijeka, a dr u bolnicu mi je rekla da je ona to uzimala sa sokom od naranče. Ima ga za kupiti u dm navodno, ja ga uzimam u ktcu. Portalak sam isto pila natašte, ali ne žlicu dvije, nego onak iz flaše potegnula. I uvijek mi je pomoglo kad mi je MM skuhao čaj od kamilice, ali samo je filter kratko umočio u kipuću vodu i jako, jako zašećerio. I naravno, svaki put prije pregleda kod gin pred ordinacijom me stisne samo od sebe, zbog nervoze pa me strah da se nešto ne dogodi na stolu :D
Pozdrav svim curkama. Puse
evo još jedne koja muku muči s zatvoromjedva svaki treći dan uspijem... kupila danas sirup od smokva i šljiva.. javim rezultat
milasova, gabi i beilana ... držite se cure![]()
cure
a pokiselit lan u malo vode navecer - ujutro nataste popit ono ulje lana
i sirup Duphalac meni dr. dala u trudnoci
Zanima me ako je tko imao slično iskustvo!
U noći sa petka na subotu sam opet imala cjelonoćne kontrakcije. Trbuh bio tvrd cijeli jučerašnji dan. Sad su kontrakcije uobičajene, par dnevno, al me bole prepone, zdjelica i uz pritisak dolje imam pritisak i na debelo crijevo. Kao da stalno moram na wc.
Inače, danas sam 32+3. Mali je jako nisko, okrenut glavicom. Sutra idem na pregled, pa nisam htjela zvat doktora prije!
Zubić vilo neznam što bih ti rekla...Kontrakcije jesu uobičajene, ali ja bih na tvom mjestu možda ipak otišla da me pogledaju, radi ovog pritiska na debelo crijevo - naročito ako se učestalost kontrakcija poveća... Imaš li u blizini neku ginekologiju? Možda je i tvoj liječnik dežuran.
Ne mogu reci je li slicno iskustvo, ali imala sam par epizoda sa cescim BH kontrakcijama, pritiskom nisko u zdjelici i stalnom potrebom za mokrenjem. Kod mene nije bilo uzrokovano nikakvom infekcijom niti je rezultiralo nekim promjenama.
S obzirom da ti je sutra redovan pregled, vjerojatno bih na tvom mjestu popila magnezij i legla na lijevi bok do daljnjega. Ukoliko bi se bolovi (bilo koji-leda, prepone, trbuh) pojacali, dolazili i odlazili (meni dosad nikad bolovi nisu bili u intervalima, na to pazim kad sam zabrinuta), pocelo te stvarno tjerati na wc, ja bih u tom slucaju svakako do dr.
Doktor mi je sutra dežuran, zato me i naručio. Imam njegov mob, mogu ga nazvati, al mi neugodno kad je nedjelja.
Inače za kontrakcije pijem Mg direct i Nifedipin 2x na dan. Još ću malo pričekati, pa ako se pogorša, nazvat ću ga.
Slažem se s macom - lezi, odmaraj, popij nešto za i+opuštanje. I ako se nastavi - nemoj da ti bude neugodno, nazovi liječnika i traži savjet.
Neka sve bude ok![]()
Kad imam te noćne kontrakcije, ona su užasne. Svakih 5 minuta! Ponekad me strah da neću razlikovati početne trudove od njih, jer me dosta bole. Osobito kad boli skroz nisko!
Ja nisam imala BH kontrakcije dok sam još bila kod kuće, ali kad u bolnici nisam bila sigurna imam li trudnove il BH, dali su mi normabel i rekli, ak ne prođu da su pravi trudovi...Bome, tak je i bilo. Prošli nisu, a ja sam završila na tokolizi.