Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2014

Tema: glazbena škola?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Hoces reci Tanja da je za gudace normala da idu "ranije"? Pitam jer Vid zeli svirati violoncelo, on je sad prvi razred osnovne škole i najesen bi zeli u muzicku. Nisam jos isla pricati s njima, al znam da oni svima preporucuju predsolfeggio. A istovremeno znaju upisivati i djecu paralelno s osnovnom školom. Malo me to buni, pa mi trebaju dodatne informacije. I daj reci, jel posudjujete instrument i dokle se moze posudjivati?
    Profesori gudačkih instrumenata vole dobiti mlađu djecu. Što se tiče violončela, ono se može početi i kasnije, ali i već sa 7 godina (kao u našem slučaju). Sve ovisi o profesoru, najbolje otiđite do škole u koju bi ga upisali i razgovarajte direktno s nastavnikom. Andreja su u 1. razredu stavili u predškolski program (sat traje 15 minuta), pa mu je profesorica samoinicijativno digla minutažu na 30 min. Sve se da dogovoriti. Po onom što sam dosad vidjela, 2. osnovne je najnormalniji uzrast za početak glazbene škole, ne vidim razloga zašto ga ne bi upisali. Većina djece tako počne.
    Instrument posuđujemo u školi, 70 kn mjesečno, preko ljeta ga držimo bez dodatne naknade. To je u slučaju gudačkih instrumenata preporučljivo jer djeca rastu - kad počnu, premala su za punu veličinu instrumenta, pa postupno dobivaju sve veći i veći instrument. A. je počeo s 1/4 cellom, sad ima 1/2 veličine punog instrumenta. Dokle ćemo ga posuđivati... ne znam, sigurno barem dok ne doraste do pune veličine instrumenta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Dokle ćemo ga posuđivati... ne znam, sigurno barem dok ne doraste do pune veličine instrumenta.
    i mi imamo problem s indtrumentom
    profesor inzistira da se kupi bolji (skuplji) i govori o nekoj polovnoj gitari (on je preporuča) koja inače košta oko 4000 €, a taj dečko je prodaje za 2000 €
    mi smo ostali
    zar dijete stvarno neće moći napredovati na ovoj gitari od 1000 kuna?

čujemo mi razliku između naše gitare i one koju svira na produkcijama i nastupima, ali ipak mi je važnije otići na GO nego kupiti novu/bolju gitaru

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledala na njuskalo cijene violoncela. Malo ih se prodaje, a raspon cijena od 5000 do 65000 kuna. Zagrc.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledala na njuskalo cijene violoncela. Malo ih se prodaje, a raspon cijena od 5000 do 65000 kuna. Zagrc.
    Oprez s ovim jeftinima. Zimus smo u sklopu Noći muzeja bili u Majstorskoj radionici Franje Schneidera, i tamo smo vidjeli neka mala violončela kako stoje odmah uz radijator Pitali smo majstora zaprepašteno zašto ih tamo drži, a on je odgovorio da su to loši instrumenti, čista šperploča, jeftino nabavljeni u nekoj školi, onda su ustanovili da ništa ne valjaju i sad ih drže uz radijator da se raspadnu.
    Mi se sasvim sigurno nećemo upuštati u nabavku još neko dulje vrijeme, radije neka svira na školskom instrumentu (koji nije savršen, ali za ovu fazu je sasvim ok). Osim toga, škola financira i popravke instrumenta (a treba i s tim računati, ponekad je potrebno).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •