Stranica 65 od 101 PrviPrvi ... 1555636465666775 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li malkice skrenuti s ove diskusije , naime imam dvoumice sta da kazem mom 4 godisnjaku koji je odjednom poceo s pitanjima o smrti i religiji, tipa-a zasto je bakin pas Chrisa umrla? Da li ce se - vratiti? Ponovo ce se roditi? Kuda je otisla? Itd. itd.
    Osim pitanja o Chrisi vec je ispitivao o didi koji je umro prije nego se on rodio.

Uz to, neki dan smo sjedili na terasi kafica u neposrednoj blizini jedne crkve u kojoj se bas odrzavala misa. Maleni je znatizeljno gledao kroz staklo unutrasnjih vrata. I naravno, postavio hrpu pitanja o tome sta to ljudi unutra rade, zasto sjede, zasto stoje, tko je taj stricek, sta on to radi (iza stakla se nista nije culo), zasto, zasto, zasto?
    Ja sam mu dala neke glupe povrsne odgovore koji su isprovocirali samo jos vise pitanja.
    Nije meni tesko odgovarati njemu na sto tisuca pitanja dnevno na koje znam odgovor ili znam gdje cu naci odgovor, ali ovo sa smrcu i religijom, uf. Dodatno me paralizira cinjenia da ce za samo 2 godine krenuti u skolu gdje ce vecina ici na vjeronauk (on nije krsten) i da ako kazem ono sto mislim da to nece biti u skladu sa onim sto ce cuti u skoli.

Moj muz mi bas nije od pomoci. Iako se deklarira krscanin, protestant, zapravo je zadnji puta bio u crkvi valjda kad je bio dijete, ako se ne racunaju vjencanja i pogrebi, ali da ga se rijesi nasem sinu je rekao da je Chrisa (pas) otisla u raj. Joooooooj!

Kako ste vi odgovarale na religiozina i pitanja smrtnosti?

Smrtnost smo zasad rješili ovako: umiru jako, jako stari i jako bolesni ljudi. ali umireš i kad padneš s 5. kata ili te pregazi auto. KAd netko umre, njegovog tijela više nema, ali uspomena na njega živi u našim srcima. Mo to tumači kao da ona ima dio svoje prabake u srcu I ne, ako te pregazi auto, ja te ne mogu roditi ispočetka (prijateljica vjeruje u reinkarnaciju pa nam se i to pojavilo u pitanjima)

Religiju smo objasnili u smislu da postoje ljudi koji vjeruju da postoji nadnaravno biće kod ih vodi kroz život. Mi vjerujemo da sami upravljamo svojim životom. nije dalje ispitivala.

Ali je pitala zašto ona nema imendan. To smo rješili s tim da se za imendan ne daju pokloni, a za rođendan daju
    Posljednje uređivanje od rossa : 30.05.2013. at 11:08

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo smrtnost objasnili slično kao rossa.

ali uspomena na njega živi u našim srcima.
    <3

također o pitanju religije... objasnili smo i da postoje različite religije, ne samo ova koja je dominantna u ovom podneblju. da su stari grci vjerovali u zeusa, slaveni u peruna, da u indiji vjeruju u krishnu itd. objasnili smo otkud ljudima potreba za religijom i sl. i da mi, humanisti, imamo svoje mišljenje i ne vjerujemo u postojanje bogova. u tom dobu mi se čini da je bitnije djetetu objasniti princip tolerantnosti, nego sve pojedinosti nečijeg vjerovanja. kroz toleranciju istovremeno osnažujemo dijete i u njegovom vlastitom vjerovanju ili nevjerovanju tj. u njegovom pravu da ima stav koji želi (dok god se on ne kosi sa ljudskopravaškim tekovinama civilizacije).

kasnije je dijete posjetilo džamiju ili bilo na dječjoj misi. ona inače mise ne voli, jer su joj predugački i dosadni, istovremeno je znala otići na misu kad je bila na selu sa svojom frendicom, čija je mama jako bolesna. shvatila je da taj odlazak neće nikako ugroziti njen integritet, a istovremeno će puno značiti njenoj frendici, vjernici (koja moli boga da joj mama ozdravi).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

parola ovogodišnjeg prajda me podsjetila na ovu pjesmu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

22:00 OTVorena TV pa tko hoće, neka prati

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    hahaha, ovo je presmijesno.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mama Courage, hvala ti na tvom odgovoru, imas pravo uciti ga toleranciji u svemu tome je jako vazno. I ovo si lijepo opisala o ne-gubljenju integriteta.

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Smrtnost smo zasad rješili ovako: umiru jako, jako stari i jako bolesni ljudi. ali umireš i kad padneš s 5. kata ili te pregazi auto. KAd netko umre, njegovog tijela više nema, ali uspomena na njega živi u našim srcima. Mo to tumači kao da ona ima dio svoje prabake u srcu I ne, ako te pregazi auto, ja te ne mogu roditi ispočetka (prijateljica vjeruje u reinkarnaciju pa nam se i to pojavilo u pitanjima)

Religiju smo objasnili u smislu da postoje ljudi koji vjeruju da postoji nadnaravno biće kod ih vodi kroz život. Mi vjerujemo da sami upravljamo svojim životom. nije dalje ispitivala.

Ali je pitala zašto ona nema imendan. To smo rješili s tim da se za imendan ne daju pokloni, a za rođendan daju
    Rossa, prekrasni su mi tvoji odgovori! Procitala sam ih muzu i naredila mu () da ih zapamti da ne zbunjujemo dijete sa razlicitim pricama.
    Mislim da nama i jednom i drugom fali maste da mu prezentiramo sve onako kako mislimo i osjecamo na te teme. Ne bih htjela sada pretjerati u necemu pa da za koju godinu dodje u fazu da iz prkosa prema nama zeli ici na vjeronauk npr.
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 31.05.2013. at 10:04

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se smrti tiče, pita mene nekidan M.:
    "Mama, kad netko jako, jako star umre u krevetu...a šta onda bude s njegovom kućom?"
    Ja objasnim. M. razmišlja trenutak, pa se uzruja i zabrine:
    "Ali, kako onda kad njemu zvoni telefon? Onda se on ne može javit, kako će se dignit, kad ne može?"
    Dirljivo mi je bilo kako joj taj ideja smrtnosti i kraja pomalo zauzima mjesto u glavici...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja se sjećam da meni kao maloj klinki kad sam počela ispitivati o smrtnosti jedna stvar nije bila jasna - zasto se ljudi koji umru moraju pokopati na groblju. Zašto ne ispred svoje kuće? Danima sam pilala starog kako nije u redu da se nemaš pravo pokopati gdje želiš i tko je to tako odlučio i zašto. I nikako, nikako nisam prihvaćala ideju groblja.
    Sad ste me toga sjetile i malo mi je to spuki sad

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi joj još nismo objasnili da se ljudi pokapaju kad umru. Groblje je zasad mjesto gdje su spomenici umrlima.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj je početkom mjeseca bio na sprovodu svoje pranone. Iako mu je to bila prva sahrana, ništa nije pitao, osim zašto u grobu nema pranoneta (redovito posjećujemo taj grob, nono mi je umro 2008., pa je on već puno puta bio tamo), što, iskreno, niti ja nisam znala objasniti.
    Uopće se ne zamara filozofskim pogledima na život i smrt, prihvaća ono što mu se kaže zdravo za gotovo. A rečeno mu je da je pranona bila jako stara i bolesna (što je uostalom i znao, posjećivali smo je zajedno) i da ćemo je sad pokopati kraj pranoneta.
    End of story, njemu je to bilo dovoljno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...0/Default.aspx

Ovo vam je za se nasmijat, ali možete i plakat, vi birajte...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, ja nisam još postigla taj nivo u kojem mi je za smijati se...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

Ajoj
    Grozan je, ali na neka pitanja (i odgovore) sam se morala nasmijati, priznajem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Odrasla sam u Splitu, to je moj grad... meni je bilo mučno čitati ovo.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj avatar sve govori :D

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je, Storma.
    Ovoliko besramno proseravanje, bez kompleksa zbog vlastite gluposti i taktiziranja, uskakanje samom sebi u usta iz retka u redak...ne znam, mislim da nikad tako nešto nisam pročitala. Čak ni čula od Keruma.
    I imam dojam da ovo mobilizira ljude da izađu na birališta i glasaju protiv.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"i bez taktiziranja", da bude jasniji smisao...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jad, jad, jad...i jos malo jada.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam se nasmijala... Na stranu ta ogromna kolicina licemjerja i uzdizanja licemjerja kao ispravnog nacina zivota, ali onaj dijalog o svetom braku koji se ne moze razvrgnuti osim sto ga je on svoj razvrgnuo i opet se ozenio ali eto u "crkvi katolickoj" pa je to ok - da je u nekom filmu mislila bih da scenarist pretjeruje, da nitko u stvarnosti ne moze biti tako bahat i skakti sam sebi u usta... I on ozbiljno ide davati te izjave u intervjuu, potpuno nesvjestan kako ga dozivljavaju drugi. Ocito neki nakon sto napisu prof dr sc ispred imena izgube (ako su ikad i imali) apsolutno svaki osjecaj da bi netko mogao propitivati njihov autoritet

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam uspjela ostati cool nakon članka, čak se i nasmijati Do prije par dana sam samo pjenila oko svega ovoga, a sad uspijevam viditi i neke pozitivne stvari u svemu. Na uiso su ljudi poslali gomilu objava koje senzibiliziraju javnost. Neki koji su dosad bili indiferentni na ovu temu više nisu. I na Hocu da to ude u Ustav ima stvari za nasmijati se i za podizanje raspolozenja. Eto, tjesim se malo da nije tako crno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

trenutno se nalazim u istanbulu. ako mislite da se u hrvatskoj ne poštuju ljudska prava, trebali ste danas doživjeti što sam ja doživjela. prosvjed je krenuo kao naša varšavska, radi tri stabla. odnosno parka u taksimu. gdje namjeravaju graditi šoping centar. mirni prosvjednici, uglavnom studenti. praktički djeca. policija je napala sa suzavcem, šmrkovima...trenutno je ovdje rat. nažalost, u centru sam prosvjeda. danas smo bili u metrou kad je policija u metro bacila suzavac. iza nas stampedo uplašenih ljudi i oblak suzavca. a ti u metrou.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme, blago ti se, Cvijeta, u Istanbulu si! Tamo se događa komadić povijesti!
    Pratim što se tamo događa, nevjerovatno! Vojska je bila potjerala policiju...Noćas su svi u Istanbulu upalili svijetla i lupali lonce, cijeli grad je bio osvijetljen i glasan. Sve više ljudi dolazi...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Od ovog će jedino operateri prifitirati.
    Moj frend iz djetinstva, još smo jako bliski, je svoju homoseksualnost nazvao demonskom, preobratio se, našao Isusa... no nije prestao misliti na muškarce.

Film za preporuku http://www.imdb.com/title/tt1073510/
    Posljednje uređivanje od Mojca : 01.06.2013. at 10:58

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovaj film je nedavno bio na hrvatskoj televiziji. stvarno je odličan.

sinoćnja tribina o oporezivanju crkvi je fakat bila zanimljiva. snimalo se, pa će nadam se biti snimka na webu. također možda budu u duhovnim izazovima počinje u 13'20...

inače, ne mogu pročitati cijeli članak, ali mi je ovo zapelo za oči (rekao je predstavnik Zagreb pride):
    Nemam ništa protiv toga da se ljudi vjenčavaju u crkvi i da to bude rezervirano samo za heteroseksualne osobe. To je u redu, ali ako smo pred zakonom jednaki, plaćamo poreze, zašto bi se onda ljude po pitanju braka tretiralo drugačije?

je li itko gledao ZOOM od prije neko veče? kad su postavili pitanje jesu li ženska prava ugrožena time što postoje gay muškarci

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Od ovog će jedino operateri prifitirati.
    Moj frend iz djetinstva, još smo jako bliski, je svoju homoseksualnost nazvao demonskom, preobratio se, našao Isusa... no nije prestao misliti na muškarce.
    pa kako će prestati misliti na muškarce, kad se stalno obraća isusu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Biti ću pristojna i neću nikad ovo upotrijebiti u razgovoru s njim, a najrađe bi.

Nego, u mom kvartu se otvara nova osnovna škola: http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...gradu-zagrebu/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojca prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    pa kako će prestati misliti na muškarce, kad se stalno obraća isusu.

Tko zna koji je postotak gay svecenika u Katolikoj Crkvi u cijelom svijetu? 50%? 70%? Vise?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca prvotno napisa

Tko zna koji je postotak gay svecenika u Katolikoj Crkvi u cijelom svijetu? 50%? 70%? Vise?
    Svi su gay, svih 100 %.. i svi mi koji vjerujemo u Isusa smo isto gay.. kak vam više ne dosadi stalno pljuvat pljuvat pljuvat??

Dođem na temu tu i tamo pročitati pametne stvari.. ali brate, znate ga stvarno pretjerat.. je li smisao ove teme i ateizma opčenito pljuvanje po KC i ostlim religijama??

GDJE je silna tolerancija o kojoj stalno pišete? Na ovoj temi je nigdje ne vidim..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Svi su gay, svih 100 %.. i svi mi koji vjerujemo u Isusa smo isto gay.. kak vam više ne dosadi stalno pljuvat pljuvat pljuvat??
    Nisam čitala ostalo, ali sigurno, statistička vjerojatnost kaže da ih ima.
    Ako tome dodamo i zaštitu koje to zanimanje pruža i ostalo što možda nema potrebe navoditi dolazimo da toga da je postotak sigurno nešto veći nego u općoj populaciji.
    I to nije uvreda.
    Uvredljivo je misliti da nekoga vrijeđaš ako mu kažeš da je gej.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    X

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nisu svi katolički svećenici gay, svećenik iz skakavca koji me 1999. pokušavao pipikati po grudima na sred poslovnog sastanke nije bio gay - samo seksualni nasilnik. kad sam to ispričala svom šefu samo se nasmijao, kao poznat je on po tome, što se čudim, jao zar te nitko nije upozorio?
    16 godina radim, surađujem uglavnom s muškarcima, imam dva neugodna iskustva: jedno sa svećenikom i jedno s mesarom.
    da ne budem zla, radila sam i s vrlo prijaznim salezijancem, za njega nikad ne bi rekla da mu je nasilni seks bio na pameti, samo troškovnici.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mediji javljaju da je u prosvjedima u Turskoj veliki broj ozlijeđenih, AI da ima dvoje mrtvih
    nadam se da je Cvijeta ok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    zašto bi mu rekao, možda i nije, ak misli to reči onda bi taj neko to trebao reč.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kad smo već na trač zabavi , svećenik, zapravo fratar, u mjestu mojih roditelja nije sigurno gej jer je poznat po tome da izlazi, pije, puši i voli društvo djevojaka, i ne misli da to treba skrivati. Izgleda da to misle i vjernici jer u tom 99,9% katoličkom mjestašcu to nije osobit problem, barem ja to tako nisam doživjela. Ionako tamo postoji legenda da su jednom davno fratri uoči vjenčanja provodili noć s mladom, a onda ih tek vjenčavali pa su tako mještani dobili naziv "fratarska dica".

Cvijeto, nadam se da ćeš sigurno doputovati kući (a kad dođeš k sebi i napisati kakav post).

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zašto bi mu rekao, možda i nije, ak misli to reči onda bi taj neko to trebao reč.
    Poanta je da se treba provocirati, a onda zavući iza maske tolerancije, napretka, prosperiteta...
    Da je obrnuto već bi se prozivalo. A ovako, ništa nije sveto; ni Bog, ni Alah, ni Crkva ili Islam, ni vjernici, ni osobe koje misle drugačije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zašto mislite da gayevi ili slični ne vole društvo suprotnog spola?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Poanta je da se treba provocirati, a onda zavući iza maske tolerancije, napretka, prosperiteta...
    Da je obrnuto već bi se prozivalo. A ovako, ništa nije sveto; ni Bog, ni Alah, ni Crkva ili Islam, ni vjernici, ni osobe koje misle drugačije.
    Pa nije baš tako..nitko nije rekao da je pristojno ili primjereno pitati ikoga o njegovoj seksualnoj orijentaciji..ali zašto je to vrijeđanje? Osim, naravno, ako ne misliš da je biti gay nešto loše

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja se ne bih upustala u procjene koliki je postotak katolickih svecenika gay. ali ne vidim iza kakvih se to maski tolerancije i prosperiteta skrivamo. ima gay svecenika, naravno. i mozemo to komentirati. osobito zato sto se s oltara propagira mrznja prema homoseksualnim osobama. ima i onih koji ne zive u celibatu. i to isto smijemo komentirati. isto kao sto mozemo komentirati matka marusica, igora stimca etc. koji se kunu u svetost braka, a razvedeni su. ili kao sto se komentiralo ministra bajsa kada je svojevremeno glasao za sramotni MPO zakon, nakon sto je i sam roditelj uz pomoc MPOa. naprosto iritira kada ljudi govore drugim ljudima kako da zive. a jos je iritantnije kada se sami ne drze takvih pravila. a crkva i svecenici su tu apsolutni prvaci. neprikosnoveni asevi. i iskreno, boli me briga ako nekog vrijedja kada se to kaze glasno. i ne, to sto komentiram licemjerje crkve i pojedinih svecenika, ne cini me netolerantnom osobom koja se zavlaci iza maske prosperiteta.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa istina, sve ovo što si napisala nekim ljudima nije sveto. Recimo meni.

Jer, sveto, što to znači? Nedodirljivo? Nepodložno kritici i promišljanju?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Pa istina, sve ovo što si napisala nekim ljudima nije sveto. Recimo meni.

Jer, sveto, što to znači? Nedodirljivo? Nepodložno kritici i promišljanju?
    upravo to.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    GDJE je silna tolerancija o kojoj stalno pišete? Na ovoj temi je nigdje ne vidim..
    ček malo, tolerancija ne znači da nam možeš staviti brnjicu na usta. a da si istovremeno uzmeš za pravo govoriti što ti želiš, jer je to tvoje pravo na vjeroispovijest. koje nitko ne smije dovoditi u pitanje, kao ni sadržaj koji pod tom mantijom izričeš. to tako ne ide, barem ne više.

o svemu se može raspravljati, propitivati, pa čak i ismijavati. pa i pljuvati, ako ti je drago. slobodno popljuj neko naše razmišljanje, neke naše knjige i mislioce. jedina granica je govor mržnje (barem prema zakonu) i taj dio će odraditi moderatori.

tko može pročitati sve to što vi možete napisati?!
    ja u nekim postovima iščitavam jako veliku netrpeljivost, a budući da nisam sklona mržnji, ne mogu prepoznati granicu.
    ali mogu reći kako mi se uopće ne sviđa način komunikacije.
    Posljednje uređivanje od apricot : 03.06.2013. at 06:40

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    mediji javljaju da je u prosvjedima u Turskoj veliki broj ozlijeđenih, AI da ima dvoje mrtvih
    nadam se da je Cvijeta ok.
    cvijeta je ok.

prema ovom http://defnesumanblogs.com/2013/06/0...g-in-istanbul/ treca se bori za zivot.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

osim što je vic izrazito neukusan, na ovome forumu opće ne dopuštamo takvu vrstu zabave!
    Posljednje uređivanje od apricot : 03.06.2013. at 06:37

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je ovo bolje: life of brian

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Obožavam taj film

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    i iskreno, boli me briga ako nekog vrijedja kada se to kaze glasno. i ne, to sto komentiram licemjerje crkve i pojedinih svecenika, ne cini me netolerantnom osobom koja se zavlaci iza maske prosperiteta.
    Komentirati najčešće znači nazvati pravim imenom.

Jako ružan komentar.
    Stvarno vrijeđate.
    Posljednje uređivanje od apricot : 03.06.2013. at 06:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •