Stranica 66 od 101 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mima simić u Nu2.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prekrasna je. uzasno me dirnula uvodna reportaza, osobito njen otac.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Poanta je da se treba provocirati, a onda zavući iza maske tolerancije, napretka, prosperiteta...
    Da je obrnuto već bi se prozivalo. A ovako, ništa nije sveto; ni Bog, ni Alah, ni Crkva ili Islam, ni vjernici, ni osobe koje misle drugačije.

Ne znam na koga se odnose maske. Na ovom topiku ih čini mi se nema.
    Da, na sreću ništa nije sveto. I zašto bi bilo?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo slušam Marka Almonda
    ...tell me if you can
    What makes a man a man..

I mislim si koliko još vode treba proteći, koliko puta sunce izaći i zaći....

S druge strane, gledala sam jučer i prekjučer Lincona i Djanga.

Dakle, oni u filmu i jednom i drugom ozbiljno raspravljaju, da li su crnci ljudi s isti pravima kao i svi drugi.... Sa dodatkom, sto je sljedeće: da žene dobiju pravo glasa? oj Sodome i Gomore!!!
    Djanga da ni ne spominjem.

Dakle, glavu gore, i ovo će jednom biti (ne)slavna prošlost. Kojoj ćemo se čuditi.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da. to je to. završit će svi skupa kao loša strana povijesti, jednog će ih se dana unučad sramit.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    da. to je to. završit će svi skupa kao loša strana povijesti, jednog će ih se dana unučad sramit.
    I ja se nadam...
    Ali pitam se često ovih dana..što se tiče ovog referenduma..kako su stvari ipak tako izmakle kontroli? I koliko smo i mi odgovorni za to? Mi vodimo borbe u nekoj svojoj mikrookolini, ali očito to nije dovoljno...ne znam..bas me bedira ta cijela situacija..

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://youtu.be/xUi6QFWqc5E croatian gay marriage

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A poljubac?!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se nadam...
    Ali pitam se često ovih dana..što se tiče ovog referenduma..kako su stvari ipak tako izmakle kontroli? I koliko smo i mi odgovorni za to? Mi vodimo borbe u nekoj svojoj mikrookolini, ali očito to nije dovoljno...ne znam..bas me bedira ta cijela situacija..
    znam, pa cak i cesto, cuti komentar vezan za vjeronauk, da je stvarno toliko ljudi (o kojima ja pricam) protiv vjeronauka u skolama ili unutar satnice , nesto bi se promjenilo. ocito je da nije. (to dobivam kao odgovor).
    Posljednje uređivanje od leonisa : 02.06.2013. at 21:04

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isvetica, pogledala sam si taj filmic ali sam ostala zbunjena. Sto sam to ustvari gledala? (Vijuge mi ne rade nedjeljom, sory(

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prizor sa vjenčanja, dva se tipa ponašaju onako kako se valjda ljudi boje da će se ponašati ljudi na paradi. Ironija. Parodija

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Prizor sa vjenčanja, dva se tipa ponašaju onako kako se valjda ljudi boje da će se ponašati ljudi na paradi. Ironija. Parodija
    Dakle to je pravo vjencanje?
    E, bas sam tuka

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ček malo, tolerancija ne znači da nam možeš staviti brnjicu na usta. a da si istovremeno uzmeš za pravo govoriti što ti želiš, jer je to tvoje pravo na vjeroispovijest. koje nitko ne smije dovoditi u pitanje, kao ni sadržaj koji pod tom mantijom izričeš. to tako ne ide, barem ne više.

o svemu se može raspravljati, propitivati, pa čak i ismijavati. pa i pljuvati, ako ti je drago. slobodno popljuj neko naše razmišljanje, neke naše knjige i mislioce. jedina granica je govor mržnje (barem prema zakonu) i taj dio će odraditi moderatori.
    ja ne pljujem, to nije moj način razgovora niti pisanja. Nitko vam ne pokušava staviti brnjicu jer svatko ima pravo da svoje mišljenje jasno i glasno kaže.. problem je što radite isto ono što vam kod drugih smeta.. i stvarno ne mogu vidjeti po čemu ste onda drugačije od onih koje prozivate..

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Komentirati najčešće znači nazvati pravim imenom. Pa se to ovčicama ne sviđa jer dovodi u pitanje i njihov zdrav razum.
    a ovčice bi bili svi oni koji ne misle isto kao i ti ili?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znaš dobro na što sam mislila.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne pljujem, to nije moj način razgovora niti pisanja. Nitko vam ne pokušava staviti brnjicu jer svatko ima pravo da svoje mišljenje jasno i glasno kaže.. problem je što radite isto ono što vam kod drugih smeta.. i stvarno ne mogu vidjeti po čemu ste onda drugačije od onih koje prozivate..
    To što ti razliku ne vidiš, a tvoje pravo je da je ne vidiš, ako ne želiš, nikako ne znači da ta razlika ne postoji.
    A ona ne da postoji, nego je sasvim jasna.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Potpis na Seni.
    Ja bih voljela vidjeti neki argument iza ove kritike i pokusaja izjednacavanja s grupom koja se skriva iza vjere i ljubavi i pod
    svaku cijenu zeli sprijeciti pravo na lijecenje, znanje i ravnopravnost. Nisam nikad vidjela ovdje da podupiremo ZAKONSKU regulaciju bilo kakve diskriminacije, sto u lijecenju, sto u pravu na brak, sto u pravu na obrazovanje. Istovremeno osobe koje kritiziraju naš nacin razmisljanja i kunu se u vjeru, ne zive uopce u skladu s vjerom i ne vidim razloga da se to ovdje ne komentira. Licemjerje kroz zalaganje za brak kao svetinju onih koji su se dvaput vjencali, nebriga o djeci ireligioznih obitelji, zataskavanje pedofilije u crkvenim redovima i sl. u najmanju ruku zahtijeva kritiku i komentar.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

klaudija, zamisli kaze netko da među, ne znam, LGTB aktivistima, ima znacajan broj, ne znam, protestanata. i netko tko je pristasa LGBT pokreta se silno uvrijedi na takav komentar. mozda nije bas najbolja usporedba, ali tako sam nekako ja dozivjela tvoju reakciju na spekulaciju da među svecenicima ima homoseksualaca.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nije lako biti drugačiji kad smo svi izašli iz totalitarnog režima.
    npr. onaj tko je drugačiji ne bi podržavao ministra u uvođenju zdravstvenog odgoja. ne zbog sadržaja već zbog NAČINA na koji ga je uvodio, ne poštujući zakonsku regulativu.
    nepojmljivo je da ministar sve one koji su izrazili ikakvu sumnju naziva neukima, zaostalima.. tragično jer se tako obraća roditeljima svojih učenika.
    onaj tko je drugačiji, nezakonitosti u svom radu ne opravdava nezakonitostima onih prije....
    onaj tko je drugačiji preuzima i odgovornost poslije neuspjeha, ne optužuje druge. on je odgovoran jer nije prošao zdravstveni odgoj, on je odgovoran jer nisu torbe lakše...

kad naučimo demokraciju imat ćemo hrabrosti prozvati 'nezakonite' u redovima onih čiju ideologiju podržavamo, bili to svećenici, ministri ili ...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koju zakonsku regulativu, cipelice?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Moj frend iz djetinstva, još smo jako bliski, je svoju homoseksualnost nazvao demonskom, preobratio se, našao Isusa... no nije prestao misliti na muškarce.
    pa kako će prestati misliti na muškarce, kad se stalno obraća isusu.
    recimo, ovo je totalno neumjesan komentar. bez smajlica nije niti smijesan.

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Tko zna koji je postotak gay svecenika u Katolikoj Crkvi u cijelom svijetu? 50%? 70%? Vise?
    a i ovaj.

nije uopce uvredljivo nekog nazvati homoseksualcem, vec ovakvim postom insinuirati da je 50-70-vise-posto svecenika zapravo ono protiv cega se "bore" i sta "mrze".

sta ne reci odmah da je mozda 1% svecenika neupitne moralnosti koji zive put isusa? nisu pedofili, nisu hetero, homo, skroz su aseksualni, ne napastvuju djecu, zene, muskarce i zivotinje.

fakat se zna lupiti i onda pozivati na toleranciju i slobodu govora. a o granicama nekom drugom prilikom.

o ovcicama da ne govorim...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni osobno smeta stav da je skoro cijela KC satkana od svećenika koji su u prvom redu ili homoseksualci ili pedofili ili ženskari (ovi potonji su valjda tamo završili zbog obiteljskog siromaštva).

Preciznije, smeta mi što se pljuje po pravom pozivu većine svećenika i aludira da su iz sasvim stotih pobuda postali svećenicima, tj. da su tražili paravan za svoju seksualnu orijentaciju ili seksualne perverzije.

A to jesu li uz svoj svećenički poziv po svojoj seksualnoj orijentaciji ujedno i homoseksualci je stvarno nebitno. Isto kao što je nebitno jesu li heteroseksualci. Nekako jesu seksualno orijentirani.

I, da, nažalost, postoje svećenici-pedofili. Opet statistika. Grozno, užasno, nema prave riječi kojom bih izrazila gađenje (općenito).

Eto, smeta mi da se zbog nekolicine bolesnika (mislim na pedofile, ne na homoseksualce da ne bi bilo zabune i krivih zaključaka!), kalja čast i poziv svih onih ljudi koji su svoj život podredili vjeri u Boga, činjenju dobra i služenju drugima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mima simić u Nu2.
    Ovo stvarno preporučam pogledati. Učini ti se da bi svijet začas mogao biti mirno mjesto, jer stvari su tako jednostavne i jasne...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zamolit ću vas da se malo zaustavite. Ovo je slobodouman topic, i većina onih koji ovdje razmjenjuju mišljenje nisu vjernici no smatram da određena doza poštovanja i uvažavanja treba postojati.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    nije uopce uvredljivo nekog nazvati homoseksualcem, vec ovakvim postom insinuirati da je 50-70-vise-posto svecenika zapravo ono protiv cega se "bore" i sta "mrze".
    oprosti, ali ovo boldano je problem svecenika, a ne onog koji komentirao da i u svecenickim redovima ima homoseksualaca (pa taman i 70 %, sto je valjada svakome jasno da je pretjerivanje).

inace, mene osobno svecenici zanimaju koliko i preklanjski snijeg, pa necu vise dalje komentirati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

recimo, ovo je totalno neumjesan komentar. bez smajlica nije niti smijesan.
    a i ovaj.
    sta ne reci odmah da je mozda 1% svecenika neupitne moralnosti koji zive put isusa? nisu pedofili, nisu hetero, homo, skroz su aseksualni, ne napastvuju djecu, zene, muskarce i zivotinje.
    fakat se zna lupiti i onda pozivati na toleranciju i slobodu govora. a o granicama nekom drugom prilikom.
    o ovcicama da ne govorim...
    Slažem se da su komentari koje navodiš malo neumjesni. I ne treba ih opravdavati time što je druga strana službeno, a ne samo ovako na forumu, MPO pacijente nazivalo ubojicama i ne priznaje neplodnost kao bolest, a homoseksualce pak naziva bolesnicima koji se trebaju liječiti i okrenuti Isusu, usprkos tome što se zna da je homoseksualnost prirodna pojava i da veći dio sisavaca i ptica pokazuje i takav način seksualnog ponašanja i da ih nitko zbog toga neće voditi veterinaru, niti im sugerirati da se porazgovaraju sa Svetim Franjom.

Ipak, mislim da ovdje nitko od nas ne misli da su svi svećenici pedofili, iako nas debela većina misli da ne žive prirodno, u skladu sa svojom urođenom seksualnošću (aseksualnih svećenika ima malo, iako ne vjerujem da postoje statistike). Problem je u zataškavanju zločina od strane cijele organizacije, tj. od samog vrha, a probleme pedofilije su u svojim krugovima eventualno rješavali premiještanjem u drugu župu. Time se cijela organizacija odredila prema tom zločinu i prema tome kako vide da treba postupati s djecom.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    inace, mene osobno svecenici zanimaju koliko i preklanjski snijeg, pa necu vise dalje komentirati.
    Hmm, da, ima puno zanimljivijih tema. Tu se definitivno slažem. Veselim se nekom osvježenju

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo jedan lijepi tekst.
    http://webcafe.net.hr/bizzar/kolumna...e-sve-oko-sebe

Bez obzira što mislite o autoru, on ima lijepe misli. Evo kraj:
    O kako bi lijepo bilo kad bi moja mala zemljica postala dom onih koji brinu o drugima i ne zabadaju nos u tuđe dvorište, kada ih ne bi zanimalo tko koga ševi, nego tko je s kime sretan. Ono, domovina ljudi dobre volje... Prvi korak u tome je da priznamo razlike, jer koliko god se ljudi kroz povijest trudili uništiti sve što nije poput njih, uvijek bi to završilo porazom. Volite ljude, volite sebe, nemojte nasjedati širiteljima mržnje i proživite svoj vijek dostojanstveno. Tako malo imamo za proživjeti, 70-80 godina, i ako ćemo većinu vremena potrošiti na loše stvari – ni ne zaslužujemo da nam se događaju dobre. Ne mrzite nikoga, posvetite se više svojoj obitelji i ne zadirite u tuđe. Neka vas to probudi sljedećeg dana.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, ali ovo boldano je problem svecenika, a ne onog koji komentirao da i u svecenickim redovima ima homoseksualaca (pa taman i 70 %, sto je valjada svakome jasno da je pretjerivanje).

upravo tako, ovo boldano.
    pa cemu onda?
    jedno je kritiziranje, drugo je pljuvanje, trece je sprdanje.

mogla bi i ja sprdat se, a i pljuvat, primjerice po dawkinsu i onima koji ga slijede, al cemu? osim sto bi mozda povrijedila neke od forumasica, time ne bi nista dobila. nit bi se bolje osjecala nit bi bila vise cool.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jednim od najvecih napredaka u svom "personal growth" s kojim sam bas zadovoljna, smatram sposobnost da tude misljenje ne dozivljavam kao uvredu. I promise you that’s not my intention; I’d much rather you decide not to take offense. But I can’t make that decision for you. . . .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gle, nisam nisata pisala nakon napisanih postova jer znam osobe koje su post pisale. ok ne sve, al kuzis sta zelim reci. i osobno mene je tesko uvrijediti.
    no nakon sto su se javile cure kojima su odredjene rijeci zasmetale i nakon sto ih se napalo da pretjeruju, izmisljaju, osjecala sam potrebu, napisati sta objektivno o tome mislim.
    da se ne znam sta ovjde napise i ismijava se sa crkvom, isusom, casnim sestrama, bogom, svecenicima, ne bi me uvrijedilo, al daleko od toga da ne bi pomislila da su se presle granice dobrog ukusa.
    al sam isto tako svjesna da nisu svi ko ja i da ih zaista neke stvari mogu uvrijediti i povrijediti, narocito kad se predju gorespomenute granice. i iz postovanja prema drugima pazit cu sta i kako pisem. a de facto ne moram, narocito kad i druga strana ne pazi. al biram da pazim. radi sebe izmedjuostalog.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 03.06.2013. at 11:58

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajoj otisao mi post nezavrsen,
    zapravo sam ga htjela "ubit" jer sam zakljucila da nemam dovoljno vremena da ga napisem kako treba, koja neugoda kad sam ga ugledala na ekranu. shvatit cu ovo kao znak vise sila da se odjavim (za danas) :D

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

upravo tako, ovo boldano.
    pa cemu onda?
    jedno je kritiziranje, drugo je pljuvanje, trece je sprdanje.

mogla bi i ja sprdat se, a i pljuvat, primjerice po dawkinsu i onima koji ga slijede, al cemu? osim sto bi mozda povrijedila neke od forumasica, time ne bi nista dobila. nit bi se bolje osjecala nit bi bila vise cool.
    Sa ovime se slažem. Često kada mi nešto ne paše, kada nečiji stav ne mogu baš najbolje provariti niti ga tog trenutka ili možda čak i kasnije posložit u svojoj glavi, pitam se pa dobro gdje bi stigli kada bi svi bili isti, bili bi klonovi. Na što bi svijet ličio kada bi baš svi slijedili iste postulate. Čak niti kritiziranje ne odobravam, ne u smislu kritike upućene neistomišljenicima, iako naravno kao i svi i ja ponekad upadnem u tu zamku, mislim da nema prevelike razlike između kritike i pljuvanja i sprdanja, razlika je vrlo često samo u kako se to kaže lingivističkoj formi. Možeš nekome reći noge ti smrde ili noge ti ne mirišu ugudno. Poanata je u biti ista.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

skuzila sam sta si htjela reci, ali bi rado da dovrsis misao do kraja, bas me zanima kako bi se nastavile recenice iako mislim da je i ovo bilo dovoljno za skuziti poantu.
    i vjeruj da je to manja sramota od one kad editiras tipfelere i onda ponovo citas i uocis ih jos masu...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

gle, nisam nisata pisala nakon napisanih postova jer znam osobe koje su post pisale. ok ne sve, al kuzis sta zelim reci. i osobno mene je tesko uvrijediti.
    no nakon sto su se javile cure kojima su odredjene rijeci zasmetale i nakon sto ih se napalo da pretjeruju, izmisljaju, osjecala sam potrebu, napisati sta objektivno o tome mislim.
    da se ne znam sta ovjde napise i ismijava se sa crkvom, isusom, casnim sestrama, bogom, svecenicima, ne bi me uvrijedilo, al daleko od toga da ne bi pomislila da su se presle granice dobrog ukusa.
    al sam isto tako svjesna da nisu svi ko ja i da ih zaista neke stvari mogu uvrijediti i povrijediti, narocito kad se predju gorespomenute granice. i iz postovanja prema drugima pazit cu sta i kako pisem. a de facto ne moram, narocito kad i druga strana ne pazi. al biram da pazim. radi sebe izmedjuostalog.
    sve je to u redu leonisa u principu se slazem s tobom.
    jako dugo smo i ti i ja na forumu, te znamo da ni jedna od nas ne "tuce teskom artiljerijom".
    a osobno se ni ja lako ne vrijedam, i sve mi je manje simpaticna ta svekolika uvrijedenost.

medutim, ja bih jako rado, da netko tko se nade uvrijeden, jasno i kaze i pokaze sto ga smeta. pa o tome mozemo razgovarati. sto prelazi granice dobrog ukusa, a sto je u ocima promatraca.

izjave tipa: nista nije sveto, ovdje se pljuje o svecenicima, ismijavaju se xy, su prilicno neprecizna i lisena sadrzaja.
    Posljednje uređivanje od seni : 03.06.2013. at 12:13

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne vidim nista uvredljivo u mojoj izjavi. s jedne strane se glorificira ljubav prema jednom muskarcu dok se istovremeno druge ljubavi proglasavaju bolesnima. zasto se ne bi smjela propitivati normalnost ljubavi prema isusu kad se ne propituje nego zgraza nad konkretno homoseksualnom ljubavi. celibat je normalan ali masturbacija nije? procesije su ok; povorka nije. i tako u nedogled.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eh da. dawkinsa se ne slijedi. on nije neki novi mesijas da ga se ima slijediti. a na stranu sto se vec "pljuvall" po njemu pa nitko nista. nije nedodirljiv.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

emsa, ljubav prema isusu nije seksualne naravi, mislim, helou.
    znam sta zelis reci i sta pokusavas, al fakat ga pretjeras ponekad.

i ne znam jel si fulala u recenici: a na stranu sto se vec "pljuvall", pa je trebalo pisati sto ste vec pljuvali ili sto se vec pljuvalo jer ako je ovo prvo, molim te, ako se obracas meni da me ne stavljas u ove ili one. i da vidis da nisam po njemu pljuvala. nisam ga cak niti komentirala.
    nisam pisala o imaginarnim osobama niti osobama u djuture niti o tamo nekim mozebit opcenitim uvredama, tocno sam citirala post ispod kojeg sam napisala sta smeta.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kud svi tud i ivo. pa da i ja dam misljenje- osobno, kalkulacija o postotku gay svecenika mi je bezvezna i nekonstruktivna i u krajnjoj liniji neduhovita i nesvrhovita. doduse, ne vidim kako je tocno uvredljiva, iako sam cim sam je procitala znala da ce biti vjernica koje ce se na istu narogusiti. jer ruku na srce, nije to osobito tesko. u iluziji o bogu, dawkins nasiroko razlaze kako je to fino crkva uredila. samim time sto se svaka sala, kritika i propitivanje drze uvredljivima, crkva je debelo zasticena od istog. osobno, nemam volje stalno paziti na mozebitno povrijedjene osjecaje osjetljivih forumasica. komentar mrs happy daleko mi je od izvrsnog, ali ne vidim svejedno razlog za toliko objesenih noseva, a ovaj o isusu mi je duhovit. nadam se da se sad nece autorica posta o postotku uvrijediti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo da potpisem sasu i dodam:
    naravno da i na ovom kao i na drugim topikima ima komentara, postova koji su mi nekonstruktivni, ili ne bas sadrzajni, i onih s kojima se ne slazem i onih koji su mi ne odvise pametni ...i slicno.
    medutim izmedu toga i neke urote u smislu vrijedanja postoji jedna ozbiljna razlika.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i nemam nikakv problem s postovima kao sto je leonisin, tipa, citirala je to sto je smeta, jasno i glasno.
    na to mozes odgovorilti, ili ne.... i idemo dalje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali uvredljivost zaista nije rezervirana samo za vjernice. Nastranu sad ovaj topic (na kojem je također bilo demonstracija nevjerničke uvredljivosti), ali slično se događa uvijek kad se na forumu netko požali primjerice na školu ili na liječnike. Obavezno se javi jedan dio zgroženih forumaša koji ne mogu vjerovati da netko tako blati jednu tako vrijednu i zahtjevnu struku i tako dalje. Mislim, rek'o bi čovjek, idelano nam i zdravstvo i školstvo pa taj koji kritizira može jedino biti neki zlobni pljucač ili razmažena mamina maza kojoj ni kraljevski tretman nije dovoljno dobar. Javlja se potreba da se brani "naše". Iako tom "našem" zapravo najviše i treba jedno dobro pretresanje i nazivanje stvari pravim imenom.
    Posljednje uređivanje od vertex : 03.06.2013. at 13:41

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zapravo mi se post ne nadovezuje sasvim na diskusiju na ovom mjestu, ali dobro, nema veze.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je tužna količina slobode koju si uzimate prilikom pljuvanja po vjeri, Bogu, Crkvi, vjernicima, a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!

Hvala Leonisa i Storma, pitala sam se već kako to ovaj forum dozvoljava, tolika količina govora mržnje je zapravo zabrinjavajuća i dobro upakirana u foru "samo smo se šalili", "baš smo si duhovite", evo, umirem od smijeha... Stvarno strašno...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!
    Ovo mi izgleda kao komentar na gay brak. Ako se da gay parovima sloboda da stupaju u brak, tu će prestati sloboda katolika da stupaju u brak. Ili kada je prestala moja sloboda da idem na IVF postupak u Hrvatskoj, onda je počela sloboda Slovenaca i Austrijanaca da me liječe.

Ne znam točno na što misliš i na koje komentare misliš. Brišemo li svi cipele tuđim svetinjama?
    Ne znam kako netko može od mene očekivati da poštujem organizaciju koja propagira diskriminaciju. A baš da cipele brišem, to ne znam, voljela bih kada bi se u postu navelo tko s čim i gdje blati, inače se osjećam prozvanom, kad se ovako paušalno napiše.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja mislim da ovdje nista nije upakirano. i zivimo u slobodnom demokratskom drustvu u kojem nema ni jedne teme o kojo bi bilo zabranjeno govoriti i kriticki razmisljati. pa i onome sto su za nekoga svetinje, sto god to trebalo biti.
    ja upakiranim vidim upravo recenice o "kolicini mrznje", koja je zapanjujuca.
    i sve okolo naokolo.

(i inace, ako je nesto zapanjujuce onda je to pola milijuna potpisa, kao i nacin na koji su se skupljali)

+ kako forum dozvoljava?
    trebao bi zabraniti?

i inace, tko to o tebe brise cipele?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se s Jelenom i seni. Ne mislim da je ovdje uvijek sve fair play, ali nije ovo mjesto gdje se širi govor mržnje i gdje se o ljude otiru noge. A što se svetinja tiče, winnerice, mislim da sve na svijetu treba biti podložno kritici pa tako i nečije svetinje.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nije mi jasan ovaj post Winnerice. Puno nas se javljalo kad smo osjetile da se prešlo crtu, pristojnosti, ako ničeg drugog, i ti nas sad sve prozivaš za gaženje po svetinjama. Sad ću se ja tu istresti. Nisam vjernik, živim u vjerničkoj obitelji, poštujem da su vjernici, radi toga sam krstila svoju djecu, pjevam u crkvenom zboru, i idem na mise, a ne vjerujem. Zamolila sam jednu blisku osobu, koja je mene uvjerila da ništa neće biti ako djeca idu na vjeronauk i poštuju tradiciju, radi koje ja sve to radim, da poštuje mene i ne potpiše inicijativu. Rekla je da ne može. I da ja to ne mogu razumijeti jer nemam vjeru. Ona ne može iz poštovanja prema meni preskočiti jednu takvu glupost, a ja koza moram poštivati njenu vjeru jer je svetinja. E pa, obrišem g....u s ljudima kojima je sveto samo njihovo.
    I dalje ću pjevati, jer to volim, ali ako mi je smiješno slušati o ljubavi Isusa prema svim ljudima dok me iz klupe gledaju letci iz kojih čitam suprotno, smijati ću se, i to naglas ako mi dođe

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je tužna količina slobode koju si uzimate prilikom pljuvanja po vjeri, Bogu, Crkvi, vjernicima, a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!

Hvala Leonisa i Storma, pitala sam se već kako to ovaj forum dozvoljava, tolika količina govora mržnje je zapravo zabrinjavajuća i dobro upakirana u foru "samo smo se šalili", "baš smo si duhovite", evo, umirem od smijeha... Stvarno strašno...
    Meni je tuzna i zabrinjavajuca tolika kolicina patetike. Ugrozava dobar ukus. Koji je moja svetinja.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kao što je netko već rekao nije svaka svetinja univerzalna pa stoga ni pošteđena komentara i kritike. Meni je recimo svetinja jednakost svih ljudi (a i drugih bića :D) na planeti pa sam eto prisiljena ovih dana i slušati i čitati o tome kako su neki jednakiji od druhih i ma koliko me neke stvari bole u oči i uši ne mogu nikome osporiti pravo na slobodu mišljenja i govora.

Stoga, nek se svak bori za svoje svetinje onako kako misli da treba sve dok time ne ugrožava nekog drugog. A ne vidim baš da je itko od nas ovdje na ovom topicu nečim ugrožen :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •