Mogu li malkice skrenuti s ove diskusije

, naime imam dvoumice sta da kazem mom 4 godisnjaku koji je odjednom poceo s pitanjima o smrti i religiji, tipa-a zasto je bakin pas Chrisa umrla? Da li ce se - vratiti? Ponovo ce se roditi? Kuda je otisla? Itd. itd.
Osim pitanja o Chrisi vec je ispitivao o didi koji je umro prije nego se on rodio.
Uz to, neki dan smo sjedili na terasi kafica u neposrednoj blizini jedne crkve u kojoj se bas odrzavala misa. Maleni je znatizeljno gledao kroz staklo unutrasnjih vrata. I naravno, postavio hrpu pitanja o tome sta to ljudi unutra rade, zasto sjede, zasto stoje, tko je taj stricek, sta on to radi (iza stakla se nista nije culo), zasto, zasto, zasto?
Ja sam mu dala neke glupe povrsne odgovore koji su isprovocirali samo jos vise pitanja.
Nije meni tesko odgovarati njemu na sto tisuca pitanja dnevno na koje znam odgovor ili znam gdje cu naci odgovor, ali ovo sa smrcu i religijom, uf. Dodatno me paralizira cinjenia da ce za samo 2 godine krenuti u skolu gdje ce vecina ici na vjeronauk (on nije krsten) i da ako kazem ono sto mislim da to nece biti u skladu sa onim sto ce cuti u skoli.
Moj muz mi bas nije od pomoci. Iako se deklarira krscanin, protestant, zapravo je zadnji puta bio u crkvi valjda kad je bio dijete, ako se ne racunaju vjencanja i pogrebi, ali da ga se rijesi nasem sinu je rekao da je Chrisa (pas) otisla u raj. Joooooooj!
Kako ste vi odgovarale na religiozina i pitanja smrtnosti?