34+4 - 10 kg, ja prezadovoljna, s Damirom sam na kraju bila +23, a sad sam krenila s 7 viška, tako da što manje dobijem, meni dobro![]()
34+4 - 10 kg, ja prezadovoljna, s Damirom sam na kraju bila +23, a sad sam krenila s 7 viška, tako da što manje dobijem, meni dobro![]()
Ja sam opet pravo zabrinuta...evo sad sam sišla s vage koja pokazuje 75,5kg a danas sam 32+0. Zatrudnila sam sa 76-77kg i imala oko 81kg nekad oko 20tt. Znači sad sam mršavija nego prije trudnoće, a i stomak mi se smanjio (vidim po pupku).
Nemam šećer, štitnjača u redu, jedem normalno i stvarno ne kontam šta je!?!
Inače sam prije trudnoće bila sklona debljanju i mislila sam da ću do sad nabaciti 30kg.
Beba mi je do sad bila naprednija, a sutra mi je kontrola pa ću vidjeti jel i dalje tako.
Čitala sam po netu da se ne trebam brinuti, al ja sam svejedno zabrinuta
Ima li netko u sličnoj situaciji kao ja?
evo i mene ..ponovno...sad sam na 25 tt i imam 6 kila u plusiću... s tim da sam u zadnja 4 tjedna dobila 3 kile :0! bit će do kraja svega!!
29tt i + 5kg+1.5kg ide na bebu. Sveukupno 6.5kg. Sve veličine ostale iste, osim grudnjaka koji je svoju povećao za cijeli jedan broj.
Nekako ovako:
http://4.bp.blogspot.com/-iBnRBAholn...s640/Egg+2.jpg
![]()
pregled popodne i skoro pa nemoguća dvojba: da li jesti prije pregleda ili ne??
danas sam 11+5 i sada po vagi +4 a ak se najedem biti će viiišeeeee. Apetit mi je baš porastao i stalno razmišlajm o hrani. Inače sam sklona debljanju no i relativno lagano gubim uz malo discipline, ono što mi je sada nemoguće
pa da i ja sam skoro 2 tjedna jako mirovala a ostalo onak jednom dnevno po pol sata šetnje
pojela ja pa kaj bude bude
evo ja sam na pola trudnoće 20tt i dobila sam 7kg...a joj nastavim li tako do kraja ču biti prava slonica Nelica
Mada ljudi kad me vide kažu da sam se lipo popunila. Trudnoću sam startala sa 51kg na visinu od 159cm.
Posljednje uređivanje od corinaII : 26.08.2013. at 18:00
A ja ludim lagano.prekosutra mi je termin, a nema naznaka porodu.......u zadnjih mjesec dana plus 4 kg, to me je dotuklo sada. na 20 kila sam plusa, ubit cu se-
ja sutra imam pregled i vaganje ajme baš me zanima šta će mi dr reć,mislim da će me malo vikati!![]()
Idem sad kod dr na pregled ... Trenutno smo 21+1 i na +1 kg. Čut ćemo komentare![]()
molim vas pomozite.. zadnja mjesecnica mi je bila 20.8, momak je svsija u mene 27.8 sto znaci da mi je sad zapocela ovulacija. kolike su sanse da sam trudna?![]()
Bravo za kile ajme pa to je skoro ništa ( za mene ja se jučer vagala kod prijateljice i vaga pokazuje 61kg) ajme pa to je več 10kg uffff a šta če mi reči doktor u utorak kad me vidi.
ali ne jedem ja baš nešto evo danas : pojela fetu kruha i nutelle, za ručak rižot od sipe i večera vočna salata ......
corina, ti si sitna i sigurno ti se ništa ne kuži, cure, samo jedite zdravo i dovoljno, terbat će vam snage za bebe kad dođu
Apsolutno se slažem...mene zadnjih tjedan dana žgaravica izluđuje, što god da pojedem evo je...sve mi se u usta vraća,ne pomažu trikovi i ništa...apetit mi je opet pao pa jedem manje nego inače i to uzrokuje takvu slabost i vrtoglavicu,baš od gladi ( a ne osjećam ju) . Beba naravno raste i treba joj hrane tako da je i moja preporuka da jedete sad, rekla bih pametno, manje i česte obroke, nego da pazite koliko ćete se udebljati ( naravno,ako nema nekih problema). I probajte redovito ići na wc, nekima je teško ali morate isprazniti crijeva kako god teško bilo jer zatvor i usporena probava itekako utječu da debljanje i inače, a kamoli u trudnoći.
u prvoj trudnoci sam krenula sa 10kg minusa, dobila sam 24kg sve skupa... 10 mi je dakle trebalo, 10 otislo porodom, tih 4 je nekako ostalo i ni makac...
sad sam skoro 28tt i dobila sam sve skupa 5kg... toliko sam u prvoj dobila u prva 3 tjedna
a jedem isto kao i prije svih trudnoca kad nisam mogla natuc koju dodatnu kilu da se na trepavice postavim...
moj metabolizam je neobjasnjiv...
to bi onda značilo da se sad opet više živciram nego prije 4 godine?
dobro, vjerojatno se više krećem jer imam trogodišnjeg privatnog fitnes trenera koji ne poznaje riječ "pričekaj"![]()
23 tjedan = +8 kg , meni se čini puno a dobila sam samo malo u nogama i leđima i to tek ovaj tjedan kad sam pretjerala puno previše sa slatkim.. pokušavam se što zdravije hraniti, al čokolada mi ne da![]()
Zadnjih mjesec dana ništa, u 25tt i dalje 5.5kg. A nakon mora i špancira očekivala sam još sigurno 2kg. Međutim, samo je pitanje dana kad će ona skočit preko noći za punu kilu - uvijek je tako. Možda nakon današnjih lasagna![]()
16 tj +3 kg, previše s obzirom na to da sam krenula s 20kg viška, trebala sam biti na max+1 za sad grrr Ubilo me sitno grickanje zbog mučnina. Sad mi je bolje i sad se nadam bolje hraniti i više se kretati. Za mene je maximalno + 7 sve skupa do kraja s obzirom na skoliozu i kile iz prošle dvije trudnoće koje nisu otišle.
23 tjedna i 5 kg u plusu. Nadala sam se da ću dobiti 7 do 10 kg sve skupa, no čini se da će sve ostati na željama.
24 tjedan = + 10 kg.. to znači 2 kg u tjedan dana.. sad se već polako brinem, nije da nešto pretjerujem sa hranom, nije ni da sam se udebljala, tko god me vidi kaže da prekrasno nosim trudnoću, da nemam trbuh da se nebi ni kužilo da sam trudna, stvarno se nisam nešto zdebljala.. ne razumijem ovo.. idem za 2 tjedna kod ginekologice, baš me zanima šta će mi reć
si vadila horomne štitnjače? ona sad treba počet radit puno više nego inače a ako zakaže može se dogodit povećanje težine, zadržavanje vode i sl.
štitnjača je savršena, šećer sam se danas sjetila da bi mogla pa će mi mama vadit ujutro a ako će biti povišen trčim doktoru..
mene je moj gin u 22 tt posla vadit ogtt odnosno šećer ,ti si sad u 24 tt jel tako'?vjerovatno će i tebe sad poslat jer šalju sve trudnice.
uglavnom to ti se isto vadi krv,dođeš ujutro natašte obavezno (meni su čak rekli da iza 19 h više ne jedem) i izvade ti krv i daju ti za popit pola litre slatke vode sa limunom da je lakše gutat jer moraš odjedanput popiti onda stojiš tamo 2 sata i nakon 2 sata ti opet izvade krv.
Apsu možeš ti i doma vidjeti da li ti je šećer povišen ili ne, ali OGTT je tolerancija na glukozu - izvade ti krv, popiješ čašu vode u kojoj je otopljeno puuuuno šećera i vade ti nakon sat vremena i nakon dva sata ponovno krv da vide kako ti pada. Meni su čak vadili svakih pola sata.
Eto, željkica me preduhitrila...samo se nijanse razlikuju...
Posljednje uređivanje od Muma : 08.09.2013. at 21:14
jupi veselja ahaha, u svemu ovome mi jedino čaša vode sa puno šećera dobro zvuči![]()
Samo da javim da mi je i secer super.. Na ovu pretragu ce me doktorica vjerovatno poslat na iducem pregledu.. Valjda ne smijem toliko jest, makar tvrdim da jedem ko prije + 1 manji obrok dnevno..
evo sa 20+6 tt sam na +7kg
ja zadovoljna
zapravo, dok je sve ok kile me uopće ne brigaju
a ogtt me čeka za 4-5 tjedana...fuuuuuuuuuj (već mi se riga)
U prvoj trudnoći dobila sam 19 kg, a sada u drugoj 22 tjedan u minusu 2,5 kg.
Ja sam 16+1 i trenutno sam na +2/+3. Ja se dobro osjećam i meni je ta količina baš ok.
Sutra ulazim u 16 tj i dosad sam natukla 7 kg nadam se da nije strašno
obzirom da sam ovdje neko vrijeme bila rekorderka, vrijeme je da rezimiramo:
išla roditi s +23kg, 2 tjedna nakon poroda ostalo +5kg, ja sretna! a ako ovi moji gladuši nastave ovako (is)cicati, mislim da će uskoro biti i u minusu s kg u odnosu na prije trudnoće... a još kad počnu puzat, trčat... jeeeji, napokon mi se ostvarila životna želja da mogu jesti koliko god hoću i čega sve hoću a ništa se ne lovi, čak i mršavim!!!![]()
![]()
medonija, pratim te u stopu
u 42tt ugazila s +20kg
tjedan dana nakon poroda sam na +10kg
Uf, ja ulazim u 14 tt sa 5+
Prvi put sam išla roditi sa 28 kg u plusu, izgleda da neće ni sada biti bolje. Ali sve sam skinula brzo.
U moju obranu (to i ginici kažem) liječim mučnine hranom
Sad ću malo probati stati na loptu jer mučnine popuštaju...
26+2 na 11 kila plusa
Danas teta doktor rekla da usporim malo sa hranom iako joj nije jasno di su mi te kile kad mi se nigdje ne vide, ja sam stvarno fenomen haahaha..