Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1018

Tema: Rođendani na sve strane - kako izlazite na kraj?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to je, nažalost, uzrok većine negativnih pojava u društvu - izostanak dubinskog promišljanja. naizgled nešto banalno, nije strašno, tako valjda većina, kud svi tu i mujo...i ne okreneš se i shvatiš da su djeca usvojila pod normalno ono što to zapravo nikako nije. vjerojatno nije ni drugim roditeljima baš drago, ali nitko ne želi biti taj koji će to prekinuti i reći curkama da smisao rođendana nije dobiti novce već znakove pažnje i ljubavi. to su stvari kojima se treba opteretiti, sigurno jesu. na tvom bih mjestu za rođendan tvoje cure ne samo zabranila darove u novcu, već bih zamolila da umjesto dara izvrše uplate u neku humanitarnu svrhu, po svom izboru. to bi bio pravi dar ne samo njoj već i svima koji bi sudjelovali, a možda bi prekinula ovo širenje loših običaja i natjerala druge roditelje da razmisle i pišu disertacije po forumima ako treba...kod nas u 6 razredu još nije bilo takvih pokušaja ni naznaka...nadam se da i neće, ja sudjelovati neću.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    to je, nažalost, uzrok većine negativnih pojava u društvu - izostanak dubinskog promišljanja. naizgled nešto banalno, nije strašno, tako valjda većina, kud svi tu i mujo...i ne okreneš se i shvatiš da su djeca usvojila pod normalno ono što to zapravo nikako nije. vjerojatno nije ni drugim roditeljima baš drago, ali nitko ne želi biti taj koji će to prekinuti i reći curkama da smisao rođendana nije dobiti novce već znakove pažnje i ljubavi.
    pa ako ti netko (osobno ili drustvo opcenito) uvjetuje da taj znak paznje i ljubavi mora kostati barem 100 kn, ili ti sam sebi to uvjetujes onda to bas i nije daleko od ovih cistih 100 kn

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, meda, u pravu si, nije daleko. ali ovako se barem održava neki privid rituala darivanja, davanje novaca mi je plaćanje "upada" na rođendan, otvoreno priznanje da nismo dovoljno bliski da očekujemo da će netko pogoditi naše želje i ukus, ali to zapravo ni ne želimo, sami ćemo se najbolje znati obradovati...želimo da nam se pokriju troškovi...ne znam ni sama, zaista smo od tih rođendana napravili cirkus...mene to jako nervira. ja se sjećam kako sam sa žarom izrađivala darove za svoje drage prijateljice, kako smo čim se bližio nečiji rođendan vrlo pažljivo pratili što bi netko spomenuo da treba ili želi, mjesecima prije. ovo je sve odraz površnih i interesnih odnosa, a žalosno je da već djeca u OŠ to počinju prihvaćati kao obrazac ponašanja. ako je upad 100 kn, zvat ću što više "prijatelja"...da netko od mog djeteta zatraži da plati 100 kn da bi bilo na rođendanu, ja na to ne bih pristala, iako bih možda kupila i poklon puno skuplji od toga.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Po mom mišljenju, cijeli je taj kružok zapravo kružok malih snobica i materijalistica (uključujući moju kćer), koje briju o obleki i sličnom non-stop. Jedina im je "olakotna" (?)okolnost , i jedino što ih razlikuje od onih idiotskih američkih tinejdžerskih navijačica, ta što su inteligentne i ambiciozne u školi pa se još i natječu koja će više petica skupiti i već znaju koja će koju gimnaziju upisati. Dijete mi izrasta u zlatnu mladež i to mi je, ono, ne znam ni što bih rekla...
    .
    cek,nisu li zlatna mladez djeca bogatih i utjecajnih/tajkun roditelja? pa onda nije dijete krivo u kakvoj se familiji rodilo....

to je, nažalost, uzrok većine negativnih pojava u društvu - izostanak dubinskog promišljanja. naizgled nešto banalno, nije strašno, tako valjda većina, kud svi tu i mujo...i ne okreneš se i shvatiš da su djeca usvojila pod normalno ono što to zapravo nikako nije. vjerojatno nije ni drugim roditeljima baš drago, ali nitko ne želi biti taj koji će to prekinuti i reći curkama da smisao rođendana nije dobiti novce već znakove pažnje i ljubavi. to su stvari kojima se treba opteretiti, sigurno jesu. na tvom bih mjestu za rođendan tvoje cure ne samo zabranila darove u novcu, već bih zamolila da umjesto dara izvrše uplate u neku humanitarnu svrhu, po svom izboru. to bi bio pravi dar ne samo njoj već i svima koji bi sudjelovali, a možda bi prekinula ovo širenje loših običaja i natjerala druge roditelje da razmisle i pišu disertacije po forumima ako treba...kod nas u 6 razredu još nije bilo takvih pokušaja ni naznaka...nadam se da i neće, ja sudjelovati neću.
    lijepo napisano,na prvi pogled i ne izgleda strasno ali kad promislim da su to curice od 12god itekako je!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to je, nažalost, uzrok većine negativnih pojava u društvu - izostanak dubinskog promišljanja. naizgled nešto banalno, nije strašno, tako valjda većina, kud svi tu i mujo...i ne okreneš se i shvatiš da su djeca usvojila pod normalno ono što to zapravo nikako nije. vjerojatno nije ni drugim roditeljima baš drago, ali nitko ne želi biti taj koji će to prekinuti ....
    Da, ovo, to me i vodi. I ostalo je dobro što si napisala. Nije da sam neki revolucionar i da sad izmišljam koješta i baš tjeram neke inate. Nisam ni taj tip niti imam vremena, a najčešće se dogodi da se nečega uopće ne sjetim, ne padne mi na pamet, ne razmišljam o tomu (kod kuhanja, pranja, kupovine, bilo čega.. ovdje se na forumu znaju baš takve ideje pojaviti, nije da sam protiv nego mi nisu bile na umu).
    Mislim da dijelu ovih roditelja je isto tako i nitko ne vidi da se s tim curicama godinama događa nešto što nije u redu i što se svima kasnije može obiti o glavu. Previše je banalnosti, površnosti, izletavanja s nekim "poslovicama" i "uzrečicama" koje to nisu, odmahimavanja rukom i onda to ode predaleko.

riknila sam na "kao bane"
    čini mi se da su sve nove generacije bani sve sličnije
    nevjerojatne su mi sve te priče, NJ, zakače li me, ubit ću se nečim
    Možda ti se dogodi bane, ali neće u kombinaciji s navijačicom. Da nemam mlađe dijete od nje, mislila bih da sam skroz luda i da sam u teškoj paranoji. Kad je mlađa krenula u školu, strahovala sam da će se sve ponoviti, no, sve do sad, i nakon tri godine, ništa od tih stvari. Niti ima u razredu "modnu policiju" koja s vrata (od 1. osnovne) dočekuje curice, gleda što su obukle ili obule i onda ih ismijava i izruguje ako nije po njihovim kriterijima. Mislim da je dio toga ludovanja i njihova učiteljica mogla prekinuti kad je vidjela da curicu roditelji šalju u školu usred zime u seksi čipkastim kratkim hlačicama i čizmicama koje se ne bi posramio nijedan narodnjački klub, ali nije riječ rekla. Sve te godine se osjećam ko u filmu Rosmaryina beba, sama, luda, okružena sektom. Kod mlađe kćeri ni traga tomu, tako da, neće vam se dogoditi, isto je prisutna ova počast rođendana, ali sve nešto prolazi bez traume, niti su djeca opterećena tko će što donijeti, niti ona, sve je dobro, još crtaju jedni drugima ručno izrađene čestitke, naprosto jedno relativno normalno stanje.

Nena-Jabuka prvotno napisa
    Po mom mišljenju, cijeli je taj kružok zapravo kružok malih snobica i materijalistica (uključujući moju kćer), koje briju o obleki i sličnom non-stop. Jedina im je "olakotna" (?)okolnost , i jedino što ih razlikuje od onih idiotskih američkih tinejdžerskih navijačica, ta što su inteligentne i ambiciozne u školi pa se još i natječu koja će više petica skupiti i već znaju koja će koju gimnaziju upisati. Dijete mi izrasta u zlatnu mladež i to mi je, ono, ne znam ni što bih rekla...
    .
    cek,nisu li zlatna mladez djeca bogatih i utjecajnih/tajkun roditelja? pa onda nije dijete krivo u kakvoj se familiji rodilo....
    Baš tako. Ko mi je kriv što sam tajkunica. A koji su tek ovi drugi tajkuni, roditelji tih curica. Trgovkinja u dućanu obućom, skladištar, medicinska sestra, konobarica...neću dalje nabrajati, niti pedigrea niti nekog sad bijesnog bogatstva...Meni je izvor tih novaca koje oni usipaju u pi***rije prva enigma, a onda i druga - zašto se pusti ili tolerira ili potiče djecu da im samo onaj znak dolara svjetluca u očima. Nije to nikakva zlatna mladež, ali se tako žele ponašati. Ja na to baš poludim kad moja izrazi neku tako svemirsku želju i fakat izgubim živce - Jesi ti normalna, šta ti sebi umišljaš, tko si ti, šta sebi umišljaju te tvoje frendice, tko ste vi, iz kojeg razloga biste vi trebale imati te stvari?
    Ko da pričam s Brendom ili onom Tori Spelling, kako li se već zove.
    One uopće nemaju nikakav osjećaj ni gdje žive, ni da mladi izlaze iz srednje škole i s faksa i nemaju se gdje zaposliti, da bez stana osnivaju obitelji, da ljudi od 50 godina ostaju bez posla i šanse da ga ikad više nađu...Ne mogu očekivati od njih da kuže te stvari, djetinjstvo bi trebali biti bezbrižno, ali minimum minimuma očekujem.
    Uopće ja ne kukam da je nama teško, da se razumijemo, nama sad uopće i nije teško, dapače, obično nam je stanje ko sinusoida, gore-dolje, malo gori posao, pa malo bolji, pa dvije plaće, pa porodiljna crkavica, pa podstanari, pa kredit za stan, ide bolje-gore, kako kad, ali je sve u svemu sasvim ok i sve im možemo platiti, sve te redovne stvari. I inače ne podnosim kad mi se žale za situaciju u Hrvatskoj ljudi koje redovito srećem isključivo u shoping centru i kojima je objektivno dobro. A treba kukati, to je kao dio folklora.
    I potičem svoju djecu da vide kako nam je zapravo super dobro, nikakve bolesti ni velike nevolje ni siromaštvo nas ne prate, da čovjek može biti sretan i zahvalan na tomu što ima, a ne vječno imati gladne oči. Ovo spada u pokušaj samoanalize jer ne mogu dokučiti koji je moj utjecaj na cijelo to stanje. Malo mi je zbrčka trenutno u glavi pa je i ta analiza takva. Zapravo, jedva čekam da završi OŠ i da mi se taj kružok skine s ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •