Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je tužna količina slobode koju si uzimate prilikom pljuvanja po vjeri, Bogu, Crkvi, vjernicima, a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!

Hvala Leonisa i Storma, pitala sam se već kako to ovaj forum dozvoljava, tolika količina govora mržnje je zapravo zabrinjavajuća i dobro upakirana u foru "samo smo se šalili", "baš smo si duhovite", evo, umirem od smijeha... Stvarno strašno...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!
    Ovo mi izgleda kao komentar na gay brak. Ako se da gay parovima sloboda da stupaju u brak, tu će prestati sloboda katolika da stupaju u brak. Ili kada je prestala moja sloboda da idem na IVF postupak u Hrvatskoj, onda je počela sloboda Slovenaca i Austrijanaca da me liječe.

Ne znam točno na što misliš i na koje komentare misliš. Brišemo li svi cipele tuđim svetinjama?
    Ne znam kako netko može od mene očekivati da poštujem organizaciju koja propagira diskriminaciju. A baš da cipele brišem, to ne znam, voljela bih kada bi se u postu navelo tko s čim i gdje blati, inače se osjećam prozvanom, kad se ovako paušalno napiše.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je tužna količina slobode koju si uzimate prilikom pljuvanja po vjeri, Bogu, Crkvi, vjernicima, a da pri tome zaboravljate na to da vaša sloboda prestaje tamo gdje počinje tuđa i da to što vama osobno to nisu nikakve svetinje ne znači da možete o mene i o moje svetinje obrisati cipele bacivši nas prethodno na pod!

Hvala Leonisa i Storma, pitala sam se već kako to ovaj forum dozvoljava, tolika količina govora mržnje je zapravo zabrinjavajuća i dobro upakirana u foru "samo smo se šalili", "baš smo si duhovite", evo, umirem od smijeha... Stvarno strašno...
    Meni je tuzna i zabrinjavajuca tolika kolicina patetike. Ugrozava dobar ukus. Koji je moja svetinja.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bodulica slazem se i kuzim, postujem. No ono sto se nekako preskace je sprdanje. Ko sto rekoh, protiv kritike, misljenja, stava...nemam nista, dapace, no ono nije isto sto ismijavanje i sprdanje, a i toga (ovdje) ima. A ismijavanje i sprdnja ne pridonose konstruktivnoj raspravi, nit me cine superfly, a posto moze zasmetati sugovornika, pitam se, whats the point?
    Milim da i ostale forumasice koje su se javile aludiraju ne na kritiku vec sprdnju.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Bodulica slazem se i kuzim, postujem. No ono sto se nekako preskace je sprdanje. Ko sto rekoh, protiv kritike, misljenja, stava...nemam nista, dapace, no ono nije isto sto ismijavanje i sprdanje, a i toga (ovdje) ima. A ismijavanje i sprdnja ne pridonose konstruktivnoj raspravi, nit me cine superfly, a posto moze zasmetati sugovornika, pitam se, whats the point?
    Milim da i ostale forumasice koje su se javile aludiraju ne na kritiku vec sprdnju.

Pa meni se ne čini da ovdje ima nešto puno sprdnje. Ako se i zalomi, bože moj, pa možemo se nekad i našaliti...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa meni se ne čini da ovdje ima nešto puno sprdnje. Ako se i zalomi, bože moj, pa možemo se nekad i našaliti...
    Tako sam i ja to doživjela, cijelu ovu diskusiju je pokrenuo komentar o mom prijatelju, kojeg iznimno volim iako je "zabrijao na isusa" (kako ja to volim reći) i iako mi je preko puno puta prao mozak (tako sam se osjećala) na tu temu. Svejedno sam provela duge sate u razgovoru s njim i slušala o njegovoj vjeri. I kad god ručamo zajedno, zamolim ga da se pomoli prije ručka jer znam da to njemu puno znači... i volim slušati njegovu molitvu jer ju govori s puno ljubavi i uvijek nešto posebno kaže. Jer je on moj prijatelj, ma koliko bogova našao, ma kakve seksualne orijentacije bio...

A to što je mc na njegov račun bacila komentar, meni nije smetalo. I.. iako mi je super komentar, nikad ga ne bi parafrazirala u razgovoru s mojim prijateljem. Jer jedno je komentirati, a drugo nametati.
    A mi tu komentiramo. Ne namećemo. Nikoga ne silimo da nas čita. Svako bira svoje štivo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jasno je to leonisa.
    ali onda se covjek moze javiti (kao sto si se i ti javila) i reci: ovo mi ne stoji /ne slazem se/ sprdnja je, /neukusno je /mislim da je uvredljivo ..itd
    bez da proglasis ljude i topik leglom mrznje, diskriminacije..itd

i sasvim pragmaticno - to daje puno bolje rezultate. svima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa neće vjernice biti dežurne pandurice na ovom topicu i govoriti što je dozvoljeno ili ne. dozvoljena je kritika, ali ne i sprdnja. ma nemoj, po čemu sprdnja nije dozvoljena? po tome što može zasmetati sugovornika... koliko vidim nikog od mojih sugovornica nije zasmetala. za forum ipak vrijede druga pravila nego za nekakav kućni bonton. nitko nikome ovdje ništa ne nameće, na kraju krajeva nitko ne mora čitati ovaj topic.

sprdamo se, jer u ovo tjeskobno vrijeme to je jedino što nam je ostalo. sprdnja je ventil za frustraciju. i ne vidim ništa loše u sprdnji, niti ta sprdnja na ovom topicu, konkretno moja (da ne uvlačim sve cure), neće srušiti svijet, ali ono s čime se sprdam - upravo danas nagriza moj domovinu.

znam da se ne radi o seksualnoj ljubavi prema isusu, ali radi se o jednoj vrsti ljubavi o kojoj bi se itekako moglo govoriti, sprdati i u najmanju ruku nabiti na nos - i to (a tako sam i ja to spomenula) u diskursu kad ti isti koji se hvale da vole isusa druge ljubavi dovode u pitanje. po čemu je ta ljubav svetija od ljubavi među dvije odrasle osobe?

i što da sad mislim o toj tvojoj izjavi da se rispekt treba davati osobi do nas? u zemlji u kojoj se sakupilo 710'000 potpisa (nebitno sad kako) protiv gay osoba ti nas nekolicinu ovdje na ovom pišljivom topicu prozivaš da trebamo imati respekta prema bliskoj osobi?!?

smijem li reći da si uvrijedila moj zdrav razum?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •