Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
Kako vi sa svojim malisanima o ovakvim temama?
pa konkretno mi smo imali češće objašnjavanje oko samohranih obitelji tj. razvoda. kod dvoje djece u razredu roditelji su u postupku razvoda ili su razvedeni, neke bliske prijateljice rastu u jednoroditeljskim obiteljima... to ju je zanimalo i to je pitala... saznala je i da neki roditelji nisu vjenčani, pa čak i ne žive zajedno iako nisu rastavljeni... objašnjavala sam joj kako su prije djeca koja nisu bila u braku žigosana ružnim imenima, pa i ljudi koji su živjeli zajedno, a nisu bili vjenčani. ili kako je ovo drugi brak nekih roditelja i sl. i da opet njoj jako bliska osoba ima starije "polu"sestre.

konkretno takve obitelji su joj pred očima i to ju konkretno zanima. a znamo i sami kako se nekad prema tim obiteljima odnosilo.

lgbt obitelji je prihvatila bez puno propitivanja.

prošle godine smo imali razgovor o homofobiji, pa sam joj morala objasniti što drugi ljudi misle o nama dragim lgbt osobama. vidim da joj je to bilo nepojmljivo. ali smo je morali pripremiti da se zna nositi i s takvim komentarima. rekli smo da takav vid razmišljanja nikako ne odobravamo i da nemamo opravdanje i da mislimo da su i lgbt osobe poput nas koja trebaju imati sva prava kao i mi (tu sam ubacila priču o potlačenosti crnaca u americi).