Mislim da sirovo meso i neoprano voće i povrće mogu biti preosnici listerije,a ne toksoplazme.
vatra86 nisam sinoć smila jest jer sam jutros bila vadit šećer-ogtt, al zato sam sad smazala burek neznam kad sam ga zadnji put pojela jer inače to ne jedem!
ni ja nisam smjela mrdnut teže su mi bile 2 ure čekanja nego pola litre napitka!
Meni došao nalaz štitnjače. Kad sam vadila, rekla je dr hormoni štitnjače, antitijela i guk. A sad vidjela još neke čudne stvari da su gledali. Googlala sam i ispalo je isto vezano uz šećer u krvi, ali neka dugotrajna razina. Nikad čula za to prije. Ali koliko vidim i to je uredno, sad prestajem sa metforminom
A onda ćemo vidjeti kad dođe ogtt kakva je situacija
željkice kako si podnijela ispijanje one tekućine?
meni je bilo groznodali su mi tu slatku vodu sa malo limunske kiseline i na prazan želudac mi je jako teško sjelo. prvih sat vremena sam varirala između dali ću se ispovraćati ili ću pasti u nesvjest. baš sam to loše podnijela... sestre su me tri puta pitale dali sam dobro jer sam posivila u licu.
nakon izlaska iz laba sam pravac u pekaru po burek sa mesomhtjela sam kilu solu stresti niz grlo
nalaz su mi rekli iza 14h poslati....
i isto nisam nikud smjela niti mrdnuti, jer ako hodaš glukoza iz krvi se troši i onda nalaz nije relevantan. jedna ženskica iz čekaone se prošvercala van i kad se vratila sestra joj je rekla da dođe ponovno sutra jer to više nije to.
baš mi sad i nalaz sitgao i dobar je.... jupisad mogu mirno na more.
Super za nalaz
Mene danas bole grudi,prilicno. Jel nije vec to trebalo proci ili se dogada cijelu trudnocu? I pomalo bolovi u trbuhu, al to je pokoje probadanje u danu
Zeljkice i Blubela super za nalaze!!
Linalena spominjala si pristice?? I meni dodje svako toliko neki ogroman bijeli..a nikad nisam imala..
jutro, mi ponosni jer je 10+0, još 2 pa nadam se malo lakše disati
Jel mi možete napisati kada ste imale kombinirani probir? Čitala sam ja tu temu ful i onda se jako zbedirala i zabranila si čitati išta osim chetova. U potrazi za informacijom uz hrpu lijepih stvari nađeš i hrpu loših, znam da je jedno nejde bez drugog, no ako mogu izbjeći, izbjeći ću
Ti i ja u dan navrsavamo,meni danas 13 ravno. Po mjesecima sutra mi je tocno 3mj (15.5.bila zadnja menga).
Nemoj se puno bedirati kombiniranim. Eventualno mozes samo odluciti raditi amnio,tu odmah znas na cemu si.
Ja sam kombinirani radila s 11+1, a moze se raditi od tad do 13+6
I mi danas 10+0!i ja se nadam da ce za 2 biti lakse..
Danas popodne imam i pregled, jedva cekam...
Mi danas 13+0, kontrola u ponedjeljak, jedva čekamo
I meni neki dan izbila grdosija na bradi, ajme meni ko da me pčela ubola
Inače,bila sam u ljekarni i navodno neće neko vrijeme biti Utrogestana (neznaju koliko dugo), ja uzela zadnje 2 kutije (Varaždin). Jeste dobile zamjensku terapiju ili?
jutro,vidim da nema kavice pa je evo poslužujem
vatra86 sretno na pregledu!
linalena ja sam kombinirani radila u 11 tt, opterećivat se prije nema smisla, samo trebaš odlučit jel želiš ić na to i ili ne i sve opcije dobro razmotrit!
meni rekli da dođem na pregled u 12 tt za kombinirani, e sada da li misle 12+nešto ili 12tt što je 11+nešto - ja bi iskreno što prije, nazvati ću u ponedjeljak
e i jučer spizdila zbog soc.gin - moja je na go i ima zamjenu, i zovem ja i pitam sestru da li mogu naručiti utrići preko telefona jer sam rizična trudnoća i trenutno strogo mirujem, a ona meni odrešito Ne gospođo, dođite tu i čekajte ko i drugi.
No sjetila se da moja radi ovaj petak, a imam još utrića taman do onda. Ova moja mi neće dati onaj neki ponovljeni recept
ma mi idemo i na amnio sigurno i sigurni smo što ako....
zapravo mislimo ič na nifty
a ovo za utriće?????
Koja je to glupost da ne mozes naruciti utrice preko telefona..pa to su joj doslovno 2 klika misem... Ne volim takve sestre...
A i ti utrici mi vec idu na zivce, ko zna kad ce mi ih ukinuti...
juuutro!
i mi danas punimo tjedan, točno 17 tt
u ponedjeljak kontrola i jedva čekam
cure, ako nema utrića, mogu vam dati crinone gel ili duphastone
oboje ide na recept, ali se duphastoni još nadoplaćuju 26 kn
ja sam zbog kontrakcija opet na duphastonima....
Posljednje uređivanje od Ginger : 14.08.2013. at 11:15
e, a mrvica mi je tako živahnaaa
sad me nešto razljutili na poslu i ja počnem pi*diti - u tom trenu se javi moje maleno - i ja odmah raaastoooop
više ne mogu biti ni oštra kad treba, ha, ha
Ne do 8tt, do 9tt sam koristila.
Linalena, ako ćeš ići na neki od tih "točnijih" testova, možeš preskočiti kombinirani. Eventualno samo napraviti uzv. Koliko sam čitala, ti krvi rezultati znaju biti baš koma, pogotovo kod nas iz stimulacija, pa ako je bilo krvarenja. Onda se samo živciraš.
Koliko često ste u početku išle na uzv?
potpisujem.
ako zaista planiraš na NIFTY ili amnio preskoči kombinirani. može ti kao meni pokazati loš rezultat i samo ćeš se živcirati dok ne dobiješ slijedeće preciznije nalaze. tebi će ionako radi godina preporučiti amnio. al na kraju na tebi i tvom dragom je da odlučite što želite
ako imaš kakvih pitanja vezano za amnio slobodno mi pošalji pp![]()
I mi danas punimo 11+0 tjedanaJa danas idem na uzv, krvnu pretragu ne mislim raditi.
Ajme sta je ovo, danas svi punimo okrugle tjedne, nama punih 28 tt
Mi isto nismo radili kombinirani i ostalo, samo opsirniji uzv... Tko ide na te pretrage, sretno cure![]()
Ja se nadam da cu ubrzo prestati s tim utrogestanima..
A isto ih narucujem preko telefona..
A to da ih vise nece biti su mi rekli u apoteci da ce moci naruciti samo preko privatnog recepta i da ce se placati..provijerite u vasim apotekama da li je to istina...
e kad ste vec kod racunjanja sedmica jel moze koja meni izracunati dokle sam ja stigla posto sam se vec uspjela izgubiti u racunici. pokusala na kalkulatoru medjutim izbacuje mi razlicito tako da vise ne znam ni koja sam sedmica. 28.5 zadnja menstruacija . 8.6 dan oplodnje 10.6 transfer pa ako se kojoj da izracunavati koja zna kako se to racuna bila bih zahvalna.
http://web.potpomognutaoplodnja.info...ognutacalendar
stavi prvi dan zadnje m, znači sa si 11+2
znas sta meni sad nije jasno , samnom su bile dve cure u postupku isti dan punkcija i isti dan transfer a jednoj zadnja menstruacija 25 maja a drugoj 24 maja , i sad ispada po tome da su one vise trudne od mene? sad me to zbunjuje.
Prema mojoj računici (http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp) tvoj termin poroda je 1.3. i sada si 11+4. Računala sam po datumu oplodnje (tj. u kalkulatoru je to datum ovulacije). Tako računam i sebi. Meni je zadnja menstruacija bila 22.5., a punkcija i oplodnja tek 12.6. i kad bi računala po datumu menstruacije, ispalo bi da sam trudna dulje od tebe i da mi bebe po mjerama "kasne". Uostalom, i doktori su mi pri izračunu uzeli u obzir to što je oplodnja bila 3 a ne 2 tjedna nakon početka ciklusa.
boss ako ćeš računati po oplodnji iako je tebi razlika samo u 2 dana onda ti ispada da si trudna točno 11 tjedana, meni je punkcija bila 16. dan ciklusa pa ja računam 2 dana više od kalkulatora
Boss najlakse ti je racunati tjedne od prvog dana zadnje M, ali s obzirom da punkcija padne svima drugacije tj varira od npr. 12-25 dana ciklusa, najbolje je racunati dan punkcije/ovulacije minus 14 dana (taj dan si onda racunas kao prvi dan M)
Po tome si trudna 11+4 tt odnosno u tvom slucaju uzimas si taj 08.06. I minus 14 dana pa dobijes 25.06. kao prvi dan M...
Sad sam ga zakomlicirala, valjda ces skuziti...![]()
Ako joj je oplodnja bila 8.6., što je subota, a danas je srijeda, kako joj danas može biti točno 11 tjedana?
Istekao mi edit, sorry krivo sam napisala, 25.05. Racunas kao prvi dan M![]()
Danas joj je 11+1 ako racuna po stvarnom prvom danu zadnje M.
ma meni dr nista nije racunao ni datum poroda ni nista , jedino u 6 nedelji kad sam bila a to je bio utorak tad bila 6+1 i 6+2 , po tome koliko sam skontala da ja ponedeljkom odnosno nedeljom punim puni tjedan . e interesuje me i ko ukida utrogestan i otprilike kad posto sledece sedmice imam kontrolu onaj uz ekspertni ili kako se vec zove , a ovaj moj dr bas nesto nije pretjerano upucen u mpo tako da nenznam jel to trebam pitati resa koji je pravio ili ovog sad ginekologa koji vodi kad se skidam sa utrica.
Ja bih na tvom mjestu sebi racunala subotu kao puni tjedan, ali s obzirom da je kod tebe u pitanju 2 dana razlike, nije previse vazno...
Socijalci obicno racunaju po zadnjoj M, ne zamaraj se previse s tim...
Za utrice najbolje pitaj svog MPO dr, uglavnom se koriste samo prvo tromjesjecje, dakle 12-13 tt, ali sve ovisi..
Mislimda ih je Vrci koristila samo 8 tt...
Da, ja sam ih najmanje koristila, a znam da ima cura koje ih uzimaju i skoro do 20tt. Ovisi o doktorima
hvala vam cure na odgovorima , imam ok ginekologa jedini problem sto se nije bas susretao sa mpo trudnocama , cak mislim da sam mu ja prva takva trudnica pa tako sto se tice nekih pitanja ni on bas nije siguran a posto mi je sledece sedmice kontrola ta velika pa reko da budem bar ja informisana.
Vidim da svi skoro osjećate svoje bebice a ja još čekam i čekam. Ginger tvoja bebica lupka na veliko, znam treća ti je trudnoča pa osjetiš ranije. Ja sam 18 tjedana i mislim da ništa ne osječam.
Danas mi je neki pritisak u predjelu maternice, kao da mi je mjehur pun pa moram na wc.