Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
JE li to slano?

Ali zapravo nije uopće važno. Nisam to nikad radila s mlincima, ali jesam s tijestom za štrudlu (ali slagano na slojeve). Ista stvar.

Mlinci su širok pojam - ako kupiš one Mlinarove ili Tenine u dućanu, trebaš ih močiti 5 minuta, a ako kupiš fine tanke domaće na placu, oni otpuste isti čas kad ih zaliješ. Ne bih ja to zalijevala mlijekom, nego vrućom slanom vodom, kako se mlinci i inače zalijevaju. Ali nadjev napravi prije nego ofuriš mlince.

Sirna smjesa - nisi napisala količine, a one ti ovise o veličini pleha Za standardni uski pravokutni oko pol kile svježeg kravljeg sira, 1 vrnje polumasno i 2-3 jaja. Tijesto za palačinke je definitivno prerijetka kombinacija, barem ja tak mislim. Mlijeka toliko da se dobije smjesa gustoće gustog pudinga. U sir još staviti sol ako želiš slanu kombinaciju ili prstohvat soli, 1 vanilin šećer, ribanu limunovu koricu i još žlicu običnog šećera ako želiš slatku.

Mlince bih ofurila u vodi kratko (jer oni će omekšati i prilikom pečenja) i podijelila na 2 dijela. Slagala bih ovako - u nauljeni pleh polovina količine mlinaca, pa nadjev, pa druga polovina mlinaca, pa zaljev (1 čaša kiselog vrhnja + još jedno jaje).
ti nemaš pojma koliko ja tebe volim

da, to je slano
iako bi pasalo i slatko
mlince samo i isključivo lidl-ove jer moje male fine guzice neće nijedne druge
i ja inače mlince malo prokuham u kipućoj vodi jer su dost tvrdi a moje guzičice iz gornje rečenice neće tvrde. i onda ih stavim na mast od pečenja
a ona je rekla da ih je namakala... da stavim recimo vruću vodu u neku duboku zdjelu, štajaznam vatrostalnu i namočim te mlince,samo nadam se da se nebudu raspali...pa ih ono redam ko tjesto za savijače
jer čini mi se da je bilo 3 reda tih mlinaca i 2 reda nadjeva, al dobro to je sve individualno

e, još jedno pitanje, dragi Lastane
jel taj zaljev ide odmah il kasnije?

imam stari rol, plinski, vulgaris, nema kombinacija gore-dole-ventilator.... nula bodova

joooj nadam se da će mi frendica odgovoriti na mail i poslati recept, zazubice mi rastu već 2 dana