Pokazuje rezultate 1 do 50 od 209

Tema: kraj jednog psa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može potražiti profesionalnu pomoć ljudi koji se bave ponašanjem pasa.
    Možda može pokušati i udomiti, ako se radi o rasnom psu to i nije nemoguća misija.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Može potražiti profesionalnu pomoć ljudi koji se bave ponašanjem pasa.
    Možda može pokušati i udomiti, ako se radi o rasnom psu to i nije nemoguća misija.
    X

Zanima me samo koji je to veterinar i za koje novce htio uspavati zdravog, mladog psa. Naš veterinar nije htio uspavati ni zamorca nego je završio kod njega na udomljavanju u kući. Meni je to sramotan potez za veterinarsku struku, ne mogu pružiti podršku, ne mogu reći ništa osim da mi je to strahotan potez. Eto, pa me razapnite.

Prijatelj koji se ne bavi psima, ali ima ih cijeli život udomio je nesocijaliziranog dobermana od godine i pol starosti. Probao je sve s njim i na kraju ga je doslovno "pokorio" tako da je zauzeo pseći stav i dobija ugrizao za vrat. Jako. Od tada mu ovaj gleda sa strahopoštovanjem u oči, prošao je dresuru i sad je to Gospodin pas koji mi je barem jednom mjesečno u kući uz puštene zamorce i ne pada mu na pamet da makne od gazde. Hoću reći-može se, ali zahtjeva trud. Sumnjam da će vas ikada proći grižnja savjesti. Mene nije prošla ni nakon uspavljivanja ovčarice stare 14 godina s neoperabilnim recidivom tumora jer se i dan-danas pitam jesam li dobro postupila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    X.

Prijatelj koji se ne bavi psima, ali ima ih cijeli život udomio je nesocijaliziranog dobermana od godine i pol starosti. Probao je sve s njim i na kraju ga je doslovno "pokorio" tako da je zauzeo pseći stav i dobija ugrizao za vrat. Jako. .
    đizs. ovo treba ići s upozorenjem - ne pokušavajte doma učiniti isto.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prijatelj koji se ne bavi psima, ali ima ih cijeli život udomio je nesocijaliziranog dobermana od godine i pol starosti. Probao je sve s njim i na kraju ga je doslovno "pokorio" tako da je zauzeo pseći stav i dobija ugrizao za vrat. Jako.
    ...
    Hoću reći-može se, ali zahtjeva trud.
    Meni je ovo strašno i više mi ima veze s ludošću nego trudom.

Jaki ugrizi za vrat!? Pretpostavljam da su bili s leđne strane vrata, ali svejedno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovo strašno i više mi ima veze s ludošću nego trudom.

Jaki ugrizi za vrat!? Pretpostavljam da su bili s leđne strane vrata, ali svejedno
    Upravo tako. Usput ga je i srušio i od tada je dobi kao retriver: mio i poslušan jer se gazda nametnuo kao vođa čopora. Naravno da je prije tog suludog čina ispucao sve već poznate metode. I nakon što ga je pokorio pas je prošao dresuru jer prije toga se s njim uopće nije dalo raditi: traumatiziran i nesocijaliziran, zatvoren u boxu, gotovo bez prisustva ljudi ("namjena" mu je bila da straši eventualne provalnike u polunapuštenom prostoru). Probaj zamisliti psihološki profil takvog psa.
    A kad netko kaže da je nabavio štene i kako je nakon nekoliko godina od njega postao ludi pas rado bih mu rekla da nije postao nego su ga takvim napravili vlasnici. Uostalom, i svaka beba se rodi zdrava: od neke postane pjesnik, od druge ubojica. Ne možemo baš za sve kriviti genetiku.

I dalje bih voljela znati ime veterinara koji je to napravio da mi se slučajno ne dogodi da nogom kročim u njegovu ordinaciju sa svojim ljubimcima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Upravo tako. Usput ga je i srušio i od tada je dobi kao retriver: mio i poslušan jer se gazda nametnuo kao vođa čopora. Naravno da je prije tog suludog čina ispucao sve već poznate metode. I nakon što ga je pokorio pas je prošao dresuru jer prije toga se s njim uopće nije dalo raditi: traumatiziran i nesocijaliziran, zatvoren u boxu, gotovo bez prisustva ljudi ("namjena" mu je bila da straši eventualne provalnike u polunapuštenom prostoru). Probaj zamisliti psihološki profil takvog psa.
    A kad netko kaže da je nabavio štene i kako je nakon nekoliko godina od njega postao ludi pas rado bih mu rekla da nije postao nego su ga takvim napravili vlasnici. Uostalom, i svaka beba se rodi zdrava: od neke postane pjesnik, od druge ubojica. Ne možemo baš za sve kriviti genetiku.

I dalje bih voljela znati ime veterinara koji je to napravio da mi se slučajno ne dogodi da nogom kročim u njegovu ordinaciju sa svojim ljubimcima.
    Ja sam sigurna da veterinar nije postupio neodgovorno, nego je pas bio do te mjere problematičan da je veterinar odgovorno donio odluku u dogovoru s vlasnicima. Nije to bila odluka preko koljena. SIgurno ne znamo cijelu priču (amsterdam je napisala da toga ima više) i iskreno sumnjam da bi veterinar samo tako donio tu odluku bez ponude alternativnih rješenja da za nju nije bilo razloga i potrebe. Pa ne bi čovjek sebe i svoju struku izvrgnuo zakonskim kaznama iz hira... nemojte se igrati škole.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sigurna da veterinar nije postupio neodgovorno, nego je pas bio do te mjere problematičan da je veterinar odgovorno donio odluku u dogovoru s vlasnicima. Nije to bila odluka preko koljena.
    Cijena eutanazije psa varira od 300 do 700 kn, sam postupak je jeftin i traje 5 minuta. Jesi sigurna da nema veterinara koji će za te novce dati dvije injekcije ne pitajući se o moralnosti tog čina?? Statistika kaže da se u tri mjeseca podnijelo 500 zahtjeva za eutanazijom potpuno zdravih pasa i mačaka (bio je članak u Jutarnjem). 500x300 kn je 150 000 kn. Za 2500 minuta posla. To je "easy money" za onog tko ih radi.

Sillyme, ja govorim o moralnom činu, a ti o sigurnosti u prometu. Ja govorim o ubojstvu bez razloga, a ti o ljudskoj gluposti. Tu se tek ne može povući paralela. Eutanazija bez pristanka žrtve... povlačenje paralele je moguće. MBee razumije što sam htjela reći. A70V, taj Belgijac znao je što je eutanazija. Pas koji se na nju odvede maše repom jer misli da ide u šetnju, a ustvari čini svoje zadnje korake. Bez ikakvog pristanka. Oprostite, ali to je ubojstvo-kako god okrenule. Krivi su i vlasnici i veterinar bez opravdanja bolesti, olakšanja muka... Pravi vlasnici eutanaziraju životinju da se ONA ne muči jer joj nema spasa ( i isto bih poželjela za sebe ako ikada bude zakonski moguće a ja neizlječivo bolesna), a ne da se ne muče vlasnici. Kako god-meni je čvor u želucu od činjenice da ima ljudi koji se nepoželjnih rješavaju ubojstvom. Neovisno o tome tko je ustvari taj nepoželjni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •