Peterlin prvotno napisa
JE li to slano?
Ali zapravo nije uopće važno. Nisam to nikad radila s mlincima, ali jesam s tijestom za štrudlu (ali slagano na slojeve). Ista stvar.
Mlinci su širok pojam - ako kupiš one Mlinarove ili Tenine u dućanu, trebaš ih močiti 5 minuta, a ako kupiš fine tanke domaće na placu, oni otpuste isti čas kad ih zaliješ. Ne bih ja to zalijevala mlijekom, nego vrućom slanom vodom, kako se mlinci i inače zalijevaju. Ali nadjev napravi prije nego ofuriš mlince.
Sirna smjesa - nisi napisala količine, a one ti ovise o veličini pleha Za standardni uski pravokutni oko pol kile svježeg kravljeg sira, 1 vrnje polumasno i 2-3 jaja. Tijesto za palačinke je definitivno prerijetka kombinacija, barem ja tak mislim. Mlijeka toliko da se dobije smjesa gustoće gustog pudinga. U sir još staviti sol ako želiš slanu kombinaciju ili prstohvat soli, 1 vanilin šećer, ribanu limunovu koricu i još žlicu običnog šećera ako želiš slatku.
Mlince bih ofurila u vodi kratko (jer oni će omekšati i prilikom pečenja) i podijelila na 2 dijela. Slagala bih ovako - u nauljeni pleh polovina količine mlinaca, pa nadjev, pa druga polovina mlinaca, pa zaljev (1 čaša kiselog vrhnja + još jedno jaje).