Stranica 53 od 101 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater a meni je ova usporedba zastrašujuća, ali nažalost pogođena

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Plakat je užas, normalan čovjek zapita se tko je genije tko je rekao "ovo je super", "s ovim ćemo dobiti izbore", "da, to je to što tišti građane na lokalnim razinama!". Ma podilaženje najgorim strastima.
    A onda opet...znaš da ovo nije normalna zemlja i misliš si koliko će njih ovo popušiti...

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e nemaš pojma Zuska koliko puta oko sebe čujem...samo da nisu crveni :/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobar tekst:
    How do the SVP (Swiss People's Party) posters work?

A poster needs to reduce and compress - only in that way can it transmit its messages. The SVP has understood that very well: with conciseness in word and image - and statement - you achieve the optimal effect. Intellectual messages overburden a poster and cannot be decrypted quickly. The SVP advertising also lifts its from the crowd by using illustrations instead of the widespread photo aesthetic. It uses the language of comics, a popular, generally understood visual language. This works perfectly through simplification of colour and form.

The posters have already inscribed themselves into our collective visual memory. Their message is understood immediately, even if they only consist of two words: 'Masseneinwanderung stoppen' [Stop mass immigration]. The visual and textual statements always supplement one another perfectly and further strengthen the effect.

Poster messages are sold through emotional seduction, scarcely at all via rational arguments. SVP posters speak to the emotions: the SVP gets people where their fears are - and these are mostly irrational.

How can people protect themselves from SVP (Swiss People's Party) posters?

The SVP posters are a kind of visual rape. You cannot protect yourself from them. It may be possible to attack them: mainly they are torn down or scribbled on. Such attacks are rarely original, but there are also intelligent interventions on SVP posters. However, the fact is: you cannot avoid a poster; you cannot simply turn the page or click away, as with an advert. You must encounter the posters 1:1.

How do you evaluate the work of the advertising executive Alexander Segert, who is responsible for many of the SVP posters?

Many people in advertising simply sell messages that they don't themselves support. Segert's right-wing conservative convictions and his corresponding political engagement are well known however. Probably it takes this type of identification with the content to be able to find this provocative rhetoric. By the way, the minaret poster was already put up for auction at a reputable auction house in the USA, hand-signed by Segert, alongside posters of Toulouse-Lautrec and Mucha. Thus the SVP propaganda has already received the art market's seal of approval.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ko da živimo u različitim svjetovima. Kod mene obrnuto

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    bliže nam se izbori - što birate? naravno, treba birati po svojoj savjesti
    Ovaj plakat je prestrašan, odvratan, iz kojeg bolesnog mozga je izašao? Potpuno neshvatljivo mi je nešto takvo i zamisliti, a kamoli drugima predstaviti.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da li ste vidjele kako izgledaju vrata župnog ureda u mom gradu?
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...ka/674611.aspx

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    čuj ovo, a koliko je upravo tih crvenih prebjeglo samo u hdz.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

e moja jelena, ja sam odrasla s tim svp plakatima moram priznati da u takvim trenucima, a najčešće prije referenduma, sam se uvijek pitala je li je demokracija stvarno najbolje rješenje.

btw, svp je startala inicijativu protiv minareta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To je izglasano na referendumu - zabranjeni su minareti u Švicarskoj!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste vidjele kako izgledaju vrata župnog ureda u mom gradu?
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...ka/674611.aspx
    A da li si vidjela nastavak?

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...35380649_n.jpg

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jesam
    Nisam znala hoću li dobit po prstima ako tu fotku prikeljim

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zelena lista je u koaliciji za grad Sisak s hdz om, hsls om, hsp-as om, Hss-om, neovisnimkandidatima. Sad su se kao ogradili i izlaze iz koalicije, najavljuju na svojoj stranici.Zbog plakata i letaka. Je l zbilja misle da je problem koaliranja s ovima samo u plakatima?
    Posljednje uređivanje od Jelena : 26.04.2013. at 20:47

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da prokomentiram ove plakate-ne znam jel mi veći problem znakovlje koje ruke drže na dlanu(fuj)
    ili činjenica da se obje druge ruke nalaze u -džepu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovo je super

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

PLakat od SVP-a me dočekao u Švici odmah na bus stanici, a na njemu auslander-stop, propisno sam se ko g.... osjećala.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš me zanima kada će se Kaptol ograditi od plakata u Sisku. Plakat je za vjernika puno uvredljiviji od Gavellinog.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

imaju svp još jedan fazon - nedjeljom nude druženja uz kavu i kroasane. onda stariji ljudi dođu, besplatno sjede i jedu (švicarci obožavaju kad je nešto besplatno) i slušaju nekom svp političaru sa bine. a glavni u svp su najbogatiji ljudi u švicarskoj.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gotovo na vlas isto sam pomislila...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma meni je smiješno na prvu ruku, ali kad se zadubim u misao postaje mi tužno; jer u župi je zaista tako - potrebiti nisu poželjni. Zar je to normalno? I ta bahatost, koju ne skrivaju. I govor im je isti nedjeljom u crkvi.
    Pa se vjernici čude od kud taj otpor prema KC

Ali nije bilo uvijek tako. Za vrijeme rata je ta ista župa primala pakete pomoći iz Italije i dijelila ljudima kojima je trebalo.
    Zlo se dogodilo u zadnjih 20 godina

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

najjači mi je ovaj MRŠ na kraju

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Što je ispravno: mrš ili marš?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

"mrš" je svakako sočnije

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    "mrš" je svakako sočnije

I meni Ali, red je da se izražavamo književnim jezikom, odnosno u duhu hrvatskog standardnog jezika

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bozanic: "U Vukovaru nisu na prvome mjestu oni koji su razarali, nego oni koji su čuvali i gradili."

Bravo za doprinos normalizaciji (su)zivota.

http://www.jutarnji.hr/bozanic-proti...adili/1099953/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

"Kein Katholik, viel weniger noch ein Pfarrer kann sich des Rechts auf freie Meinungsäußerung bedienen, um den Glauben zu attackieren, auf den er getauft wurde", hieß es in einer Erklärung der Diözese.
    http://m.welt.de/article.do?id=polit...cid=Startseite

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Autocenzura je uvijek dobrodosla za razvoj.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drage slobodnomisliteljice (i one koje to ne žele biti a i one koje to nikad neće biti ): sretan 1. maj!

link

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ha, zaboravila si one koje si umišljaju da to jesu!
    Sretan Praznik rada svima!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

umišljaju... to mi zvuči previše negativistički.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dobro je dosao taj slobodan dan.
    Naletila na pokoje vijesti. Upala mi u usi novinarska huskacka besmislica. Kaze-okupilo se na Trgu 20000 prosvijednika, a 100 000 nezadovoljnih su otisli na grah i kobasice. Zasto misle da je tih 100 000 nezadovoljno vlascu. Pa bili bi na Trgu. Bila sam nedavno u blizini neke organizirane utrke gdje su se dijelili obroci. Guzva ogromna. Lijepo vrijeme. I ti trkaci i njihovi navijaci su isto valjda nezadovoljni kad jedu na cesti besplatno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

umišljaju... to mi zvuči previše negativistički.
    A nema mekšeg izraza, bar ga se ja ne mogu sjetiti. Zato je anđelak tu, da omekša

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni ovo izgleda kao umišljena podjela onih koji dolaze na ovaj topic.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa, meni ide na živce da nam se na topicu svako malo obraća sa "moje drage slobodnomisliteljice". Nit sam emsina, nit smo prisne, nit smo skupa u nekoj udruzi, niti je ovo ateističko-aktivistički forum. Totalno mi je taj način komunikacije i svrstavanja neprimjeren ovom mjestu. Ovo je tema na Rodinom forumu gdje razgovara jedna heterogena skupina ljudi. A da vam se ja u svakom postu krenem obraćati s "moje draga mnogočime i dalje sputane iako od vjere oslobođene"? Jer, to bi bio moj opis ove skupine, ali ne vidim zašto biste vi to morale čitati u svakom drugom postu?
    Ja razumijem da emsa ima neke emotivne veze s izborom naslova topica, i da joj izraz slobodnomisliteljice ima posebno značenje, ali na kraju krajeva, što se to mene tiče? Moja empatija ne ide tako daleko da dozvolim da me se svrstava protiv moje volje, ili izolira jer se neću svrstati, zato što neko ima neke sentimente.
    Mislim, ajmo jednostavno razgovarati.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovo što si sad napisala i jest razgovor, vrlo si jasno argumentirala što te smeta i zašto.
    Ali ono s umišljanjem nije bilo jasno i svatko tko je došao na topic mogao se zapitati što to sad znači i čemu to.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ne znam, možda. Nastavljalo se na već danu primjedbu o "slobodnomisliteljicama", zato je i mc napisala post kakav je napisala (one koje to ne žele biti...)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd još ove koje to ne žele biti, to si ti vertex , al mene sad zanima koje su to koje nikad neće biti slobodnomisliteljice? :curiosity killed the cat:
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.05.2013. at 11:20

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd još ove koje to ne žele biti, to si ti vertex , al mene sad zanima koje su to koje nikad neće biti slobodnomisliteljice? :curiosity killed the cat:
    U to se nisam htjela dirat, vidiš da ionako samo prigovaram

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je isto ovo "slobodnomisliteljice" malo pretenciozno, ali nisam cjepidlaka.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To je nezahvalno pitanje tko je slobodnomislitelj/ica.
    Isto kao kad postaviš pitanje tko za sebe misli da je skroman. Binarni odgovor je neopravdan

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

To je nezahvalno pitanje tko je slobodnomislitelj/ica.
    Isto kao kad postaviš pitanje tko za sebe misli da je skroman. Binarni odgovor je neopravdan
    Pa svi ovdje imamo nekakve predrasude, sheme, intuicije, dogme...ljudski mozak tako funkcionira. Samo je pitanje koliko smo toga svjesni

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zato je i mc napisala post kakav je napisala (one koje to ne žele biti...)
    točno.

vezano za ono o umišljanju. i tu mi je potpuno jasno na šta si se referirala. to što pokušavam malo smirit tenzije, ne znači da sam pala s kruške.

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, meni ide na živce da nam se na topicu svako malo obraća sa "moje drage slobodnomisliteljice". Nit sam emsina, nit smo prisne, nit smo skupa u nekoj udruzi, niti je ovo ateističko-aktivistički forum. Totalno mi je taj način komunikacije i svrstavanja neprimjeren ovom mjestu. Ovo je tema na Rodinom forumu gdje razgovara jedna heterogena skupina ljudi. A da vam se ja u svakom postu krenem obraćati s "moje draga mnogočime i dalje sputane iako od vjere oslobođene"? Jer, to bi bio moj opis ove skupine, ali ne vidim zašto biste vi to morale čitati u svakom drugom postu?
    Ja razumijem da emsa ima neke emotivne veze s izborom naslova topica, i da joj izraz slobodnomisliteljice ima posebno značenje, ali na kraju krajeva, što se to mene tiče? Moja empatija ne ide tako daleko da dozvolim da me se svrstava protiv moje volje, ili izolira jer se neću svrstati, zato što neko ima neke sentimente.

pored tzv. emotivne komponente, koju sam navela (a sad vidjeh da je bilo krajnje nepotrebno. ali, ajd de, čovječica se uči dok je živa), postojala je i jedna sasvim pragmatična - nastojala sam suzbiti trollovanje na ovoj temi. nemam više želje ni objašnjavati zašto sam mislila da bi to ovdje bio najsigurniji način rasprave. jedino moram priznati da je meni nakon ovakvog tvog posta jako teško "jednostavno (dalje) razgovarati", barem na ovom topicu.

samo razgovarati se može na tisuću drugih tema. sentimenti tj. empatija prema sentimentima, razumijevanje i međusobna podrška su upravo trebali činiti svrhu ovog topica, a nas još jače povezati (barem virtualno).

kakvu to ozbiljniju podršku mogu očekivati od tebe, vertex, kad ti i najbanalniji pozdrav kida živce i kad ti se moji sentimenti ne tiču? govorim ovo čisto pragmatično, ne cmidzrim. bilokakvo razumijevanje bilo koje moje (privatne) nedoumice na ovoj temi ionako više od tebe ne očekujem, kad vidim koliko naskačeš na moje riječi i koliko ti je mrsko da te netko naziva (i to dobronamjerno) svojom. imam običaj forumašice nazivati "moje cure s foruma"; jer duboko u sebi sam sigurna da koliko god se s nekima kačila na svakodnevnoj virtualnoj osnovi, znam da bi mi te iste osobe u real lifeu priskočile u pomoć (kao što jesu ). tako im želim tom riječju poslati poruku da koliko god se činim oštrokondžom da mogu računati i na mene. mogu prihvatiti i da to netko ne voli, a mogu s tim, gle čuda, i prestati iz poštovanja prema tuđim sentimentima.

sad jedino ostaje (moja osobna) nedoumica, koliko gore navedeni post zavrijeđuje moje poštovanje i prihvaćanje. a tolika količina žuči jedino može izazvati otpor. ali nastojat ću se skulirati i u ime solidarnosti prihvatiti kritiku, ako budem uopće osjećala još želju ovdje pisati.

prisnost i blagost su trebali biti preduvjeti koji bi ovaj topic učinili svojevrsnom oazom sigurnosti. neku novopridošlicu koju bi morile neke brige i nedoumice (vezano za temu topica) bi se, čitajući nas i kako se ophodimo jedna prema drugoj (barem na ovom topicu) trebalo učiniti da se radi o dovoljno senzibiliziranom mjestašcetu da se izjada i osjeća sigurnom od predrasuda, cjepidlačenja i napada. ovo nije nikakvo opravdavanje, nego više... onako usput, napisah, pa nek ostane zapisano...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

emsa
    , kad sam prvi put pročitala ovaj post, pročitala sam ga u maniru prosječnog muškarca i nije mi se činio uvredljivim. sad kad ga seciraš u svom postu, potpuno mi je jasan tvoj doživljaj. ipak, ne čini mi se da je vertex htjela napadati. I ona piše "moje drage mnogočime i dalje sputane iako od vjere oslobođene". Možda jest malo cjepidlačenje u pitanju, al uistinu slobodnomisliteljice zvuči malo pretenciozno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Istina je međutim da ovdje ima tek tri ili četiri osobe koje sam srela u RL-u, a tek s jednom bih mogla reći da sam si prilično bliska, pa joj povremeno napišem nešto na što bi se netko drugi možda i naljutio, al znam da ona gleda drugačije dok čita moje postove. S ostalima sam malo i pod stresom, da me se ne bi krivo shvatilo, pa stalno nekog vraga objašnjavam u zagradi. Na mom matičnom topicu sam poznala osobno cca 50% ljudi i imali smo jednog neprijatelja pa je bilo lako (ne računam trolove pod neprijatelje).

Meni trolanje čak ni ne smeta, jer vidim na vrijeme par šupljih argumenata koji se ponavljaju u krugu fanatičnih vjernika (ne mislim pri tome na naše slobodoumne vjernice). Tako da je to cheap priprema za neke glupe provokacije u RL-u.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prisnost i blagost su trebali biti preduvjeti koji bi ovaj topic učinili svojevrsnom oazom sigurnosti. neku novopridošlicu koju bi morile neke brige i nedoumice (vezano za temu topica) bi se, čitajući nas i kako se ophodimo jedna prema drugoj (barem na ovom topicu) trebalo učiniti da se radi o dovoljno senzibiliziranom mjestašcetu da se izjada i osjeća sigurnom od predrasuda, cjepidlačenja i napada. ovo nije nikakvo opravdavanje, nego više... onako usput, napisah, pa nek ostane zapisano...
    je, kao da se ovdje samo jadamo i tražimo podršku. ovako odokativno, 90% topika su linkovi na neke crkvene pi*darije
    nemam ja ništa protiv toga, to je jasno al ne pretjerujmo.
    i, ovaj forum je napustio koncept podforuma potpore, ako se ne varam.
    meni to odgovara. prije su se brisali postovi na temama o prirodnom porodu, ako si rekao nešto kontra. to mi je bilo katastrofa.

mislim, možemo ne cepat dlaku, slažem se, al nekako imam osjećaj da svaki put kad neki vjernik vidi naziv topika, ima potrebu napisati - ej, koji vam je k, ja slobodno mislim, a nisam ireligiozna. meni nekako neugodno , majke mi. naspram, ne znam, leonise, optimist, itd.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da je cvijeta u pravu potvrđuje činjenica da se Androgenov topic po stilu približio ovom, ali ima odgovarajući naslov.
    Puna povjerenja u kvalitetu linkova koji se ovdje stavljaju, a zgrožena nekvalitetom domaćih portala, na kraju dobivam potpuno iskrivljenu sliku o tome što izvještavaju mediji. Al nema veze, rađe tako nego da mi zagađuju dan s novim razvodom i s kim je netko popio kavu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

emso, meni je žao što sam te rastužila, ali to mora tako biti. Tebi je ovaj topic prevažan, i jako, jako osoban, a meni taman toliko važan da mi nije svejedno kakav je.
    Meni tvoj post govori upravo ono što meni nikako ne sjeda: ti ovu temu doživljavaš iznimno osobno, i zato i svaka kritika nema druge nego da ispadne totalno osobna. I zato je meni na ovoj temi nešto pošemereno, nešto što se svaki čas pojavi i daje ton i okvire temi, što mi smeta taman toliko da ne mogu zašutit i pustit da teče u miru mimo mene.
    A ja sam sigurna da ćeš ti pronaći način da nastaviš pisat, na kraju krajeva, zašto bih ja u tome bila neki važni faktor?
    Vidiš da sam ja samo forumašica, nikad od mene forumske prijateljice, ni topline, ni utjehe :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.05.2013. at 16:21

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, kao da se ovdje samo jadamo i tražimo podršku. ovako odokativno, 90% topika su linkovi na neke crkvene pi*darije
    Slažem se. I sad baš, da je to topic gdje pružamo podršku ispaćenoj braći po nevjerovanju - a ono, nije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •