Pokazuje rezultate 1 do 50 od 227

Tema: tko sve smije imati djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    sistem to nigdje ne prati i ispada da je to kao neka darwinova teorija 21. stoljeca i slabije jedinke se eliminiraju na ovakav nacin
    U tome i jest problem, nigdje se to ne prati.

Ja mogu govoriti iz pozicije osobe koja ne može brinuti sama za sebe i treba mi pomoć. Mislim, mogu raditi skoro sve po doma, ali ne mogu puno toga što čini normalan život: iznijeti smeće, nositi vrećice iz dućana, ići u šetnju s djetetom (mogu sa starijom jer imam povjerenja da mi neće pobjeći) itd....Uvijek mi treba netko da me nekud odveze jer niti ne mogu voziti auto niti hodati na veće udaljenosti.

Bilo je još gore kad ja bila u puno težem stanju, a djeca još manja. Onda smo često ostavili cure u sjedalicama zakopčane u autu dok je muž mene donio na prvi kat po stepenicama, i onda je išao po njih, pa po ostale stvari. Velik dio odradile su bake, pogotovo svekrva koja je u penziji, i ostali članovi obitelji.

Glupo mi je priznati ali ponekad mi dođe želja za još jednim djetetom, uvijek sam htjela troje. Imam neke fantazije da bih se jednog dana mogla oporavit do kraja, pa za koju godinu ne bih bila prestara za još jedno dijete (sad imam 34), ali još uvijek sam dovoljno pri zdravoj pameti da znam da je takvo razmišljanje iracionalno i neodgovorno. Možda bi štimalo da je dijete zdravo, ali u slučaju da i dijete ima posebne potrebe, bila bi katastrofa - ogroman teret bi pao na muža, stariju djecu i ostale članove obitelji.

Ne mislim da bi me netko trebao prisilno sterilizirati, ali mislim da bi trebala postojati nekakva bar psihološka pomoć i obavezno savjetovanje oboje, i muža i žene, u takvoj situaciji. Mislim da kod osoba koje nisu u stanju brinuti za dijete u odluci o sterilizaciji trebaju sudjelovati i osobe koje bi bile dužne preuzeti brigu za dijete (npr. roditelji, suprug)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da kod osoba koje nisu u stanju brinuti za dijete u odluci o sterilizaciji trebaju sudjelovati i osobe koje bi bile dužne preuzeti brigu za dijete (npr. roditelji, suprug)
    X. I potpis na "nitko to ne prati" - u se i u svoje kljuse, ma kako to koji put izgledalo. Sustav pere ruke jer ne mogu ništa/ne smiju/nemaju s čim. Kad prekipi i dođe do kriminala, već je kasno i onda se javljaju novine i priče "bio je, npr., psihički bolesnik itd." ali, na kraju, nema aktivnosti i to ide u rubriku "grah"/"ko mu se našao na putu nije imao sreće".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.10.2013. at 11:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •