Ajde super, baš ću vidjeti taj laks kare mislim da imam mesnicu Karlo u kvartu
Ajde super, baš ću vidjeti taj laks kare mislim da imam mesnicu Karlo u kvartu
akcije i kataloge stalno pratimo
maslac kupujem domaći 30 kn/kg
slučajno sam na Coolinarici vidjela da jedna žena prodaje orahe, domaće pa sam od nje kupila za 40 kn/kg.
špek ćemo dati osušiti, a kobasice kupiti u Slavoniji...
sirevi su najjeftiniji na placu - meni je večina sireva iz dućana plastiična - ne znam kako bih ga drugačije opisala.
No, ponekad mi ti sirevi dojade, pa kupim u dućanu. Dućanski su bolji za pizzu.
I ono kaj je konstanta kod nas - pojavi se malo gospodarstvo i počnu radii dobar sir. Vrlo brzo se to pročuje, oni se prošire, ostave istu cijenu ako ne i višu, a sir nema veze s onim s početka. To mi se zadnje dogodilo sa krčkim sirom iz Kornića - stoji doma nepojeden, neće ga nitko, a bio je prefin kada sam ga kupila prvi put. Zato ja baš i ne kupujem u Veronici, otkada se proširila.
Gavrilovićka je samo jedna jedina. Nisam ju jela godinama -.
pepi, ajde mi molim te daj kontakt od te žene na pp ako još imaš!
mi isto kupimo svježi špek i sušimo ga kod prijatelja.
taj naš karlo je u prečkom, ugao šoping centra. ja se nadam da u svakom imaju istu ponudu.
ja se ne sjećam želje za pernicom, ali i danas se sjećam kada mi je susjeda za rođendan iz trsta donjela paket flomića
carioca
u plastčnoj kutiji
30 flomića
sve moguće nijanse
to je bilo oduševljenje
i onda mi ih je bilo žao trošiti pa su se na kraju sasušlil
godinama sam još čuvala pod krevetom kutiju sa sasušenim flomićima
od tada mi je ljubav prema lijepim olovkama, drvenim bojicama, flomasterima
kuća nam je zatrpana drvenim bojicama svih vrsta, boja, debljina...
a mom djetetu to ništa ne znači
jele, rado bih ti pomogla, ali nisam gledala karchere.
pogledaj, možda ovdje ima nešto
ide li tko još po barbike u Metro da mi to pogleda?
ma zezam se ali se sjećam da je pisalo do prodaje zaliha, bar je neko takav link dao.
ipak molba ko ide u Metro da mi pogleda Karcher 5500 ili 5600
dobro, a što ti točno kod karchera treba gledati? to, je li oznaka 5500 ili 5600?
evo znam i telefon napamet01/3444-444
možeš ih nazvati pa pitaj!
šta je karcher?
Ne nego koja je cijena toga to su tipovi 5500 stari 5600 noviji
apri usisavači
Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.11.2013. at 13:54
nemam pojmašta je karcher?
jele, draga, ako budem skoro išla u metro svakako ću ti se raspitati![]()
Posljednje uređivanje od VIPmama : 20.11.2013. at 14:54
Nano i kod mene je zamrzivac pun maslaca kao da ce sutra rat.
covjece moram na lijecenje u vezi tog maslaca, izgleda me opako pukol, ko o cemu ja o njemu.
samo sam došla promjeniti avatar i otkrila sam nešto skroz novo: maslac se može zamrznuti (spajalica je moj idol kao i obično)
Spajalice kako ga smzavaš? Svaki komad zasebno u vrečicu ili više komada zajedno?
U zadnje vrijeme pratim temu i za većinu toga mogu reći da sam se i prije dosta toga što se ovdje spominje odrekla, sad redovito pratim akcije i potrebne stvari kupujem tako, sebi zadnjih godina isključivo odjeću i obuću kupim dok je snižena ( ne računajući tipa u lidlu 2 pamučne majice za 70 kn-jer za jeftinije od toga ne znam), no postala sam ko hrčak kaj se tih akcija tiče-pr. danas kupim 2 paketa od litre podravkinog sladoleda jer je na -50% i onda si mislim kog vraga će mi sladoled po zimi ali snižen je pa ako ga ne budemo jeli po zimi budemo slijedeće ljeto.
I duramo nekako, sva sreća bez kredita smo ali me stalno strah kak bude dalje ako u dogledno vrijeme ne nađem posao (unazad pola god smo samo na plaći MM i nekoj maloj naknadi s burze koju ja primam) a s druge strane ja sam danas odbila posao jer još nisam i nadam se da neću biti u poziciji da prihvatim bilo kakav posao.
Ono što me najviše muči je to što smo počeli štedjeti na djetetu, u kazalište ga nisam vodila mjesecima dok je prije išao 1x mj, doma smo vijećali hoće li ove godine na engleski( prijašnjih god je to bilo 230kn/mj) a sad je to 135 kn/mj pa kao ide ove godine na glazbeni ne treba onda i na eng-veli MM a meni je to jednostavno koma , pa to je h....ih 135 kn, mi oboje sa vss i da oko toga moramo raspravljati.
Kakvi su vama izdaci u vrtiću, nama svako malo neki izlet, pa kazalište pa jozo bozo, sad bi u 12. mj trebali ići na čokofestival (opet ne neznatan izdatak s obzirom da ide i 1 roditelj-znači bus za 2 osobe) ali je dogovoreno da će sv nikola umjesto igračke, slatkiša staviti u čizmicu pozivnicu za čokofestival, i stalno nešto rade u vrtiću-što je super ali vrtić ne pokriva sav potrebni materijal pa to donose roditelji...
one koje kupim od 250g u onoj foliji samo tako i stavim u zamrzivac, a ovaj od veronike prebacim cijeli u vrecicu sa zipom od tog obicno radim kolace, pa tu goradu samo izvdaidim odsijceme/otrgnem nozem koliko mi treba i vratim u frizer. mast je drugacija od vode sto se tice zamrzavanja, puno bze se otopi.
sad ste me iznenadile, da to svi ne radite. meni se cinilo da je to svima normalno. ono naletis na akciji maslac, kupis i ne razmisljas o roku trajanja. jer recimo onaj zdenkim naslac zanju staviti na akciju, ali sa kratkim rokom trajanja.
Ja kilu podijelim na najmanje 4 komada i svaki zamotam u prozirnu foliju. Najčešće je taj zamrznuti za kolače i općenito za kuhanje/maslo, ali nerijetko ga mažemo poslije i na kruh. Skoro da nema nikakve razlike od svježeg kad se odmrzne. I mi trošimo puno maslaca, a na plac uspijem samo vikendom tako da mi je važno da ne moram pod hitno kupovati ovaj po 20 kn iz malog dućana kad mi zatreba.
Ja to VIŠE ne radim s cijelom kilom jer smo obnovili kuhinju. Sad imam hladnjak s puno manjim zamrzivačem nego prije (ali zato cijeli veliki hladnjak ne zauzima ogroman prostor u kutu). Jednostavno mi ne stane, ali nije da mi ne fali (navikla). Sad se prisiljavam da ne radim velike zalihe jer ih nemam gdje držati, a ledenica služi za skladištenje mesnih proizvoda koje baš ne mogu kupiti kad se sjetim (npr. donirao mi je kolega krvavice kad su imali kolinje).
Koliko vi tog maslaca jedete???
Al vrlo korisna informacija......
i meni je ovo dobra informacija. kad smo bili u Italiji, nakupovala sam maslaca (dođe oko 1 euro 250g) i onda se pred istek roka pitala što s njim. udomila sam ja njega, ali da sam ovo znala još bi ga imala u zamrzivaču. idući put opet ću si dati oduška (ne znam što smo se uhvatili baš maslaca, ali eto i meni je njegova cijena pokazatelj da je sve išlo k vragu, sjećam se kada je normalna cijena bila oko 7 kn i kad je prešao 10, to je bilo ono, veliki skok, a danas ...).
je, i mene je putar ošamario
ali... kupila sam u osmom mjesecu, kad smo s mora došli
da jučer nije bilo ove teme, valjda ga još ne bih bacila
Uglavnom služi za kolače (zimske) i maslo za kuhanje. Samo u npr. lješnjakovu šnitu ide 250 g maslaca (to je četvrt kile), znači spečeš četiri kremasta kolača i kila je gotova. Ali prije sam puno više toga trošila, nekako smo ohanuli, nisam ni znala da je Veronika digla cijenu maslaca. Djeca zadnje vrijeme radije jedu kajmak, a ne kupujem i maslac i kajmak - jedno je dovoljno.
S druge strane, Anemona dobro kaže - sad će otići dosta toga za božićne kolače (špric keksi mi ne valjaju s margarinom, bolji su s pravim maslacem). Općenito slabo koristimo margarin, to jede samo mm - onaj s omega3.
Margarin ne koristim uopće, u svemu ga mijenjam maslacem.
ni ja ne koristim margarin, a klincima radim cesto nekek keksice, u koje stavljam maslac. pa u pecivakoje pecem ide maslac, a i kako svi rekose sad ce BiNG a tu tek ideeeeeeee, maslaca.
Posljednje uređivanje od spajalica : 21.11.2013. at 08:40
spajalice, koliko dugo čuvaš taj smrznuti maslac i zašto je apri svoj bacila?
ne znam. iskreno. uvijek ih cirkuliram. dakle ako danas kupim novi on ide iza.
ali ja zbilja trosim taj maslac. ne stoji mi godinu dana sigurno, ali dva mjeseca sigurno.
Apri je bacila svoj jer ga nije stavila u skrinju za kolace:zavidna na toj skrinji:
Ne znam koliko službeno može stajati u zamrzivaču, al meni se čini da je 6 mjeseci ok. Iako, mislim da moj nikad nije docekao 6 mjeseci, jer redovno radim maslo.
martinaP, naravno da mu prođe rok. Al je zamrznut, pa je to ok. Ko i meso uostalom.
Rok ni ne gledam, a nikad mi se nije dogodilo da mi maslac užegne (uglavnom kupujem Bohnecov).
i ja redovno smrzavam maslac, odmrzne se jako brzo.
i jos jedno otkrice za smrzavanje.
crni luk. imali smo lani ooogromne glavice naseg luka iz baste.
ne stavljam ga bas puno u jela,
za ono gde bi isla jedna glavica, ja stavim manje od pola.
i tako, sto cu s onim ostatkom?
prvo sam ga tako smrznutog koristila za corbe i juhe.
onda sam shvatila da se smrznut jako lako secka na skroz sitno,
ako postoji 5 min, dovoljno je cvrst da se moze jako tanko seci,
a nema plakanja.
pa ga sad redovno smrzavam,
svez koristim samo za salate.
takodje, sampinjoni, sitno iseckani i smrznuti,
takve samo pospem kad pravim picu,
ili ubacim saku-dve u gulas, corbu, varivo, preliv za pastu.
komsija ih gaji, pa cesto dobijem punu vrecicu,
a ne mogu ih upotrebiti sve odjednom.
ako ih odmrznem na sobnoj temp, ne lice ni na sta,
ali ovako smrznuti za ubaciti u jelo, savrseni.
jučer sam bila u Dioni - ona je Gavrilovićeva? uglavnom gavrilovićka košta 137 kn/kg. nr mogu se sjetitit gdje ga je aleksandra kupovala za 160 kn/kg?!
Odlično ovo za luk. Meni je jedino problem što imam relativno mali zamrzivač, a svaki čas neki preostatak od nečega frknem u njega.