Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a znas ono, kad crnac crncu kaze da je nigger nije isto ko kad mu kaze bijelac

a problem je sto su u nasem narodu te jadne zivotinje simbol za glupe i tupe, pa kad ti u raspravi suprotna strana kaze da ona nije poslusna ovca jer koristi mozak, razmislja i promislja, ti ne znas na koju metaforu misli. a vrlo cesto je ova druga.

edit.l
    nije ni poanta u adekvatnosti, poanta je do cega ono dovodi.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 03.06.2013. at 22:00

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a znas ono, kad crnac crncu kaze da je nigger nije isto ko kad mu kaze bijelac
    zato jer je riječ nigger izmislio bijelac i to pejorativno. a "stado ovaca" nisu izmislili nevjernici.

a problem je sto su u nasem narodu te jadne zivotinje simbol za glupe i tupe, pa kad ti u raspravi suprotna strana kaze da ona nije poslusna ovca jer koristi mozak, razmislja i promislja, ti ne znas na koju metaforu misli. a vrlo cesto je ova druga.
    sve to stoji, jedino što smatram da nema neke razlike između prve i druge metafore, nekako obje su po meni podcjenjivačke, prva malo to umota u celofan, a druga to kaže direktno (i ako hoćeš pejorativno), ali ja sam ionako nebitna, jer sebe ne ubrajam u kojoj god metafori u nekoga kome treba pastir. pa sad, kako god da se shvati.

nije ni poanta u adekvatnosti, poanta je do cega ono dovodi.
    sad razmišljam treba li da otvorim ponovno tu temu... ali neću. odoh gledati grimm.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •