Stranica 69 od 101 PrviPrvi ... 1959676869707179 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

problem je u tome, ako ga se tako vec naziva, da se nije pricalo o jednoj konkretnoj uvredi vec kako izbjeci nekonstruktivne opaske-izjave-sale-sprdnje, i na taj nacin dvije formalno suprotne strane koje mozda imaju i vise zajednickog nego sto misle, umjesto da zblizavaju i zajedno idu ka rjesenju, udaljavaju. vama to moze biti bezvezno i to je ok. al ne znaci i da je neistinito.
    a tenzije su tu jer mi se stalno stavlja u usta nesto sto nisam rekla i na taj nacin u potpunosti mijenja misao koji pisem, od pocetka ove rasprave o komuniciranju i sprdanju.
    manje vise, da toga nije bilo, ne bi bilo ni toliko postova na tu temu.

i takvu "podmetanje" (ne mislim konkretno na tvoj post vec nacin komunikacije) je jedna vrsta podbadanja i sprdanja, zar ne?

mislim da sam sasvim jasno napisala sta mislim u prepisci s emsom, a i vertex je citirala odredjen dio i da nema smisla vise o tome jer ce se il vrtit u krug ili mlatiti praznu slamu.
    ima bitnijih stvari za raspraviti, pocevsi od toga kako mi je brak ugrozen.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cvijeta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cvijeta hvala na ovom postu - btw kako mislis da nemas dara za pisanje... I ja sam se najezila dok sam citala. Daje vjeru da su promjene moguce...uh. Mocna je ona fotografija mosta preko Bospora

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cvijeta, uspjela si, mislim da sam se svima ježi koža

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Pitam se je li cilj - da se homoseksualnim osobama omogući imenovanje zajednice koju njeguju "brak" vrijedan konfrontacije tih razmjera?
    Da, vrijedan je.

Počinjem od toga da je za mene zajednica muškarca i žene punovrijedna tek kad se sklopi pravi brak, kad se na papiru obvežu da su zajedno, ne samo zbog ljubavi (ili računa, nebitno), kad ozbiljno pokažu da žele dijeliti živote. Sve ono prije "papira" meni je neozbiljno i vrsta igre.
    I sad ulazi u igru zajednica dvije žene ili dva muškarca. Zašto bi ja, koja o braku mislim kao o bitnoj stvari, njima onemogućavala "papir". Tu se ne radi o proslavi vjenčanja, nego o pravu na pravnu podlogu.

Da stignem bolje objasniti svoj stav pisala bih još, ali tražena sam

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bome, Beti3, puna si iznenađenja

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kako pogođeni doživljavaju "halabuku":

http://danas.net.hr/hrvatska/moj-sin...pim-zbog-njega
    Sad sam stigla pročitati ovaj članak. Točno natjera čovjeku suze na oči. Ja ne znam, ne razumijem kako uopće u današnje vrijeme itko hemoseksualnost može smatrati bolešću ili poremećajem. Kada razgovaramo o našoj djeci jednostavno nam nikad nije palo na pamet u slučaju homoseksulane orijentacije naše djece o tome uopće razgovarati kao o problemu. U našim glavama tu jednostavno ne postoji problem. Nikakav.
    To su trenuci gdje na suprotna mišljenja od moga lako izgubim osjećaj za toleranciju.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinoc sam imala otvorenu ovu stranicu kad mi se kcerka (10 g uskoro) uvalila u krilo. Zapeo joj je pogled na najcescem avataru:
    "Cekaj, cekaj, sto je to na ovoj slici?"
    "Obitelj."
    "A cekaj, ovo je musko?"
    "Pa ne znam, mozda je zensko."
    "A tko je onda ovo?"
    "Ima suknju, valjda zensko. Mozda su dvije mame."
    "Dvije mame!?"
    "Pa da, neka djeca imaju dvije mame."
    Malo zabrinuto, malo zacudeno: "Phh, ja ne bih voljela imati dvije mame."
    "A znam - ti bi voljela imati dva tate."
    Smijemo se zajedno, aluzija je jasna – tata "popusta" vise od mame...
    Nakon smijeha i valjanja, ponovo rezolutno:
    "Ne stvarno, ja bih voljela imati jednu mamu i jednog tatu."
    "Pa to je ok."

Kako vi sa svojim malisanima o ovakvim temama?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cvijeto, čitam s moba pa mi nespretno komentirati, samo kratko, hvala!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifi, pa pojam brak je već mijenjao svoj sadržaj.
    Primjerice, mnogoženstvo nije ista institucija kao brak dvoje ljudi.
    Dogovoreni brak nije isto što i brak iz ljubavi.
    Brak dvoje djece je nama neprihvatljiv, a brak djevojčice i starca vjerojatno još i manje prihvatljiv, ali se događaju u svijetu svakodnevno.
    Sve se to u svijetu zove brakom.
    Brakom se zove i civilni i crkveni brak, a ne podrazumijevaju isto.

Tako da je to "oduvijek i zauvijek" vrlo neutemeljeno.

Da ne govorim da sama činjenica da nešto oduvijek postoji nije argument ni za šta.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

mislim da sam sasvim jasno napisala sta mislim u prepisci s emsom, a i vertex je citirala odredjen dio i da nema smisla vise o tome jer ce se il vrtit u krug ili mlatiti praznu slamu.
    ima bitnijih stvari za raspraviti, pocevsi od toga kako mi je brak ugrozen.
    pa ja se s tobom slažem. samo se ne slažemo u razmjerima "sprdnje", i misliš li na sprdnju na ovom topicu, ili generalno, u medijima. javnom i privatnom životu. meni je ova rasprava vrlo nekonstruktivna, izmiješalo se dosta toga, i pojedinačnog i općeg, i vezanog i nevezanog, i privatnog i javnog, odavno sam izgubila iz vida tko što želi reći i koja mu je poanta, uključujući i mene samu. ajmo dalje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoc sam imala otvorenu ovu stranicu kad mi se kcerka (10 g uskoro) uvalila u krilo. Zapeo joj je pogled na najcescem avataru:
    "Obitelj."
    "A cekaj, ovo je musko?"
    "A tko je onda ovo?"
    "Dvije mame!?"
    "Pa to je ok."

Mi usput, ako se dogodi situacija, dakle ovako slično. Njima je to sve kul, s tim da ništa slično osobno vidjeli nisu pa je sve i daleko, na nivou priče. Ja ne poznajem nikoga tko je u užem krugu (koji bi uključivao mene) ili javno deklariran kao gej osoba, niti se u Splitu viđa gej parove.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cvijeto, obično su mi oči pune suza samo na pričama s poroda.
    Sjajan post i fotka. Naježila sam se kad sam ju vidjela.

Dobrodošla nazad.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    ajmo dalje.
    :thumbsup:
    "Obitelj."
    "A cekaj, ovo je musko?"
    "A tko je onda ovo?"
    "Dvije mame!?"
    "Pa to je ok."

ja sam jos davno sa svojom imala neke price, pocelo je kad su se cure pocele ljubiti u vrticu pa je netko komentirao kako se ljube samo cura i decko.
    ove godine sam bila bas pistof kad je napravila pismo poklon svojoj prijateljici za valentinovo i teta joj ga je uzela i bacile te rekla kako se za valentinovo daruju cure i decki koji su zaljubljeni.
    tad smo imale opet razgovor kako zaljubljeni mogu biti i dvije cure i dva decka. tu smo imale "ispravak pogresnog navoda" jer me pitala a kako je teta rekla i zasto je teta rekla, i poceli na radu onog cega se mnogi boje i ne zele da im djeca idu na ZO. (i ja i dalje ne vidim u cemu je takav problem jer znam da ce moje dijete prije poslusati mene nego bilo kojeg ucitelja, nastavnika, profesora, vjeroucitelja, svecenika, narocito kada joj objasnim zasto mislim drugacije i zasto jedan govori jedno, a ja drugo)

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.sibenik.in/ulet-sibenskog...aja/11066.html

I ovaj je čovjek sigurno imao neke svoje svetinje pa je malo tko za njih mario
    baš me ovo rastužilo viđala sam ga u šibeniku, nisam znala da mu je život bio tako težak. i da, uvijek je djelovao nekako tužno.

na stranu to, mene zanima odakle ona floskula da je obitelj temeljna jedinica društva, koja se ponavlja i koristi kao argument koji je nemoguće pobiti. i još se ta obitelj definira onako kako se određenoj grupaciji svidi.

po meni, temelj društva je čovjek, odnosno ljudskost. a ne mama tata i dvoje djece.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, vrijedan je.

Počinjem od toga da je za mene zajednica muškarca i žene punovrijedna tek kad se sklopi pravi brak, kad se na papiru obvežu da su zajedno, ne samo zbog ljubavi (ili računa, nebitno), kad ozbiljno pokažu da žele dijeliti živote. Sve ono prije "papira" meni je neozbiljno i vrsta igre.
    I sad ulazi u igru zajednica dvije žene ili dva muškarca. Zašto bi ja, koja o braku mislim kao o bitnoj stvari, njima onemogućavala "papir". Tu se ne radi o proslavi vjenčanja, nego o pravu na pravnu podlogu.

Da stignem bolje objasniti svoj stav pisala bih još, ali tražena sam

Lijepi post... ali ja baš nemam osjećaj da se MD i ja nečega igramo već 14 godina.
    I teško da ćemo ikada upgradeati svoj status u "nakon papira".... I mislim da smo ozbiljno pokazali da želimo dijeliti živote, pokazujemo to svaki dan na stotine načina. Možda su neki od njih kvalitetniji od parova koji imaju papir. Meni je važniji sadržaj nego forma.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

evo, jedna crtica iz našeg života - moja mama će izaći iz kc i traži novu vjersku zajednicu. odlazak u kc ju previše potresa, a njoj treba mir kad se želi pomoliti. sad traži(mo) neku drugu vjersku zajednicu koja joj taj mir može ponuditi.

pa ako znate za neku vjersku zajednicu, slobodno javite

Možda Luterani?
    http://www.e-novine.com/drustvo/6589...ku-ponosa.html

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cvijeto bila si tamo! Drago mi je da ste ok
    što se Turske tiče, nadam se da će ovo donijeti dobre promjene... počela sam se bojati tih revolucija

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa konkretno mi smo imali češće objašnjavanje oko samohranih obitelji tj. razvoda. kod dvoje djece u razredu roditelji su u postupku razvoda ili su razvedeni, neke bliske prijateljice rastu u jednoroditeljskim obiteljima... to ju je zanimalo i to je pitala... saznala je i da neki roditelji nisu vjenčani, pa čak i ne žive zajedno iako nisu rastavljeni... objašnjavala sam joj kako su prije djeca koja nisu bila u braku žigosana ružnim imenima, pa i ljudi koji su živjeli zajedno, a nisu bili vjenčani. ili kako je ovo drugi brak nekih roditelja i sl. i da opet njoj jako bliska osoba ima starije "polu"sestre.

konkretno takve obitelji su joj pred očima i to ju konkretno zanima. a znamo i sami kako se nekad prema tim obiteljima odnosilo.

lgbt obitelji je prihvatila bez puno propitivanja.

prošle godine smo imali razgovor o homofobiji, pa sam joj morala objasniti što drugi ljudi misle o nama dragim lgbt osobama. vidim da joj je to bilo nepojmljivo. ali smo je morali pripremiti da se zna nositi i s takvim komentarima. rekli smo da takav vid razmišljanja nikako ne odobravamo i da nemamo opravdanje i da mislimo da su i lgbt osobe poput nas koja trebaju imati sva prava kao i mi (tu sam ubacila priču o potlačenosti crnaca u americi).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    da, da... to je i nama palo na pamet. protestanti ju se baš nešto nisu dojmili.

zezam se s mamom i kažem neka ode u komaje

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cvijeto hvala ti!

i lajkala sam te

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lijepi post... ali ja baš nemam osjećaj da se MD i ja nečega igramo već 14 godina.
    I teško da ćemo ikada upgradeati svoj status u "nakon papira".... I mislim da smo ozbiljno pokazali da želimo dijeliti živote, pokazujemo to svaki dan na stotine načina. Možda su neki od njih kvalitetniji od parova koji imaju papir. Meni je važniji sadržaj nego forma.
    i meni
    ali jako cijenim Betino razmišljanje, ona je dala svoje viđenje braka i rekla da to ne želi zanijekati drugome, nije time omalovažila tvoju vezu
    nego tražila ista prava za druge
    mislim da nema potrebe da se hvatamo za detalje

uostalom meni papiri ne znače puno,
    ali da sam kojim slučajem u istospolnoj vezi, mislim da bi mi značili puno više
    jer nama kao heteroseksualcima neka se prava podrazumijevaju i bez njih
    recimo tebe bez papira neće netko potjerati od td-a ako bude hospitaliziran, čak i da ste kraće u vezi
    nakon 3 godine takve zajednice zna se da imaš prava na diobu imovine u slučaju smrti (nedajbože, jel)
    a homoseksualnim osobama u vezi se to kod nas ne podrazumijeva
    velika je vjerojatnost da će tu na scenu stupiti obitelj koja se prije odrekla svog djeteta i s njime nije razgovarala godinama
    a sad ih evo i najednom imaju sva prava, partnera kao da nije ni bilo

uostalom značilo bi mi već i to da mi se prizna da vrijedim kao i svaka druga osoba, i da moja ljubav vrijedi isto kao i ostale.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    nije time omalovažila tvoju vezu
    .
    Nisam ni mislila da je, samo sam htjela ukazati da postoji i drugi pogled na istu stvar.

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ali da sam kojim slučajem u istospolnoj vezi, mislim da bi mi značili puno više
    jer nama kao heteroseksualcima neka se prava podrazumijevaju i bez njih.
    Slažem se.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da je poanta koju je beti napisala da bez problema mozes, ako zelis. da imas pravo izbora, da ti se ne namece iskljucivo jedno. bas kao sto ga imaju mojica, pomi ili ja. neumanjujuci vrijednost izvanbracne zajednice.
    kako je to mima rekla, pa i da postoji samo jedan par, treba imati pravo.

lajkam pomi.
    i beti.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 04.06.2013. at 12:39

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da, da... to je i nama palo na pamet. protestanti ju se baš nešto nisu dojmili.

zezam se s mamom i kažem neka ode u komaje
    Osobno najvolim budiste.
    Ali vidiš, Makaja nije loš izbor, skoro će ljeto, pravo je vrijeme za pridružiti se.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 04.06.2013. at 12:43

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, pa pojam brak je već mijenjao svoj sadržaj.
    Primjerice, mnogoženstvo nije ista institucija kao brak dvoje ljudi.
    Dogovoreni brak nije isto što i brak iz ljubavi.
    Brak dvoje djece je nama neprihvatljiv, a brak djevojčice i starca vjerojatno još i manje prihvatljiv, ali se događaju u svijetu svakodnevno.
    Sve se to u svijetu zove brakom.
    Brakom se zove i civilni i crkveni brak, a ne podrazumijevaju isto.

Tako da je to "oduvijek i zauvijek" vrlo neutemeljeno.

Da ne govorim da sama činjenica da nešto oduvijek postoji nije argument ni za šta.
    Muško i žensko zajedno, u životnoj zajednici, to je esencijalna komponenta svih definicija braka - čak i ako ima malo više jednih i malo više drugih, brak je uvijek mix muškog i ženskog.

Papir druge vrste može pokriti drugačije zajednice.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ti si sad odabrala jedan atribut braka kojeg smatraš nužnim. A to je da su u braku muškarac i žena. A možda je taj atribut kontingentan.
    Možda je nužan atribut da postoji ljubav. Ili da postoji financijski interes.
    Ili da se planiraju djeca.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ti si sad odabrala jedan atribut braka kojeg smatraš nužnim. A to je da su u braku muškarac i žena. A možda je taj atribut kontingentan.
    Možda je nužan atribut da postoji ljubav. Ili da postoji financijski interes.
    Ili da se planiraju djeca.

Ja odabrala? Jesi li sigurna?
    Situacija je de facto i de iure takva da je brak zajednica žene i muškarca, zadnjih 5000 godina, na svim geografskim širinama i duljinama.

Tvoja linija želi da tako ne bude. Čovjek može svašta željeti, no onda moramo biti jasni - želimo nešto drugačije i novo što nije bilo.. Vi biste mijenjali uzus, normu, vrednotu i tradiciju.

Razumijem da biste, ali ima nas koji ne bismo. I zbog prava na svoje mišljenje iako smo demokratska većina prozivani smo kao zadnji idioti u svakom mediju. Je li to demokracija? Je li to civilizirani dijalog? Noupe.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ifigenija, ako tradicionalno može muškarac od 50 oženiti djevojčicu od 6, treba li to ostati norma ili bi razmislila o mijenjanju?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Što se tiče de facto i de iure...de facto nisi u pravu, a de iure - kako gdje.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I zašto koristiš prava žena koja tradicionalno donedavno nisu bila prihvatljiva?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, ako tradicionalno može muškarac od 50 oženiti djevojčicu od 6, treba li to ostati norma ili bi razmislila o mijenjanju?
    Mislim da taj uzus nije dobra praksa.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I zašto koristiš prava žena koja tradicionalno donedavno nisu bila prihvatljiva?
    U Hrvatskoj?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Što se tiče de facto i de iure...de facto nisi u pravu, a de iure - kako gdje.
    De facto sam u pravu. Probaj demantirati realnim i racionalnim argumentima.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da taj uzus nije dobra praksa.
    Tako je oduvijek tamo.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ali je negdje tradicija. Ili ...uzus, norma, vrednota i tradicija.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

De facto sam u pravu. Probaj demantirati realnim i racionalnim argumentima.
    De facto te obitelji i brakovi postoje. A negdje postoje i de iure. Što tu nije realno i racionalno?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Muško i žensko zajedno, u životnoj zajednici, to je esencijalna komponenta svih definicija braka - čak i ako ima malo više jednih i malo više drugih, brak je uvijek mix muškog i ženskog.

Papir druge vrste može pokriti drugačije zajednice.
    A što je brak nego papir?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ali je negdje tradicija. Ili ...uzus, norma, vrednota i tradicija.
    i ne samo to, nego je zapisano u religijskim knjigama tj. dio je religijskog učenja.

a o tome kako se pojam braka mijenjao u povijesti - o tome je stvarno bespredmetno razgovarati.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Koristim samo prava koja su u interesu moje obitelji i šire zajednice. Ne koristim ni ženska ni ikakva prava koja kolidiraju sa interesima moje obitelji i braka i mene, u onom opsegu koji mi omogućava da u svojoj ulozi i dužnostima služim do svog maksimuma. Apsolutno mi je strano poistovjećivati pojam i koncepciju ženstva i mojih prava sa nekakvim slovom na papiru koje se ionako svakih 50 godina nanovo piše.

Ne držim nikakve zakonske promjene za neko sveto tele - neke posljedice zakona su odlične, neke su loše, no živimo gdje živimo i tu trebamo dati sve od sebe, bez pretjerane patetike naspram ljudskih zakona, koji mogu, a ne moraju biti dobri i pametni.

Svakako moramo nastojati ugraditi u zakone vrednote, ali ponekad to ne uspije, ponekad uspije do pol... uvijek je tako bilo... ja smatram da je borba za ženska prava išla u mnogome u krivom smjeru, i zato danas ispašta cijelo društvo, a najviše djeca.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I zbog prava na svoje mišljenje iako smo demokratska većina prozivani smo kao zadnji idioti u svakom mediju. Je li to demokracija? Je li to civilizirani dijalog? Noupe.
    Čini li brojka od 710 000 potpisa većinu? Većinu u čemu? Što uostalom, znači ta "demokratska" većina? To je neka koja nije matematička?
    A ako ste prozivani u svakom mediju, pa, možda vas to onda ipak ne čini većinom, demokratskom ili kakvom god.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imam još jedno pitanje, Ifigenija. Do sada nisam dobila odgovor, no kako si ti ovdje, možda uspijem. Ti si vjernica. U očima vjernika, crkveni brak je iznad građanskog. Kako građanski brak može obezvrijediti vjernički?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sad vidim post kojim si mi uletjela.
    Još se jednom uvjeravam da su nam ishodišne točke na dva različita pola...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A što je brak nego papir?
    Puno više od toga, i ne moramo se slagati oko toga. Ono što je tebi bezvrijedno, a nekome vrijedno, u redu je pustiti na miru. Kao kad vrijeđaš nečiji glazbeni odabir - čemu? Ne volim narodnjake, ali nisam ih probala prekomponirati da bolje zvuče meni. Tko voli, sluša, ja ne moram. Tako i s brakom - tebi je to papir, nemoj ga uzeti, i mir. Meni nije, pusti mi ga.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sad vidim post kojim si mi uletjela.
    Još se jednom uvjeravam da su nam ishodišne točke na dva različita pola...
    Paradigme su nesumjerljive.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Puno više od toga, i ne moramo se slagati oko toga. Ono što je tebi bezvrijedno, a nekome vrijedno, u redu je pustiti na miru. Kao kad vrijeđaš nečiji glazbeni odabir - čemu? Ne volim narodnjake, ali nisam ih probala prekomponirati da bolje zvuče meni. Tko voli, sluša, ja ne moram. Tako i s brakom - tebi je to papir, nemoj ga uzeti, i mir. Meni nije, pusti mi ga.
    nije tebi, ali nije i nekim drugima samo papir. i što ćemo sad?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i ne samo to, nego je zapisano u religijskim knjigama tj. dio je religijskog učenja.

a o tome kako se pojam braka mijenjao u povijesti - o tome je stvarno bespredmetno razgovarati.
    Tako je. Dio demokratske zajednice živi po religioznim načelima. i ima pravo rihtati svijet po njima, u demokratkoj borbi, kao i dio demokratske zajednice koja ima druga načela. Nije potreban direktan sukob i nasilno zaposjedanje značenja nekih pojmova.

Pojam braka se mijenjao, ali nikad u bitnim odrednicama - životne zajednice muškarca i žene.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Baš odlično da si ovo napisala!
    Tebi je homoseksualni brak bezveze...Sve 5, nemoj ga uzeti!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tako je. Dio demokratske zajednice živi po religioznim načelima. i ima pravo rihtati svijet po njima, u demokratkoj borbi, kao i dio demokratske zajednice koja ima druga načela. .
    Ko jači taj tlači?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

@ MC, tko zadovoljava uvjete za brak, nek uđe u njega, ako to želi. Tko ne, mora pronaći adekvatan pravni model za ostvarenje svojih potreba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •