Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Meni uvijek priča kako me prestala dojiti s 3 mjeseca jer joj je nestalo mlijeko, ali onda nisam htjela piti niti jedno mlijeko (ni kravlje, ni u tetrapaku, sve bih zbljuvala), osim Alpskog. Kojeg sam pila do godinu dana i onda do 1. razreda osnovne nisam više htjela pomirisati ni Alpsko.

S čim su me još hranili, nisam pitala, možda bolje jer me dosta čuvala i baka koja misli da je moje dijete gladno i hvali unuka svoje susjede koji je s 4 mjeseca već naveliko jeo gulaš.
AAAAAA ovo je zastračujuće - ista priča i kod mene- mene je mama doduše prestala dojit zbog dulje hospitalizacije kad sam imala 3 mjeseca i onda mi uredno izjavi da "kaj-.....tebi fali, mi smo tebi i špeka davali sa 4 mj" a ovo za mlijeko isto tako- sve sam mlijeko povraćala ali nisam na kraju niti jedno pila, niti danas ne pijem mlijeko....jel ti zuska onda ipak neko mlijeko danas piješ?

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
ali drago mi je da je tema otvorena, Canaj, nisi sama!
a za stres probaj ići negdje u šetnju ili nešto. gledanje stabala stvarno opušta
littletuna fish.... - ma nisam ja temu htjela otvoriti nego sam prilično zagrebla priču o hrani tamo na temi o vježbanju...tako da sam kojim slučajem i odlučila otvoriti ovu temu sama, onda bih svakako naglasila da mi naleti "umjetne neke gladi" dolaze i zbog toga što sad već tri tjedna dosta bicikliram i dosta pazim što jedem i dosta u tome uspijevam.. (u biti ta glad često i nije prividna, nego stvarna jer se više krećem)...pa me onda naljuti kad u toj krivulji "zdravijeg hranjenja i življenja" dođe jedan trenutak, jedna točka stagniranja ili čak pada (što je kod mene i normalno,...u svemu dođem ponekad do "platoa" i onda ili nema pomaka ili neki pad nastupi pa opet uzlet....) e u tom trenutku mi ponekad dođe i bijes ..kod da sam nakratko nesposobna racionalizirat što mi se događa, ali u principu - eto napredak- vrlo dobro ja znam kad mi dođe nešto- zakaj i otkuda sve to....
a trenutno mogu prijavit veeeliki napredak po pitanju opuštanja i rješavanja stresa....npr. velika stavka mi je i to kaj navečer "zatvaram" butigu i nema me do jutra...ne dojim vše po noći (!!!!!) i mm je dežuran za sve vodice, dekice, ičiće i mičiće ako zatrebaju (jeeeeeeeee)... e to da više nisam "na klik" 24/7 - to mi je ohohohoho velika pomoć i pozitivna promjena

inače, čula sam od nekih ljudi koji su npr. prešli na "sirovo" ili bili na nekoj jačoj dijeti (na čemu ja nisam, ja pokušavam promijeniti prehranu na dulje staze,jel)..da su u nekom trenutku "pucali" od svakakvih "negativnih osjećaja" - tipa, kad ti se tijelo počinje rješavat toksina ..onda se rješava "lošeg" i na toj "duhovnoj" razini...barem sam ja takva svjedočenja čula....
a da kojim slučajem mm sad čuje kaj sam napisala on bi sigurno nadodao kako je uvijek nervozan kad ogladni...

eto već par dana "bolje" vodim igru po ovom pitanju

ines - da - onaj veliki post - zgodna i pametna