drugo je da se skupe novci pa da se nešto zajedno kupi, neki veći poklon
vjerujem da bi N-J bilo ok da sve cheerleaders-iceskupe svaka po 100 kuna pa frendici
kupe zajedno nešto stvarno lijepo i vrijedno
nju smeta što mala hoće novce vulgaris
drugo je da se skupe novci pa da se nešto zajedno kupi, neki veći poklon
vjerujem da bi N-J bilo ok da sve cheerleaders-iceskupe svaka po 100 kuna pa frendici
kupe zajedno nešto stvarno lijepo i vrijedno
nju smeta što mala hoće novce vulgaris
Da, ovo skupljanje je bilo jednom, lani, preklani. Njih nekoliko skupilo je za jednu curicu koja je željela kožnu ili nalik-kožnu jaknu iz HM-a. Nije mi se ni to previše sviđalo jer ne volim te samoinicijativne narudžbe, ako sama ne pitam, jer fakat mogu biti zadnja sirotinja, a ti me tom narudžbom stavljaš pred gotov čin. Čisto iz principa mi to ne paše.Ok,rodbina, bliski ljudi, pa pitaju što bi jer nemaju ideju, dvije tete zajedno kupe paket legića, ili zajedno baka i šogorica kupe zimsku jaknu. Neke te sheme.
Ovo mi smrdi, užasno smrdi, baš ovako kako Mima piše. Nije mi to dio prijateljstva koje bi trebalo imati na prvom mjestu druženje i nekakvu pažnju, nikakve interese. I to mi vonja od vlastitog djeteta. Točno njušim računicu. Svih njih.
Sve nalikuju jedna drugoj, pravi kokošinjac. Cijeli kontekst u kojemu odrastaju te curice, i kako utječu jedna na drugu, kako pričaju koja u kojemu dućanu kupuje, i koju modnu marku voli (plac je npr. fuj, fuj), i da moja gopođiva već nekoliko mjeseci smatra pod normalnim da se i njoj kupi najnoviji mobač, smart-phone ili npr. ispljune se želja za modelom nokia lamia 1020jer imaju ta, ta i ta...sve mi se samo uklapa u cijelu sliku navijačica.
Čak su i te priče o fakultetu koji će sve završiti motivirane željom da se ima bolji posao i više novca, što bi samo po sebi bilo ok, kako neki vole reći, legitimno, neka imaju motivaciju kakvu god, samo neka uče, ali sve zajedno mi je ko u onoj reklami gdje vrtni patuljak kaže- smrdi, smrdi, užasno smrdi...
Dans ide na rođendan i ja šaljem tih 100 kuna. Kad sam rekla da ću napisati roditeljima da ne želim da njoj itko donosi novce (jer je njezin idući roćkas) i još da ću detaljno obrazložiti što me sve u toj priči muči, preklinje me da ne pišem ništa, da će im ona sama reći, da je ne sramotim. A baš bih rado![]()