Pokazuje rezultate 1 do 50 od 181

Tema: Rečenica u množini

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa imali smo već mini rasprave je li forumska komunikacija formalna ili neformalna. Neki kažu formalna, jer je pisana, a neki neformalna jer je razgvor. Ja se priklanjam drugom mišljenju. Definitivno neformalna. I sviđaju mi se kolokvijalizmi, strane riječi, dijalektizmi, lokalizmi, neke vlastite tvorenice... sve mi to obogaćuje ovaj, razgovorni stil. Čak i pokoji vulgarizam.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa imali smo već mini rasprave je li forumska komunikacija formalna ili neformalna. Neki kažu formalna, jer je pisana, a neki neformalna jer je razgvor. Ja se priklanjam drugom mišljenju. Definitivno neformalna. I sviđaju mi se kolokvijalizmi, strane riječi, dijalektizmi, lokalizmi, neke vlastite tvorenice... sve mi to obogaćuje ovaj, razgovorni stil. Čak i pokoji vulgarizam.
    Meni je pisanje na forumu puno formalnije od govora, tj. pisati mogu donekle književnim jezikom, govoriti teško, ne da mi se paziti na to. Dok mi se s druge strane ne da pisati onako kako govorim (osim na facebooku) jer postoji mogućnost zgražanja

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je pisanje na forumu puno formalnije od govora, tj. pisati mogu donekle književnim jezikom, govoriti teško, ne da mi se paziti na to. Dok mi se s druge strane ne da pisati onako kako govorim (osim na facebooku) jer postoji mogućnost zgražanja
    Ja se neću zgražati. Meni su sva narječja lijepa. I urbani govori. Sve je to hrvatski jezik.
    Osobnije mi je, sočnije, kad je autentično.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •