Stranica 200 od 288 PrviPrvi ... 100150190198199200201202210250 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,951 do 10,000 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa je gdje god da čitam piše samo za mačke

Koliko ja znam samo mačke to prenose! Tako mi je rekla i genetičarka kod koje sam bila u toku postupaka.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mislim da sirovo meso i neoprano voće i povrće mogu biti preosnici listerije,a ne toksoplazme.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

vatra86 nisam sinoć smila jest jer sam jutros bila vadit šećer-ogtt, al zato sam sad smazala burek neznam kad sam ga zadnji put pojela jer inače to ne jedem!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj butterfly101 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja nemam pojma, nitko mi nije napominjao nikakvu disciplinu večer prije vađenja, a niti na dan vađenja! Ja sam sve normalno jeladan prije, večerala oko 21,00 h i onaj dan tako skratila 2 h čekanja. Rekli su mi samo da u ta dva sata mogu slobodno pit janu od limuna ili senzaciju od jamnice. Ja izabrala ovo drugo!
    Bitno da mi je nalaz ok pa sam bez brige.
    baš čudno, ja nisam smjela ni mrdnuti, a to sa vodom ok, najvjerojatnije, ali ne one s okusom jer su pune šećera, tako da mi baš to i nije jasno! ali ok, glavno da je nalaz uredan

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ni ja nisam smjela mrdnut teže su mi bile 2 ure čekanja nego pola litre napitka!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni došao nalaz štitnjače. Kad sam vadila, rekla je dr hormoni štitnjače, antitijela i guk. A sad vidjela još neke čudne stvari da su gledali. Googlala sam i ispalo je isto vezano uz šećer u krvi, ali neka dugotrajna razina. Nikad čula za to prije. Ali koliko vidim i to je uredno, sad prestajem sa metforminom

A onda ćemo vidjeti kad dođe ogtt kakva je situacija

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

željkice kako si podnijela ispijanje one tekućine?
    meni je bilo grozno dali su mi tu slatku vodu sa malo limunske kiseline i na prazan želudac mi je jako teško sjelo. prvih sat vremena sam varirala između dali ću se ispovraćati ili ću pasti u nesvjest. baš sam to loše podnijela... sestre su me tri puta pitale dali sam dobro jer sam posivila u licu.
    nakon izlaska iz laba sam pravac u pekaru po burek sa mesom htjela sam kilu solu stresti niz grlo
    nalaz su mi rekli iza 14h poslati....
    i isto nisam nikud smjela niti mrdnuti, jer ako hodaš glukoza iz krvi se troši i onda nalaz nije relevantan. jedna ženskica iz čekaone se prošvercala van i kad se vratila sestra joj je rekla da dođe ponovno sutra jer to više nije to.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

baš mi sad i nalaz sitgao i dobar je.... jupi sad mogu mirno na more.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Super za nalaz

Mene danas bole grudi,prilicno. Jel nije vec to trebalo proci ili se dogada cijelu trudnocu? I pomalo bolovi u trbuhu, al to je pokoje probadanje u danu

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    baš mi sad i nalaz sitgao i dobar je.... jupi sad mogu mirno na more.
    bravo za nalaz i moj je uredu!
    pa dobro sam podnjela nekih 20-tak min mi je bila muka a posli sve ok!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    bravo za nalaz i moj je uredu!
    pa dobro sam podnjela nekih 20-tak min mi je bila muka a posli sve ok!
    i tebi za nalaz!

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Super za nalaz

Mene danas bole grudi,prilicno. Jel nije vec to trebalo proci ili se dogada cijelu trudnocu? I pomalo bolovi u trbuhu, al to je pokoje probadanje u danu
    mene su dosta rano prestale boliti, već negdje oko 8tt.. ili je to možda bilo zbog drugih komplikacija pa nisam o cikama razmišljala..
    anyway... sad bradavice bole, već i neka prozirna tekućina curka.... sve jedna ljepota za drugom

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zeljkice i Blubela super za nalaze!!

Linalena spominjala si pristice?? I meni dodje svako toliko neki ogroman bijeli..a nikad nisam imala..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro, mi ponosni jer je 10+0, još 2 pa nadam se malo lakše disati

Jel mi možete napisati kada ste imale kombinirani probir? Čitala sam ja tu temu ful i onda se jako zbedirala i zabranila si čitati išta osim chetova. U potrazi za informacijom uz hrpu lijepih stvari nađeš i hrpu loših, znam da je jedno nejde bez drugog, no ako mogu izbjeći, izbjeći ću

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ti i ja u dan navrsavamo,meni danas 13 ravno. Po mjesecima sutra mi je tocno 3mj (15.5.bila zadnja menga).

Nemoj se puno bedirati kombiniranim. Eventualno mozes samo odluciti raditi amnio,tu odmah znas na cemu si.
    Ja sam kombinirani radila s 11+1, a moze se raditi od tad do 13+6

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I mi danas 10+0! i ja se nadam da ce za 2 biti lakse..
    Danas popodne imam i pregled, jedva cekam...

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mi danas 13+0, kontrola u ponedjeljak, jedva čekamo
    I meni neki dan izbila grdosija na bradi, ajme meni ko da me pčela ubola

Inače,bila sam u ljekarni i navodno neće neko vrijeme biti Utrogestana (neznaju koliko dugo), ja uzela zadnje 2 kutije (Varaždin). Jeste dobile zamjensku terapiju ili?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro,vidim da nema kavice pa je evo poslužujem

vatra86 sretno na pregledu!
    linalena ja sam kombinirani radila u 11 tt, opterećivat se prije nema smisla, samo trebaš odlučit jel želiš ić na to i ili ne i sve opcije dobro razmotrit!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni rekli da dođem na pregled u 12 tt za kombinirani, e sada da li misle 12+nešto ili 12tt što je 11+nešto - ja bi iskreno što prije, nazvati ću u ponedjeljak

e i jučer spizdila zbog soc.gin - moja je na go i ima zamjenu, i zovem ja i pitam sestru da li mogu naručiti utrići preko telefona jer sam rizična trudnoća i trenutno strogo mirujem, a ona meni odrešito Ne gospođo, dođite tu i čekajte ko i drugi.
    No sjetila se da moja radi ovaj petak, a imam još utrića taman do onda. Ova moja mi neće dati onaj neki ponovljeni recept

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma mi idemo i na amnio sigurno i sigurni smo što ako....
    zapravo mislimo ič na nifty

a ovo za utriće?????

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koja je to glupost da ne mozes naruciti utrice preko telefona..pa to su joj doslovno 2 klika misem... Ne volim takve sestre...
    A i ti utrici mi vec idu na zivce, ko zna kad ce mi ih ukinuti...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je to glupost da ne mozes naruciti utrice preko telefona..pa to su joj doslovno 2 klika misem... Ne volim takve sestre...
    A i ti utrici mi vec idu na zivce, ko zna kad ce mi ih ukinuti...
    ja sam ih uvijek preko tel naručivala, ako je sve uredu koristit ćeš ih do 12 tt tako da još malo izdrži!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    A i ti utrici mi vec idu na zivce, ko zna kad ce mi ih
    ukinuti...
    ja sam utrice koristila do prije 10 dana. Sutrs ulazim u 24 tt.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

juuutro!

i mi danas punimo tjedan, točno 17 tt
    u ponedjeljak kontrola i jedva čekam

cure, ako nema utrića, mogu vam dati crinone gel ili duphastone
    oboje ide na recept, ali se duphastoni još nadoplaćuju 26 kn
    ja sam zbog kontrakcija opet na duphastonima....
    Posljednje uređivanje od Ginger : 14.08.2013. at 11:15

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e, a mrvica mi je tako živahnaaa
    sad me nešto razljutili na poslu i ja počnem pi*diti - u tom trenu se javi moje maleno - i ja odmah raaastoooop
    više ne mogu biti ni oštra kad treba, ha, ha

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj nov@ prvotno napisa Vidi poruku
    Mi danas 13+0
    A vidi, mi isto brojimo

Ja sam utriće koristila do 8tt, ma koja im je to fora da ih neće biti. Stvarno koma...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne do 8tt, do 9tt sam koristila.

Linalena, ako ćeš ići na neki od tih "točnijih" testova, možeš preskočiti kombinirani. Eventualno samo napraviti uzv. Koliko sam čitala, ti krvi rezultati znaju biti baš koma, pogotovo kod nas iz stimulacija, pa ako je bilo krvarenja. Onda se samo živciraš.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koliko često ste u početku išle na uzv?

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Linalena, ako ćeš ići na neki od tih "točnijih" testova, možeš preskočiti kombinirani. Eventualno samo napraviti uzv. Koliko sam čitala, ti krvi rezultati znaju biti baš koma, pogotovo kod nas iz stimulacija, pa ako je bilo krvarenja. Onda se samo živciraš.
    potpisujem.
    ako zaista planiraš na NIFTY ili amnio preskoči kombinirani. može ti kao meni pokazati loš rezultat i samo ćeš se živcirati dok ne dobiješ slijedeće preciznije nalaze. tebi će ionako radi godina preporučiti amnio. al na kraju na tebi i tvom dragom je da odlučite što želite
    ako imaš kakvih pitanja vezano za amnio slobodno mi pošalji pp

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

I mi danas punimo 11+0 tjedana Ja danas idem na uzv, krvnu pretragu ne mislim raditi.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme sta je ovo, danas svi punimo okrugle tjedne, nama punih 28 tt
    Mi isto nismo radili kombinirani i ostalo, samo opsirniji uzv... Tko ide na te pretrage, sretno cure

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja se nadam da cu ubrzo prestati s tim utrogestanima..
    A isto ih narucujem preko telefona..
    A to da ih vise nece biti su mi rekli u apoteci da ce moci naruciti samo preko privatnog recepta i da ce se placati..provijerite u vasim apotekama da li je to istina...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj mima235 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko često ste u početku išle na uzv?
    Išla sam s 5+1 (to nije bilo planirano, ali je dr išla na put, pa da provjerimo jel sve u maternici kako treba)
    Zatim sa 6+1 čuti srčeko - to je trebao biti prvi uzv, tako je bilo inicijalno planirano
    Onda sam bila sa 9+1
    I na 11+1 na kombiniranom

Sad mi je idući sa 15+6

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

A vidi, mi isto brojimo

Ja sam utriće koristila do 8tt, ma koja im je to fora da ih neće biti. Stvarno koma...
    Da, super
    Ma nemam pojma, ništ mi nije znala reći ova teta u ljekarni osim da sam dobila zadnje i da ih neće biti a kolko dugo nemaju pojma i kaj proizvode opet...
    Budem pitala gin, a i nadam se da sam za par dana gotova s utrićima jer ovo je već PREviše gurkanja ...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

e kad ste vec kod racunjanja sedmica jel moze koja meni izracunati dokle sam ja stigla posto sam se vec uspjela izgubiti u racunici. pokusala na kalkulatoru medjutim izbacuje mi razlicito tako da vise ne znam ni koja sam sedmica. 28.5 zadnja menstruacija . 8.6 dan oplodnje 10.6 transfer pa ako se kojoj da izracunavati koja zna kako se to racuna bila bih zahvalna.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    e kad ste vec kod racunjanja sedmica jel moze koja meni izracunati dokle sam ja stigla posto sam se vec uspjela izgubiti u racunici. pokusala na kalkulatoru medjutim izbacuje mi razlicito tako da vise ne znam ni koja sam sedmica. 28.5 zadnja menstruacija . 8.6 dan oplodnje 10.6 transfer pa ako se kojoj da izracunavati koja zna kako se to racuna bila bih zahvalna.
    http://web.potpomognutaoplodnja.info...ognutacalendar
    stavi prvi dan zadnje m, znači sa si 11+2

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

znas sta meni sad nije jasno , samnom su bile dve cure u postupku isti dan punkcija i isti dan transfer a jednoj zadnja menstruacija 25 maja a drugoj 24 maja , i sad ispada po tome da su one vise trudne od mene? sad me to zbunjuje.

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Prema mojoj računici (http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp) tvoj termin poroda je 1.3. i sada si 11+4. Računala sam po datumu oplodnje (tj. u kalkulatoru je to datum ovulacije). Tako računam i sebi. Meni je zadnja menstruacija bila 22.5., a punkcija i oplodnja tek 12.6. i kad bi računala po datumu menstruacije, ispalo bi da sam trudna dulje od tebe i da mi bebe po mjerama "kasne". Uostalom, i doktori su mi pri izračunu uzeli u obzir to što je oplodnja bila 3 a ne 2 tjedna nakon početka ciklusa.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

znas sta meni sad nije jasno , samnom su bile dve cure u postupku isti dan punkcija i isti dan transfer a jednoj zadnja menstruacija 25 maja a drugoj 24 maja , i sad ispada po tome da su one vise trudne od mene? sad me to zbunjuje.
    Nemoj se zamarati, računaj si po tome. A koliko ti je gin izračunao kad si bila na pregledu?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

boss ako ćeš računati po oplodnji iako je tebi razlika samo u 2 dana onda ti ispada da si trudna točno 11 tjedana, meni je punkcija bila 16. dan ciklusa pa ja računam 2 dana više od kalkulatora

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Boss najlakse ti je racunati tjedne od prvog dana zadnje M, ali s obzirom da punkcija padne svima drugacije tj varira od npr. 12-25 dana ciklusa, najbolje je racunati dan punkcije/ovulacije minus 14 dana (taj dan si onda racunas kao prvi dan M)
    Po tome si trudna 11+4 tt odnosno u tvom slucaju uzimas si taj 08.06. I minus 14 dana pa dobijes 25.06. kao prvi dan M...
    Sad sam ga zakomlicirala, valjda ces skuziti...

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ako joj je oplodnja bila 8.6., što je subota, a danas je srijeda, kako joj danas može biti točno 11 tjedana?

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Boss najlakse ti je racunati tjedne od prvog dana zadnje M, ali s obzirom da punkcija padne svima drugacije tj varira od npr. 12-25 dana ciklusa, najbolje je racunati dan punkcije/ovulacije minus 14 dana (taj dan si onda racunas kao prvi dan M)
    Po tome si trudna 11+4 tt odnosno u tvom slucaju uzimas si taj 08.06. I minus 14 dana pa dobijes 25.06. kao prvi dan M...
    Sad sam ga zakomlicirala, valjda ces skuziti...
    Tako je i meni ispalo

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Istekao mi edit, sorry krivo sam napisala, 25.05. Racunas kao prvi dan M

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Danas joj je 11+1 ako racuna po stvarnom prvom danu zadnje M.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ma meni dr nista nije racunao ni datum poroda ni nista , jedino u 6 nedelji kad sam bila a to je bio utorak tad bila 6+1 i 6+2 , po tome koliko sam skontala da ja ponedeljkom odnosno nedeljom punim puni tjedan . e interesuje me i ko ukida utrogestan i otprilike kad posto sledece sedmice imam kontrolu onaj uz ekspertni ili kako se vec zove , a ovaj moj dr bas nesto nije pretjerano upucen u mpo tako da nenznam jel to trebam pitati resa koji je pravio ili ovog sad ginekologa koji vodi kad se skidam sa utrica.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja bih na tvom mjestu sebi racunala subotu kao puni tjedan, ali s obzirom da je kod tebe u pitanju 2 dana razlike, nije previse vazno...
    Socijalci obicno racunaju po zadnjoj M, ne zamaraj se previse s tim...
    Za utrice najbolje pitaj svog MPO dr, uglavnom se koriste samo prvo tromjesjecje, dakle 12-13 tt, ali sve ovisi..
    Mislimda ih je Vrci koristila samo 8 tt...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, ja sam ih najmanje koristila, a znam da ima cura koje ih uzimaju i skoro do 20tt. Ovisi o doktorima

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

hvala vam cure na odgovorima , imam ok ginekologa jedini problem sto se nije bas susretao sa mpo trudnocama , cak mislim da sam mu ja prva takva trudnica pa tako sto se tice nekih pitanja ni on bas nije siguran a posto mi je sledece sedmice kontrola ta velika pa reko da budem bar ja informisana.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidim da svi skoro osjećate svoje bebice a ja još čekam i čekam. Ginger tvoja bebica lupka na veliko, znam treća ti je trudnoča pa osjetiš ranije. Ja sam 18 tjedana i mislim da ništa ne osječam.
    Danas mi je neki pritisak u predjelu maternice, kao da mi je mjehur pun pa moram na wc.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •