Stranica 259 od 288 PrviPrvi ... 159209249257258259260261269 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,901 do 12,950 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Cure moje drage, upadam kao padobranac, ne stignem pisati, ali popratim vas kad ulovim koju minutu od svoje curice
    Pročitala sam BB-elinu priču i u mnogočemu se prepoznala, odmah mi je toplo oko srca kad se sjetim samih početaka svoje trudnoće...a sada moja ljepotica sutri puni 2 mjeseca, vrijeme leti...vidim da vas je dosta pred porodom, neke strepe, neke su opuštene (BB, i ja sam bila tako cool, dok me nisu čopili trudovi dva dana pred termin, a moji su mi puni brige rekli kako ja mislim roditi ako već sada toliko boli ); bez brige, nakon svega što sam prošla, mogu vam reći da porod definitivno nije najjača bol koju možete zamisliti, a i kada najjače boli i dok gledate u kazaljke u boksu, znate da vas čeka čarobni paketić na kraju sve muke i uopće vam nije teško, meni su sestre komentirale, gle nje, smije se u rađaoni, ovo davno nismo vidjeli...Kada preko nekoliko puta gledate svjetla operacione sale i primite hektolitre antibiotika, prođete razno-razne boli i išćekivanja, porod je "piece of cake" i nemojte niti u jednom trenutku posumnjati da Vi to ne možete.
    Možete, jer ste super-žene i jer većina supatnica u boksu do Vas, srećom, nije prošla ništa bolnije od jačeg PMS-a i mislim i da otuda silna fama oko porođajnih muka. Slažem da nije svima jednako, netko ima nizak prag boli, rodilišta su razne, osoblje svakako, ali to je tako malo bitno...MM je bio na porodu, ali iako sam mislila da neću to moći bez njega, kada sam ušla u boks, nitko više nije bio bitan, samo beba i ja (da utješim one koje idu solo, što je sasvim ok) i zaista je najvažnije slušati primalju i pravilno prodisati trudove - to vam je više od pola posla. Rodila sam bez epiduralne i klizme, s injekcijom dripa u infuziji prije izgona (i da, neću lagati, opako boli i ako vas slijedi indukcija, tražite epiduralnu uz drip). Izgon sam odradila u pet-šest trudova i bio je super, ništa me nije bolilo, niti rezanje (imama nekoliko šavova, rezali su me i šivali).
    I zaista, kada rodite i primite svoju mrvu u ruke, sve nestane kao odnešeno čarobnim štapićem...
    Želim vam puno sreće, ležalicama miran dovršetak trudnoće, išćekivalicama šaljem puno vibri za skori susret, a onima na početku trudnoće od srca čestitam i želim bezbrižnu trudnoću, jer zaista, kako je predivno napisala BB-ela. nećete se ni okrenuti, a stajati ćete na blagajni nekog baby shopa i kupovati robicu i opremu, ne za rodjendan kumove djece već za dolazak jednog maloga bića koje će naopačke preokrenuti Vaš dosadašnji svijet, u onom najljepšem smislu

Puse od mene i moje curice

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

bluebella,prekrasna priča!
    danas sam lagano prokrvarila, pa sam išla na UZV danas 5 +1 i dva srculenca trepere.
    sada mirovanje.. miriovanje i slijedeći UZV za 10 dana.pozz svima

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Ignis, čestitam na dva srčeka! Prekrasno!

Bluebella, nadam se da će se muž predomisliti. Možda da ovdje pokrenemo peticiju

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ignis na srcima!!!!!!!!!!!!!!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Joj cure tako ste se predivno raspisale

Bleuebella obavezno obradi muzica da to objavite,mnoge ce se zene prepoznati u ovoj prici

Kismet hvala za ovu ohrabrujucu i predivnu pricu s poroda!

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ignis ma ovo je predivna vecer,volim lijepe price i jos lijepse vijesti, cestitam od srca na dva junacka srceka

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ignis cestitke na srcekima.. nek to krvaruckanje stane cim prije.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kismet lijepo te opet čitati
    za tebe i tvoju curicu

Ignis čestitke na dva kuckajuća srca

Bleuebella obavezno obradi muzica da to objavite,mnoge ce se zene prepoznati u ovoj prici
    upravo zbog ovoga sam ju i napisala. u svim časopisima samo lijepe priče izlaze, sve je super uvijek i sve su ostale trudne čim su poželjele i imale školske trudnoće. moja želja je bila ukazati da nije uvijek tako, ali eto, dragi bi da obrišem taj dio da se radi o mpo trudnoći, a ja ne želim, jer sam ponosna na sve što smo prošli i ponosna sam što smo uspjeli i još najviše sam ponosna što je moj dječak jedan od onih koji su začeti uz medicinsku pomoć i to iz smrznutih embrija protiv čega su se mnogi borili i najradije bi non stop nosila majicu na natpisom "ivf mama" pa nek svi vide (ili "Bluebella - ivf mama" )

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa zasto se dragi buni, nigdje ne pise u kome je bio problem...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zasto se dragi buni, nigdje ne pise u kome je bio problem...
    jednostavno ne želi s nikim o tome ne želi da ga itko išta pita vezano za to. činjenicu da nismo uspjeli prirodno začeti dijete je doživio kao osobni neuspjeh.
    možda se predomisli kad rodim

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hm... moj ni nezna za jedan tekst u jednom časopisu od prije nekih godinu-dvije Mada u tom članku nije bila moja slika, jedino ime (godina) i nisam bila ja autorica članka već novinarka koja je prenijela moju priču.
    Jako lijepa priča!
    Ignis čestitam!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jutro :cofee:

Bluebella priča je svakako predivno napisana i da kako kažeš pogotovo zbog činjenice o zamrzavanju embrija. Nadamo se da će se td predomisliti nakon poroda pa u jednom drugom broju objavite. A i probaj ih pitati da li možeš objaviti na njihovom webu ili Facu ali bez osobnih podataka?

Ignis bravo za srčeka i to dva jupijeee

Meni se malo slegli dojmovi ali izgleda da mi se paranoja oko pupčane povečala jer sada stalno osluškujem dal se miče, znate onak "ajd udri, ajd, daj ne štedi"

Ima tko danas pregled? Ako ima neka bude predivan
    a curama na mirovanju da što prije mogu van i sređivati stvarčice.

A kad smo kod stvari složili kolica, sada ih moram srediti, oprati, upoznati (čini mi se komplicirano), jaje mi je predivno sa malim krovićem joj kako će nam biti lijepo

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ignis,čestitke na srčekima

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lberc - ha kaj ti je život evo nas tu, na toliko željenoj temi

na kakvoj si terapiji?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ignis čestitam od srca na malim kuckavcima. Imate ovdje lijepu ekipu duplića za druženje i izmjenu iskustva. Držim fige da sve bude super!
    kismet hvala na ohrabrenju! Nadam se da će što više nas imati isto toliko pozitivno mišljenje nakon što dođu naši smotuljci. Puse curi
    Svima koje danas zaokružujemo jedna ranojutarnja (33tt ) a za ostale
    Danas ljepše vrijeme, nadam se i vibre u zraku...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

jutro , ja se noćas probudila u 2 na wc i poslije nikako zaspat bebač je lupkao a ja razmišljala o tome kako još nisam torbu za rodilište spremila pa me naravno nervoza uhvatila,moram ić pod hitno kupit sve šta mi treba al danas ne mogu dolazi mi majstor za grijanje i molilm boga da napokon proradi ( još nam se ovo lito se pokvarilo centralno)!

Bluebella tako ti ni moj mm neželi da se zna za mpo teško mu je palo tako ga nemoj ni silit ako ne želi premda je priča predivna i posebna.

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tako je nama bilo na početku jer je mm iz manjeg mjesta (gdje tako i tako svi sve znaju) a i ima privatnu firmu pa se ne utapa u mnoštvu. Puno sam pričala s njime o tome i nakraju smo sve razrješili, jer tako i tako se zna a za one koji nas ne znaju me baš briga. Jedino priznajem da u cijeloj priči nismo jedino bili otvoreni u vezi razloga neplodnosti, čak sam ja više skretala na sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

prije svega ignis cestitke na dvojkama da sto prije narastu veliki tj da sto prije prodju nedelje.
    mi sutra ujutro pregled uz nikako docekati.
    moj dragi konta na tv ici u vezi sa mpo , jer mu je vise dosta glupih prica i debilne drzave gdje vlada monopol a svi cute i kriju se.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni je drago da sam pobjegla iz manjeg gradića gdje mi starci žive...nije uopće zbog srama od mpo (to me ne dira ni najmanje, kao ni muža, čak je on prvi počeo pričati o tome frendovima dok sam ja još šutila), nego zbog toga što bih piz.... da slušam tamo kako netko "prerađuje" moj život i probleme...seljačine Znam da svi znaju, i boli me briga dok ih ne gledam i ne slušam. Ja sam ponosna na sav trud koji smo uložili da stvorimo naše malo čudo - ono je rezultat puno želje, truda i ljubavi!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nazdravljam tjednima, svima koje punimo... evo mojih 25

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro jutro drage moje. Evo i ja punim tjedne ravno 30 tt

A pričanje o neplodnosti, kod mene je bila takva situacija da sam imala dvije vanmatericne trudnoče i provela dosta vrimena u bolnici tako da su odmah svi znali u čemu je problem. Nije mi bilo problem pričati o tome ehhh kako sam loše sreće. I onda nakon toga 7 neuspješnih postupaka. Prijatelji i moje kolegice s posla su mi uvijek bili podrška, puno ljudi me je počelo zvati i za savjete...( tipa pokušavaju par godina o nikako kako i kuda krenuti )
    U svemu tome meni je najveći problem bila moja mama.. Svaki neuspjeh plakanje i dramatiziranje. Iskreno od svih ljudi ona me je najviše umorila i zadala mi najviše briga. ( i još mi zadaje puno briga jer je labilna osoba koja ima i svojih ovisnosti al dobro to je sada druga priča )

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a ja sam danas čak 6 t..jesam dobro izračunala,u ponedjeljak sam bila 5+5?
    linalena,samo sam na utrogestanima,ali naša apoteka izgleda dobi samo 2 kutije i to valjda samo ja uzmem,a kak uvijek čekam do zadnjeg za recept,po jednu dozu preskočim.
    corina i meni je mama uvijek govorila,pa kaj opet ideš,zakaj se tak mučiš..

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

iberc nemoj preskakati ljekove, ignis bravo za srčeka= znači ekipa nam se počela povečavati basđ ljiepo! Bbella priča ti je prekrasna! ja zakoračila u 21 tj.Ja sam tek na sljedecem pregledu 19.11.Odem se druziti sa mumom!

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

jutro drage moje ,i hvala na čestitkama!!
    krvarenje je stalo,sada samo mirujemo,mazimo i pazimo se...iako ja to zaista nisam navikla...ali nije mi teško za moje mrvice ništa!
    puse svima
    svima koji idete na preglede

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cure, čitam vas redovito sve se nadajuć da ću i ja završiti ovdje.
    Bluebella, predivan post...obradi dragog i objavi...zbog drugih
    Posljednje uređivanje od amazonka : 06.11.2013. at 10:14

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bbella predivno
    Ignis cestitam!!

ja u banani
    sinoc me ulovile gadne kontrakcije, nekakvi predmenstrualni bolovi i probadanja
    usrala sam se od straha
    na kraju sam popila normabel pa se malo smirilo
    danas je lakse, al jos pika...jedva cekam pregled sutra
    jos su mi obje curke bolesne i doma, tako da ni muz nije isao na posao i sad pazi na nas tri babe...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E Muma, nas dvije zgrada do zgrade i nikak popiti tu kaficu...

sybylle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Pridružujem se zdravici za još jedan zaokruženi tjedan (23t)!Korak smo bliže

Mom mužu je dijagnoza bila šok i dosta ga je to u početku zbediralo, no kasnije, kad smo krenuli u postupak sam je počeo pričati sa svojim frendovima i poznanicima o tome. Svi su to ok prihvatili, a usput je od mnogih poznanika doznao da su imali isti problem i kako su ga riješili. U početku misliš da se to nikome ne dogđa osim tebi, a onda iznenada saznaš da u svom okruženju imaš toliko ljudi koji se bore da postanu roditelji...

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

mi smo danas na pregledu jedva čekam vidjeti situaciju i dali će mali skoro van

Ginger... nek vas jedini muškarac mazi i pazi a vas tri "babe" brzo ozdravite

amazonka evo ja skoro odlazim sa ove teme pa ti rado prepuštam svoje mjesto

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ignis čitam sad temu "nakon transfera" i pogledam tamo tvoj potpis.... pa ti isto imaš betu iz FET-a u PFC-u kak mi je to prije promaknulo...
    baš volim te Praške fet-ove

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sybylle prvotno napisa Vidi poruku
    U početku misliš da se to nikome ne događa osim tebi, a onda iznenada saznaš da u svom okruženju imaš toliko ljudi koji se bore da postanu roditelji...
    Točno...mene je nedavno došla frendica pitati kak smo mi saznali da imamo problem i kaj da naprave jer je prošla godina kak rade na bebici i ništ.Bilo mi je jako drago da mogu pomoći,makar sa svojim iskustvom i savjetom kak da počnu
    Eeeeto,izgleda da sve virkamo na ovu tolko željenu temu i uživamo u vašim trudničkim postovima te priželjkujemo pisati iste
    Bluebella,zbilja si lijepo sročila vaš put do ovih trenutaka kad napeto iščekujete svoje malo čudo i isto tako navijam da dragi popusti te da se tvoja priča nađe objavljena!
    kismet,uživala sam čitati te,velika pusa tvojoj curici
    Ginger,
    Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za miran period do upoznavanja s bebolinojima!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Žužy draga a ja tebi želim da što prije dođeš na ovu temu s velikom betom

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

i ja za nekih mjesec dana odlazim s ove teme al mislim da ću je često posječivat a kad smo već kod prepuštanja mjesta žužy ja tebi dajem svoje i želim ti da dođeš šta prije i ostaneš svih 9 mjeseci!!!!!!!!! uf kako su osjećaji pomješani tužna jer neću svakodnevno bit tu i sretna jer mi miško uskoro stiže!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

corina,željkice moja, željkice,jesi se možda čula s barbi,vadila je betu kad i mi?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    corina,željkice moja, željkice,jesi se možda čula s barbi,vadila je betu kad i mi?
    ne nikako od onda nema joj ni traga ni glasa.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku

amazonka evo ja skoro odlazim sa ove teme pa ti rado prepuštam svoje mjesto
    A ja od sveg srca navijam za to!

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Cure kako rjesavate ''zatvorenost''? vec dva dana nisam uspjela veliku nuzdu obavit, zbog hematoma se ne smijem/bojim se naprezat a utrici oralno i magnezij su me ocito zabetonirali... inace nemam bas problema sa stolicom... smijem li piti kefir domaci? sta jesti da se malo omeksa probava?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zapečatile su te one silne čokolade i pudinzi :belj:!!! Probaj s donat mg, sljive...klasika za pocetak.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

magnezij ne zatvara sigurno, dapače, veća doza dovodi do proljeva

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

potpis na mare ja ga u trudnoći redovito pila i nikad problema za razliku od sada

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Samo se ti sali Tigrical ono mi je tjedna zaliha ... za magnezij nisam znala da otvara, onda su samo utrici i nekretanje napravili svoje..
    saljem onda muza po donat i suhe sljive...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ginger a baš te od jučer mislim "prozvati", pa nema te nešto u zadnje vrijeme s nama...a kad ti ono u bananici i to s curkama. Kad ozdraviš došetaj na kavicu da cvilimo jedna drugoj na kontrakcije
    Bluebella sretno danas, uživaj!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je pomogla jedino activija sa šljivom. Jest da mi je bila fuj, ali učinkovita

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sjemenke namočene u probiotik...bit ćeš garant na wc-u. Samo se sad pitam da li mi ta kombinacija ne potiče kontrakcije jer sam u bolnici bila bez toga ali i sa smanjenim kontrakcijama :/

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jejja draga, ja sam šest dana bila začepljena. Nisu pomogle ni suhe šljive, ni onaj sirup od šljiva i smokava, ni kava. Moraš popiti gomilu Donata preko dana i onda ujutro na tašte još barem čašu-dvije (ja sam popila ukupno litru za to otčepljivanje). No da ti mjehurići ne bi dodatno iziritirali želudac, dobro je ugrijati ga malo da oni iziđu van. Također sam navečer popila jedan Solgarov magnezij citrat (mislim da ima oko 200 mg), doznah da se u ovom obliku najbolje iskoristi u organizmu, oni šumeći svi imaju zaslađivače. I stavila sam jedan parafinski čepić da omekša stvar.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    Ignis čitam sad temu "nakon transfera" i pogledam tamo tvoj potpis.... pa ti isto imaš betu iz FET-a u PFC-u kak mi je to prije promaknulo...
    baš volim te Praške fet-ove
    ž
    Da draga isto iz FET-a!!! Ma Prag je čaroban zar ne ?????

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kupi si onaj GI , vindijin sok. vece pakiranje bilo koji okus i probaj ga popiti u sto vecoj kolicini , preporodila se budes. Ja sam probala i topli donat, smokve , sljive , lan i nista nije djelovalo na mene kao taj sok!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj na mene djeluje i novi Nestea sa stevijom. Od čaše toga trčim na wc obvezno...ne znam što su smućkali sad unutra, prije mi se to nije događalo

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Isprobavat cu po redu, nesto od svega ce djelovat, ako nista drugo kombinacija navedenih stvari

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja svašta bila probala al da bi mogla izdvojiti kaj je točno djelovala ne znam, komv+binacija
    mene pak strah da razvijam hemeroide jel me dole dosta svrbi i peče poslije stolice, perem se ja odmah a nekim laganim gelom s maslinovim uljem

Bleubella

Danas 22+0, ušli u 6ti mjesec - ajme koliko mi je žao što ovo ne piše Vatrica naša
    i pardon kaj nisam do sada čestitala svima koji danas pune tjedna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •