Pokazuje rezultate 1 do 50 od 386

Tema: alkoholizam ili ...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prvo disclaimer: nisam imala alkoholičara u familiji i ne bavim se profesionalno time.
    No ovo što, ali ovo mi je stvarno svaljivanje odgovornosti na suprugu tj drugog partnera. Prihvatam da alkoholizam jednog člana porodice može da bude pokrenut lošim odnosima u porodici, no ne bih rekla da je to uvek uzrok. I na kraju, pa ko ono beše napuni tu čašu?
    Što se tiče jetrinih proba gamaGT jeste najosetljiviji marker oštećenja jetre, ali ne postavlja se dg alkoholizma na osnovu poremećaja bilo kog biohemijskog parametra.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I... Alkoholizam je i dalje tabu u našem društvu... Ali, to je bolest... Nitko se ne srami jer ima dijabetes... Ili anginu pektoris... Ili ako njegov član obitelji to ima.

A savjet od Beti, o pucanju na muskost... Ma boli njih briga i za muskost i za sve. Pivu daj, to je jedina misao...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    No ovo što, ali ovo mi je stvarno svaljivanje odgovornosti na suprugu tj drugog partnera. Prihvatam da alkoholizam jednog člana porodice može da bude pokrenut lošim odnosima u porodici, no ne bih rekla da je to uvek uzrok. I na kraju, pa ko ono beše napuni tu čašu?
    Pojednostavljeno: u ovisnost/ alkoholizam ili psihičke poteškoće/boslesti često ode onaj koji je "najslabija karika" u obitelji, a zapravo je "uzrok" u drugom članu obitelji.
    Žao mi je ako se netko ovdje nađe povrijeđenim jer je radi bolesti člana obitelji osobno pogođen alkoholizmom. Kod lječenja se zaista ne radi o traženju krivca odnosno odgovornog.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    , a zapravo je "uzrok" u drugom članu obitelji.

da hahahaha

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znaš no@ što se često dogodi suprugama koje pokušaju natjerati supruga da potraži pomoć? Pokupe batine i više im nikad tako nešto ne padne na pamet.

A da si ikad vidjela alkoholičara iz prve ruke tj. živjela s jednim takvim ne bi sad tu pisala gluposti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ova rečenica da liječenje počiva na suprugama- najčešće alkoholičari dođu na liječenje jer supruge priprijete razvodom. utoliko su one odgovorne. i nema samovoljnog liječenja- uvijek su pritisnuti, bilo da ih pritišće sud, poslodavac ili bračni drug. ali ne biste vjerovali koliko supruga alkoholičar žestoko brani svoje muževe i tvrdi da oni ne piju, osim tu i tamo u društveno prihvatljivim količinama. na njih se odnosi ova rečenica koju je noa stavila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ova rečenica da liječenje počiva na suprugama- najčešće alkoholičari dođu na liječenje jer supruge priprijete razvodom. utoliko su one odgovorne. i nema samovoljnog liječenja- uvijek su pritisnuti, bilo da ih pritišće sud, poslodavac ili bračni drug. ali ne biste vjerovali koliko supruga alkoholičar žestoko brani svoje muževe i tvrdi da oni ne piju, osim tu i tamo u društveno prihvatljivim količinama. na njih se odnosi ova rečenica koju je noa stavila.
    Eto, upravo to sam rekla u prethodnom postu... stari ju je branio i opravdavao... zapravo negira da pije... a ona je potajice pila, kako to već žene rade.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    da, a ako supruge nema možda su onda djeca "kriva" jer on jadan pije cijele dane
    pa bi i njih trebalo zatvoriti na psihijatriju da jadna slučajno još nekog ne otjeraju u pakao alkoholizma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •