Bravo! Potpisujem kavofob, nevjerojatno je kako smo sve napredovale!
Bravo! Potpisujem kavofob, nevjerojatno je kako smo sve napredovale!
Vidi vjezbacice kako se rano skupljaju
Ja vas i dalje nis ne kuzim
Al obecana mi je kava koja bi mi trebala objasniti neke stvari
Do tada cu se drzati plivanja
Uzdam se u lijepo vrijeme ova 4 dana
Mada je bura jako uzmjesala i rashladila more
ja sam još na jillian
jer sam napravila pauzu 10 dana mora
od sutra nastavljam
umorna samo od kad ne vježbam, strašno nešto
da, zapravo me ta spoznaja iznenadila
i odbacila sam vježbanje na moru zbog misli da ću ionako plivati svaki dan, naime obožavam plivanje
ali kad je dijete malo jednostavno moraš računati na nepredvidljivosti
tako se nije htjela odvojiti od mene ni na minutu, nitko je nije mogao smiriti
plivala sam 3X po 5 min
uglavnom, vratila sam se umornija nego što sam bila prije odmora
mene muči to što sam dosta smršavila od nespavanja i ritma
a ne želim biti premršava - sad sam 173/61
bojim se da ću vježbanjem izgubiti još kila a s druge strane baš jako želim ostati u formi i vježbati
pisala sam već, meni vježbanje psihički i mentalno strašno pomaže
Ni je niš ne kužim... sve ove šifre i skraćenice... znam jedino da tuz ima neki sa Š. i njegov muž.I baš sam htjela pitati koju mogu pozvati na kavu da mi objasni.
Ali... priznajem da sam i ja napredovala... ode nekog tko je tu i tamo pomislio da bi trebao vježbati, sad na vježbanje mislim svaki dan.
Ahahaha, Mojca, umireeeeem
Možda te namamimo before/after fotkama?
Flopice, ti stvarno imaš malo kila. Ako ne želiš više gubiti, izbjegavaj Cardio i više radi vježbe snage i trudi se klopati nakon treninga.
Optimističnasad mi palo na pamet da napravimo neki vježbački izazov. Ne kao natjecanje nego ono poticajno. Što kažete? Recimo ovako nešto. Curke u nadljud kategoriji duplu (Inesica troduplu) seriju
Što se frapea/shakea/smoothiea tiče meni je to genijalna hrana, svaki dan ga doručkujem, ne kao lagani doručak nego pravi doručak. Važno ga je zamastiti s nečim i onda zbilja bude zasitan. Ja stavljam slatko vrhnje, domaće maaasno vrhnje ili komad avokada. Popjem 5-6dcl i to me drži dobrih 4-5 sati![]()
Probudim se u 6, operem zube, presvucem se, ukljucim tv i vjezbam.
Nekad pojedem vockicu prije, ali vecinom ne. Ako se najedem prije- teska sam i tek onda ne mogu nista vjezbati. Mozda neki smoothie ili frape (ali samo u manjoj kolicini) moze doci u obzir.
Zavrsim s vjezbanjem do 10 do 7, istusiram se, sredim, i idem na posao u pola 8...
Jedino da ustajem jos ranije, ali to je previse. Sve mi dirajte ali san ne dirajte. Ionako rijetko kad da odspavam makar 7 sati.
I jos jedno, mislim da ce me izbaciti iz zgrade jer skacem u 6 ujutro.
Sanja79, nisam bila budna u 4:27to forumski sat valjda ima svoj zivot. Ustala sam oko 6, 6:30, pila kavu pa odradila danasnji trening: brzo hodanje i trcanje 7 km.
Ja bih voljela da netko napise sto jede ako vjezba odmah ujutro. Ja ne mogu s buckanjem u trbuhu vjezbati, a i ne mogu ustati u 4 :D
Danas sam prije ovog treninga pojela pola banane. I onu kavu s mlijekom. Kratku
Poslije sam popila smoothie: banana, kupine, jogurt, zobene i lan.
Aleks, moze kava
Nadam se da si ocistila inbox![]()
Da te odvucem na "dark side"![]()
ma bravo. normalno da se može. samo se vi požalite da ne možete. mam ću vam objasnit kako možete...
sva sreća pa nisam napisala 360. danas bi mi se štucalo
optimistična, ako guza boli daj joj dan, dva da dođe sebi. nemoj sad gazit prek upale mišića. tam treći dan navali opet![]()
Flopica, neces mrsaviti ako dovoljno jedes.
Mojca, odvaljujem na redovito razmisljanje LOL
hm, da, zato često vježbanje u jutro i je muka. meni isto.
najbolje mi je sredina dana, alternativa naveče (7, 8 sati), u jutro sam niš koristi.
ali, više je zbog 'sporosti'. u principu imam energije. kad se pokrene. kava mi svakako pomogne. a energije mi ne fali u slučaju (a većina dana je takva) da mi je kasniji ručak malo 'jači'. i navečer nešto gricnem. u takvom režimu, u jutro, nikad nisam gladna.
inače, prije treninga frape bi mi se bućkao i mućkao i podrigivalo bi mi se. nije mi to neka sreća.
uf, ja si trenutno narihtam obroke i kavu prema vježbanju. onda kad i presvičam na večernje vježbanje isto malo porihtam raspored.
ukoliko nešto zeznem sa jelom i sumnjam da će mi ponestat energije, obično nekako kavu popijem u pravi trenutak i pogrickam nešto badema oko sat vremena prije vježbanja. al ne znam kako ti sve ovo pomaže.
jutrovježbačice bi bile korisnije za iznijet iskustvo.
i da sad ne ispadne da pijem hektolitre kave. kad vježbam usred dana pijem jednu u jutro. u sredini dana mi ne treba pa i ostanem na toj jednoj. ako vježbam navečer (8) popijem drugu negdje oko 3 sata.
ja vjerujem da se tijelo navikne na neko vrijeme za vježbanje. pa ako je jutro jedino vrijeme da će se nakon x jutranjih treninga doći do toga da je spremnije. mislim, načitala sam se takvih savjeta i imaju mi smisla. da mi je sila u jutro vježbat išla bih ja to isprobat. al nije mi sila pa mi se ne da
a maloprije sam navela kako me zapravo jučerašnji dan energetski još nekako drži u jutro i vježbat stvarno mogu sa 'praznim' želucem. da pače, neki bolji treninzi su mi i uspjeli kad sam bila gladna (počinjala glad, ne kad sam pregladnijela). ono, ko da jedva čekam odraditi da mogu ić jesti![]()
Hvala, cure, na odgovorima
Malo sam proguglala, kaze nesto poput ovoga:
An early morning shakeout or recovery run of 30-60 minutes may not require any additional carbohydrate.
Meni ovo s pola banane pase. Mada, ne vjezbam svakodnevno ujutro. Samo kad ne radim taj dan onda znam ubaciti jutarnji trening.
Ni slučajno, u gorem stanju od onog u kojem sam ja bila ne možeš biti; imala sam 94 kg (i skoro uopće nisam jela jaja)
A ne, ne ide to tak, zna se kako se zaslužuju fotkeNeka ti Vrijeska da rcept... taman sam joj mislila poslati svoje, ali me netko pretekao i čim je vidjela odjurila žena na vježbanje
![]()
Mojca, kako ono kažu: prihvatanje da imaš problem je pola rješenja (tako nekako). Kad ti dosadi razmišljati o vježbanju- počni ga praktikovati. To barem kod mene pali. Ja sporo palim, ali kad se upalim nema povratka (tako sam i prestala pušiti, i završila faks, i mnogo toga bitnog u životu).
A MM je sinoc primjetio da sam se "stanjila" (sve pomalo, ali noge najvise)... Hehehe, nakon samo 8 dana vježbanja- to je samo wishful thinking. Ali dobro je da me bodri.
Ja moram jest cim oci otvorim! Jedem zobene skuhane na malo zobenoh mlijeka sa suhim vocem i coksom. Po ovom clanku od Zhang sve krivo radim. Ili kuhano jaje, snita kruha i maslaca.i onda kad pojedem, pijem kavu i vodu jos 10 minuta i onda vjezbam. Nista mi se ne bucka i ne bude mi tesko. Dok ako vjezbam navecer onda moram jako pazit da mi prodje bar tri sata od rucka.
Recept?
Jedini recepti koje ja znam su za neke fine kolače, ali bojim se da bi dobilakad bi ih tu spomenula.
Ma tko za gdje je Vrijeska, otišla žena na produženi vikend.... tko će nju dočekati. Ajd daj fotke dok sam dobre volje, čak sam poslala MD-a da ide naći moje role.(Kad se sjetim da mi je 6 krugova oko Jaruna bila šala mala... )
A ko će doći do Jaruna.... može 20 krugova na školskom igralištu?
Inesice, ja upravo gledam brojku 1028 i upali mi se lampica da nas puno ljudi ozbiljno shvaća
Vježbački izazovi mogu biti što god si mi postavimo. Evo, imam jednu ideju. Hoćete sa sklekovima ili čučnjevima? Odradite danas sklekova ili čučnjeva najviše koliko možete pa prijavite na temu. Sutra je cilj 20% više... i onda tako cijeli tjedan. I onda se divimo brojkama koje čitamo
Mojca, fotke stižu čim prijaviš skinutu prašinu s rola (u broju odrađenih krugova, ofkors)
Inesica, čitala sam... znam samo da nisam ništa shvatila... a možda i bolje.![]()
Kavofob... slikam role prije i poslije.![]()
hm, ovo je malo zeznuto. naime, sve imamo različite definicije što nam je maksimalno i različito je moguće izvesti napredak kod većih i manjih mišića i grupa. po toj logici ja bi već mogla naštancat 100 sklekova, a nekako me baš i neće
onaj prvi prijedlog je 'izvediviji' za veći broj
Pa možda uz neku redovnu rutinu koju većina nas ima, nešto kao dodatna bonus vježba. Ne moramo se ubiti, a ako ganjamo reziltat i možemo.
Rezultati iskusnih vježbačica nam mogu biti motivacija i cilj.Osim toga prijava rezultata, bit će nam obaveza da treniramo i kad nam se na da. Ako niš drugo, bar izazov.
Toliko ljudi gleda temu? Fiiiiijuuuuu....ja mislila to kruzok od nas tu par zagrizenih...
Ajmo, svi se javite. Nece storma mahat bicem. Jako.
Sto se tice izazova, ja vec neko vrijeme mjerkam ovaj:
http://www.military.com/military-fit...p-push-workout
Zhang i ostali iz nadljud kategorije, ajmo neki izazov koji i smrtnici mogu raditi (u koji pull-upovi nisu uključeni)
ma znam
samo probaj zamisliti ili možda znaš koji ti je maksimalan broj sklekova pa ga probaj uvečat za 20% idući dan.
različito definiramo prag najvećeg broja
što se tiće serije vježbi, optimistična je ok napisala, jednostavno veći broj drugih bude motivacija, a neke lude odavdedodaju si još i opterećenje i njima se tako broji. ne na suho
Hahaha, meni je 10 max, zato sam i napisala 20%... mislim si - pa valjda bih se mogla natjerati na još 2 idućeg dana![]()