Pokazuje rezultate 1 do 50 od 934

Tema: POMOĆ!!! Infantilna anoreksija? Iliti- težak na hranjenju?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno ne bih preporučila jaslice za bebu od godinu dana koja ima problema s hranjenjem.
    Vrlo vjerojatno će biti često bolesna i onda ionako s tobom doma, a tek tada od jela ništa.

Ako imaš ikakvu mogućnost za produžiti porodiljni, ostani doma i krenite polako.
    Ako treba otiđi i kod psihologa na savjetovanje.

Obrok mora postati ugodno okruženje, a ne dijete vrišti i mlati rukama, a ti razmišljaš kako da uguraš žlicu više.

Ako pojede 6 žlica s voljom super, stanite s veseljem na tih 6, pa nudi više kvalitetnih međuobroka.

S vremenom će početi jesti i veče količine i oblikovati veče obroke, ali s vremenom.

Moje dijete je od rođenja jelo puno manje količine mlijeka od preporuke za dob, ali i dan danas sa 6 godina voli više manjih obroka.
    Očito mu to iz nekog razloga bolje odgovara. Zašto ga siliti na obilnije, a manji broj obroka?

Nije neka pedagoška metoda, ali mene je ubijalo sjedenje za stolom, dijete u hranilici i kreče dvoboj bi ili ne bi jelo.

U takvom teškom razdoblju u vrijeme ručka ubacila sam dijete u kolica, ručak u zdjelicu i u park, šetnja,...
    U šetnji bi lijepo pojeo. (Ne koliko druga djeca, ali dovoljno).

Očito nam je trebao odmak od hranilice i te atmosfere.

Kad smo išli kasnije u šetnju, uzela bih bananu za međuobrok, opet je pojeo, a doma ne bi.

Kolica su nam bila vječno flekava, ali i to prođe.

Nađite modul koji vam odgovara, ne možeš vječno biti u strahu djetetovom jelu i očekivati da će netko preuzeti brigu (teta u vrtiću, mama,...).
    Realno to je tvoja briga i odgovornost.

Razumijem te, meni je bila glavna mantra kad sam dolazila s posla, a mama čuvala dijete, da je barem s njom pojeo ručak, da se ne moram odmah suočiti s obrokom, a na kraju dijete bilo očito pametnije od mene i čekalo da s menom jede.
    Kao da me sam nastojao prisiliti da se naviknem na to hranjenje.
    Nemam mogućnost produljenja,prati krivulju etc.,Neće niti odmah u vrtić,zbog drugih stvari.Znam da me razumiješ al bilo tih nepristranih dosta pa ništa,prijateljica iz vrtića,ma hranili se i u šetnji po tvom savjetu od prije,al valjda joj je tih 6 žlica dosta jer na to otvori usta i ne buni se,bude ona.Ne "kao" nego te "JE" prisilio nego je.Ono što cijelo vrijeme pričam želio je svoju mamu.Kad joj pjevam i recitiram jede i to na određene pjesmice i recitacije otvara usta.Da nije moja bilo bi mi to zanimljivo promatrat sa strane ko što je bilo o drugima,ali ovako...kod nje sve pedagoške metode padaju u vodu tako da je moje znanje potpuno neprimjenjivo,a i uostalom nisam specijalizirana za bebe
    Posljednje uređivanje od mice : 20.10.2013. at 12:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •