bubekica...sve čitam i nevjerujem...nadam se da ćeš sutra dobiti neke bolje vijesti...
p.s. možda i naletim na tebe tamo oko 10:00
bubekica...sve čitam i nevjerujem...nadam se da ćeš sutra dobiti neke bolje vijesti...
p.s. možda i naletim na tebe tamo oko 10:00
pirica i žužy mislim da to za nas ostale znači pauza u 12 mj, jer te cure imaju samo taj jedan mj u cijeloj godini. Ne znam do kad će sad uzimati pacijente. Mene je dr. pitala kad bi mi trebala doći M pa na odgovor sad za vikend je rekla da je u redu.
bubekicada bude nešto do sutra
bubekica,nadam se da te danas budu dočekale ipak lijepe vijesti,i male mrvice
Imamo jednu dvostanicnu mrvicu!
Bubekica
Riba i ostale cure za FET nazovite i pitajte bilo sestre bilo dr. Ja sam samo prenijela dio koji je meni dr rekla.
bubekicekad je bio taj jedan tako uporan onda nek mrvica ostane uz mamicu
![]()
Potvrđujem 12. mj. rezerviran za pacijentice sa HIV-om.
Postupak mi je odgođen za 1. mj. 2014. Full sam ok sa time, stižu blagdani pa cu se posvetiti tome.
Bubi (imenjakinjo) cekamo tvoju betu.
Pa kud cu ju opet zvat...zvala sam prije 3 dana...rekla mi je da može i da zovem sestre 1DC....3. dolazim...ono klasika...
Ko zna mozda i danas procurim....ili sutra....
Nije li i mg1975 trebala na FET?
zvala sam dr A ne moze se na FET u prosincu, ja idem sada
Strašna,ti onda nejdeš u FET u prosincu,več sad.Po tom se ne moraš brinuti.
bubekica lijepo lijepoooi drago mi je da sam te upoznala .
a sad znas sta dalje ~~~~
![]()
a kak to da nisi sad krenula?
Curke može jedna informacija? Otkada sam se vratila danas iz Zg imam proljev , zanima me da li smijem popit tabletu za to. Suzdržavam se da ne pijem ništa a sutra sam opet gore?
analoneta popij medicinski ugljen! i meni je drago da smo se upoznale, oprosti sto sam bila malo smusena...
Strašna nadam se da se riješila dvojba: sad još možeš, zato je i tebi i meni dr rekla da dođemo (ja zvala dan poslije tebe) jer još upadamo u "ovu rundu".
evoo mi idemo u utorak na punkciju..... moja velika briga je sto je ovog puta sve kontrana desna strana je slaba ima svega 3 folikula a lijeva je jaca ima 6.. strava i uzas je to sto prvi puta kada sam imala punkciju lijeva me toliko bolila da je doktorica odustala od pikanja .pikala je samo desnu,ali onda je desna bila jaca od lijeve e a sada moram zube stisnut i moramo pikati i lijevi pa makar ja i zvijezde i mjeseca i sve planete vidjela i uz to da ne smijem vristati u sali(tako doktorica izdirigirala) po ovome sta sam ja gore vidjela mislim da sam sama taj dan na punkciji,vidjet cemo mozda necu biti ....
antanoleta sretno na punkciji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ali tvoja doktorica Pavan Jukic umjesto da daje tebi jasne upute da ne vristis na punkciju bez anestezije![]()
bilo bi joj pametnije da se zauzme da Vuk Vrhovec konacno dobije anesteziju i punkciju dostojne covjeku
stvarno bi se trebalo obratiti Ministarstvu i inspekciji da provjeri da li je uopce dozvoljeno raditi bez mogucnosti anestezije u 21. stoljecu, Vuk Vrhovec i dr. Lucinger privatno uistinu su jos jedini prezivjeli fosili nekih davnih metoda i doba
Posljednje uređivanje od Kadauna : 09.11.2013. at 17:04
Mogućnost anestezije...nešto što je zlatni standard
i nešto što su spomenuti davno trebali uvesti.
Mjerodavne službe...gdje ste?
problem anestezije na VV je problem s kojim se ne treba boriti pacijent kao pojedinac. sto mozemo ucini kao grupa? mozda skupiti potpise i poslati ministarstvu? da li je moguce za tako nesto ocekivati potporu rode ili neke druge pacijentske udruge, ne nuzno hrvatske?
Problem anestezije na vv je u prostoru kojeg oni nemaju a pacijentice bi trebale malo duze odlezat tako je bar tekla sestra
postoje razni problemi oko anestezije, ali nijedan nije nerijesiv, samo na taj problem se mora udariti jako.
a preživi se......malo cemo vidjet kako je u svemiru![]()
Ma jel moguće da se još uvijek gore rade punkcije bez anestezije,ne mogu vjerovati,ajme grozno,ja sam to gore dvaput prošla i stvarno je bilo bolno.U kbc Split daju koktel,lokalna anest. od kojeg nšta ne osjetiš i nema anesteziologa,ne treba,ležiš iza 2 sata i to je to.Stvarno bi trebale nekakvu inicijativu pokrenut vezano za anesteziju.
Na VV se dobije koktel tramal/normabel.
analoneta, nije stvar toga prezivi li se ili ne punkcija - prezivjela sam ju i ja, ali kako je moguce da je Vuk Vrhovec najveca MPO bolnica u Hrvatskoj odnosno ona s najvecim brojem postupaka i jos uvijek nemaju anesteziju. Ne znam iskreno kako tvoju lijecnicu nije sramota izgovoriti - pa makar u sali - da ne smijes vristati!? Trebala bi ona proci jednu punkciju uz tramal (lijek protiv bolova) i normabel (lijek za smirenje) sto svakako nije anestezija niti koktel koji je opisala pacijentica iz Splita, voljela bih da onda kaze "ne smijete vristati".
I stvar je analoneta mogucnosti, ponude. Da mozes ti izabrati izmedju punkcije uz anesteziju naVuku i onu bez anestezije, koju bi izabrala? samo steta sto oni ne nude opcije nego samo tramal/normabel.
Bubekice, ne mislim ja da pojedinac moze rijesiti problem anestezije, nisam zato pisala, nego zato sto je lijecnica bezobrazna zahjtevajuci da se ne vristi na punkciji bez anestezije.
Tvoji prijedlozi su ok, samo to netko treba pokrenuti, skupljanje potpisa, mislim da bi ih dovoljno dobila od svih koji su prosli punkciju na Vuku. Roda? Kakvu podrsku si zamislila? Druge udruge iz Europe? Stvarno ne kuzim kako bi oni mogli pomoci, ali napisi sto ti se vrti po glavi...... iako ne kuzim kako netko iz Bugarske ili Finske moze rijesiti nas problem na Vuku. Anestezija tijekom punkcije je standard koji se koristi svugdje, u mnogocemu olaksava punkciju , da ne pricam o tome koliko su mirnije pacijentice, ne skacu s onog stolca, ne trzaju se...... uopce ne zelim razmisljati o mogucim rizicima upravo zbog tog trzanja
a dobrooo sta sad ja kao juniorka u ovome svemu se bojim i nisam tako bas hrabra,vjerojatno se to doktoricino odnosilo i na to sto sam ja rodila 12 sati trudova i sto sam prosla odma i smrt bebe pa ajde jaka je ona a tu da mi na punkciji vristi...javim se ja vama u utorak ŽIVA
kad dođem doma i malo se odmorim ako si budem previse odmora
uzela muza cu zaduziti da umjesto mene napise da znate da je sve ok proslo
![]()